#7 Kerem Aktürkoğlu | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beni epey yanılttı. Tebrik ederim kendisini.
Asla GS'nin 11 oyuncusu olacağını düşünmüyordum lakin gelinen noktada top kaybı mevzusunu ciddi manada törpilemiş durumda. En büyük defosu buydu çünkü ve performansına direkt etki etti. Artık daha nerde ne yapması gerektiğini bilen bir oyuncu profiline evrildi.

Bence yerine göre basit oynamak ve extra işler yapmak arasındaki ince çizgi konusunda Mertens'in Kerem'e çok faydası olmuştur.

Hep diyorum; Kerem' in defansif yükünü azaltmak, direkt kanat-forvet rolünde oynamasını sağlamak verimini artıracaktır...

4-2-3-1 kanadı olarak da elinden gelen gayreti gösteriyor şüphesiz. Ancak doğal oyun tarzına uymuyor, adam net hücum oyuncusu. Ayrıca arkasındaki bekler de o formasyonun gerektirdiği özelliklere sahip değiller. İnceci işlerle sıfıra inip içeri etkili top çevirdikleri kaç pozisyon gördünüz mesela?..

Aynı durum diğer tarafta Zaniolo için çok daha belirgin ortaya çıkıyor. O istese de kanat işlevi göremiyor, göreceği de yok. Keza Boey de 'inceci' bek tanımının karşılığı değil...

Bir tek Rashica mevcut formata uygun ki o da aslında kanat-forvet oynamaya yatkın bir oyuncu...

Demem o ki; 4-3-3 formasyonu bu kadroya çok daha uygundur. Mertens 9,5-10 numara oynasın diye bunun denenmemesi mantığıma uymuyor. Mertens gerekirse kanat-forvet, direkt santrfor olarak da oynayabilir. En azından belli maçların belli sürelerinde denenmeli bu dediğim. Ayrıca Mertens' in ille 80 dk oynaması da olmazsa olmaz bir gereklilik değildir...

7-8 e gidecek topçu değil asla.. aynısını almaya kalksan 8 milyona alırsın ama 8 milyon kuveyt dinarına alırsın anca.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt