#8 Gabriel Sara

Kalitesinden şüphem yoktu, birkaç maç sonra çok daha verimli olmaya başlayacaktır.

25 yaşında, bu özelliklere sahip ve kalitesini belli ölçüde ispatlamış Brezilyalı bir futbolcuyu daha ucuz maliyetle alamazsın. Direkt Brezilya' dan transfer yapmak çetrefilli bir iş, orası tam bir kurtlar sofrası, taşı allayıp pullayıp altın diye çakarlar, ruhun bile duymaz.

Tabii yanlış rolde oynatıldı. Adama iyi top çıkarsın diye regista rolü veriyorsun ama diğerleri vermeleri gereken yerde adama topu vermiyorlar. Zaten pasla çıkmak gibi bir kaygın da yok, kaleci ve stoperler mütemadiyen şişirip duruyor. Şartların bu kadar elverişsiz olduğu bir ortamda bile kalitesini gösterebilmiş olmasını çok kıymetli buluyorum.

Kalitesinden şüphem yoktu, birkaç maç sonra çok daha verimli olmaya başlayacaktır.

25 yaşında, bu özelliklere sahip ve kalitesini belli ölçüde ispatlamış Brezilyalı bir futbolcuyu daha ucuz maliyetle alamazsın. Direkt Brezilya' dan transfer yapmak çetrefilli bir iş, orası tam bir kurtlar sofrası, taşı allayıp pullayıp altın diye çakarlar, ruhun bile duymaz.

Tabii yanlış rolde oynatıldı. Adama iyi top çıkarsın diye regista rolü veriyorsun ama diğerleri vermeleri gereken yerde adama topu vermiyorlar. Zaten pasla çıkmak gibi bir kaygın da yok, kaleci ve stoperler mütemadiyen şişirip duruyor. Şartların bu kadar elverişsiz olduğu bir ortamda bile kalitesini gösterebilmiş olmasını çok kıymetli buluyorum.

ben takıma xhaka gibi birini istiyordum

gördüğüm kadarıyla onun bir değişik versiyonu olarak da oynayabilir gibi geldi

onun kadar iyi derin oyun kurucu değil

ama öne gidişi ve hareketliliği ondan iyi

Mertens egoist birisi değil ne yaptigi var adamın oyna diyor elinden geleni yapıyor oynuyor, çık diyor çıkıyor. Zorla okan beye benimi oynat diyor?
Mertens'in ego izin verirse bu takımın orta sahası bundan böyle Kaan - Torreira - Sara omalı. Eldeki mevcut malzemeyle en hayırlısı bu gibi.

Sara geçmişte hangi mevkide oynadı bilen var mı ? Selçuk'un mevkisinde mi yoksa Sneijder'in mevkisinde mi ?

Hangi mevkide oynadığından çok oynadığı mevkide hangi rollerde oynamış ona bakmak gerekiyor. Oyuncunun profiline göre doğru rolü umarım Okan hoca verir

1724420819088.webp

ben takıma xhaka gibi birini istiyordum

gördüğüm kadarıyla onun bir değişik versiyonu olarak da oynayabilir gibi geldi

onun kadar iyi derin oyun kurucu değil

ama öne gidişi ve hareketliliği ondan iyi
Çok uzamasın diye detaya girmedim. Bu çocuk regista oynamamalı. Orada oynayacak adamın defansif müdahaleler konusunda bir canavar olmasa da belli seviyeyi tutturabilmesi gerekir. Rakipten topu söküp alamadığı gibi faulsüz temasla yıldırabilecek biri de değil; zorlarsa hata yapar. Ceza sahası içindeki net penaltı olduğunu düşündüğüm müdahalesinin tesadüf olmadığı kanısındayım.

Özelliklerini ve oyun tarzını Alex de Souza-Selçuk İnan arasında bir yerde görüyorum; mevkisi de buna uygun olmalı. Mertens gibi ikinci forvet/forvet arkası rolünün de uygun olmadığı kanısındayım; topla sırtı dönük değil, yüzü kaleye dönük buluşursa etkinliği artacaktır. Hep bahsettiğim 2-4-4 saçmalığından behemahal vazgeçilmeli zaten. Pas kalitesi yüksek Davinson-Torreira-Ziyech-İcardi' den başka ve onlardan da iyi biri katılmışken -artık- pas oyununu çok daha iyi oynayabilmeli bu takım.

Mertens egoist birisi değil ne yaptigi var adamın oyna diyor elinden geleni yapıyor oynuyor, çık diyor çıkıyor. Zorla okan beye benimi oynat diyor?
Yanlis anlasma var reis. Niyetim Mertens'e bok atmak degil. Sadece bir iki husus yuzunden ego kelimesini kullandim. O yetenekte bir adam da egolu olsun problem degil. Bana Mertens savundurtma simdi 😁 Adami zaten cok severim.

Mesele su ki Sara'nin soeumluluk almasindan pek hosnut degil gibi geldi bana. Duran toplari israrla Sara'ya kullandirmiyor. Bir de kagit ustunde en ideal diziliste disarda kalmasi gerekiyor. Rotasyon oyuncusu olmayi sorun etmez umarim. Cunku ona da cok ihtiyacimiz olacak.

