#8 Barış Özbek | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #8 Barış Özbek

Bugun bende fazla geriye oynadigini gordum. Zira genelleme yaptigimizda Sarp, Topal ve Ayhan'dan cok daha fazla dikine oynayip hucumu dusunen bir oyuncu. Yedigi kirmizi kartin cekingenligiydi, bir mac sonra kendine gelir.

Serhat ve Meric kardeslere selam olsun :boohoo:

Aleykümselaaaaaaam :D

Bugünkü savaşın için teşekkürler...Sadece savaşmak yetmiyor ama..Birazcık oyununun üstüne bişeyler katmanı bekliyoruz Barış senden..

Galatasaray kalitesinde futbolcu degil geriye oynuyor

bu takimda Barisin verdigi savas zaten ekstra bir katkidir zira bu takimda ondan baska adam gibi pres yapan, rakibi sürekli rahatsiz eden, oyun kurmasini engeleyen oyuncu yok. eli belinde geziyor herkez. ayrica teknik olarak da Baris okadar kötü degil. en azindan haddini bilerek oynuyor. tek pas veya en yakin adama en dogru pasi veriyor. takimimizda bunu yapamayanlarda var.

her zaman söylüyorum. bu takimda ilk önce Barisi yazarim sonra digerlerini. tam Galatasaray in ekolüne yakisan bir oyuncu. Bizim ekolümüz budur. pres ile rakibi bogup üstüne saldirmak. Barca degiliz biz. bunu anlayin artik.

bu takimda Barisin verdigi savas zaten ekstra bir katkidir zira bu takimda ondan baska adam gibi pres yapan, rakibi sürekli rahatsiz eden, oyun kurmasini engeleyen oyuncu yok. eli belinde geziyor herkez. ayrica teknik olarak da Baris okadar kötü degil. en azindan haddini bilerek oynuyor. tek pas veya en yakin adama en dogru pasi veriyor. takimimizda bunu yapamayanlarda var.

her zaman söylüyorum. bu takimda ilk önce Barisi yazarim sonra digerlerini. tam Galatasaray in ekolüne yakisan bir oyuncu. Bizim ekolümüz budur. pres ile rakibi bogup üstüne saldirmak. Barca degiliz biz. bunu anlayin artik.

Dün Elano çok akıllı ve iyi pres yaptı çok top kazandı.

G.Saray forması giyen her oyuncu fark yaratmalıdır bu benim düşüncem,topu kazandıysa geriye değilde dikine bir ara pası atmalıdır orta sahamız,Barış çok savaşçı ama seni bir yerlere taşıyacak ve ileri de iyi paraya satacağın genç bir oyuncu değil,kapasitesi belli ve sadece pres özelliği olan bir oyuncu o yüzden çok eleştirmiyorum çünkü ondan beklentim yok.

Ben daha cok Ayhan, Hakan Balta, Servet, Topal gibi futbol oynamayi bildiklerini zannedip sürekli hata yapan oyunculara kil oluyorum. keske onlarda Baris kadar dengeli olup haddini bilerek oynasalar inanin bu takim cok daha iyi oynar.

Ayrica her top ileri oynanmaz. Bunu da anlayin. bazi pozisyonlarda tek pas ile set oyunu yapilir. basketbol da da bu vardir. rakibe sirti dönük vaziyette topu aldigin anda top kaybi olabilir

Ben daha cok Ayhan, Hakan Balta, Servet, Topal gibi futbol oynamayi bildiklerini zannedip sürekli hata yapan oyunculara kil oluyorum. keske onlarda Baris kadar dengeli olup haddini bilerek oynasalar inanin bu takim cok daha iyi oynar.

Ayrica her top ileri oynanmaz. Bunu da anlayin. bazi pozisyonlarda tek pas ile set oyunu yapilir. basketbol da da bu vardir. rakibe sirti dönük vaziyette topu aldigin anda top kaybi olabilir

Futbolda bazı anlar vardır rakip savunmaya geçmemişken,rakip hazır değilken geriye top oynanmaz ileri atmalısın,atmayan oyuncu ya özgüvensizdir,ya da yeteneksizdir bence Barış kendine güvenemiyor bak iddia ediyorum bütün oyuncuları diz abi sağ kanata sol köşeye karşılıklı kaçı pasında tam isabet sağlayacak büyük bir hüsran olur bence kaliteli oyuncular çok rahat oynarda yerli oyuncularımızın yarısı beceremez bu işi,Barış G.Saray'ı ileriye taşıyacak bir adam değil ki haddini bilsin bilmesin karşına çıkacak Liverpool hadi koçum Barış oyna mı diyeceksin.Artık çağ atlayalım beyler 300.000 dolarlık adamlarla bir yere varamazsın!

Hele ki Almanların Scoutları Barış'ı kaptırmazdı Kalli'ye öyle bir durum olsaydı alırız sağlam bir ön libero iki yönlü elveda Barış deriz diye düşünüyorum ve böyle 4-5 oyuncu daha var.

Barış'ın ekstrası mücadeleyse, Mustafa Sarp Tanrı'dır. Geçin bunları. Mustafa Sarp'a bakın bir de Barış'a. Mücadeleyse Mustafa Sarp kralını yaptı dün. Pasları, vücut çalımları, top saklamaları falan Barış'ın yapamayacağı şeylerdi. Elano bile zekasıyla, pozisyon alma becerisiyle defansif olarak Barış'tan iyiydi.

Mustafa Sarp cok iyiydi dün. sahanin en iyisi bile denebilir. ama Baris kadar kosan, rakibi bozan, ileride basan oyuncu görmedim yine ben. ayrica paslari da cok isabetliydi. takima enerji veriyor, rakip elini kolunu sallaya sallaya orta sahamizi gecemiyor bunlar benim icin önemli. bir de cok normalmis gibi Barisin verdigi mücadeleyi kücümsemeyin. gösterin bana avrupada baris kadar hücum pres yapan oyuncu ben de tamam diim. Leverkusen de Vidal vardir. izlemeyen varsa bir izlesen. oyuncunun özelligi neymis niye sürekli ilk 11 oynuyormus. cok kit düsünüyorsunuz maalesef. futbolda her sey ofans degil. takim defansi da önemli. bunu hala anlayamadiysaniz daha alacaginiz cok yol var. size önerim bol bol avrupa liglerini izleyin.

ama arkadaş hemen hemen her topu geri attı haddinden fazla geri oynuyor.. şut çektiği pozisyon dışında sahada hemen hemen hiç yoktu.. Artık futbol çok koşmak dilin çıkasıya kadar pres yapmak yeterli olmuyor.. En iyi defans oyuncusu ayaklarına hakim ve pası doğru kullanan defanstır..

Mustafa Sarp cok iyiydi dün. sahanin en iyisi bile denebilir. ama Baris kadar kosan, rakibi bozan, ileride basan oyuncu görmedim yine ben. ayrica paslari da cok isabetliydi. takima enerji veriyor, rakip elini kolunu sallaya sallaya orta sahamizi gecemiyor bunlar benim icin önemli. bir de cok normalmis gibi Barisin verdigi mücadeleyi kücümsemeyin. gösterin bana avrupada baris kadar hücum pres yapan oyuncu ben de tamam diim. Leverkusen de Vidal vardir. izlemeyen varsa bir izlesen. oyuncunun özelligi neymis niye sürekli ilk 11 oynuyormus. cok kit düsünüyorsunuz maalesef. futbolda her sey ofans degil. takim defansi da önemli. bunu hala anlayamadiysaniz daha alacaginiz cok yol var. size önerim bol bol avrupa liglerini izleyin.

Mehmet Topal stopere geçti akabinde rakip elini kolunu sallayarak orta sahayı geçti. Hatta birisinde Barış'ın markajındaki Cisse geçti de Mehmet Topal müdahale etti son anda. Barış'ın verdiği mücadele diye bir şey yok. Elano da onun kadar mücadele etti bugün. Mustafa Sarp daha fazlasını yaptı.

Elano mac boyunca 33 kez topla bulusmus. devre arasinda yanimdaki arkadasa söylemistim hatta Baris yeni oyuna girdi ama Elano dan daha fazla topla bulustu diye. biri pasif, biri aktif. cok fark var. Elano kendince iyi mücadele etmistir ama Baris'in yanina bile yaklasamaz, ki kondisyonu el vermez, gücü el vermez. Elano nun isi baska. ama onu da yaptigi söylenemez.

Korkudan top oynayamıyor. Biz oyunun iki yönünü oynamaya çalışan bir adam derken bütün pasları geriye doğru atmaya başladı. Böyle olmaz bu iş. Mücadelesi her zaman iyiydi zaten. Ama benim beklentilerim daha fazla, bu kadar korkma Barış eskisi gibi biraz daha inisiyatif al...

Barış koşan, pres yapan, yatarak top çalabilen, gerektiğinde hücuma ver kaçlar yapabilen, rakibi hızıyla çevikliği ile kovalayan, formasını temiz tutmayan orta sahanın tek futbolcusudur! Eski futbolcumuz Suat'ın da tekniği iyi değildi ama çok çalışkandı, takıma pres üstünlüğü sağlardı. Eğer Barış'ın kendisinde son haftalarda bir sorun var ise bu bence psikolojiktir. Rijkaard yedeğe alıp cezalandırma yerine yakından ilgilenmeli psikolojik destek vermeli.

Barış koşan, pres yapan, yatarak top çalabilen, gerektiğinde hücuma ver kaçlar yapabilen, rakibi hızıyla kovalayan orta sahanın tek futbolcusudur! Eski futbolcumuz Suat'ın da tekniği iyi değildi ama çok çalışkandı, takıma pres üstünlüğü sağlardı. Eğer Barış'ın kendisinde son haftalarda bir sorun var ise bu bence psikolojiktir. Rijkaard yedeğe alıp cezalandırma yerine yakından ilgilenmeli psikolojik destek vermeli.

Suatın tekniği Barıştan iyidi.. Suat boşa koşmazdı..

Suatın tekniği Barıştan iyidi.. Suat boşa koşmazdı..

Suat deyince, şimdi bir Suat'ımız olsa müthiş olurdu. Zeki, teknik, defansda müdahaleleri müthiş. Gerçekten bu orta sahanın değişmezi, değişmezden ötesi sistemin kalbi olurdu. Gerçi eskiden de öyleydi ama Frank'in sisteminde uçar giderdi :)

Barış iyi ama şöyle demiş Borges:

"bir gün gelecek "kossaydim su güzel takimda oynardim" diyen prekazi/sergengillerin yerine gram oyun zekam olsaydi bugün Real Madrid'de Kaka'yi yedek birakirdim ben diyen Baris Özbekgiller yerini alacaktir.. Biz onu sanat eseri gibi yaptigi savunmasiyla da seviyoruz o cok baska tabi.."

Gerçi oyun zekası bu kadar da berbat değil bence topsuz alanda fena değil ama en eksik yönünün o olduğu da kesin.

bence dunku macin en iyi adamlarindan biriydi baris

hele bir pozisyonda takim eksik yakalanmisken sag bekten bi top cikardi , tam yapmasi gereken gorevi olan sey cok hosuma gitti

ayrica pozisyona da girdi

bence topal defans baris ortada devam etmeliyiz bir sure.

baris direcini artiriyor takimin tek basina cunku topa adama dalan adam tek o

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt