dün Servet'i iyi izlediyseniz, defansımızdaki en büyük problem olduğunu göreceksiniz... şimdi önce bir kanıya vardım ; Zan, Servet'ten iyi defans (yer tutuşu ve rakibe gösterdiği -yerinde- reaksyon ve paslarını kastediyorum), elbette ikiside ilk tercihim topçular diğil ama, Servet'in takımı yakabilitesi çooooooook yüksek...
bir kaç madde sıralıyorum Servet ile ilgili ;
1. Bir kere, hızlı forvetlere karşı Servet takıma her an gol yedirebilir...
2. Çevik adamlar karşısında aşırı ağır...
3. Kesinlikle ne yapacağını bilmiyor, ikide bir oyunun yönünü değiştiriyor, top kontrolü iyi olmadığı halde topla oynuyor, büyük risklere giriyor...
4. Kesinlikle oyun kuramıyor, nereye pas atacağını bilmiyor, en sonuda mecburen dikiyor topu oda rakibe gidiyor.. Lütfen geçen sene Meira'nın süper soğuk kanlı şekilde yerden fişek gibi çıkardığı güzel topları, kurduğu oyunları hatırlayın...
5. Bizim takım, bizim ceza sahasına yakın taç kullanırken, aldığı pozisyona bakın lütfen... Rakibe "gel buyur şurdan kaçıver sen" diyor resmen.. Bu en önemli noktalardan biri, (tabi burada Vidic'in kademe anlayışı geliyor aklıma...)
6. Servet'in tek özelliği güçlü olması ve top dikine rakiple beraber gelirken out'a çıkması için perdeleme yapabilmesi... Bunun dışında Servet'i diğer sıradan hatta sıradan altı defanslardan ayıran birşey yok... Arada bir rakipten top çalıyor oda pozisyon müsait gelirse okadar...
7. Servet defansta büyük, büyük sorun... Bunu çözmek gerekiyor... O bölgeye mutlaka bir adam almak gerekiyor...
bu tezlerime karşı tezleri olan varsa beri gelsin...