#74 Renato Nhaga

Kupa 20 gun sonra ..Gerci belli olmaz Okana oynatmayabilir de
-------------Uğurcan---------------
Sacha--Davinson--Apo----Jakobs
----------Torreira--Lemina-----
Sane--------Sara----------Lang
------------Osimhen-----------

Hepimiz istiyoruz oynamasını ama empati yapalım. Sane ve Lemina'nın da kadroda olduğu senaryoda yedek kulübesi;
İcardi, İlkay, Singo, Sallai, Yunus, Asprilla, Barış, Renato, Kaan, Eren

İcardi ve İlkay dinozor kontenjanından girecek.
Singo büyük yatırım kontendajından girecek.
Barış ve Yunus şampiyonluklar getiren oyuncularımız kesinlikle oynamalılar.
Sallai belkide sezonun bizim adımıza MVP'si süre almalı illaki.

Çok fazla maçta kalmadı bakalım nasıl olacak.

Hala mevzuyu anlamayan var. Adam Lemina yerine Cuesta'yı yazdı, Cuesta bizi yaktı, Lemina şampiyonluğu getirdi. Es kaza oyuna soksa ve iyi oynasa niye CL'ye yazmadın denecek. Yani önceki hatasından ders almış aslında. :red:

18 yaşında, bizim seviyemiz vs diye boş yere bahane uydurmaya gerek yok. Arda örneği filan vermek de alakasız. Bu çocuğun oynama alışkanlığı var, hem geldiği kulüpte oynuyordu, hem de milli takımında. Yani kopmuş maçta son 10 dk bile oyuna atmıyorsun. Ne desek boş, sürekli aynı şeyleri yazmaktan sıkılmıştır herkes.

Sırf 30 milyona orta saha aldıramadı diye yapıyor bunu ayrıca, aksini iddia edebilecek olan var mı? Kendisi her şeyin en iyisini, en olmuşunu, en pahalısını hak ediyor çünkü.

Tam bunu yazmak için girdim, sen de yazmışsın Onur. Kelimesi kelimesine katılıyorum. Lemina inadıyla birebir aynı durum olması muhtemeldir.

Okan büyük ihtimalle Gueye, Oluai diye tutturdu, ama bu alınınca keyfi kaçtı. Egosu tuttu ilk yazılacak eksik bölge olmasına rağmen CL listesine yazdırmadı çocuğu.

İki gün önce bir haber vardı Nhaga idmanlarda coşmuş herkes şaşırmış, etkilenmiş deniyordu. Bu haberin doğru olduğu varsayımıyla hareket edelim:

CL listesine (o Leminavari egosal sebeplerle) Nhaga'yı almadı. Sonraki gün idmanda bir baktılar adam çok iyi ama listeye dün yazılmamıştı. Şimdi eğer onu Juventus maçına kadarki lig maçlarında oyuna alır ve Nhaga'da çok iyi durumda olduğunu kamuoyuna gösterirse ne olur? Okan beyimiz çok çok zor bi durumda kalır.

Böyledir demiyorum ama böyle hissediyorum çünkü Okan'ın kişiliğini Lemina olayında yaşadık gördük.

Son düzenleme:
Hayır yani sene sonu 20 milyon € verip sanki Aspirin'i alacaksın?

Sen 7 milyon €'ya verip yatırım yaptığın adamı tüm şartlar oluşmuşken oyuna sokmuyorsun.

Sezon başında aynısını Arda için de yaptın...

Galiba Gümrük maçıydı 3-0 öndeydik çok iyi kamp geçirmiş Arda yerine oyuna Kaan'ı soktun.

Sonra en kritik maçlarda elinde adam kalmayınca oyuna Arda'yı atıyorsun eee tabi çocuk doğal olarak hata yapıyor.

Çünkü sen ona vermen gereken dakikaları uygun zamanlarda vermeyip kritik maçlarda veriyorsun.

Sonra hoca oynattı, şans verdi bakın işte bizim seviyemizde değiller... Yok yaaa!

Adamın bir hazırlanma süreci var. Böyle maçlarda 15-20 dakika oyuna atıp öğrenmesine yardımcı olacaksın.

Öz güvenine katkıda bulunacaksın. 1 hafta antrenman yapmamış falan diye bir tarafından uyduruyor bir de...

Neyse gideceğin günü bekliyorum.

Kullan at oyuncularla istersen 10 yılda 10 kez şampiyon ol bizi bu sığ mantığınla istediğimiz vizyona götürecek adam sen değilsin.

Ben de Nhaga'yı ŞL'ye yazmayı ve buralarda denemeyi tercih ederdim.

Ancak ŞL'de yazılmayan oyuncuyu ŞL maçı öncesi denemek yerine o maçlarda forma giyme ihtimali çok daha yüksek olan İlkay'ı oynatması çok normal. Nhaga'dan ziyade İlkay'ın ritmini bulması bizim için şu 2 haftalık süreçte daha önemli.

Vakti gelince forma şansı bulur.

CL maçları varken oynatmaz

Çocuk iyi oynarsa, avrupa listesine niye yazmadın kaosu çıkar diye korkar

Ondan sonrada 90+3 te falan dostlar alışveriste görsün kafasıyla atar oyuna bazı maçlarda

Antrenmansız olduğunu söyledi. Bence kupada 11 oynar.
Yani diyelim ki doğru bu söylediğin.
1) Antrenmansız da olsa 10 dk girmesinde ne gibi bir sorun olurdu dün? Bu çocuğun 1 hafta içerisinde bütün fizik, kondisyon, yetenek meziyetlerini kaybedecek hali yok.

2) Lemina cezalıyken, elinde oyuna atacağın orta saha da yokken CL listesine yazmamaktaki mantık nedir?

Velhasıl kelam, ne olduğu açık ve bariz.

Muyalu örneği fazla geldi ,ozaman 30 milyon teklif ettiğimiz oulaiye bakalim ts ye gelmeden once profesyonel 16 maci var ama tekke hoca hemen basladi oynatmaya, yani oyuncu fizik olarak hazırsa ucl maci lig maci farketmez oynayabilir mental olarak sıkıntı yaşayabilir o da mac oynadıkça gelişebilir ama yasi genc oyuncu icin su an milyonlarca euro döküyor avrupa takimlari

İlk hatasında 18 yaşındaki çocuğa bu maçta süre verilir mi diyeceklerin de aynı kişiler olduğunu biliyoruzdur sanırım...
3-0 öne geçtiğimiz rize maçında oyuna girdiğinde hata yaptığında bu cümleyi kullanan Adam mal oğlu malın oğludur. Ben tahmin etmiyorum bizim forumda o şekilde konuşacak birini.

Son düzenleme:
İlk hatasında 18 yaşındaki çocuğa bu maçta süre verilir mi diyeceklerin de aynı kişiler olduğunu biliyoruzdur sanırım...
Bu esprilere son mu versek artık. Komik de değil, burada mantıklı bir şekilde durumu sorgulayanlar gerizekalı da bir siz mi akıllısınız?

Gayet sağ duyuyla adamın oynaması gerektiği, güya bütçe harcanmayan dönemde tek bonservis verilen adam olduğu için de süre alması bekleniyor.

Gayet de makul bir beklenti, hoca da bu konuda sabıkalının önde gideni.

Neyi savunuyorsunuz anlamadım.

Oynatmayacaksan almayacaksın, Jelert’te de aynı boku yedi soktu 15 m euroyu.

Bu esprilere son mu versek artık. Komik de değil, burada mantıklı bir şekilde durumu sorgulayanlar gerizekalı da bir siz mi akıllısınız?

Gayet sağ duyuyla adamın oynaması gerektiği, güya bütçe harcanmayan dönemde tek bonservis verilen adam olduğu için de süre alması bekleniyor.

Gayet de makul bir beklenti, hoca da bu konuda sabıkalının önde gideni.

Neyi savunuyorsunuz anlamadım.

Oynatmayacaksan almayacaksın, Jelert’te de aynı boku yedi soktu 15 m euroyu.
Arda unyay'in yediği haltlardan dolayı insanlar haklı eleştiri yapınca hemen yine konu hoca lehine cevirilmeye başlanmış ki orada bile hoca hatalı yine , hiç oynatmayıp zorda kalınca gitti en kritik anlarda oynatıp performans bekledi ama suçlu yine taraftar oldu

Hadi bu macta idmansiz diye oynatmadi okey diyelim.

Eyüpspor macinda mutlaka süre vermeli. Öyle 5 dakika falan da degil ha.

Geri
Üst Alt