#8 Gabriel Sara

Brezilyalı topçular bizde tutmuyor ronaldinho vinicious jr getirsek tutmaz o derece. Diğer takımlarda fazlasıyla agresif etkin oynayan adam bizde pasif içiciye dönüştü resmen. Ya bizim hispanikler brezilyalıları portekizlileri sevmiyor ya da kulüp kültüründe böyle bir şey var. Sadece Tafarel ve Capone gibi beyaz brezilyalılar tutuyor diyecem de Elano gibi tutmayan beyaz brezilyalı da var.

Arkadaşlar cezalı olduğum şu süreçte FM dışında pek bilgi sahibi olmadığım Sara için epey bi araştırma yaptım. Velhasıl elde ettiğim sonuçlara göre en çok sorulan sorulara bi yanıt bulmaya çalıştım;

1- Ölüsü iş yapar mı?
Maalesef yapmaz arkadaşlar. İcardi’nin 6 ay antrenmansız, sakat ve formsuz hali bi şekilde gol kralı oldu. İcardi’nin ölüsü iş yapar ama Sara’nın ölüsü iş yapmaz. Zira Norwich kariyeri de pek parlak başlamıyor, gittikçe toparlıyor ve form tuttuğu, taraftarın sevgilisi olduğu dönemi başlıyor. Sara formda değilken de attığı bi şut veya pasla maçın kaderini değiştirecek bir oyuncu değil gibi.

2- Balon olma ihtimali?
Balon tabiri benim için bi turnuvada parlayıp sonra kaybolan veya Brezilya’nın alt liglerinde coşup başka yere transfer olunca hiçbir şey yapamayan oyuncular için geçerli. Sara’nın Norwich kariyeri zaten yapabildiklerini ortaya koyuyor. Yani kesinlikle şişirilmiş, abartılmış bir oyuncu değil. Kesinlikle çok iyi bir şutör, oyun kurucu ve oyun zekası yüksek bir futbolcu.

3- Asıl mevkisi?
İşte en sıkıntılı kısım. İngiltere’ye geldiğinde de ciddi bi adaptasyon sorunu yaşamış. Ya adam köpeğinden ayrı kaldı diye depresyona girmiş. Gereksiz duygusal birisi. Bunun üstüne de formsuzluğu, Norwich kariyerinin başında kendisine çok kötü yansımış. Teknik ekip bakıyor ya fiziği iyi, tekniği iyi, bu çocukta bir şeyler var ama sahaya çıkınca olmuyor. 10 no koyuyorlar olmuyor, kanat oynuyor olmuyor, 6 oynuyor olmuyor, olmuyor derken bir şeyler olur gibi oluyor ama işte bi yetersizlik. Daha sonra bunu tekrar 8/10 gibi kullanmaya başlıyorlar ama bir farkla, bunu çok serbest bırakıyorlar, istiyorsan kanada koş, istersen hücuma katıl istersen geride derinden oyun kur. Sahada istediğin yerde ol ama yeter ki sorumluluk al, sorumluluk sende diyorlar. Bu adama ne zaman sorumluluk ve serbestlik veriliyor işte o zaman başlıyor bunun dönemi. Kendisi bir taktiksel zorunluluk içinde değilken resmen coşmaya başlıyor. Yani Torreira ben ileri gidiyorum sen geride kal dedikçe Sara’dan verim alma ihtimalimiz 0. Bu kadar net.

4- Ne kadar süre verilmeli?
Açıkçası taraftar olarak kendisine 4-5 maç süre tanımalıyız diye düşünüyorum. Sonrasında hemen asıp kesmeyelim elbette ama eleştirmek veya gömmek için fırsat kollamayalım şimdilik. Ayrıca dediğim gibi aşırı duygusal bir çocuk, kendisine biraz tezahürat yapılmalı, desteklenmeli, çok fark ettirecektir

5- Kendisinden ne beklenmeli?
İzlediklerimden ve okuduklarımdan yola çıkarak kendisinden önümüzdeki 3-4 maç içinde şunları beklemeliyiz;
- Ceza sahası önünden zımba gibi şutlar, net 1 gol.
- Gol olmasa bile 1-2 tane “ulan ne pas attı be” denilecek asist.
- Kornerden asist. Çok iyi duran top kullanıyor. Kaç asist yapmış bakmadım ama kullandığı kornerlerde top çok iyi gidiyor
- Tek topla takımın atağa kalkmasını sağlaması.
- Çok koşması, çünkü serbest kaldıkça kendini tüm pozisyonların içine atmaya çalışıyor

Peki ne beklememeliyiz?
- Torreira gibi saldırgan bi oyun yapısı
- Çalımlayarak 1-2 oyuncu eksiltme
- 80 dakika tempolu oyun
- Orta sahanın kırılganlığına nokta atışı çözüm

6- Taktiği Sara’ya göre yapmaya veya Sara’ya bu özgürlüğü vermeye değer mi?
İşte burada gönül rahatlığıyla değer diyebilirim. Zira bu rahatlığı City, Madrid, Bayern vermez çünkü onların olayı zaten sistemleri. Bayern diyebilir ki ya bu çocuğu bizim sistemde 8 numaraya alıştırırsam çok iyi bir 8 numaram olur. Ama bizim böyle bir alt yapımız, taktiksel oyun anlayışımız yok. Ama Norwich’teki Sara, Galatasaray’ımızı da net olarak takımı 1-2 basamak üste çeker. Ama beni ümitsiz kılan şey, Okan Hoca’nın kendisini inatla sabit 8 numara, defansif oyun kurucu şeklinde kullanmaya devam edeceği yönünde. Zira Mertens’i kesip Sara’yı serbest 10 numara gibi kullanacağını hiç ama hiç düşünmüyorum maalesef.

