#8 Barış Özbek | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #8 Barış Özbek

Barış hakketen orta sahada iyi koşan oyuncularımızdan.Bu oyuncudan maksimum verim alınmalı.Ama nerde öyle t.d.Fatih terim seni istiyoruz.

BJK Maçında Barış ı gördükten sonra ERST i fazla abartmışız...

barışın tek eksiği top sürme zaten onu da yapsa bizde olmazdı.artık milan arsenal...:D

Barış'ı bugün gördük ki topçu falan olmaz.

bu maçta neler yaptı:

* bir pozisyonda Kewell'ın Arda'ya attığı topu kesti ve ofsayttaki Kewell'a geri attı.

* topla beraber 5 adamın arasına girmeye çalıştı.

* orta sahada topla çıkarken isabetsiz paslar attı maç boyunca.

* ikinci yarı bir pozisyonda, topu kanada doğru sürdü, pas yerine taça attı topu.

* Sabri koşarken, koşuyoluna değil de, arkasına attı. hem de havadan attı.

* birkaç pozisyonda etrafı sarılı Baros'a, Kewell'a ve Nonda'ya gereksiz toplar attı.

bu maçta neler yaptı:

* bir pozisyonda Kewell'ın Arda'ya attığı topu kesti ve ofsayttaki Kewell'a geri attı.

* ikinci yarı bir pozisyonda, topu kanada doğru sürdü, pas yerine taça attı topu.

* birkaç pozisyonda etrafı sarılı Baros'a, Kewell'a ve Nonda'ya gereksiz toplar attı.

Ayıp yani bari bu kadar iyi oynadığı maçtan sonra böyle eleştirmeyin.Bence Galatasarayın değişmezlerinden biridir.

Ayıp yani bari bu kadar iyi oynadığı maçtan sonra böyle eleştirmeyin.Bence Galatasarayın değişmezlerinden biridir.

sana şöyle diyeyim, senin gibi insanların Barış gibi bir adamı pohpohlamasından dolayı bugün ligi 5. bitiriyoruz. bu kadar gereksiz, top oynamayı bilmeyen bir adam nasıl oluyor da Galatasaray gibi klas bir takımda oynayabiliyor anlamlandıramıyorum.

yukarıda saydıklarım da maç içinde yaptıkları şeyler hep. maçın tekrarını bul izle bir yerlerden. yalan birşey yok yazdıklarımda. not almıştım çünkü maç içinde.

ayrıca bir orta saha oyuncusunun böyle hatalar yapması da utanılacak birşeydir. Xavi, Iniesta falan var Barcelona'da ki öyle CL'yi kazanıyorlar. yılı 3 kupayla kapatıyorlar. orta saha ilk önce pas yapmasını bilmeli ve kafasını kullanmasını bilmeli bu kadar basit.

sana şöyle diyeyim, senin gibi insanların Barış gibi bir adamı pohpohlamasından dolayı bugün ligi 5. bitiriyoruz. bu kadar gereksiz, top oynamayı bilmeyen bir adam nasıl oluyor da Galatasaray gibi klas bir takımda oynayabiliyor anlamlandıramıyorum.

yukarıda saydıklarım da maç içinde yaptıkları şeyler hep. maçın tekrarını bul izle bir yerlerden. yalan birşey yok yazdıklarımda. not almıştım çünkü maç içinde.

ayrıca bir orta saha oyuncusunun böyle hatalar yapması da utanılacak birşeydir. Xavi, Iniesta falan var Barcelona'da ki öyle CL'yi kazanıyorlar. yılı 3 kupayla kapatıyorlar. orta saha ilk önce pas yapmasını bilmeli ve kafasını kullanmasını bilmeli bu kadar basit.

Cok bos yaziyorsun. Ne yani sezonu sampiyon tamamlayamayan takimlarin hic birinin orta sahalari top kullanmasini bilmiyomu?

Gecen sene bu takim Baris'la en buyuk rakibini tarihinin en basarili sezonunda hem kupada hem ligde ezip gecip sampiyon olmadi mi? Bu adama camur atarken sirf bu seneyi ornek gostermen bile senin art niyetini, cekememezligini gozler onune seriyo. Bu sene ortada takimmi vardida tek suclu Baris olsun? Biraz mantikli yaz. Sirf Oguz Serdarcilik oynayacam ayagina sacmaliktan baska bir sey karaladigin yok.

Isin en komik yanida taraftar haksiz bir tek sen haklisin.

Cok bos yaziyorsun. Ne yani sezonu sampiyon tamamlayamayan takimlarin hic birinin orta sahalari top kullanmasini bilmiyomu?

