Güçsüz felan değil geçin. Leroy Sane ne kadar güçlüyse bir kanat oyuncusu için kendisi de okadar güçlü. Leroy Sane, Nwakaeme'yi kovalasa topu kapar mı böyle bir imkanı var mı? Tabi ki yok.
Sadece örnek olarak yazıyorum. Sane dünyanın en iyi takımının kanat oyuncusu. Evet, defansa bir şekilde yardım ediyor ama rakibiyle fizik mücadeleye girerek değil. Alan kapatma, pas istasyonlarını kapatarak yardım ediyor. Robben'da keza öyleydi. Rakibiyle fizik temasa girmezdi.
Kerem Aktürkoğlu'yu iyi yönlendirmiyoruz. Kerem'in pilini 20. dakikada rakibinin peşinden koşturarak bitiriyoruruz, bunu görmüyor musunuz? Aynı şey Mostafa Mohammed için de geçerli. Gereksiz koşularla, abartılı preslerle oyunlarını bozuyoruz. Bunlar kaliteli ayaklar.
Bırak çocuğu sürekli rakibiyle boğuşturma. Biraz rahat olsun çocuk saha içinde. Ondan sonra yok efendim hücuma çıkamıyoruz. Yanlış presle oyuncuların pilini bitiriyoruz, iyi izleyin akşam anlarsınız.
Doğru zamanda, doğru pres yapmamız gerekiyor. Rakip takım defans oyuncusu pası bir bek oyuncusuna verdiğinde pres yapılır çünkü dar alan, mesafe dar yani koşması, baskı yapması daha az enerji tüketir. Veya sağ ayaklı sol stopere baskı yapılır belli anlarda. Ama önce kendi organizasyonun önemli. Takım olarak iyi duruyor muyuz? Baskı yapmak için herkes hazır mı? Rastgele her topa baskı yapılmaz.
Keşke Türk diline biraz daha hakim olabilsem de güzel detaylı bir şekilde pres konusunu açabilsem. Çok tıkanıyorum yazarken. Gurbette yaşamanın dez avantajları işte.