Meramim budur agam

Hangi mevkide oynadığından çok oynadığı mevkide hangi rollerde oynamış ona bakmak gerekiyor. Oyuncunun profiline göre doğru rolü umarım Okan hoca verir

Ekli dosyayı görüntüle 258182

Buradaki görüntüye göre Sara bariz 8 numara yani Selçuk'un oynadığı mevkide oynuyor. Oyuncu rolleri önemli ama oyuncunun genel kalitesi ve seviyesi daha önemli. Doğru rolde 2. lig seviyesi bir adam alsak başarılı olamayız.

Sara'sızlıktan çıldırıyorum.

Düşük bütçeli Rodri'm benim... Indie Rodri..

Ben ilk maçta dedim bunu. Bu herif pası atıp hep boşa çıkıyor. Adama pas atmiyorlar

Acayip sempatik yaw. YouTube katıldaki videosunu izleyin mutlaka. İlk maçtaki performansıyla dalga geçiyor 😆

Elzem olan ihtiyacımız top çalıp, dribbling yapabilen adamken bambaşka rolde bir adam almış olmamız ve onun da iyi yönleri olması, bu transferi doğru yapmıyor.
buna katılıyorum.

kuşa taşa çarpmış olsunda mertensi kariyer bitirince adapte olmuş yerine adama dönüşmüş olsun. her ne kadar öyle oynmayacak olsada büyük ihtimalle.

buna katılıyorum.

kuşa taşa çarpmış olsunda mertensi kariyer bitirince adapte olmuş yerine adama dönüşmüş olsun. her ne kadar öyle oynmayacak olsada büyük ihtimalle.
Mertens bölgesi için Batshuayi aldık zaten Mertens bu sene ana plan oyuncumuz olmayacaktı. Hani zaten o bölgeye belirli seviyede bir yatırım yapıldı yani.

Hocanın Sara’yı Mertens yerine kullanmasından ziyade çift 8li düzen denemesine ihtiyaç var, onu da yapmıyor.

Mertens bölgesi için Batshuayi aldık zaten Mertens bu sene ana plan oyuncumuz olmayacaktı. Hani zaten o bölgeye belirli seviyede bir yatırım yapıldı yani.

Hocanın Sara’yı Mertens yerine kullanmasından ziyade çift 8li düzen denemesine ihtiyaç var, onu da yapmıyor.
3lü ye dönmek zorunda bu yolun sonunda bana göre (ortasahada) - bir şekilde artık maçına göre farklı meziyette adamlar var iyi kötü.

bats top tutar - sara ne bileyim kanatları tek pasta ceza sahasında fişi çekecek pas çıkarır.

3lü ye dönmek zorunda bu yolun sonunda bana göre (ortasahada) - bir şekilde artık maçına göre farklı meziyette adamlar var iyi kötü.

bats top tutar - sara ne bileyim kanatları tek pasta ceza sahasında fişi çekecek pas çıkarır.
Hücum sürekliliği ve set hücumunu iyi yapamadıkça o eşiği kıramayız.

Bunun bir sonraki adımı da doğru zamanda topu verip kapanmak zira bunu da hiç yapmıyoruz.

Oynamaya çalıştığımız oyun Dortmund dönemindeki Klopp oyunu ama o kadar ısıran ve hızlı hücum edebilen bir takım da değiliz ki o oyunla başarılı olamayacağını Liverpool’da gördü Klopp ve set oyununa da adapte oldu zamanla.

Hücum sürekliliği ve set hücumunu iyi yapamadıkça o eşiği kıramayız.

Bunun bir sonraki adımı da doğru zamanda topu verip kapanmak zira bunu da hiç yapmıyoruz.

Oynamaya çalıştığımız oyun Dortmund dönemindeki Klopp oyunu ama o kadar ısıran ve hızlı hücum edebilen bir takım da değiliz ki o oyunla başarılı olamayacağını Liverpool’da gördü Klopp ve set oyununa da adapte oldu zamanla.
gün geçtikçe bana eldeki kadroyu ve trasnferleri çalıştırack işleri değilde - hedeflenen oyunu bu kadroya zorluyormuş gibi geliyor okan hoca.

salı günüde 60 metre salla tutarsa maçı izlersek sonuçtan bağımsız şevkim kırılmış olacak sezon ile iligli

Sara aslında doğru transfer ama yanlış olan değişimi doğru sağlayamamak.Torreira dan başka orta saha da net adam sayamiyoruz tek başına takimi o cekiyor.Yanlis olan orta sahaya 1 değil 2 orta saha oyuncusunun ihtiyaç olduğunu en başta dusunmemek.

gün geçtikçe bana eldeki kadroyu ve trasnferleri çalıştırack işleri değilde - hedeflenen oyunu bu kadroya zorluyormuş gibi geliyor okan hoca.

salı günüde 60 metre salla tutarsa maçı izlersek sonuçtan bağımsız şevkim kırılmış olacak sezon ile iligli
Sahada 2431li build up ve saçma önde pres dışında ben sistemsel bir şey göremiyorum.

Mesela build up sorunu varsa çek ön liberoyu stoperlerin arasına, bir şeyler dene yani uzun vuracağına.

Önde desen çizgiye inen, kanat ve bek uyumlu set desen o da yok.

Aynı şeyleri çalışıyoruz, biri çıkar gol atar diyoruz hep aynı terane.

Geri
Üst Alt