#67 Berat Luş

Bu çocuk kanat oyuncusu bek değil

^Bu adamlar düzenli oynamadan bir cacık olmaz..Bizim en büyük hatamız bu efede de yapıyoruz senede 10 dk süre verecegin adamın ne gelişimi olabilir ki ? PTT ligi de olur 3. Lig de olur illa bizim seviyemize çıkmaları da şart değil adamların kariyeri için de maç ritmi çok önemli ..
fener ismaili Bursa'ya gönderdi zamanında sonra iyi bir rotasyon oyuncusu elde etti ...Yunus farklı bir yetenekti baştan beri gözler üstündeydi ama bugün yunus olabildiyse Adana'ya gitmesinin etkisi çok fazla..
^. net budur. sevgili husnu - kalemine saglik .

^berat altyas grubunda 'ozellikle cok buyuk beklentim olan 3 , 4 isimden biri .
gelisimi ,evrilimi baglaminda ^mutlak duzenli sure almalari elzem. bunun lami cimi yok .

keza , belirttigin efe konusu . gelisim evrilim baglaminda efe nin, ilk ciktigi donem den ileriye gittigini soylemek zor . yerinde saymis hatta bi tik geriye gitmis tarafim adina . sezonn basi kampta takimda dusunulmeyen as kadrodan isimler bolca oynadi dubois ,halil, vs,, gencler ise beklenti altinda surelerde sans buldu . <- madem ust yapiya aldin, sureyi ona gore ayarlamalisin. sezona baglaminda henuz fazla sure alamayacagini dusunuyorsan, buna gore bir sezon basi planlamasi yapip dogru bir kulube kiraya ivedilikle vermelisin.
diger turlu zaten ; -mevcut bakis acisiyla da bunun duzelecegini beklemek- utopik minvalde iyimserlik olur .

bu arada ,
berat disinda, dun kupa macinda ,mac basliginda bahsettigim yetenek de mutlak uzerinde durulmasi gereken bir deger.
<-henuz basligi bulunmuyor.

diger yandan ,
*kiraya verdigimiz - iskenderunspor'la bu hafta trabzonspora karsi ilk macina cikip sure alan, iyi de performans sergileyen - adasi *berat yilmaz'i da tum renkdaslarima ,guncel denk gelirseniz iskenderunspor maclarinda izlemenizi oneriyorum......

<- kendi baslginda da dedigim gibi, kupa da sonraki mac karagumruk ile istanbulda oynayacaklar. kendi oz yetenegimizi yerinde canli izlemek icin guzel bir aktivite olabilir vakti ve imkani olanlar adina .

takimdaki genc yeteneklerimiz icin olmazsa olmaz denklem :

sure sure - oynama oynama - gelisme gelisme = geliserek ilerleme . <- bol tekrar yaparsak-> belki kulup den goren olur .

ironi bir yana , temennim ; duzenli sistemli ve planli sekilde ust takimimiz da nice genc yeteneklerimizi bu forma ile gormek .

@Sergen Zeren , @Aras Şimşek , @Onur Adıbelli ,@Hayri Cund

saygi ve selamlar.

Sağ kanat sol kanat ve tavuk kanat severiz.

şu milyon milyon dolarlık kadroyla rahat maçımız yok ki 1 tane genç piyasaya çıkabilsin.. şu çocuğun oyuna girmesini engelleyecek tek şey var kadayıfların rfs, dinamo, demirspor maçlarını bile kazanmakta zorlanmaları..

Gün bugündür at sahaya elemanı en fazla 45 dakika sonra çıkartırız zaten kaç ilk yarıyı çöpe attık en fazla bu da onlardan biri olur ama diğer türlü bir şey kazanabiliriz belki.

Hep söylerim bir altyapı oyuncusu Galatasaray veya diğer büyük takımlarda sahaya çıkıyorsa 3 dakika 5 dakika önemli değil hemen bir şey gösterebilmeli yoksa aynısından 1.000 tane daha alt liglerde var, sen oraya 13-14-15 yaşlarında seçilerek geldin, Berat ise bunlardan pozitif olarak sınıfı geçmiş bir oyuncu, Kayseri ve Bolu maçlarında topu ayağına aldığı ilk andan itibaren malzemeyi gösterdi. Tam şu anda gelişimi için ne gerekiyorsa kulüp oyuncuya bırakmadan kendisi destek olmalı ve seneye 18 yaşında iken güzel bir takıma oynama garantili olacak şekilde kiralanmalı.

ADS maçında kesinlikle süre almalı, bir hikaye başlatmak istiyorsan devam ettireceksin, zaten kanatlarda eksik var, korkak olma bir kere de

Hocanın cesaret ile garanticilik arasındaki git gelini bazen hiç anlamıyorum.

Mesela Bayern maçında sol bek Kazımcan’dı.

Veya Tottenham’a resmen full hücum çıktık.

Bunlar çok cesur hareketler.

Ama yeri geliyor dünyanın en garantici en çekingen TD’si gibi kararlar alıyor.

Hocanın cesaret ile garanticilik arasındaki git gelini bazen hiç anlamıyorum.

Mesela Bayern maçında sol bek Kazımcan’dı.

Veya Tottenham’a resmen full hücum çıktık.

Bunlar çok cesur hareketler.

Ama yeri geliyor dünyanın en garantici en çekingen TD’si gibi kararlar alıyor.
Flick Barcelona’da neler yapıyor örnek alsın biraz.

La Masia hep böyleydi ama 20 yıldır yüzüne bakan yoktu, adam geldi attı 17-18leri çatır çatır oynuyor hepsi

Biz öyle 8 adam da beklemiyoruz takımda kanat yok 1 tane kanat at diyoruz

Bek sorunu var Ali Turap 1 maç dışında 1 tane alt yapı oyuncusu süre alamadı

Flick Barcelona’da neler yapıyor örnek alsın biraz.

La Masia hep böyleydi ama 20 yıldır yüzüne bakan yoktu, adam geldi attı 17-18leri çatır çatır oynuyor hepsi

Biz öyle 8 adam da beklemiyoruz takımda kanat yok 1 tane kanat at diyoruz

Bek sorunu var Ali Turap 1 maç dışında 1 tane alt yapı oyuncusu süre alamadı

Okan hoca şunu anlamıyor,

Taraftar seni eğer sen cesur kararlar veriyorsan, mantığa uygun denemeler yapıyorsan, adaleti sağlıyorsan, gençlerin önünü açıyorsan vb olası kötü sonuçta eleştirmez. Hatta şampiyon olmasan bile takımdan gitmezsin. Zamanında Lucescu ilk senesinde şampiyon olmadı ancak gönderilmedi de takımdan.

Ama sen ısrar kıyamet Kaan sağ bek devam edersen mesela, 3 puan alsan da eleştirilerin önü kesilmez

Okan hoca şunu anlamıyor,

Taraftar seni eğer sen cesur kararlar veriyorsan, mantığa uygun denemeler yapıyorsan, adaleti sağlıyorsan, gençlerin önünü açıyorsan vb olası kötü sonuçta eleştirmez. Hatta şampiyon olmasan bile takımdan gitmezsin. Zamanında Lucescu ilk senesinde şampiyon olmadı ancak gönderilmedi de takımdan.

Ama sen ısrar kıyamet Kaan sağ bek devam edersen mesela, 3 puan alsan da eleştirilerin önü kesilmez
Ben yıllarca izledim alt yapıları hatta hep derim Yunus’un potansiyeli sonsuz, aşırı fark yaratıyordu çünkü orada.

Sayısız yetenekli oyuncu o özgüveni alamadığı için heba oluyor, plan da veremiyorsun. 1 senedir altyapıyla ilgilenen kimse de yok.

Şaşırmıyorum ama Real Madrid’ik bile alt yapıdan kaç tane adama süre verdiği yerde bizim Efe dışında vermiyor olmamız tam komedi

Ben yıllarca izledim alt yapıları hatta hep derim Yunus’un potansiyeli sonsuz, aşırı fark yaratıyordu çünkü orada.

Sayısız yetenekli oyuncu o özgüveni alamadığı için heba oluyor, plan da veremiyorsun. 1 senedir altyapıyla ilgilenen kimse de yok.

Şaşırmıyorum ama Real Madrid’ik bile alt yapıdan kaç tane adama süre verdiği yerde bizim Efe dışında vermiyor olmamız tam komedi

Efe’yi de kanatta oynattık. Halbuki bi kere şu çocuğu 6 numarada görelim yanında Sara önünde Mertens vb

Bi kere normal ilk 11’de görelim sol açık Berat olsun. Mesela kendi evinde Bodrum maçı var, o maç oynat sağ bekin Ali Turap olsun.

Yau nolacak en fazla çıkartırsın devre arası

Nisan sonrası Abdülkerim, Barış ve Yunus abileri arabasını almalı Berat a

Geri
Üst Alt