#8 Gabriel Sara

5-10 maç sonra tekrar değerlendirelim, şimdilik takım olarak dağınız hele hele 2. Yarılar

Rakip ceza sahasına girmek var

Çalım var

Şut var

Yaş 23 piyasası 7 milyon orta saha 8 oynuyor

Cidden inanılmaz yorumlar var sadece 30 dakika oynamış onu da tamamen kaos dolu bir maçta oynamış bir oyuncu için çok keskin yorumlar. Tıpkı 2 sezonun şampiyonu rekorlar kıran Okan Buruğa tek maçla yapılan ve akla hayale sığmayan eleştiriler gibi tam olarak aynı tahammülsüzlük. Gabriel Sara'nın zaten muhteşem bir defansif yönü olmadığını veya inanılmaz bir temposu olmadığını sadece 3-4 dakikalık Sara performans videosu izleyen herkes görmüştür bence. Oyuncunun meziyetleri çok iyi top dağıtıp hat kıran paslar atması ve rakip ceza sahasına çok fazlaca girip oralardan skor üretmesi. Ayrıca topun değerini bilen ve iyi top saklayan bir isim ayağından kolay kolay top alınabilecek bir oyuncu değil kısacası gayet iyi özellikleri var. Ama sadece zayıf özelliklerine odaklanılıp durmadan eleştirilecekse çok işimiz var. Bazen bu taraftarın Torreira neden iyi şut çekmiyor veya gol atmıyor diye eleştiri yapmamasına şaşırıyorum.

Biraz sabırlı olmak lazım ama niyeyse çok öyle uçup kaçacak bir topçu izlenimi vermedi ilk maçında

sneijder de ilk maclarinda tutuktu

bir iki mac ilk 11 baslasin daha iyi anlariz

skor olarak gerideyken riske girmedi herif normal olarak

Bir kesim Zaha'ya yapılanın aynısını Sara'ya yapmaya başladı bile. Yahu kaç dakika oynadı adam bir durun diyeceğimde boş. Zaha başlığında dedim. Müstehak bize. Duboi, oliviera gibi adamlar lazım size. Alın hepsini tepe tepe kullanın.

Transfere de gerek yok. Nasılsa hoca seviyor oyuncu yok etmeyi. Sara'yı da olması gereken yerde oynatmaz. 2-3 norwich maçını seyreden herkes adamın 10 numara oynadığını görür. Biz bunu da rezil eder 1 sene sonra göndermeye çalışırız.

Son düzenleme:
bir beş on maç izleyelim, sonra karar verelim. yangın yapmaya gerek yok, icardi bile ilk maçlarda rezaletti-ziraat maçını hatırlayın- sara oyuncu profili açısından 8.5 olmaya daha uygun dolayısıyla bizim fernando türevi bir oyuncuya daha ihtiyacımız var.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Okan hoca torreira sara yapar herkes saraya söver.
Yüzde 95 imiz akıl mantık izan Galatasarayın teknik güçlü bir 6 numaraya ihtiyacı var diyor hoca oralı bile değil.
Çok sevdiğim okan hocamın tek takıntısı bu taktik dizilişi.
Mertens gitseydi keşke belki denerdi 3 lü orta saha.

Biz Torreira-Oliveira ikilisiyle nasıl şampiyon olduk ? Ki Torreira ve Mertens 2 yıl önce geçen yıldan daha iyi değillerdi onlar da çok tartışılmıştı. Sara'nın kişisel performansı hakkında bir şey söylemiyorum ama gördüğüm kadarıyla genellikle 8 numara oynamış yani Oliveira ile aynı mevki. Hücum hattındaki yavaşlığı, hareketsizliği arkasına 7 tane Kante almaya çalışarak çözemeyiz. Sorun hücumda gol atamıyoruz, pozisyona giremiyoruz, bireysel beceri gösteremiyoruz.

eleştirmek haksızlık olur ama geçen sezon zımba gibi şutlar atan adam bu maçtaki 2 denemesinde topu kaldıramadı ya ona şaşırdım

az bekleyelim egom baktık olmayacak yine biz sallamaya başlarız kitleler peşimizden gelir 1 sene sonra

bence bu çocuk olacak ama

Valla ortak tam seni alıntılayacaktım rabiota o kadar para verilmez 2 sezon için, dönüşü olmaz falan dedik de bu çocuğun maaliyeti daha fazla, elde patlarsa sıkıntı büyük inşallah coşar 1-2 haftaya

Geçen yıl ligde yükselme playoff maçları hariç 46 maçın tamamında 11 başlamış.

Bu 46 maçın 15’inde maçın adamı seçilmiş. 19’unda ise takımı adına en çok rating alan oyuncu olmuş. Yani 10 maçın 3’ünde maçın oyuncusu, 4’ünde takımı adına en başarılı oyuncu olmuş. Maçların %57’sinde takımın en iyi iki oyuncusundan biri olurken, maçların %60’ında sahanın en iyi 5 oyuncusundan biri olmuş.

Ortalama 7.64 rating ile oynarken aldığı en düşük puan 6.6, en yüksek puan ise 10. 10 tam puanı 3 maçta almış. Bu 46 maçtan 8 ve üzerinde rating aldığı maç sayısı 15, 7-8 arası puan aldığı maç sayısı 18, 7’nin altında puan topladığı maç sayısı 13.

10 numara oynar diyordum da oynayamaz daha doğrusu Mertens’in yaptığı işleri yapamaz. Öyle bir tekniği yok, ofansif 8 olabilir.

Bu adamdan verim almanın tek yolu üçlü orta saha, diğer türlü anca dünkü gibi kapanan maçlarda 8 oynayabilir, geri koşma özelliği zaten hiç görmedim.

Bir de Lucas’ı öne atıp bunu geride bekleteceksek hiç almasaydık, sıktı şu saçma sapan taktikler.

Eleştirme sebebim de bu, 18 m euro bonservis verdiğin adam Türkiye’de bireysel olarak fark yaratmak zorunda, bunu göremediğimiz her an skandal olarak anılacak o yüzden en azından doğru kullanalım.
Bir ara Amrabat'ı düşündüğün yere Sara'yı alıyorsan mantıklı her insan bunda bir problem olduğunu düşünür aslında. Yapılsın diye yapılıyor bazı şeyler izlenimi veriyor bu yönetim açıkçası. Wendel alınsa da muhtemelen benzer eleştiriler olacaktı, Sara'nın bir suçu yok bu denklemde. Tamamen yönetim ve teknik kadronun arasında bir yanlış değerlendirme. Muhakkak Okan Hoca da bizim gibi düşünmüştür ama oynatırım ben onu orada dediyse bu sene Sara da çok küfür yer gibi geliyor.

Arkadaşlar bu adama 20 mil. Euro verildi. Dolayısıyla ne olursa olsun destek vermek ve başarılı olması için gerekirse bazı şeyleri hali altına süpürmek zorundayız. Sara nin kişisel gelişimi için değil galatasaray için bunu yapmalıyız. Çünkü bu adamın piyasası da yok biz parlatmazsak elimizde kalır. Zaha veya ziyech öyle değildi mesela.

sara mertensin ikamesi olamaz. biraz daha zaman tanimak lazim ama benzer hicbir ozellikleri yok gibi.

SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Adamın İngiltere'de röportajları var. 10 numara da oynamayı daha çok seviyorum ve daha özgürüm diye. Üstüne Norwich City'de Sara'yı sezona 8 olarak başlattılar. Sonra sağ kanat ve 10 numara da denediler. Sara en iyi oyunlarını ve en yüksek puanlarını 10 numara da aldı.

Hala mertens yerinde oynayamaz diyoruz. Okan'da aynı şekilde düşünüyor belli ki onun yerine koymuyor. Çok zor değil gidip 3-5 norwich maçı seyretmek Okan hoca.

Bu adamı 10 oynatmazsak ve arkasına sağlam bir 8 almaz isek işte o zaman parayı boşa verdik demektir.

Sara'nın röportajı,

"It's a little bit confusing, where I prefer to play," he told former City captain Grant Holt on official club channels. "I love to play as a 'number 10'. I have more freedom and less responsibility defending, which is good, less running, I'm really close to the box and to scoring goals"

Oyun içinde yerleşimi ve rahat olduğu yer sağ iç gibi gözüktü. Bu bizim için avantaj sara sayesinde kanatlarda durağan oyun kurucu kanatları Ziyech ve Mertens gibi adamları kullanmak zorunda değiliz.

Demirbay Torreira Sara ortasahası kurup önlerine koşan hareketli topçuları koyabiliriz bats kerem barış gibi. Ama beklerimiz hava topunda zayıf olduğu için Kaan torreira ortahası Sağ içde sara sol kanat kerem ya da barış ilerde çift forvet Bats ve İcardi çıkabiliriz avrupa maçlarına bile. Gole ihtiyacımız olduğunda kaan ya da torreiradan birini çıkarıp demirbayı mertensi oyuna alabiliriz.

Bats(Mertens) İcardi

Barış (Aktürk) Torreira (Demirbay) Kaan (Berkan) Sara (Ziyech)

Köhn (Berkan) Nellson (Apokerim) Davinson (Metehan) Jelert (Dubois)

Muslera

Geri
Üst Alt