#8 Barış Özbek | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #8 Barış Özbek

Selen tabi ki ihtiyacımız yok.Ama iyi futbol iyi futbolcularla oynanır.Mesela X takım iyi olursa oynar demişsin,aynı şey Messi için Arjantin Milli Takımı'nda geçerli değil mi :) Arkasını toplayan olmayınca Messi'de orada pek bir iş yapamıyor.Sadece Gökhan İnler'in gelmesiyle de olacak iş değil bu,birbirini tamamlayan 3 tane ortasahaya ihtiyacı var bu takımın,nereden baksan 20-30 milyon euro demek.

Lorik panpa iyi topcu. Sadece onla Misimovic arasina bir nevi kopru olacak bir oyuncuya ihtiyac var. Oyle bir ustad-ul midfield bulursak yasadik.

Selen tabi ki ihtiyacımız yok.Ama iyi futbol iyi futbolcularla oynanır.Mesela X takım iyi olursa oynar demişsin,aynı şey Messi için Arjantin Milli Takımı'nda geçerli değil mi :) Arkasını toplayan olmayınca Messi'de orada pek bir iş yapamıyor.Sadece Gökhan İnler'in gelmesiyle de olacak iş değil bu,birbirini tamamlayan 3 tane ortasahaya ihtiyacı var bu takımın,nereden baksan 20-30 milyon euro demek.

Hayır hayır onu şundan dedim. Mesala ben de inanırım Elano takım iyi oynarsa oynar. Aynısı mesala Barış için de deniyor Cana için de deniyor. Genel olarak böyle bir durum var sanki bunların iyi oynamama sebebi takımmış gibi. Bunlar iyi oynasa takım da iyi oynar. Cana çok iyi bir kesici olabilir o konuda problemim yok. Fakat bizim orta sahanın durumu ortada. Mesala önünde iyi futbolcular olur iki tane box to box orta saha. Cana kesici hemen keser topları önündekine verir. Fakat bizim orta saha öyle box to box falan değil. Yani box to box almadılar ben olsam böyle bir durumda tercihimi Cana'dan yana kullanmazdım. Ernst ya da İnler tarzı bir oyuncudan kullanırdım. İnler de olsun Ernst de olsun ileri çoğu zaman giden ara pasları atabilen, uzaktan şut çeken , oyunu geriden iyi kuran oyuncular. Yanında olur çok iyi bir orta saha box to box ve oyun kurucu tamam Cana o zaman iyi olabilir. Fakat şu anda Cana ve diğerleri işte ortada sonuç.. Hatta ben Ernst gibi bir oyuncu olsa bizim takımda direk farkın çok daha belli olacağına inanıyorum takımda orta saha için.

Bizim karşılaştırmalarda problem var. Yani Insua mı Hakan mı Sabri mi Serkan mı vs. vs. Hakan kötü nesini kıyaslayabiliriz Insua ile. Aynısı Barış için de geçerli ya da diğerleri için de. Barış kötü Cana iyi. Evet de Barış niye kıyaslama kriterimiz bizim Cana için. Benim dediğim genel. Benim yetkim olsaydı klüpte ne Cana ne Ayhan ne Barış ne de diğer orta sahalar. Emre gibi, Ernst gibi İnler gibi oyuncu bulmaya çalışırdım.

Bizdeki temel problem Barış'ta olsun Ayhan'da olsun Cana'da olsun ayağında top tutamayan oyuncular. Bizim orta sahanın top tutması lazım, tamam yanındakine ileri pas vermesi iyi olabilir de top tutamıyor hiçbiri.

tamam zaten emre belözoğlu gibi bi oyuncu bütün sorunlarımız çözer,dünyanın her takımında 1 tane ön libero (kesici oyuncu) oynar zaten,cana buna çok uygun,misi ve cana arasına iyi bi çift yönlü orta saha alırsak ikisininde performansı uçuşa geçer,ama cana çok gerekli bi oyuncu,barca da bile her zaman 1 kesici oyuncu oynar,xavi-iniesta yı 2 li orta saha oynat bakalım ne oluyor:)

Onu yapan Barça. Box to box var iki tane önlerinde Iniesta gibi , Xavi gibi. Busqets di herhalde ön liberolarını o da çakılı oynuyordu çoğu zaman. Diarra vardı mesala o da ön libero ama ataklarda gidiyordu iyi paslar atıyordu. Topu aldığında sağa sola oyunu iyi açabiliyordu. Aynısını Ernst de yapıyor. İnler de yapıyor. Mesala Fener de bile Christian'ı kestiler. Emre ve Topuzla kurmaya çalıştı merkez orta sahayı. Sebep bu futbolcular gidebilir ileriye. Gerektiğinde ataklarda bindirme yapabilir. Yani Cana ben tercih etmezdim. Önünde iki tane box to box olursa tercih ederim, hatta tek box to box ta bile Cana'yı tercih etmezdim. İşte baskı olduğunda orta sahayı topu tutabilecek, gerektiğinde dönecek ve oyunu açacak oyuncuya ihtiyaç var bence. Ernst kimse beğenmiyor, takımdan çıkartalım Cana'yı ve Ernst'i koyalım takım gene bundan daha farklı olurdu.

Bahsettiğim Diarra Real'deki zaten. Orda Barça'dan sonra hemen o gelince Barça oyuncusu gibi olmuş :) Mahomadu mu ne böyle bir ön adı vardı hatta Real'dekinin. Ama oynamıyor şimdi Real'de fazla. Bir ara bize gelecekti falan diyorlardı, keşke gelseydi sakatlık problemi yoksa.

Hatta sanırsam süpürücü tabiri sana ait ben senden duymuştum herhalde bizim o tarz birisine ihtiyacımız var orta sahada. Ne Barış'ı ne Ayhan'ı ne de Cana'sı.

Onu yapan Barça. Box to box var iki tane önlerinde Iniesta gibi , Xavi gibi. Busqets di herhalde ön liberolarını o da çakılı oynuyordu çoğu zaman. Diarra vardı mesala o da ön libero ama ataklarda gidiyordu iyi paslar atıyordu. Topu aldığında sağa sola oyunu iyi açabiliyordu. Aynısını Ernst de yapıyor. İnler de yapıyor. Mesala Fener de bile Christian'ı kestiler. Emre ve Topuzla kurmaya çalıştı merkez orta sahayı. Sebep bu futbolcular gidebilir ileriye. Gerektiğinde ataklarda bindirme yapabilir. Yani Cana ben tercih etmezdim. Önünde iki tane box to box olursa tercih ederim, hatta tek box to box ta bile Cana'yı tercih etmezdim. İşte baskı olduğunda orta sahayı topu tutabilecek, gerektiğinde dönecek ve oyunu açacak oyuncuya ihtiyaç var bence. Ernst kimse beğenmiyor, takımdan çıkartalım Cana'yı ve Ernst'i koyalım takım gene bundan daha farklı olurdu.

tamam işte benm dediğime geldik hemen hemen,xavi-iniesta b2b diyoruz,bu adamları 2 li oynatamazsın diyorum işte,illaki her takımda 1 kesici oynuyor,net kesici yani,fenerde Aykut kocaman emre-topuz la kurmaya kalktı ortayı,ama rakipler ortadan çok rahat geliyorlar o şekilde,cristian ın durması bile takım savunmasını olmulu yönde etkiliyor.

kesici-b2b-10 numara,kesici-b2b-b2b, orta sahalar çoğunlukla bu şekilde,b2b-b2b-10 numara veya b2b-b2b-b2b olan bi takıma rastlamadım,her takımda 1 süpürücü vardır:)

Kesici-box to box-box to box. Cana'yı tercih ederim o zaman. Hatta kesici-box to box-10 numara da bile Cana bende soru işareti. Yani tarzıyla da ilgili bu biraz Cana'nın. Mesala Ernst ve İnler örneği var. Bizim takımın öyle bir ön liberoya ihtiyacı vardı. Benim istediğim ön libero gerektiğinde topu saklayabilen, çevresinde dönüp, sağa, sola attığı uzun paslarla oyunu rahatlatan bir ön libero. Sanırsam tabir Mete'nindi süpürücü ön libero tabiri. Süpürücüden onun kastettiği ve benim anladığım aynı ise süpürücü bir ön libero olurdu tercihim çakılı değil. Yani Ernst gibi, İnler gibi ama Cana gibi değil. Dediğim gibi önde olursa iki tane box to box Cana'yı tercih edilebilir o zaman.

Bu arada bizim Fenerle maçımızda sorun orta saha merkezleri olduğu kadar kanatları da olmuştu Fener'in. Dia ve Stoch geriye gelmiyorlardı. Yani orta sahada kalabalıklaşamadılar. Biz ise Elano ve Misi ile oynadıkki sonra 3 tane de ön libero ve toplam 5 orta sahalı gibi oldu. Zaten 5 ortasahaya karşı da iki tane orta saha oyuncusu birşey yapamasın doğal. Fener'de Topuz kendini geliştirir ve kanatları da orta sahaya daha çok gelirse bu tabiri kafamdan atıyorum şimdi böyle bir tabir yoktur belki yani iç-kanat orta saha olurlarsa Fener vermez orta sahayı kolay kolay rakip takımlara.

