#7 Kerem Aktürkoğlu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sol tarafa almak lazım baya düştü formu. çok çabalıyor ama son vuruslarından skoru bulamdaı bi türlü. icardiyle orantılı düştü yalnız formu. şu skorsuzluk döneminde bile her maç 1 2 tane gol pası atıyor sonuca ulasmayınca skora da etkisiz gözüküyor. ben memnunum çabasından moral bozmadan devam. yorucu takvimden çıktık milli arada silkelenip kendimize gelmeliyiz.

sol tarafa almak lazım baya düştü formu. çok çabalıyor ama son vuruslarından skoru bulamdaı bi türlü. icardiyle orantılı düştü yalnız formu. şu skorsuzluk döneminde bile her maç 1 2 tane gol pası atıyor sonuca ulasmayınca skora da etkisiz gözüküyor. ben memnunum çabasından moral bozmadan devam. yorucu takvimden çıktık milli arada silkelenip kendimize gelmeliyiz.
sola yeteri kadar önem vermiyorlar danyelim

Yabanci uyruklu olsa acaip ucuza oynuyor harika bir kesif derdik. Zira bunun yarisi top oynamayan Tete iki uc kati para aliyo sirf Brezilyali diye.

Tabi bir de su var. Duzenli antrenman yapiyosun, en guzel yeneklerinyiyorsun, cok yakisikli, karizmatik falan olmamana ragmen istedigin an en guzel kizlar kendilerini senin ustune atiyorlar, en iyi, en rahat malzemelerle oynuyorsun, sahaya ciktiginda tribunlerdeki herkes seni alkisliyor, moral veriyor, Milli Takimla dunyayi geziyorsun ama sen ne yapiyorsun? Bes metreden topu daglara taslara vuruyorsun ya da top ayagina geldi mi kanatlar bosken gidip en zor durumdaki Icardi'ye pas vermeye calisiyosun. Laf edince de biz nankor oluyoruz.

Zaha alınınca tecrübesini ve skorerliğini hesaba katarak, herhalde 10 numara için düşünüldü, demiştim, yanıldım. Pas akışkanlığı yüksek bir oyuncu olmadığını gördük. Dripling odaklı bir oyun tarzı olduğu için çizgiye yakın konumlanmalı; Kerem gibi o da 4-3-3 te kanat forvet oynamaya müsait bir oyuncu.

Yerli ve katkısı yüksek olduğu için vazgeçilmesi en zor adamın yerine büyük maliyetle oyuncu almak, neresinden baksanız planlama hatasıdır ki 31 yaşında adama, bu yıla kadar hiç kimseye verilmeyen bir yıllık ücret veriyorsun. Pek uyumlu bir tip olmadığını da belli eden biri üstelik.

Kerem belli kusurlarını kabullenerek kanat forvet oynatılması gereken biri; ekstra bazı meziyetleri, gayret ve adanmışlığıyla büyük fayda sağlar. O kusurları nedeniyle de Kerem' den 10 numara olmaz. Pres katkısı filan hikaye; 3 fazla top kazanırsa 13 fazla top kaybı yapmaya devam edecektir. Hoca vazgeçmeli bu tercihinden. En makul çözüm Ziyech' in 10 numarada oynaması gibi görünüyor. Zaha ve Kerem kanatlarda oynar. Onlar formda olursa Tete yedekten öteye gidemez bu takımda...
Kerem 10 numara gibi ofansif orta saha oynamıyor 2. forvet oynuyor. 4-4-2 oynuyoruz yani.

Kerem elimizdeki en iyi hucumcu orta saha bunda hemfikiriz ama böyle olması her topu kafasına göre ezmesini gerektirmez.. İlk geldiginde topun hiç kiymetini bilmiyordu fiziksel olarak çok kötüydü o ilk eşiği aştı lig için prime bir oyuncuya dönüştü..Fakat Avrupa için prime bir adam olmak istiyorsa bir eşik daha atlaması lazım ..Prime derken gidip de Cityde oynamasından bahsetmiyorum orta sıra bir İngiliz takımında bile bu haliyle iş yapması imkansız..

Kerem 10 numara gibi ofansif orta saha oynamıyor 2. forvet oynuyor. 4-4-2 oynuyoruz yani.
O ikisinin arasında cok büyük fark olmasa da oyle değil. Mesela Mertens' den daha çok geriye gelerek top isteyip alıyor. Ki kendisi de geçenlerde kanatta oynarken de aslında oyun kurucu rolünü üstlendiğini, 10 numarada oynamayı yadırgamadığını söyledi. Hoca da bu minvalde konuşuyor zaten...

O ikisinin arasında cok büyük fark olmasa da oyle değil. Mesela Mertens' den daha çok geriye gelerek top isteyip alıyor. Ki kendisi de geçenlerde kanatta oynarken de aslında oyun kurucu rolünü üstlendiğini, 10 numarada oynamayı yadırgamadığını söyledi. Hoca da bu minvalde konuşuyor zaten...
Kerem bize gelmeden önce daha çok bu bölgede oynuyormuş zaten. Bizde ilk sağda başladı sonradan sola geçti. Kerem golcü bir forvet oyuncusu. Oyun kurucu kanat rolünü geçen sezon repertuarına ekledi. Biraz da Icardi bunu kolaylaştırdı. Bu sezon eski rolüne dönmüş oldu. Yakaladıklarını atsa şimdiden 10 golü geçmişti.

Ben orada oynamasını çok da yanlış bulmuyorum.

soL'a önem vermeyen, sonunu hazırlar... ☭

Kendine gel kendine
Dön de bir bak haline
Asistlere gollere küsmuşsün
Kıl oldum abi

bitiriciliği kötü falan değil kötü bir dönem geçiriyor sadece

Icardi de kaç maçtır deli gibi gol kaçırıyor bitiriciliği kötü mü

Icardi ile karşılaştırılması çok yanlış. Herif sakat ve hazır değil

Kerem hep böyleydi ama skor yaptigi icin sorunlar görmezden geliniyordu.

Skor uretemedigi her maç kufur yer

Kritik maçlarda özellikle yaptigi yanlislar kaçan pozisyonlar cok belirleyici oldugu icin tepki X2 oluyor dogal olarak

Icardi ile karşılaştırılması çok yanlış. Herif sakat ve hazır değil

Kerem hep böyleydi ama skor yaptigi icin sorunlar görmezden geliniyordu.

Skor uretemedigi her maç kufur yer

Kritik maçlarda özellikle yaptigi yanlislar kaçan pozisyonlar cok belirleyici oldugu icin tepki X2 oluyor dogal olarak
ülke olarak gergin olduğumuz için küfretmeye yer arıyoruz zaman zaman da

Mevkisi değiştiği için gol atamıyor düşüncesi aşırı saçma.

Istatistiksel olarak yeni mevkisinde daha fazla kilit pas vermiş mesela. Nasıl kendisi bulduğu pozisyonları değerlendiremiyorsa, asistleri de gol olarak kaydedilmiyor takım arkadaşları tarafından.

Mevcut durumunun mevkisi ile alakası yok bence, ben tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum.

Atamadıkça daha da etkileniyor. Gereksiz bir baskı oluşturuldu üstünde. Hoca keşke bir iki maçta dinlendirseydi ama o zaman da hücum etkinliğimiz düşüyor. Beğenin beğenmeyin ama Kerem'in olmadığı maçlarda pozisyonlar net azalıyor.

Hoca burada ikili ilişki hünerini konuşturup bu sorunu çözmesi gerekiyor.

Geçen sezon sadece ligin ikinci devresinde yaptığı asistlerle asist kralı olan topçuyu silip atmamak lazım, yapılan hareketlerle alınan tavırlarla küstürmemek lazım. Sezonun genelinde daha çok ihtiyacımız olacak Kerem'e.

Bizim taraftar transfer doyumsuzluğuna ulaştığı zaman kötü sonuçta her zaman yerli yıldız oyuncusunu hedef alır. Arda Selçuk da gördük bunu şimdi de Kerem de başladı. Arda ile Selçuk eleştiriler sonrası gittikçe düştü. Kerem de oraya doğru gidiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt