Kerem takımda en sevdiğim futbolcumuz. İnsani ve sportif karakterine, özverisine, adanmışlığına, yeteneklerine laf eden çarpılır. Ancak önce kendisinin ve hocanın her şeyi de dört dörtlük yapamayacağını kabullenip ona göre davranmaları gerekiyor. Başından beri diyorum, mevkisine oyuncu transfer ederek Kerem' i forvet arkası oynatma planı ağır saçmalık oldu...
Bizim için o kadar önemli bir oyuncu ki, takım kurgusunu Kerem' in (Ve Zaha' nın) en verimli olabileceği şekle dönüştürmeyi elzem görüyorum. İkisi de saf kanat yahut forvet arkası olarak kapasitelerini verimli şekilde yansıtamazlar. 4-3-3 / 3-4-3 gibi bir dizilişte kanat-forvet rolünü verip, çizgiyi kullanma ve defansif yüklerini azaltarak kısmi özgürlük tanınmalı...
Direkt gol kaçırmasından dolayı kendisini pek eleştirmedim. Genelde olduğu gibi, gol pozisyonlarında da tezcanlılıktan sıyrılamadığı için doğru vuruşları yapamadığında eleştirmişimdir en fazla; bugün kaçırır, yarın yine atar. O tür tabela üzerinden yapılan eleştiriler yanlış, bunlara verdiği cevap da kesinlikle doğru; Kerem iyi bir bitirici...
Esas defosu, oyun içinde aşırı telaşlı hallere bürünüp olmadık pozisyonlarda imkansız aksiyonları denemesi. İmkan olsa da bir video derlesek; yanında hareketlenmiş adamla top alışverişi yapmak yerine diagonal 50 metreden 5 kişinin arasındaki adama orta denemeleri, topu rahatça kontrol edip pas verebileceği sırtı dönük pozisyonda topukla aşırıp üç kişinin içinden geçmeye çalışmalar gibi sayısız enstantaneler bulunur. Ve işin kötüsü, iyi bir şey yaptığını düşünüyor olacak ki aynı maçta 3-5 dakika sonra aynı imkansızı tekrar deneyebiliyor...Ribery-Messi dahil, hiçbir futbolcu topla her buluşmasında böyle şapkadan tavşan çıkarmaya çalışmaz; çoğu zaman en basit eylem en doğrusudur. Avrupa' nın büyük kulüplerinin peşine düşmemesinin de birçok GS taraftarının bir noktadan sonra illallah etmesinin de sebebi bu defoları. Skor yapınca mazur görülüyor, yapamayınca da homurdanmalar başlıyor haliyle; taraftarın büyük kısmı öncelikli olarak tabelayla ilgilenir zira...