Mama Diarra'nın tek bacagı bile bugün her STSL takımında oynar. Zira Realin 9 kisi kaldıgı Valencia macı hala aklımda. Diarra insani limitlerinde üzerine cıkıp resmen 3 kisilik oynamıstı.

diarra çok sık sakatlanıyor hocam,bana kalsa cana ya tercih etmem:),bide Adnan sezgin in yıllık 4,5 milyon euro muhabbeti vardı Diarra ile ilgili.

[video=youtube;zYn7XL2T3dI]https://www.youtube.com/watch?v=zYn7XL2T3dI&feature=related[/video]

Bu videoyu daha önce de eklemiştim işte 5:05'den sonra yaptıklarını ve Diarra bunu ben birkaç maçını izlemiştim yapıyordu. Box to box gibiydi nerdeyse ön libero olmasına karşın. Bahsettiğim böyle birşey. Cana'da ben bunu daha göremedim. Ki tek maç görüntüsü bu video sanırsam. Cana'da da yok, Barış'da da yok, Ayhan'da da yok. Zaten vucüdunun topa vururkenki biçimi falan da ortaya koyuyor çoğu şeyi Diarra için.

kim hazırladıysa kıskandım. benden daha çok anlıyor futboldan :)

Ekleyen kişinin futboldan anladığı kesin. Birisi eklemiş youtube'a. En azından bir sezon boyunca yapılan maçlardan seçme en iyi 15-20 görüntüyü birleştirip yapmamış videoyu yapan.

Ekstra 1:22'de başlayan pozisyon Neeskens'in bahsettiği kaydırma sistemi herhalde. Defans bloğu 3'lü kalmış. Neeskens bir yerde okumuştum bu kaydırma sistemini tam yapamıyoruz diyordu. Atağa gidiyor bir oyuncu geri dönemiyor defans bloğundan ve sonucunda atağın geldiği yöne doğru defans bloğunun doğru bir şekilde kaymasından bahsediyordu herhalde. Pozisyonda da o bölgeye Diarra kaymış. Ön libero olmak zor ya belki de takımdaki en zor pozisyon.

Süpürücüden kast, orta sahadaki liberodur. Yani ön-libero. Bugünlerde 10 numara haricindeki hemen her orta alan oyuncusuna ön-libero deniliyor.

Libero Popescu'dur, libero Beckenbauer'dir.

Libero benim tanımlamama göre: en geri pozisyonda olup, sahipsiz olan veya rakipten seken bütün topları süpüren oyuncudur. Libero pozisyonunda oynayan oyuncular ayrıca normal bir defans oyuncusuna göre daha fazla teknik beceriye sahip olmalıdır. Geneli bileklerine hakim, oyunu okuyup, geriden oyun kurabilen veya takımını geriden ataga kaldıranbilecek meziyetlere sahip olan oyunculardır.

Ön libero pozisyonu ise bana göre Patrick Vieira ile isin sonunu buldu.

[video=youtube;zYn7XL2T3dI]https://www.youtube.com/watch?v=zYn7XL2T3dI&feature=related[/video]

Bu videoyu daha önce de eklemiştim işte 5:05'den sonra yaptıklarını ve Diarra bunu ben birkaç maçını izlemiştim yapıyordu. Box to box gibiydi nerdeyse ön libero olmasına karşın. Bahsettiğim böyle birşey. Cana'da ben bunu daha göremedim. Ki tek maç görüntüsü bu video sanırsam. Cana'da da yok, Barış'da da yok, Ayhan'da da yok. Zaten vucüdunun topa vururkenki biçimi falan da ortaya koyuyor çoğu şeyi Diarra için.

Maca yazik olmus onca iyi hareketlerden sonra mac 0-0 bitmis

Neyse benim tercihim Diarra-Gökhan İnler( o tarz ) önlerinde 10 numara tarzı bir oyuncu ya da gene Diarra- Gökhan İnler'den birisi ve önlerinde Ledesma ( bilmiyorum forumda çok iyi diyorlardı ) ve Nuri gibi oyuncular olurdu. Çakılı bir ön libero ise Cana gibi bence önde iki tane box to box olmalı. Cana ve İnler ya da Cana ve Ernst gibi bir tercih yerine İnler ve Ernst'i tercih ederdim. Cana'yı tek tercih ettiğimde de önlerinde dediğim gibi iki tane box to box tercih ederdim 10 numara değil.

[video=youtube;9lYRNEfFDw0]https://www.youtube.com/watch?v=9lYRNEfFDw0[/video]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt