#77 Álvaro Morata

zaten hiç bir zaman bir olayı olmadı , cvsinde parlak takımlar var ama her sene takım değiştirmesi bile ne denli bir topçu olduğunu ortaya koyuyor .
Adamın 623 maçta 225 gol 85 asisti var. Yani kariyeri boyunca çıktığı her 2 maçın birinde mutlaka skor katkısı yapmış. İspanya milli takımında ise 84 maçta 37 gol atmış. Neyseki hiçbir zaman bir olayı olmadı. Bir de olsa demek ki neler yapacakmış.

Maliyeti açıklanınca fazlaymış diyen 3 kişi falandık. Eğer yazın yollayacaksak yarım dönemlik Morata'ya €9m vermiş olacağız. Skandal

Bu maliyetlere takımlar kuruluyor misal bodo. Adamlar kupanın favorisi gösterilen takımlardan lazioya şanslı olsalar 5 6 sallaycakti. Avrupa böyle kontratlari terk etmek istiyor. Son dönemde birçok takım küçülmeye gitti ve gidiyor. Böyle kontratlari yapan yöneticilere ödetmek lazım paraları. Ya herro ya merro

Adamın 623 maçta 225 gol 85 asisti var. Yani kariyeri boyunca çıktığı her 2 maçın birinde mutlaka skor katkısı yapmış. İspanya milli takımında ise 84 maçta 37 gol atmış. Neyseki hiçbir zaman bir olayı olmadı. Bir de olsa demek ki neler yapacakmış.
özür dilerim rdaş morata çok iyi topçuymuş değerini biliriz umarım 3 sene daha kalır hizmet eder camiamıza 2 maçta 1 skor katkısı olarak

Maliyeti açıklanınca fazlaymış diyen 3 kişi falandık. Eğer yazın yollayacaksak yarım dönemlik Morata'ya €9m vermiş olacağız. Skandal
Evet Mikautadze’ye pahalı deyip daha pahalıya Morata’yı aldık gibi oldu. Oynasa fayda sağlar bu arada ama Morata, Cuesta, Frank hep üçlü oynıcaz kafasıyla alınan adamlardı; ikinci maçtan falan taca çıktılar.

Bence sene sonu bariz gider top oynayacak bir hali kalmamış gibi, bir daha da yaşı geçmiş yıldız futbolculara aptalca paralar dökmeyiz umarım. Maça girer girmez kaptırdığı bir top var adam yarım omuz atarak devirdi Morata'yı, topun peşinden de dümdüz baktı öyle.

Bence sene sonu bariz gider top oynayacak bir hali kalmamış gibi, bir daha da yaşı geçmiş yıldız futbolculara aptalca paralar dökmeyiz umarım. Maça girer girmez kaptırdığı bir top var adam yarım omuz atarak devirdi Morata'yı, topun peşinden de dümdüz baktı öyle.

Gitmesi gerek zaten. Buraya geldiğinde seviye düşük zannedip gelmiş galiba hiç kendini yorma hevesi yok gibi

özür dilerim rdaş morata çok iyi topçuymuş değerini biliriz umarım 3 sene daha kalır hizmet eder camiamıza 2 maçta 1 skor katkısı olarak
Morata'nın güncel durumuyla alakalı yorumumu son BJK maçında yaptım zaten, bitik halde ve hiçbir formasyonda ve anlayışta katkı vermesi imkansıza yakın bu yüzden. Ek olarak, jest ve mimiklerinden ve sahadaki görüntüsünden sanki buraya zorla gelmiş gibi bir hal içerisinde olmasından dolayı rahatsızlığımı da belirttim. Ama bunlar Morata'nın kariyer ve yetenek olarak büyük topçu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Hiçbir zaman bir olayı olmadı diyen sensin.

Kalitesine laf edecek değilim elbette, kendisi için doğru takım ve formasyonda bu haliyle bile iş yapacak bir oyuncu. Lakin yine kadro yapısına uygun olmayan bir adama ciddi yatırım yapmış olduk maalesef. Çift forvet oynayacak takımın geri kalanı oyunu rakip sahaya yıkabilmeli ki iki orta saha oyuncusu ile bunu yapmaya kalktığımız zaman geride büyük boşluklar verdiğimiz aşikar. Tek forvet olarak Osimhen' i yedekleyebilir, çok kapanan takımlara karşı skor gerektiğinde 2. forvet olarak son bölümlerde oyuna girer en fazla. Sezonun geri kalanı için böyle.

Beni asıl endişelendiren gelecek sezon planlaması. Bu takımın forvetinde 'esas oğlan' İcardi şüphesiz. İcardi-Osimhen çift forvet olurdu ama İcardi-Morata hiç aklıma yatmıyor; oyun zekaları yüksek olsa da iki durağan forveti kaldıracak bir kurgu oluşturmak futbol gerçekliğinde epey zor iş, deneyip sonuç alamamak kuvvetle muhtemel ve o durumda bundan geri dönüş de yıkım olur.

Osimhen büyük ihtimalle kalmayacaktır. İcardi' yi yedekleyecek ve gerektiğinde partner olabilecek profilde bir forvet oyuncusu arayışına şimdiden başlanmalı. Morata gitmeli, kendisi de kalmak istemeyecektir...