Gecen sene bu takim Baris'la en buyuk rakibini tarihinin en basarili sezonunda hem kupada hem ligde ezip gecip sampiyon olmadi mi? Bu adama camur atarken sirf bu seneyi ornek gostermen bile senin art niyetini, cekememezligini gozler onune seriyo. Bu sene ortada takimmi vardida tek suclu Baris olsun? Biraz mantikli yaz. Sirf Oguz Serdarcilik oynayacam ayagina sacmaliktan baska bir sey karaladigin yok.

Isin en komik yanida butun taraftar haksiz bir tek sen haklisin :)

Isin en komik yanida butun taraftar haksiz bir tek sen haklisin :)

dünyanın gerçekleriyle konuşuyorum ben şu anda. sen ise sadece varsayımlarla konuşuyorsun. orta saha oyuncusu pas yapmayı, akıllı oynamayı bilmek zorunda. bu artık futbolun yazılı olmayan kurallarından birisi.

sadece koşuyor diye hiçbir futbolcu prim yapmıyor dünyada. ancak 3. dünya ülkelerindeki 3. sınıf takımlarda belki iş yapar böyleleri. biz böyle bir takım değiliz. senin kafandaki Galatasaray böyle bir takımsa, o seni ilgilendirir. Galatasaray, geleneğiyle, tarihiyle, formasıyla, armasıyla dünya üzerindeki en klas takımlardan birisidir ve klas oyuncularla oynamak zorundadır bu markasını korumak için. Barış Özbek ne karakter olarak, ne oynadığı futbol itibariyle Galatasaray'a yakışan bir oyuncu değil. çok net ve açık.

Bencede Barış'tan topçu olmaz herşey koşmak degil biz pas yapan bir ortasaha istiyorsak Barış gitmeli, kesinlikle o bölgede daha AKILLI birine ihtiyacımız var

Barış bugün çok iyiydi çok top kazandı top kayıplarıda oldu ama zamanla kendini mutlaka geliştirir..

Serhat'ın tüm yorumlarına katılıyorum,Barış sadece boş yere anlamsızca pohpohlanan adamın biri,Allah ona yetenek denen şeyden pek vermemiş,sadece iyi mücadele ediyo ama Galatasaray'da oynayabilmek için sadece iyi mücadelel yetmiyo.Herkesin sayıp sövdüğü Lincoln gözle görülür şekilde daha çok katkıda bulunmuştur bu sezon Barış'la kıyaslarsak.

Barış iyi mücadele ediyo olabilir ama asla Galatasaray düzeyinde bi topçu değil...

dünyanın gerçekleriyle konuşuyorum ben şu anda. sen ise sadece varsayımlarla konuşuyorsun. orta saha oyuncusu pas yapmayı, akıllı oynamayı bilmek zorunda. bu artık futbolun yazılı olmayan kurallarından birisi.

sadece koşuyor diye hiçbir futbolcu prim yapmıyor dünyada. ancak 3. dünya ülkelerindeki 3. sınıf takımlarda belki iş yapar böyleleri. biz böyle bir takım değiliz. senin kafandaki Galatasaray böyle bir takımsa, o seni ilgilendirir. Galatasaray, geleneğiyle, tarihiyle, formasıyla, armasıyla dünya üzerindeki en klas takımlardan birisidir ve klas oyuncularla oynamak zorundadır bu markasını korumak için. Barış Özbek ne karakter olarak, ne oynadığı futbol itibariyle Galatasaray'a yakışan bir oyuncu değil. çok net ve açık.

Tamam eleştiriyorsunda ne karektersizligini gördün ?

Tamam eleştiriyorsunda ne karektersizligini gördün ?

bizim bir maç sonrası açıklama yaptı, "beni Türk yetkililer milli takıma çağırmadı, bla bla bla...", Almanya'da verdiği ropörtajda da şöyle demiş "Euro 2008'de oynamamak uğruna Almanya'yı seçtim." bu ikiyüzlülük değil de nedir?

ayrıca Almanya kadrosuna çağrılmayışının sebebi olarak, Galatasaray'da dikkat çekemeyişini göstermiş. Almanya kadrosuna giremiyorsa suç Galatasaray'da değil, Barış'ın kazmalığındadır.

bizim bir maç sonrası açıklama yaptı, "beni Türk yetkililer milli takıma çağırmadı, bla bla bla...", Almanya'da verdiği ropörtajda da şöyle demiş "Euro 2008'de oynamamak uğruna Almanya'yı seçtim." bu ikiyüzlülük değil de nedir?

ayrıca Almanya kadrosuna çağrılmayışının sebebi olarak, Galatasaray'da dikkat çekemeyişini göstermiş. Almanya kadrosuna giremiyorsa suç Galatasaray'da değil, Barış'ın kazmalığındadır.

Karaktersizlikten ziyade ;

https://objektifanatik.blogspot.com/2009/05/dogru-tercih.html

Barış'ın yaptığı karaktersizlik. Almanya'yı tercih edebilir, bunda sorun yok bana göre. ama televizyona çıkıp, Türkiye'den teklif almadığını iddia etmek riyakarlıktır. Euro 2008'de oynatmak üzere teklif yollamış Fatih Terim. ancak kendisinin bizzat söylediğine göre, Euro 2008'de oynamamayı göze alarak Almanya'yı tercih etmiş. iyi ki de tercih etmiş çünkü Barış'ı bir de milli takımda izlemek çok büyük ızdırap olurdu.

bak mesela Mesut Özil. Almanya'yı tercih etti diye hiçbir laf söylemem. televizyonlara çıkıp, teklif almadığını iddia etmiyor en azından.

hücum presini türkiye de en iyi yapan adam. Çok çabuk basıyor doğal olarak çoğu zaman fake yiyor fakat düşse bile hemen kalkıp diğer adama koşuyor. Çok çabuk. çabukluğunun dışında top kapma yetisi de var. bilekleri düzgün ayağa top da yapmaya başladı. Çok riskli paslar vermeye çalımadığında da genellikle pas hatası yapmıyor. Bu sene istisnalar hariç her maç en çok top kazanan en az top kaybeden adam. Ayrıca pas yüzdesi de oldukça iyi. Fiziği düzgün, kafa topu alıyor, uzun mesafede hızlı kısa mesafede çabuk hızlanıyor. Aslında barışın fiziği ardada olsa felaket birşey olur. Neyse bence çok iyi adam tek öğrenmesi gereken ayhan gibi top almak. Topu alırken bile en azından bir adamı ekarte etmesi lazım ki bunu yapıyor zaman zaman. Ama bunu yaparken topu da ayağından açmaması lazım. Gerçekten çok ümitliyim yaşı genç bundan daha önemlisi her maç katediyor. örneğin Tugay zaten müthiş bir adamdı ama 30 undan sonra sınıf atladı world class oldu. Barış tugay tarzı bir adam değil ama yine de çok çok iyi olabilir.

bu maçta neler yaptı:

bazı arkadaşlar maç içinde yaptığı hareketleri yazmış o kadarını herkes yapıyor. Arda da kewell da. Kewell ın beşiktaş maçında kaçırdığı golü hatırlayın vuramadı bile... Kimin aklına gelir o vuruş? Ya da lincoln ün çok pozisyonunu hatırlıyorum pas diye taca attığı ya da topla beraber taca çıktığı. Bunlar bomboş laflar aklı başında olan her teknik adam barışı oynatır elinde xavi,tugay,iniesta yoksa. Ayrıca hatırlayalım biz ne zaman adam gibi top oynamaya başladık

? Barışla m.topalın iyileşmesinden sonra geldi hep güzel oyunlar o hertha berlin,benfica maçları. Barışın çaldığı, kestiği topları seyretmekten gözlerim yorulmuştu o maçta. Çok hızlı, tempolu ve çevik. Günümüz futbolunun en fark yaratan unsuru bence ne teknik, ne hız... Çeviklik. Messinin diğer rakiplerine bu kadar fark atmasının en büyük nedeni çevikliği. Yoksa topla beraberken ondan hızlı birsürü futbolcu var. Ya da onun kadar teknik. Örneğin van der vaart ın teknik olarak hiçbir eksiği yoktur messiden. Ama o çevikliği olayı bitiriyor. Barış tabii ki bir messi değildir, şimdi bazı zeki(!) arkadaşlar bu söylediklerimden o sonucu çıkarabilir. Sadece çevikliğin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştım

Not:cevap verecek arkadaşların argümalarla gelmesini rica ederim...

Şu takımda tartışacağım son adamlardan biridir.İngilterede gidip orta sıra takımlarda çok rahat banko oynayacak bir oyuncu.2.dönem görüldüğünü gittikçe futbolunu geliştiriyor.Ofansa katkısı eskisinden çok daha fazla.Ve eskisinden daha hızlı...

Bu Takımda Ayhan Kaptanlık yapıyorsa Barış Her Türlü Oynar

Özellikle Mehmet Topalla Beraber Müthiş ikili oluyorlar

Genç Kendinide Geliştiriyor Çokta Çalışıyor

Çok üst Düzey Bir Orta Saha oyuncusu alınamıycağına Göre Ben Her zaman 11'de Görmek isterim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt