#76 Servet Çetin | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #76 Servet Çetin

Servet bu takımdaki en iyi stoperdir.Çoğunuz bana güvenilmeyen yerde iyi oynamam açıklamasından sonra köprüleri attınız Servet ile.

Ama empati yapıp düşünün.Öğrencisiniz,sınavı olan ders daha önceden iyi notlar aldığınız bir ders,iyi çalıştınız sınavdan kötü bir not aldınız.Sonra hocanız geldi ve senin kötü not alman çalışmandan dolayı değil sende kapasite yok dedi.Bir işte bir proje takımındasınız,önceden başarılı sonuçlarınız var ama en son projenizi takım olarak içine ettiniz.Sonra proje yöneticiniz geldi ve tüm takıma sizin bu işi yapamamanız kötü olduğunuzdan değil,işi bilmiyorsunuz dedi.

Belki haklılar.Ama bu iki açıklama sizi daha iyi çalışmak için şevk mi eder yoksa tüm isteğinizi elinizden mi alır.

İşte Rijkaard'ın problemi burdaydı.Oyuncuları motive edemiyordu.Zaten bu Barcelona'yı çalıştırdığı son dönemde de ortaya çıkan problemdi,bizzat Messi'nin açıklaması vardı.Rijkaard'ın tırnak içinde lack of quality açıklaması ile başta Türk oyuncular olmak üzere tüm oyuncuları taraftar ve basına yem olarak atması bana göre kırılma noktasıydı.Çünkü bu açıklamadan sonra hiçbir oyuncu onun için bir başarı kazanmak istemeyecekti,zaten bunu yapacak kapasiteleri yoktu.

Evet o kapasiteleri olmayabilir.Ama tüm oyuncuların şevkini kırdı bence bu açıklama.

Ve lütfen Servet'i eleştirenler ilk geldiği yıllarda koyduğu oyunla nasıl iyi yorumlar yaptıklarını unutmasınlar.Bu adam kötü bir dönem geçirse bile kalitesinden hiç kaybetmedi.Hatta bugün ileri çıkıp gol atması zamanında Skibbe'nin,Rijkaard'ın şimdi de Hagi'nin cesaret vermesiyle geliştirdiği bir özellik.Elinizde iyi bir oyuncu varken bu şekilde kaybedilmez,taraftarlık bu değil.

Ben pas ağırlıklı, ideal hücum futbolu oynamayı hedefleyen büyük takımların stoperi olabilecek yeteneklere sahip değil diyorum sadece. Her zaman hata yapabilecek ve takımın geri düşmesine sebep olabilecek bir stoper. Takımın ideal stoperi Neill'dır. Hem oyun zekası, hem liderlik özelliği, hem de yetenekleriyle.

Benim asıl yıkıldığım an, adamın milli takıma gidecem diye bize gelip 1,5 sene yatmasından sonra milli takımda sakatlanması ve sonra da bir daha alamamak üzere formayı kaybetmesidir. Herifin yatışı da bir bka yaramadı yani.

Benim asıl yıkıldığım an, adamın milli takıma gidecem diye bize gelip 1,5 sene yatmasından sonra milli takımda sakatlanması ve sonra da bir daha alamamak üzere formayı kaybetmesidir. Herifin yatışı da bir bka yaramadı yani.

Elano konusu çok derin bir konu ama boş futbolcu değildi.Felipe,Lincoln,Misimovic hatta Revivo gibi adamların başına ne geldiyse ona geldi.Yeri değilama sırf bu yüzden on numara transferi istemiyorum artık.

Elano soytaridir ve burda Elano'ya saydirmayan taraftarin Galatasarayliligi "hangi takimlisiniz" diye sorulunca "eeee Galatasaray ama cok takip etmiyorum" diyen MANKENLER kadardir.

Takımdaki en iyi stoper Neill bence. Servet Anadolu takımları için iyi bir stoper ama büyük takım stoperi değil. Maçın ilk dakikasında hiçbir büyük takım stoperi o çalımı yemez. Servet'in geriden oyun kurmada da büyük problemi var. Hala el bombası gibi, alıp başını gidiyor topla. Adam bir Lucio değil. Gol atar atmaz, o önemli değil. Lugano da atıyor o golleri, hatta daha fazlasını, ama o dahi tartışılıyor. Bir stoperin gol atması kıstas olamaz, o ekstradır. Stoperin en büyük özelliği sakin olması, iyi pozisyon alması (hem topla hem topsuz), geriden oyunu iyi başlatabilmesidir. Servet'in en büyük özelliği mücadeleciliği, o da dediği gibi kendisine dünyanın en iyi stoperiymiş gibi hissettirildiğinde meydana çıkıyor. Servet'i bir gün yedek bırakın, en az 5 maç ağaç gibi durur (en büyük örneği Ankaragücü maçı). Rijkaard'ın kovulmasına sebep olan olayların içinde en önemlisi belki de Servet'in rezalet performanslarıydı. Diğeri de Hakan Balta'ydı. Onu da bugün gördük. Otobana döndü sol kanat. Çalım yemediği adam kalmadı ligde. Galatasaray Avrupa'da büyük başarılar elde etmek istiyorsa, ikisinin takımda yeri olmaması lazım .

Servette teknik arıyorsanız Bir ortasaha olarak Canada da oyun kurma ve teknik yok onu da mı kovalım şimdi..1 pozisyonla oyuncu değerlendirilmez.Servet defansif olarak bu ligin en iyi 1-2 stoperinden biridir..

Elano soytaridir ve burda Elano'ya saydirmayan taraftarin Galatasarayliligi "hangi takimlisiniz" diye sorulunca "eeee Galatasaray ama cok takip etmiyorum" diyen MANKENLER kadardir.

Lincoln de şerefsizdir. Onu destekleyende Galatasaraylı değildir.

Servette teknik arıyorsanız Bir ortasaha olarak Canada da oyun kurma ve teknik yok onu da mı kovalım şimdi..1 pozisyonla oyuncu değerlendirilmez.Servet defansif olarak bu ligin en iyi 1-2 stoperinden biridir..

Teknik aramıyorum.

Cana stoper oynadığında orta sahada oynadığında çok daha isabetli pas yapıyor, en azından ileri oynayabiliyor. Neill kadar değil tabi.

Elano gibi topa ayagini surmemis bir adamla Lincoln gibi Galatasaray'a belki tarihinin en iyi topunu oynatan bir adami nasil karsilastirdigini merak ediyorum. Ya da etmiyorum.

Lincoln,Elano bu takıma ne kazandırdı ? Servet 2008de mucizevi şampiyonluğun baş mimarılarından biriydi.Şuan kötü bile oynasa (ki oynamıyor) saygı duyar,bir laf ederken düşünerek söylerim.Elano,Lincoln,Linderoth,Meira bu takıma ne kattı söylesenize ?

Lincoln,Elano bu takıma ne kazandırdı ? Servet 2008de mucizevi şampiyonluğun baş mimarılarından biriydi.Şuan kötü bile oynasa (ki oynamıyor) saygı duyar,bir laf ederken düşünerek söylerim.Elano,Lincoln,Linderoth,Meira bu takıma ne kattı söylesenize ?

Lincoln'ün neler kazandırdığını görmek için Gençlerbirliği maçında attığı gol ve genel olarak Skibbe kovulana kadar oynadığı topa bakmak lazım.

Türkiye'nin en iyi stoperinin yılda 282 tane hata yapma hakkı varmış demekki. Çoğu golle sonuçlansa bile problem değil.

Ortasahadaki BAM üçlüsüne laf ederken,Servet'in bu yüzden hata yapması normaldir.

Ben pas ağırlıklı, ideal hücum futbolu oynamayı hedefleyen büyük takımların stoperi olabilecek yeteneklere sahip değil diyorum sadece. Her zaman hata yapabilecek ve takımın geri düşmesine sebep olabilecek bir stoper. Takımın ideal stoperi Neill'dır. Hem oyun zekası, hem liderlik özelliği, hem de yetenekleriyle.

Eğer iyi bir ortasaha kurarsan,bu hataları minimize eder ve onun tamamen işine odaklanmasını sağlayabilirsin.Bugün hücuma katılması,hücumu başlatıp bitirebilmesi onun zaten hücuma katkı yapabilecek bir stoper olduğunu gösteriyor.

Eleştiriniz Servet ya da öbür stoperlerin topu genelde ileriye şişirmesi sebebiyle hücuma katkılarının "0" olduğu düşüncesi.Peki bu şişirmelerin yüzde kaçının kendisine yardımcı olmayan bir ortasaha ya da önlibero olduğu yüzünden olduğu hakkında bir istatistik var mı?Belki.Benim bildiğim yok.Aynı zamanda defanstan oyun kuruyor diye beğendiğiniz Neill'ın attığı arapasların kaç tanesinin taca çıktığı konusunda bir istatistik de yok.Ama malum.Neill'in asıl mevkisi sağ bek,o da ayrı bir mesele.

Şu takım ne zaman herkesin en az eleştirebileceği bir ortasahaya sahip olur,o zaman Servet topları boş kullandığı için hücuma katkı sağlamadığı yüzünden eleştirebilirsiniz.Ama çok değil,bir kaç ay önce boy boy "önlibero" Mustafa Sarp'ın savunma esnasında boş boş etrafına bakındığını gösteren maç ss leri paylaşıldı bu forumda.Önce bu düzeltilsin,sonra Servet'in gerçekten iyi olup olmadığını görelim.

Zaten günümüz futbolunun en önemli özelliği burada,ortasaha.Messi'ye golleri attıran Puyol-Pique değil çünkü.

EURO 2008'i çabuk unuttuk.Balık hafızalı milletiz zaar.

He çok iyi tek başına katlettiği 50 maç falan var.En iyi stoper buysa lig oynanmasın zaten.

Euro 2008 zamanına bakarsak Hakan Balta benim adamımdı o zamanlar. Ne olduysa o turnuvadan sonra oldu zaten. O turnuvadan sonra astılar futbolcu kimliklerini.

Servet isterse gol kralı olsun farketmez.Bana göre kötü bir stoper,hatta futbolcu olması bile mucize.Rijkaard'a yaptığı rezillikleri de hiç unutmayacağım.Ne attığı gole sevindim ne de golden sonra Serveeeğğğğt Serveeeğğğğt diye hönkürdüm.

Milli takımdaki servete ne demeli o zaman? estonya-azerbaycan malta vs. hepsine inanılmaz pozisyon verdi bi<im savunma.hatta belçika maçı var ki mükemmel oynadığı maç servetin-2 pozisyon dışında- o 2 pozisyonda da servet adamını takip etmediği için,kaçırdığı için 2 gol yedik.yanlış hatırlamıyorsam pozisyonda olmayan adamı kale içine kadar takip etme muhabbeti vardı o maçta.maç sonu forveti ne zaman takip etmem gerektiğini öğrendim gibi bir açıklama yapmıştı.servet her an,her rakibe temel stoper özellliklerinin gerekleri dışında işler yaparak pozisyon verme kabiliyetine sahip bir futbolcu.artık gözü kapalı güvenebileceğiz stoperlere ihtiyacımız var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt