#7 Kerem Aktürkoğlu | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Saha içerisinde bir çok topu ezse de maç içerisinde bir iki hareketi ile skor katabilecek biri. Bu maçta da ilk yarıda pozisyonun içerisinde olup o şutu çıkarması, ikinci yarı da sefer in direkten dönen topunun asistini çok güzel bir şekilde yapması güzel. Ama bazen öyle oluyor ki topu saçma sapan kontrol edememesi de insanın sinirini hoplatıyor.

Topu ayağına vererek değil de koşu yoluna atarak oynamamız gerekiyor. Defans arkası koşu hiç denemiyor. İlk 11 oynatacaksak en çok verimi bu şekilde alırız bence. Önüne topun kıymetini bilen bir kanat alabilirsek de Kerem'i öne geçtiğimiz maçlarda yedekten oyuna sokarak kontra silahı olarak kullanabiliriz ki bence bu şekilde kullanırsak yeni bir genç Semih efsanesi yaratabiliriz. Kerem'de çoğu futbolcuda olmayan bazı özellikler var. Çocuğa çöp muamelesi yapmak yerine bu özelliklerini dengeli bir şekilde kullanmanın bir yolunu bulmamız gerekiyor.

Gereğinden fazla abartığımızi düşünüyorum. Tamam kötü oyuncu değil hatta baya yetenekli. Ancak burası da Galatasaray. Yaşı 19-21 arası olsa tabiki böyle yazmazdim. Geçen sene kendini gösterdiği ilk sene yaşı 24 bu sene sonunda 25 yaşında olacak. Genç felan sayılmaz günümüz futbulunda. Yasin Öztekin 26-27 yaş civarı Muslera ile birlikte takımı şampiyon yaptı neredeyse. Böyle giderse kızağa çekilmeli yerine de kaliteli bir transfer gerekiyor.

Futbol IQ'su dusuk. Vücüttaki yetenek akilda yok. Boyle olunca garip bir performans cikiyor ortaya. Bazen büyülüyor, bazen de bu adam topcu mu diye sordurtuyor. Ama olay cok net, futbol'u ve takim oyununu tam kavrayamamis. Bundan sonra anlar mi emin degilim. Manchester'e transfer olan Ronaldo da boyleydi ilk basta, hatta Ferdinand ve diger oyuncularin da soylemleri vardi - bu boyle oynayacaksa bize gerek yok diye. Tabi Ronaldo kadar fizik yetenegi olmasa da, o tarz oynamaya calisiyor. Ekiple ne kadar cok oynarsa, o kadar katki verebilecek duruma girer. Fakat özünde telasli ve sutlari hala net gelismemis bir topcu. Ciddi kalite degil malesef :/

kapalı savunmayı açmak konusunda sıkıntılı. 2*2 4.
trabzon maçında etkili oynayacaktır mesela bakın göreceksiniz.

bu arada eleştirirken de bence dozajını ayarlayalım. bu çocuk şu an ligdeki her takımda banko onbir oynar. kendi değerimizi değersizleştirmekte üzerimize yok gerçekten.

Bazıları Emre niye bunun yerine girdi demiş ama bana göre karar doğruydu, yani en azından mantık doğruydu. Çünkü her ne kadar rakibi ablukaya alsak da oyunu geniş alana yayamadık, Kerem de, Yunus da devamlı topla içe kat etme inadını sürdürdüğü için oyun göbekte ve yay çevresinde kitlendi, uzaktan şutlara kaldık. Bir de Kerem olağanüstü derecede top ezdiği için artık zıvanadan çıkarmıştı. Zaten Emre'yi de direkt sol kanada aldı ki, solak olduğu için topu aldığında kafayı kaldırıp içeri kesebilsin diye. En azından düşünce buydu. Ama tabi evdeki hesap çarşıya uymadı, Emre o kadar silik kaldı ki, bu sefer de sanki sahada 10 kişi gibi kaldık, o hücumdaki etkinlik de bıçak gibi kesildi.

Her neyse, Kerem özelinde konuşursak da, bu takımın şu andaki en büyük problemi kendisi ve Akbaba gibi duruyor. Takımı fena derecede aşağı çekiyorlar, hem oyunlarıyla hem vücut dilleriyle. Mutlaka kanat bölgesine iyi bir oyuncu şart, şampiyonluğun anahtarı yapılacak olan bu transferden geçecek. İnşallah doğru ata oynarız.