7- 18 milyon Euro eder mi?
Açıkçası burada konu şu. Bu parayı Bayern veya Aston Villa da verebilirdi. Çünkü Sara bu parayı hak ediyor. Ama maalesef 18 milyon Euro’yu Sara yerine daha 6 numara oynayacak birine versek daha hayırlı olacaktı diye düşünüyorum. Mevcut oyun yapısında Toni Kroos gelse de iş yapamayacağı aşikar. Zira Regista tarzı oyuncuya iş düşmeyen bir taktiksel yapımız var. Biz topa hakim olalım, dikine tiki taka gidelim, rakip sahaya yerleşip iyi bir set hücumu yapalım diyen bir takım değiliz. Geriden oyun kurma işini stoperlere verip hızlıca oyunu kanada gönderelim, içeriye kessinler İcardi veya denk gelen biri vursun, top rakibe geçtiyse de press yapıp kapalım ve uzaktan şut çekelim. Gerçekten oyun anlayışımız tam olarak bu. Şimdi bu oyun tarzında Hakan Çalhanoğlu’nu alsak mesela, ne işe yarayacak?

Uzun bir yazı oldu ama özetle şu;

Sara sen orta sahada kal ve geriden oyun kur dediğimiz sürece Sara bizim için 18 milyon euro’luk bir kazık olacaktır net şekilde.

Görünen köy kılavuz istemez.

Brezilyalı topçular bizde tutmuyor ronaldinho vinicious jr getirsek tutmaz o derece. Diğer takımlarda fazlasıyla agresif etkin oynayan adam bizde pasif içiciye dönüştü resmen. Ya bizim hispanikler brezilyalıları portekizlileri sevmiyor ya da kulüp kültüründe böyle bir şey var. Sadece Tafarel ve Capone gibi beyaz brezilyalılar tutuyor diyecem de Elano gibi tutmayan beyaz brezilyalı da var.
2010 sonrası hafıza mı sildirdin hocam Melo, Mariano, Marcao ve Fernando

Çağımızın en büyük sorunu tüketim. Herşeyi herkesi her konuda hemen mideye indiriyoruz. Eleştirmek yasak mı demeyin bazı eleştiriler gerçek eleştiri değil itin gotune sokmaya benzedi. 1 maçla kral edip bir maçla çöp ilan etme durumu malesef hastalık derecesine geldi. Hem futbol hem sosyal hayatta herkes herkesi malesef yerin dibine sokmayı hak edinmeye başladı. Atatürk bu devirde yaşamış olsaydı eminim yerin dibine sokulurdu. Bir telefon,bilgisayar çıkıyor hemen eleştiri hemen çöp Allah belanızı versinler vs. Bir oyun çıkıyor çöp Allah belanızı versin şerefsiz köpekler vs. Bir kitap çıkıyor Allah belani versin 300 sayfalık çöp vs. Tüketim sapıklığı var ülkemizde.

İçim karardı yorumlarınızdan

İnsan yalandan da olsa süperdi,çok can yakacak,norwichi dolandırmışız tarzı yorumlar görmek istiyor

zaten toplam 5 tane tuttu ilginç

tafo
capone
jardel
melo
fernando

+marcao unutmuşuz

jardel hariç hepsi defansif

Adam ceza sahasını görmedi, 10’a koyup görelim birde. Ama şurası kesin dinamik 8 hala elzem

hoca mitshöyü alırken a listimizdeki adamdı demişti 6 kat para verilen bu kardeşimize başka kimseyi ikna edemedik dedi. bari yalandan buna da a listte deseydi

Gabriel Sara ve Elias Jelert. İki yeni oyuncumuzun bence ikiside çok iyi mücadele verdi. Sara çok iyi bir solak ve topla çok iyiydi. Farklı bir rolde oynuyor alışacak elbet. Jelert çok enerjik, tempolu ve dinamik bir Sağ Bek oyuncusu. O da alev alacak zamanla.
InCollage_20240817_000801677.webp

SM-M127F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Siz kafai yemişsiniz
Alakası yok futbol kulübünün oynadığı top bir ekoldür bir backround'u bir geçmişi vardır. Senin oyun sistemine topçuları ekolleri almak zorundasın. Atıyorum defansif brezilyalılar ofansif hispanikler tutuyorsa vazgeçmeyeceksin.

Geri
Üst Alt