#7 Kerem Aktürkoğlu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hocam top kaybı konusundan ben de rahatsızım ama her şeyin suçlusu Kerem'miş gibi davranmak çok büyük haksızlık. Sanki her şey dört dörtlük de bir Kerem aksıyormuş gibi üstüne gidiyorlar. Iyice günah keçisi oldu artık. Son 2 maç 4 gol attı, ardından ilk kötü maçta direkt ıslıklanıyor buna kim dayanır yahu. Iyice kronik hastalık haline geldi bu taraftarda.

İnşallah sezon sonu Avrupa'ya gider de bizim şımarık transfer manyağı taraftarımız da kına yakar göbek atar. Sonra arkasından ağlarlar sana her sene garanti minimum 10 gol 10 asist yapan oyuncu bulamayınca.
burdaki problem esas Türkiyedeki taraftar profilinin maç gününden 24 saat hatta 48 saat sonrasına kadar maçın etkisinden çıkamaması.

bizim forum bile mça süresince oyuncu konularında sürekli post var negatif hareket oldu mu - tivitter buranın 20 30 katı zaten.

YERLİ futbolcu bunu bilmeli - yapılan doğru demiyorum asla ve asla , aptallıktan başka bir şey değil - ama bizim ülkenin taraftar kitlesini tanıyan adam takmamalı ve hareketlerine yansıtmamalı bu işi.

Kerem'in önceliği 3 senedir zaafiyetini yaşadığı hızıyla değil , kafası ve tekniğile top kullanma konusun düzeltmesi. Ortaları kötü - merkezden dribblinglerin HEPSİ potansiyel kontra (ortasahada o topları toplayamamakta zaaf ayrıca bizim takımda) - bunun bilinci ile aşması lazım bunu.

Hocam mal Almancıların saçmalıkları yüzünden hayatım boyunca yeterince çekmiş olmama rağmen bu olay sadece bununla açıklanamaz.

Forumda saçma sapan eleştiri yapanların hepsi mesela Almancı değil. Bu işin affedersin boku çıktı artık. Senin takımına en çok katkıda bulunan oyuncuların başında gelen adama yapılan şu muamelenin hiç bir açıklaması olamaz.

Aynı davranışı niye Kerem'den kat kat daha fazla para alan Ndombele'ye, Tete'ye, Ziyech'e, Angeliño'ya falan göstermiyorlar. Gücünüz bir tek Kerem'e mi yetiyor. Son iki maçta 6 puan almamızın mimarlarından biri olan oyuncuya bugünkü maçta gösterilen bu davranış tek kelimeyle facia'dır.

Böyle taraftar olmaz olsun. Gitsinler Real Madrid'i City'yi falan tutsunlar.

Kerem bu saydıklarından daha fazla süre alıyor. Daha fazla süre alan oyuncunun hata yapma şansı daha yüksek olur.

Kerem sorumluluktan kaçmayan oyuncu. Kulübe gönülden bağlı. Şampiyonluk için mücadele ediyor. Diğerleri gibi aldığı paraya bakmıyor. Kerem parasını almasa oynar ana diğerleri anında takımı satar.

Kerem her topu istiyor ve değerlendirmeye çalışıyor. Top kontrolü'de zayıf olduğu için çoğu zaman hata yapıyor. Kaçırdıklarıni da göz önünde bulundurursak göze batıyor maalesef.

Halbuki saydıkların adamlardan çok daha fazla gayret gösteriyor, efor sarf ediyor. Bizim taraftar da kaçırdığı için adama sövüyor, kızıyor, islikliyor.

Bir oyuncuyu elestirirsin ama sövmek isliklamak saçmalık malliktir.

!! Ekleme yapmak istedim. Zaha'da eleştiriliyor ki Kerem ile benzer oyuncular. O da sorumluluk almayı seven ve hata yaptığında göze batıyor. Ama bir bakıyorsun adam 9 gol atmış. Maalesef bunu unutuyor taraftar.