Birkez daha kanıtlandı ki ispanyol topçu almak hatadır. Adamlar bizim ülkeye gelince sudan çıkmış balık gibi duruyor zerre adapte olamıyor ve kaynaşamıyorlar
Ispanyol oyuncu almakta bir sorun yoktur. Su genelleme isinden vazgecmek lazim ayrica henuz Morata icin kesin bir kanaat getirmek icin erken.

Atletico'ya kadar hiç beğenmediğim, Atletico'da görünce ne adammış be bu dediğim bir adamdı. Bilmiyorum belki kafamda fazla yükselttim adamı ama sorsan piyasada alınabilecekler arasında kimi istersin diye, geçen sezondan sonra ilk aklıma gelenlerden olurdu. Bu kadar geriye gidebileceğini düşünmemiştim. Ya da acele ediyor da olabiliriz, düzenli oynatamıyoruz sonuçta.

Ama Milan'dan yarım sezonda ayrılmasından bir şeyler anlamak lazımmış.

Atletico'ya kadar hiç beğenmediğim, Atletico'da görünce ne adammış be bu dediğim bir adamdı. Bilmiyorum belki kafamda fazla yükselttim adamı ama sorsan piyasada alınabilecekler arasında kimi istersin diye, geçen sezondan sonra ilk aklıma gelenlerden olurdu. Bu kadar geriye gidebileceğini düşünmemiştim. Ya da acele ediyor da olabiliriz, düzenli oynatamıyoruz sonuçta.

Ama Milan'dan yarım sezonda ayrılmasından bir şeyler anlamak lazımmış.
Milan takım olarak çok kötü bu sene de şimdi kime sorsan İspanya Milli Takım santraforu gelsin mi diye kolay kolay hayır diyemezsin. Adamı 10 numara oynatmaya çalıştık oturmadı oraya.

Yani devre arasında kim olsa İspanya milli takımının forveti Morata gelsin mi sorusuna evet derdi. Şu ana kadar tutmamış gözüküyor, yapacak bir şey yok. Her aldığın oyuncu tutacak diye bir şey yok.
Okan'ın BJK maçında 90 dk sahada tutması nasıl skandal bir hareketse, şu anda 11'den kesik yemesi o kadar doğru hamle. Ek olarak Mertens ikamesi olamayacağını da görmüş, oyuna girince forvet olarak sokuyor. Bunlar doğru hamleler.
AMA... İşin fiziği kondisyonu tekniği taktiği bir kenara, bu adamın asıl konuşulması gereken şeyi jest ve mimikleri bana göre. Yani forvet dediğin sahaya çıktığı zaman rakibe korku salar. Bu herif GS formasıyla aldığı her dakikada maç bitse de gitsek modunda takılıyor, sanki silah zoruyla bize gelmişcesine bir mutsuzluk ve isteksizlik hakim. Anlayamadığım asıl konu bu.
11 oynayamadığı için filan diyeceğim de, kardeşim Okan bu adamı sezonun en kritik maçında 11 çıkartıp o skandal performansına rağmen 90 dk sahada tuttu. Yani mevzu 11 oynayamaması değil bence.
Forveti alıp Mertens gibi oynatmaya çalışırsan böyle olur yorumları da yanlış. Bu herif şu anki durumuyla forvette birincil isim olarak da oynayamaz.
İki ihtimal var; ya yaşının da etkisiyle artık fiziken ve mental olarak bitik bir adam, ya da bize mecburiyetten geldiği için bu şekilde davranıyor. Bence ikisi de mevcut. Milan 13 milyon euro bonservis verdiği halde boşuna yarım devre sonra yollamak için kırk takla atmamış bunu.
Gelecek sezon asla ve kata devam edilmemeli. Bu saatten sonra max. Hollanda Ligi'nde filan oynar. Bu kadar maaş verdiğin adamı 11 için düşünemiyorsan geçeceksin o işi. Max. yedek olabilecek birine -ki bu herif yedekten katkı verebilecek biri de değil, orası da belli- Osimhen/Icardi maaşı mı vereceğiz.

Son düzenleme:
Okan Buruk kalacak, Osimhen gidecek, Icardi de bir süre yedekten gelecek gibi düşünürsek 4231'in as santrforu olarak devam edecektir. Forvet arkasına ve kanatlara yapılacak transferlere bağlı olarak seneye çılgın atabilir. Performans alamazsak da satın alma opsiyonunu kullanmayız. Planlama böyle olacaktır muhtemelen.

Okan Buruk kalacak, Osimhen gidecek, Icardi de bir süre yedekten gelecek gibi düşünürsek 4231'in as santrforu olarak devam edecektir. Forvet arkasına ve kanatlara yapılacak transferlere bağlı olarak seneye çılgın atabilir. Performans alamazsak da satın alma opsiyonunu kullanmayız. Planlama böyle olacaktır muhtemelen.

Zorunlu degilmiydi onatim

Okan şampiyon yapsa da gider diye düşünüyorum bu arada.

Geri
Üst Alt