#7 Kerem Aktürkoğlu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Taraftar ilk top kaybında homurdanmaya başlamıştı zaten. Yunus Akgün kerem aktürkoğlu tarzi oyuncular a hep bir art niyet var bizim tribunlerde özellikle. Ilk homurdanmadan sonra sürekli toptan kaçtı maç boyunca takip ettim mertens sola kaydı kerem icardinin dibine girdi iyice. Tribünlerin kendisine karşı tavır alması direkt düşürüyor keremi oyundan. Yok küfürden güç alıyormuşta yok çelik gibi sinirleri varmışta hikaye abi bunlar. Empati kurun biraz çocukla en az 30 bin kişi homurdaniyor ıslıklıyor sizi daha geçen hafta takımı ipten almış ondan önceki maçta Trabzon da müthiş goller atmışsınız. Bundan sonra sadece deplasmanlarda oynasın daha iyi oynuyor deplasmanlarda yoksa bizim stattaki şımarık taraftarın önünde kariyeri mahvolacak bu gidişle. Gittikçe topla ilişkileri zayıflıyor inanılmaz şekilde. Top falan sürmüyor artık ayağından çıkarmaya bakıyor.

kerem ortada oynadığı zaman top alıp dönüp gitmeye çalıştığı pozisyonlarda arkasındaki rakip basıp alıyor ve hep faul bekliyor. Bu tarz top kaybını her maç en az 2-3 kez yapıyor. Maç esnasındaki vücut dilede hiç iyi değil. Ama bir gerçek var sahaya kendini verdiğinde ve basit oynadığın en iyi tük oyuncu.

Bu adam kafasında farklı bir dünya ile yaşıyor, söylenenlere hiç umursamaz, zaten en iyi olduğu bitiriciligiymis, ben o kadar kötü korner atıp hala kornere giden birinin sağlıkli mental kafa yapısının olmadığını düşünüyorum.
Simdi ilerde bi korneri tutar, assist olur buraya kapa yazacak kisiler cikar

Bu sene öyle böyle oynar seneye yeri garanti olmamalı bunu bilir bunu soylerim
Yav bir oyuncu özellikle yerli nasıl takmasın Allah aşkına.

Biraz empati kur ve kendini yerine koy. Taş olsa çatlar ya bir değil iki değil.
Bir futbolcu kötu oynayabilir bunu anlarım. Barista saçmalıyor bazen ana göze sokmuyor. Bu arkadaş göze sokuyor 34 top kaybı 70 dakikada. Normal birşey değil bu. Çoğu maçında böyle top kayiplari zaten. Yoksa kötü oynayabilir. Her topu almayacak boşu bosuna kendini yoruyor. Aktif dinlenmeyi yapabilmeli

Onu geçtim bu arkadaş defans arkasına koşu fazla atmıyor. Asıl yapmasi gereken o. Hep ayağına bekliyor. Sen o oyuncu değilsin keremcim

Şu başlık altında da dahil bilen bilir Kerem’e zaman zaman şiddetle kızan biriyim ama beterin de beteri var.

Kim o beter? Bizim anormal bir taraftar kitlesi oluştuğu gerçeği. Bu yıl CL maçları da dahil çoğu kritik maçı Arena’da izledim.

1- Ota boka, top Torreira’nın ayağında dahi olsa “vur vur” diyen kitle.

2- Özellikle yedek kulübesinin olduğu taraflarda maçın en kritik anlarında 45-55 maçı bırakıp ısınan oyunculara dalan tayfa. Bayern maçında bile önümüzde Müller ısınıyordu, Almancı dayının biri sürekli Almancasını geliştirircesine bir şeyler söylüyordu. En son kızdım sustu. İstanbul maçında da Icardi ısınırken herkes maçı bıraktı Icardi’ye seslenmeye başladı.

3- Olur olmaz yerde yaratılan homurdamalar ve ıslıklanmalar. Genel olarak maç içinde oyuncunun tepki almasını sevmeyen biriyim ama son 2 maçta 4 gol atmış bir oyuncuyu ıslıklayan net geri zekalıdır.