Kerem olayını dramatize edip durmak yerine, biraz da şu oynadığı futbolu konuşalım artık. Tamam gol atıp katkı verdiği maçlar var, hatta çok değil 4 gün evvel attığı frikik ile çok kritik 3 puanı getirdiği gerçeği var. Ama neden herkes buzdağının görünen kısmına takılı kalıyor? Bu adam attığı goller ile galibiyet getirdiği kadar, kaçırdığı goller ve kaptırdığı toplarla çok daha fazlasını kaybettiriyor. Tek yapacağı basit oynamak, topla çizgiye inmek ve mümkünse rakip beki oyuna sokmamak. Bu arkadaş olduğunca mantıksız işler peşinde koşuyor, veremediği paslar, atamadığı çalımlar, karşılayamadığı bekler ve kaçırdığı pozisyonlar ile eleştirilmeyi hak ediyor. Gol attığında zaten kral olup çıkıyor bir anda, tüm sorunlarını unutturuyor ama atamadığında her geçen dakika zarar vermeye başlıyor. Islıklanmayı falan geçelim, dün Barış'ın golü olmasa buralarda ıslıktan fazlasını görürdük kendisi için. GS topçusu 50 tane top kaybetmez. Duran top atabilmek dışında son 2 senede geliştirdiği herhangi bir özellik yok hatta Torrent dönemindeki dinamizminin ve yeteneğinin yarısı bile yok şu anda. İlk 11'de yabancı kotası kalktığı anda bir esprisi de kalmayacak. Oyun tarzını ve oyun aklını geliştirmediği müddetçe her maç gol veya goller bulmak zorunda, aksi halde bu eleştiriler çığ gibi artar, hele ki ligde artık kritik stresli haftalara doğru gidiyoruz, şu saatten sonrası hata kaldırmaz. O yüzden hocanın yerinde olsam bu saatten sonra sadece hamle oyuncusu olarak kullanırım.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Her cümlene birebir katılıyorum çok daha basit bir rol çizilmeli ve o rolün dışına asla çıkmamalı. Sadece kanadında durup defans arkasına topsuz koşu yapmalı top geldiğinde de artık şut veya pas bir şekilde atağı bitirmeli onun haricinde asla merkeze gelip ayağına top bekleyip oyun kurulumuna katılmamalı.

Isliklama işi kesinlikle yanlış, ancak;
Top kontrolü (fırt touch) kötü değil , çok kötü , pas kötü, pas olayı da zaten icardi'ye 20 kere de bir kere denk gelecek pas atma girişimi( hepsi kayıp), al ver olayı yok direk ver ver..
Fizik kötü, barış Alper nerden nereye geldi Kerem aynı güdük Necmi gibi , omuzda yerde , kaptırdığında rakip çok kolay atağa çıkıyor , bay kaptirsada rakibi bozuyor rahat rahat çıkamıyor
3. Bolge tüm toplari ezer,
Kaptirdigi her toptan takim kontra yer.
Geriye gelmez, , kovalamaz, takim savunması ve oyununa katkısı yok

Ha gol assit yapıyor mevkisiz sahte 10 numara gibi oyna , kanat oynasa da ceza sahasında takıl , rakip atağa geçince bek iki kişiyi karsilasin ama olsun kerem asist gol .

Geçen hafta dalga geçti benim bitiriciliğim iyi diye , senin bitiriciliğim iyi olsaydı şampiyonlar liginde gruptan lider çıkmıştık, ikinci bile değil!

Bu takımda Hagi Sneijder değilsin engin baytar , yasin Öztekin bundan daha prime oynadı , burası Galatasaray çocuk avutmaya gerek yok!

Isliklama işi kesinlikle yanlış, ancak;
Top kontrolü (fırt touch) kötü değil , çok kötü , pas kötü, pas olayı da zaten icardi'ye 20 kere de bir kere denk gelecek pas atma girişimi( hepsi kayıp), al ver olayı yok direk ver ver..
Fizik kötü, barış Alper nerden nereye geldi Kerem aynı güdük Necmi gibi , omuzda yerde , kaptırdığında rakip çok kolay atağa çıkıyor , bay kaptirsada rakibi bozuyor rahat rahat çıkamıyor
3. Bolge tüm toplari ezer,
Kaptirdigi her toptan takim kontra yer.
Geriye gelmez, , kovalamaz, takim savunması ve oyununa katkısı yok

Ha gol assit yapıyor mevkisiz sahte 10 numara gibi oyna , kanat oynasa da ceza sahasında takıl , rakip atağa geçince bek iki kişiyi karsilasin ama olsun kerem asist gol .