SM-G970F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ne bu PvA yardımcı ve destek oluyor nede tersi. İkisi de yavaş ve sol kanat tam otoban oluyor. Sağ kanat ise tersi. Bence artık ben sihirbazım ben kurtarayım olayından vazgeçmesi lazım ve takım oyuna kendini vermeli

Bence bu maçta fena değildi. Özellikle şu pasa aslında direkt asist yazılması lazım idi. Maçı beraber izlediğim fenerli kuzenin dibi düştü şu pas akabinde

Bir iki tane de şut pası verdi ceza yayı civarına.

Geçen sezon başında da ortalama 19-20 top kaybıyla oynuyordu o zaman da kesilsin vs deniyordu Fatih Hoca ısrarla oynattı ve kazandı. Mesela Halil'i de ısrarla oynattı ama o olmadı bir türlü. Kero her türlü toparlayacaktır, sakin kalmakta fayda var.

Bazıları Emre niye bunun yerine girdi demiş ama bana göre karar doğruydu, yani en azından mantık doğruydu. Çünkü her ne kadar rakibi ablukaya alsak da oyunu geniş alana yayamadık, Kerem de, Yunus da devamlı topla içe kat etme inadını sürdürdüğü için oyun göbekte ve yay çevresinde kitlendi, uzaktan şutlara kaldık. Bir de Kerem olağanüstü derecede top ezdiği için artık zıvanadan çıkarmıştı. Zaten Emre'yi de direkt sol kanada aldı ki, solak olduğu için topu aldığında kafayı kaldırıp içeri kesebilsin diye. En azından düşünce buydu. Ama tabi evdeki hesap çarşıya uymadı, Emre o kadar silik kaldı ki, bu sefer de sanki sahada 10 kişi gibi kaldık, o hücumdaki etkinlik de bıçak gibi kesildi.

Her neyse, Kerem özelinde konuşursak da, bu takımın şu andaki en büyük problemi kendisi ve Akbaba gibi duruyor. Takımı fena derecede aşağı çekiyorlar, hem oyunlarıyla hem vücut dilleriyle. Mutlaka kanat bölgesine iyi bir oyuncu şart, şampiyonluğun anahtarı yapılacak olan bu transferden geçecek. İnşallah doğru ata oynarız.

Mertensden sonra baya toparlandı yunustan daha etkiliydi bu maç özelinde çıkması yanlış karardı bence

Bence bu maçta fena değildi. Özellikle şu pasa aslında direkt asist yazılması lazım idi. Maçı beraber izlediğim fenerli kuzenin dibi düştü şu pas akabinde

Bir iki tane de şut pası verdi ceza yayı civarına.

Geçen sezon başında da ortalama 19-20 top kaybıyla oynuyordu o zaman da kesilsin vs deniyordu Fatih Hoca ısrarla oynattı ve kazandı. Mesela Halil'i de ısrarla oynattı ama o olmadı bir türlü. Kero her türlü toparlayacaktır, sakin kalmakta fayda var.
Ortadan önce yine benim dikkat çektiğim signature move hareketini yaptı :D

Seferovic'e attığı pas çok iyiydi. Asisti yedi resmen seferovic. Onun dışında gereksiz top kayıpları da vardı. Fena değil, daha iyi olacak. Destek olmak gerekir.

Mertensden sonra baya toparlandı yunustan daha etkiliydi bu maç özelinde çıkması yanlış karardı bence
Ben hocanın düşüncesini mantıklı buldum, tabi hesaptaki gibi olmadı o ayrı konu. Yunus topu aldığında her an birşey yapabileceği izlenimini veriyor, kolay kolay da top kaybetmiyor ama Kerem öyle değil, korkunç derecede top kaybı yapıyor. Seferovic'e yaptığı orta dışında genelde her hareketi rakibin kontrasına dönüştü. Ben genel vücut dilinden de çok olumlu bir hava sezmiyorum, psikolojisi çok iyi görünmüyor. Bence birkaç maç oyuna kenardan dahil olması hem onun hem bizim hayrımıza olur gibi.

Ben hocanın düşüncesini mantıklı buldum, tabi hesaptaki gibi olmadı o ayrı konu. Yunus topu aldığında her an birşey yapabileceği izlenimini veriyor, kolay kolay da top kaybetmiyor ama Kerem öyle değil, korkunç derecede top kaybı yapıyor. Seferovic'e yaptığı orta dışında genelde her hareketi rakibin kontrasına dönüştü. Ben genel vücut dilinden de çok olumlu bir hava sezmiyorum, psikolojisi çok iyi görünmüyor. Bence birkaç maç oyuna kenardan dahil olması hem onun hem bizim hayrımıza olur gibi.

Bence en net çözüm ikisiden biri yerine pm bir kanat almak olacaktır böylece diğeri daha da rahatlar

Bu arada sefere pası hariç yamulmuyorsam ceza yayından iki adet frikik kazandırdığını da not edelim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt