#8 Gabriel Sara

Kötü bir transfer olduğunu ve TOR yanına aradığımız ihtiyaç olmadığını kabul edelim.
Görünen köy klavuz istemez.
Topçu adam kendini hemen belli eder.

Sinameki gibi bir adam bu.

Kimse kandırmasın kendini.

Adam hızlı oyun oynamak isteyen takımlar için biçilmiş kaftan. Tek pasla oynamaya çalışıyor. Dribling yaparmi ilerleyen maçlarda görürüz. Ofansif olarak skor uretemedigi zaman topun azında olacak. Ceza sahasına değerli koşular atıyor. Ama takım arkadaşları için şu anda yok hukmunde gibi.

Ben şunu anlamıyorum mevcut oyun sisteminde 8 numarada iyi performans veremeyecek bir topçuya hangi akla hizmet 18 milyon verdirdiniz?

Kötü oyuncu demiyorum, aksine ben çok beğenirim normalde ama bizim hocanın inatla sürdürdüğü sisteme uygun değil. FM tabiri ile 6 numaran savaşçı orta saha, 8 numaran iki yönlü orta saha olmalı. Yani topla yaldır yaldır geçmeli. Ndiaye gibi mesela. Fuleli, güçlü, topla hızla rakip yarı sahaya koşan bir oyuncu lazımken böyle olmayan bir oyuncu alıp aynı sistemde ısrar etmek neyin kafası?

Oyunu direk bu adamın üzerine kurmamız lazım.
Tarihi bonservis bedeli verildi eğer faydalanamazsa bunun hesabını fena sorarlar Okan hocaya.
Mertens dün 84 dakika sahada yürüdü hali kalmadı artık. İnatla tuttu oyunda.
Ya mertensi ya ziyechi inatla tutuyor oyunda berbat oldukları maçlarda dahi.
Sara direk 10 numara oyuncusu zaten Ortasaha da göze batan her topa giren bir oyuncu gibi gelmedi bana.
Mertens yerinde oynar, torrieranın yanına da Kaan, Berkan veya Demirbay hepsi olur.
Kaan Ayhan gibi Ortasaha adamını sağ bekte kullaranak resmen öldürüyoruz.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

dün dikkat ettiğim bir şey - Sara varken Torreira aormal açılarak baskı yaptı (Sara'yı 6 bırakı kendi gitti gibi bir şey)

iptal olan nizami golde de böyleydi.

öyle olunca ortası boş kalmıyor en azından duruş olarak bu olumlu. Fakat bunu bilerek Okan hoca mı istiyor yoksa daha oturmamışlık mı var anlamadım gitti.

Ofansif - gole yakın OS profili diye aldık adamı , Torreira daha çok çıktı ileri.

Ayrıca sol tarafta Kerem + Dubois gene paslasmaktan ve ofansa yerleşmekten uzaktı - sağda BAY top tuttu briaz en azından ama orda da Kaan bindirme yapamdı çok.

Hızlı ve topla iş yapan bek ekiskliği çok hissedildi dün bence - ileri çıkamadı takım hiç. haliyle ortasaha iş yapmadı / pasif kaldı.

yerine demirbay girdiğinde tek farklılık daha sert baskı yapmasıydı topa o kadar (Bide bari korneri kullansaydı adam öyle çıksaydı)

Bir oyuncuya böyle mevki aramaya, bahane aranmaya başlandığı zaman sonu hep aynıdır. Bir umutla çare aramaya çalışırsın ama her şey oyuncuda biter, sen istediğin kadar oturduğun yerden düzeltmeye çalış. İyi oyuncu her zaman ve her yerde oynuyor abi, bazı istisnaları var Fernando Torres gibi, Zlatan İbrahimovic gibi. Ama bu genel kuraldır yani. O yüzden ben Zaha'yla ilgili Hoca adamı doğru oynatmıyor, şunu yanlış yapıyor bunu yanlış yapıyora hiçbir zaman inanmadım. Zaha'nın problemi tamamen mental ve tamamen kendisiyle alakalı.

Sara'nın ise şu an bir sorunu var mı varsa da nedir bilemeyiz. Yalnız bir yandan da 2 sezon acayip işler yapmış Norwich'te ki orada yapıyorsa bizde de mutlaka bir şeyler göstermesi lazım. Yani bu sefer gerçekten mevki, oyun yapısı, alışamama ya da eşinin hamilelik durumuyla ilgili bir süreç olabilir. Bu kadar kısa zamanda bunu anlamak zor. 18 milyon verdin mecbur zaman vereceksin. Sonradan açılan oyuncular gözümüzün önünde oldu işte, en basitinden Boey, Ferdi. Mevkisini değiştirip parlayanlar oldu İrfancan gibi Emre Belözoğlu gibi (aslında Ferdi yine bunun en güzel örneği). Bunda da bir sabır süresi olacak ama baktın ki birkaç hafta sonra hala durum aynı, sağlam maçlarda da ortadan kayboluyor bahaneler suyunu çeker maalesef.

4-3-3 e dönmeliyiz

Tor- Kaan - Sara tipinde. (mevcut kadro ile yazdım tabi) - Torreira ve sara daha serbest kalabilir - Kaan daha defansif kalabilr - HATTA hücuma çıkarken kaan 3üncü stoper gibi davranıp beklerin ileri çıkmasınıda rahatlatabilir açıkçası . dinamik işlere gebe 4-3-3.

mevcut sistem herkesi engelliyor gibi açıkçası.

daha çok iş yapacağı kesin , Kerem Aktürkoğlunun top taşıma zorunluluğunuda azaltır , ziyech'i/ barış'ı da rahatlatır.

icardi gerilere gelip "bakın oyun böyle kurulur" niteliğinde top alıp dağıtma işine girmesine gerek kalmaz.

he o zaman Mertens / batsı nasıl dahil edersin oyuna bilemem.

Abi tamam fark yaratmadı ama bizim takımda pas vermek konusunda bi ürkekliği var adam güzel bi açıda bekliyor ama oraya oynamıyorlar ısrarla hep garanti pasa dönüyoruz sıktı bu ezber işler artık

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ofansif - gole yakın OS profili diye aldık adamı , Torreira daha çok çıktı ileri.
Üstad, ben derin oyun kurucu olarak kullanacağımızı düşünüyorum, ofansif olarak düşünmüyoruz bence en azından süre aldığı iki maçta böyle oldu. Yani Sara derin oyun kurucu, Lucas 8

Geçen sene maç başına ortalama 76kez topla bulusmus. Bizdeki iki maç ortalamasi 38
Dün 46

bu çok önemli bir veri aslında

bizim oyunda herhangi bir 8 numaranın toplu oyunda sivrilmesi imkansız

mesela ndiaye bu sistemde iyi görünür ama kroos modric vasat görünür

8 değil 10 denmeye başladı zaten bu işin sonu pek parlak görünmüyor da beni rahatsız eden nerde oynarsa oynasın, sırtı dönükken top kontrol edip, rakip kaleye yüzünü dönemedi döndüyse de ben göremedim, top kontrolü hep bir kasvetli geldi ee bu adam 10 numara ise daha dar alanda bu işleri olmadan nasıl verim alacağız bu adaptasyon ve oyun planından bağımsız bayağı sıkıntı bir durum kimse izlemedi mi abi bu adamı alırken

Geri
Üst Alt