Geçen hafta dalga geçti benim bitiriciliğim iyi diye , senin bitiriciliğim iyi olsaydı şampiyonlar liginde gruptan lider çıkmıştık, ikinci bile değil!

Bu takımda Hagi Sneijder değilsin engin baytar , yasin Öztekin bundan daha prime oynadı , burası Galatasaray çocuk avutmaya gerek yok!
Engin baytar neyse de yasin öztekin kerem'den daha iyi demekte ne bileyim.

Bu kadar da haksızlık etmeyelim bence.

burdaki problem esas Türkiyedeki taraftar profilinin maç gününden 24 saat hatta 48 saat sonrasına kadar maçın etkisinden çıkamaması.

bizim forum bile mça süresince oyuncu konularında sürekli post var negatif hareket oldu mu - tivitter buranın 20 30 katı zaten.

YERLİ futbolcu bunu bilmeli - yapılan doğru demiyorum asla ve asla , aptallıktan başka bir şey değil - ama bizim ülkenin taraftar kitlesini tanıyan adam takmamalı ve hareketlerine yansıtmamalı bu işi.

Kerem'in önceliği 3 senedir zaafiyetini yaşadığı hızıyla değil , kafası ve tekniğile top kullanma konusun düzeltmesi. Ortaları kötü - merkezden dribblinglerin HEPSİ potansiyel kontra (ortasahada o topları toplayamamakta zaaf ayrıca bizim takımda) - bunun bilinci ile aşması lazım bunu.

Yav bir oyuncu özellikle yerli nasıl takmasın Allah aşkına.

Biraz empati kur ve kendini yerine koy. Taş olsa çatlar ya bir değil iki değil.

Burak Yılmaz bundan daha fazla isliklandi, bunun 20/1 kadar kapris yapmadı. ( Burak Yılmaz 10 tane kerem ederdi)
Sana göre 10 tane Kerem edebilir, bana göre etmez.

Ne idüğü belirsiz karaktersiz menfaatci herifi Kerem ile kıyaslamam ben.

umut bulut'un mücadeleci yönünü severdim o bile sevilmedi taraftarca bitiriciliği kötü diye. kaybettiği topun peşinden de koşardı. futbolcu biraz da takımı düşünecek. o kadar top kaybının ardından iç sahada tamamen kapanan takıma bu kadar efor sarfetmemeli takım. tr liginde bu saatten sonra istatistiğin anlamı yok. rekor sayıda maç kazanmak veya kerem'in bir maçta 10 gol atmasının kıymeti yok. şu maçta puan kaybetsen muhtemelen şampiyonluğu vereceksin. basit ve faydalı oynamak zorunda. rakibine takarsın 10 puan istediğin fantaziyi yap.

Yav bir oyuncu özellikle yerli nasıl takmasın Allah aşkına.

Biraz empati kur ve kendini yerine koy. Taş olsa çatlar ya bir değil iki değil.
empati yapıyorum zaten, aptallıktan başka bir şey olmadığınıda diyorum.

fakat Türkiye taraftar profili bu işte demeye getirdiğim o - öğrenmeyiz bir halt - toplumsal sorun yani. Bunun bilincinde olursan daha az koyar dmeye getirdiğim o.

Fakat tepkinin abzürtlüğü dışında kendiside kötü tercihlerinin oyun içinde Terim döneminden beri düzeltmesi gereken şeyler olduğunun bilincinde de olmalı. Çünkü tepki almasının nedeni olan top kaybı vs , deparla göbekten adamların arasına dalmaya çalışma aslında onun Avrupa'ya trasnferinin (layığıyla transfer) önüne geçen şey aslında. Çalışmıyor değil çabalamıyor değil - eksik olduğu noktayı hala kapatabilmiş değil. Yapsa 1 sezon sonra CL takımına gider zaten.

hatta şöyle söyliyeyim ben şantiyelerdeyken ustası çırağı hepsini tanırım sabah iş öncesi goygoy muhabbetinide yaparım. GS li olan gelir abi şu maç falan der - gol kaçırana söver ana avrat. Mantık düz , bu forumdaki yorumlama,düşünerek tartarak ele alma ülkedeki taraftar kitlesinin %85 inde falan yok.

olsa zaten böyle saçma olaylar olmaz.O yüzden çoğuna tivitter taraftarı diyorum ya genelde.

tabiikide takımında kaptan pozisyonunda olana yapılacak iş değil - savunmuyorum asla. Aynısı son döneminde berbat performans veren Selçuk İnan'a da yapıldı misal.