Bu aptal sürüsü stadlardan çekilirse gerçek Galatasaray taraftarına meydan kalsın artık

Isliklama işi kesinlikle yanlış, ancak;
Top kontrolü (fırt touch) kötü değil , çok kötü , pas kötü, pas olayı da zaten icardi'ye 20 kere de bir kere denk gelecek pas atma girişimi( hepsi kayıp), al ver olayı yok direk ver ver..
Fizik kötü, barış Alper nerden nereye geldi Kerem aynı güdük Necmi gibi , omuzda yerde , kaptırdığında rakip çok kolay atağa çıkıyor , bay kaptirsada rakibi bozuyor rahat rahat çıkamıyor
3. Bolge tüm toplari ezer,
Kaptirdigi her toptan takim kontra yer.
Geriye gelmez, , kovalamaz, takim savunması ve oyununa katkısı yok

Ha gol assit yapıyor mevkisiz sahte 10 numara gibi oyna , kanat oynasa da ceza sahasında takıl , rakip atağa geçince bek iki kişiyi karsilasin ama olsun kerem asist gol .

Geçen hafta dalga geçti benim bitiriciliğim iyi diye , senin bitiriciliğim iyi olsaydı şampiyonlar liginde gruptan lider çıkmıştık, ikinci bile değil!

Bu takımda Hagi Sneijder değilsin engin baytar , yasin Öztekin bundan daha prime oynadı , burası Galatasaray çocuk avutmaya gerek yok!
Tamam

Bu sene öyle böyle oynar seneye yeri garanti olmamalı bunu bilir bunu soylerim
Bir futbolcu kötu oynayabilir bunu anlarım. Barista saçmalıyor bazen ana göze sokmuyor. Bu arkadaş göze sokuyor 34 top kaybı 70 dakikada. Normal birşey değil bu. Çoğu maçında böyle top kayiplari zaten. Yoksa kötü oynayabilir. Her topu almayacak boşu bosuna kendini yoruyor. Aktif dinlenmeyi yapabilmeli

Onu geçtim bu arkadaş defans arkasına koşu fazla atmıyor. Asıl yapmasi gereken o. Hep ayağına bekliyor. Sen o oyuncu değilsin keremcim
Sal beni bu konuda artık baba bıktım

Şimdi burada birine sövsem bana karşılık verir ya da vermiyorsa da aklı sürekli bende kalır. Bir yolunu bulsam da gt etsem diye düşünür. Psikolojisini de bozabilirim. Şimdi durum böyle iken 20 li yaşlarda bir çocuğa herkesin küfür ettiği bir ortamda normal davranmasını bekleyemezsiniz. O yüzden biraz durulun bardağın hep boş tarafından bakmayı bırakın. Konuştuğumuz tek şey pas hataları vs. Gibi eksik yönleri. Bardağın dolu tarafını kimse konuşmuyor. Bir adam iki sezondur 50 gole yakın katkıda bulunmuş kimse bunu konuşmuyor hemen ilk hatasında ıslık küfür kıyamet... Çocuk oyundan alınırken taraftarı tam alkışlayacak tepkiyi görünce darmadağın oluyor.
Yeter el insaf artık.
Bir de bu nedense hep yerli oyunculara oluyor. Zaha nın katkısı daha az Kerem den ama kimsenin gıkı çıkmıyor adama. Konuşurken de herkes attığı golleri falan konuşuyor. Salın artık çocuğu.

Çocuğu boklamak yerine parlatıp saplayalım olm şu kafaya erişemedik yıllardır.
Top kaybı yapıyor diye kaç tane maçı bireysel çözen adamı itin götüne sokmaktan bıkmadık.
Kulüp-hoca-taraftar birlik olacaksın bak neredeyse göndrilecek olan adamı bir hoca sol bek yaptı herifler Süpermen logosu koyuyor. Bir bok performansı da yok herifin bu sene misal gelişimi ve katkısı durmuş halde ama böyle kıyaslanıyor. Değer kaybı olmasın diye herifin bölgeden atak yapan yok yapanı da çıkarıyorlar.
Sosyal medyada eleştirelim ama yapıcı eleştiri olmalı bu.
Top kaybediyor s.gitsin defol değil, abicim daha çok çalış mevkin değişsin, daha az topla buluş.
Bunlar söylenmeli.
3 ay sabredeceksin Avrupa şampiyonasında 2 tane gol tıkayacak sonra hop 20 milyona okutup geçeceksin. Bu kafayla 8 milyona opsiyonlu kiralar göbek atarız seneye de 10 milyon verilip alınan oyuncu niye alındı kerem kalmalıydı diye ahlarız. Dipsiz kuyu resmen

Maçlara iyi başlıyor pozisyonlara giriyor ama asist veya gol olarak skor bulamayınca iyice strese girmeye başlıyor ve maç içinde her şeyi yapmaya çalışıp çok top eziyor veya kaybediyor veya hatalı pas veriyor. Başı kesilmiş tavuk gibi çırpınmaya başlıyor çırpındıkça daha kötü işler yapıyor. Skor olarak da sıkıntıda isek tribünde homurdanmalar başlıyor. İşte bu noktada iş hocaya düşüyor. Baktın olmuyor taraftar tepkisi büyümeden oyundan alacaksın. Kerem her maç iyi oynamak zorunda değil, her maç 80-90 dakika sahada kalmak zorunda da değil.

Tribündeki ıslıklama olayı kesinlikle doğru değil onu aklamaya çalışmıyorum yanlış olmasın. Öyle veya böyle sana ciddi katkılar vermiş bir oyuncuya böyle tepki gösterilmez. İlla tepki koyacağım diyorsan o tepkiyi git Ndombele'ye göster Tete'ye göster.
Aynen, aninda devre arasinda alinmali.

Şimdi burada birine sövsem bana karşılık verir ya da vermiyorsa da aklı sürekli bende kalır. Bir yolunu bulsam da gt etsem diye düşünür. Psikolojisini de bozabilirim. Şimdi durum böyle iken 20 li yaşlarda bir çocuğa herkesin küfür ettiği bir ortamda normal davranmasını bekleyemezsiniz. O yüzden biraz durulun bardağın hep boş tarafından bakmayı bırakın. Konuştuğumuz tek şey pas hataları vs. Gibi eksik yönleri. Bardağın dolu tarafını kimse konuşmuyor. Bir adam iki sezondur 50 gole yakın katkıda bulunmuş kimse bunu konuşmuyor hemen ilk hatasında ıslık küfür kıyamet... Çocuk oyundan alınırken taraftarı tam alkışlayacak tepkiyi görünce darmadağın oluyor.
Yeter el insaf artık.
Bir de bu nedense hep yerli oyunculara oluyor. Zaha nın katkısı daha az Kerem den ama kimsenin gıkı çıkmıyor adama. Konuşurken de herkes attığı golleri falan konuşuyor. Salın artık çocuğu.
Kerem bey uzun zamandır görmedim sizi. Nerelerdesiniz. Niye sovuyorsunuz. Hepimiz renktasiz burda

Kötü oyun ayrı bir sey. Ama Formamızı giyen bir oyuncunun ıslıklaması tam mallık bu oyuncu 3 yıldır sana fayda sağlamış ve sağlayacak. Bu oyuncu şuan herhangi bir. Avrupa kulübünde olsa şuan avucunu ovusturuyordu kaç para kaldırırım diye .bizne yapıyoruz tü kaka oyuncuyu küsturüp moralini bozmaya uğraşıyoruz.Boeh sattık yerine oyuncu arıyoruz belki idareten birini bile bulamayacagiz. Keremi de kaciralim. Bakalım yerine kimi koyacaksınız.

Maç başına 70 kez topla buluşup 30 unu kaybettiği müddetçe bu döngü devam edip gidecek maalesef. Skor katkısı yapamadığı maçlarda ''Defol!'' cular, yaptığı maçlarda ''Kapak'' çılar ortaya çıkıp diğer tarafa keyifle laf sokacak...

Marcao, o hiç tasvip etmediğim, hatta 'bir daha bu formayı giymemeli' ye varan tepki gösterdiğim hareketi yaparken de sorunun kaynağı aynıydı. Kerem yanlış tercihlerle top kaybı yaptıkça, o topları geri kazanabilmek için canı çıkıyordu adamın. Yaptığı sertçe uyarıya Kerem karşılık verince de öfkesine yenilip çok yanlış bir hareket yaptı...Son maçtan sonra Ümit Davala maçları tekrar izlemesini önerdi kendisine, 'bakalım beğenececek mi oynadığı oyunu?'' diye de ekledi...

Kerem, iyiden iyiye ''Arda Turan Sendromu'' na kapılmış durumda. Arda da Atletico' ya gitmeden önceki sezonunda, hele de takımın skora ihtiyaç duyduğu bölümlerde bütün topları kendisine ister, sürekli dripling-şut filan deneyerek atakların içine ederdi; bunlardan birinde gol-asist filan yapınca 'gemiyi yine kaptan kurtardı' olurdu. Pas vermeyene de fırçayı basardı...

Merkezde yapamadığını gördük. Kanatta oynadığı zaman da kendisini sürekli merkezdeki kalabalığa atıp her topu istiyor ve olmadık fanteziler deniyor. Bunun yerine kanadına daha fazla sadık kalıp, esas iyi özellikleri olan geniş alanda topla buluşma, dripling, defans arkasına koşu atma fırsatlarını kovalasa, takıma çok daha fazla katkı vereceğinden eminim. Hoca bunları anlatmıyor mu, yoksa bu tarz oynamasını bizzat hoca mı istiyor, bilemiyorum tabii...

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt