Alkan Gültekin
Parçalı Üye
- 3 Haziran 2009
- 3.666
- 0
- 1.306
Cevap: #76 Servet Çetin
Ben pas ağırlıklı, ideal hücum futbolu oynamayı hedefleyen büyük takımların stoperi olabilecek yeteneklere sahip değil diyorum sadece. Her zaman hata yapabilecek ve takımın geri düşmesine sebep olabilecek bir stoper. Takımın ideal stoperi Neill'dır. Hem oyun zekası, hem liderlik özelliği, hem de yetenekleriyle.
Servet bu takımdaki en iyi stoperdir.Çoğunuz bana güvenilmeyen yerde iyi oynamam açıklamasından sonra köprüleri attınız Servet ile.
Ama empati yapıp düşünün.Öğrencisiniz,sınavı olan ders daha önceden iyi notlar aldığınız bir ders,iyi çalıştınız sınavdan kötü bir not aldınız.Sonra hocanız geldi ve senin kötü not alman çalışmandan dolayı değil sende kapasite yok dedi.Bir işte bir proje takımındasınız,önceden başarılı sonuçlarınız var ama en son projenizi takım olarak içine ettiniz.Sonra proje yöneticiniz geldi ve tüm takıma sizin bu işi yapamamanız kötü olduğunuzdan değil,işi bilmiyorsunuz dedi.
Belki haklılar.Ama bu iki açıklama sizi daha iyi çalışmak için şevk mi eder yoksa tüm isteğinizi elinizden mi alır.
İşte Rijkaard'ın problemi burdaydı.Oyuncuları motive edemiyordu.Zaten bu Barcelona'yı çalıştırdığı son dönemde de ortaya çıkan problemdi,bizzat Messi'nin açıklaması vardı.Rijkaard'ın tırnak içinde lack of quality açıklaması ile başta Türk oyuncular olmak üzere tüm oyuncuları taraftar ve basına yem olarak atması bana göre kırılma noktasıydı.Çünkü bu açıklamadan sonra hiçbir oyuncu onun için bir başarı kazanmak istemeyecekti,zaten bunu yapacak kapasiteleri yoktu.
Evet o kapasiteleri olmayabilir.Ama tüm oyuncuların şevkini kırdı bence bu açıklama.
Ve lütfen Servet'i eleştirenler ilk geldiği yıllarda koyduğu oyunla nasıl iyi yorumlar yaptıklarını unutmasınlar.Bu adam kötü bir dönem geçirse bile kalitesinden hiç kaybetmedi.Hatta bugün ileri çıkıp gol atması zamanında Skibbe'nin,Rijkaard'ın şimdi de Hagi'nin cesaret vermesiyle geliştirdiği bir özellik.Elinizde iyi bir oyuncu varken bu şekilde kaybedilmez,taraftarlık bu değil.
Ben pas ağırlıklı, ideal hücum futbolu oynamayı hedefleyen büyük takımların stoperi olabilecek yeteneklere sahip değil diyorum sadece. Her zaman hata yapabilecek ve takımın geri düşmesine sebep olabilecek bir stoper. Takımın ideal stoperi Neill'dır. Hem oyun zekası, hem liderlik özelliği, hem de yetenekleriyle.