Islıklanma işinin abartıldığını düşünüyorum tabii stadyumda değildim ama ekran başında öyle büyük bir tepki varmış gibi görünmüyor. Zaten çıktığı dakika 70 küsür, takım 1-0 geride, çok kötü oynamış ve yürüyerek çıkıyor yer yer tepkilerin olması yahut alkış olmaması gayet normal.

Bu ıslık yuhlama işlerini hiç anlamadım hiç de katılmadım ancak taraftarın protesto hakkı bakidir görüşündeyim. Ayrıca maç sonundan bir görüntü de düşmüş takım tribünler önünde galibiyeti kutluyor üçlüler tezahüratlar vs., bu adam, takım kaptanı olacak bir de, soyunma odasına kaçıyor başını önüne eğip. Taraftarın bir kısmı eşşeklik etti diye küsmenin böyle hareketlere girmenin ne manası var.

Direkt skor katkısı üzerinden gerçekleşen bu kısır döngüyü kırmak Kerem ve hocaya düşüyor; stadyumda cahilce anlık tepkiler veren 300-500 veya birkaç bin kişi her zaman olacaktır, keşke engellemenin bir yolu olsa ama yok işte...Herkesi, her zaman, her yönüyle tatmin eden performans gösterebilecek bir sporcu yahut takım, hele de Futbol gibi en fazla değişkenin belirleyici olduğu bir sporda asla mümkün değildir...

Özellikle işlerin kötü gittiği zamanlarda, durumu tersine çevirebilmek için aceleyle skora yönelik aksiyonlara giriştikçe işler hem kendisi, hem de takım adına daha da sarpa sarıyor. Yapılan eleştirilerin içinden sadece bitiriciliğine yönelik olanlarına cevap vermesi, bu dediğimi net şekilde ortaya koyuyor. Bence de Kerem, girişkenliğiyle ve yetenekleriyle gayet iyi bir bitirici ama esas sorun o değil ki. Futbolun bir takım sporu olduğunu, her oyuncunun da belli bir rol üstlenmesi gerektiğini herkesin tam anlamıyla idrak etmesi gerekiyor. Kötü bir tercihle kötü sonlanan bir aksiyon denemesini telafi etmenin yolu aynı saçmalığı defalarca denemek değil, maçın devamında pozisyonların gerektirdiği en doğru tercihleri yapmaya çalışmaktır (Dün topuk pasına takıldı mesela)...

İşin hoca tarafına gelince; Kerem 10 numara pozisyonunda oynamasını anlatırken, zaten kanatta oynarken de hocanın kendisine oyun kurma görevini verdiğini söylemişti. Yoklukta ihtiyaç duyduğun için oyuncuları farklı şekilde kullanabilirsin bazen ama bu geçici çözümler üzerinden sezon planlaması yapmak yanlıştır ve hocanın bu hataya düştüğünü gözlemliyorum. Kerem, başka çok kıymetli özelliklere sahip olsa da asli olarak oyun kurucu rolünü üstlenmeye en uzak yapıda bir futbolcudur. Sıkça değindiğim bir konu, dataya girip daha da uzatmayayım...

ıslıklayanlara inat 5 sene sonra gs tarihine adını altın harflerle yazdırcaktır allahın arslanı

jl5tjim.PNG

Maçın tekrarını izledim, inanılmaz kötü oynamış yavv! Kendisine gelen her 2 topun birisi top kaybı olarak sonuçlanmış neredeyse. İnsan kötü oynar da bu kadar da olmaz. Bu istatistikler ile nasıl bu seviyede oynuyor inanılır gibi değil. İcardi sayesinde biraz asist filan yapıyordu, İcardi de formsuz olunca iyice kötü oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt