#8 Gabriel Sara

Topla kaleye doğru dribling yapmasını bekliyorum. Top ayağında deliciliğini göremedim henüz, top taşırken ağır geliyor bana. Videolarında bu özelliği de gözüküyordu.
Nokta gol pası atacak ayak ve beyin var da santrafor ve ileri uçlar koşu atmıyor, bı özelliğinden fazla yararlanmıyoruz. Barış-İcardi’yle özel antremanlar yaptırılmalı.
fb macindaki golde biraz gosterdi iste.

GY-fUquW8AAt_hf.png

Şu ana kadar 10/10luk bi performans gösteriyo Sara baba

Mertens kamyonla gol attırdı duran toplardan geçtiğimiz iki sezonda o yüzden çok sert eleştirilere katılmıyorum burada mevzu Mertens'in kötü kullanmasından ziyade Sara'nın bu konuda çok iyi olması. Championship istatistiklerini paylaşmıştım burada. Kullandığı duran toplara vurdurma oranında en yakın rakibinin iki katı falandı.

Sara ile ilgili bir inceleme yazmıştım sezon başı sanırım daha ilk maçından sonraydı.

Kendisinden beklentimi yazmıştım,

Şuanda iyi bir performans koysa da kendisinden beklentimin bir tık aşağısında,

Yanlış anlaşılmasın, kendisini ilk günden beri destekliyorum. Ve şuan gayet iyi de oynuyor.

Ancak takım arkadaşlarıyla yeterince uyuşmamasından mıdır, tempo problemi midir (kendisine ayak uydurma anlamında), yoksa oyuncuların Sara'ya göre değil de Mertens'e göre hareket etmesinden midir nedir, henüz bilmiyorum.

Ancak benim Norwich maçlarında gördüğüm Sara'nın %30 kadar aşağısında hala.

Ve net şekilde Torreira-Sara'nın önüne bir 10 numara değil, Sara misali hareketli bir 8 numara daha alıp 3'lü orta saha kurduğumuz zaman her rakibe karşı orta sahamız çok efektif ve iyi olacaktır.

Mertens kamyonla gol attırdı duran toplardan geçtiğimiz iki sezonda o yüzden çok sert eleştirilere katılmıyorum burada mevzu Mertens'in kötü kullanmasından ziyade Sara'nın bu konuda çok iyi olması. Championship istatistiklerini paylaşmıştım burada. Kullandığı duran toplara vurdurma oranında en yakın rakibinin iki katı falandı.

Birisi vurur veya vurmaz Sara her topu ölü noktaya atıyor yani 6 pasın hemen dışına..Buraya kaleci çıkamıyor kafa vuruşu için de ideal mesafe.. Mertens hususunda katılıyorum gayet başarılı bu konuda ama ben Sara kadar istikrarlı aynı yere atan oyuncu az gördüm..

en çok gözüme takılan nokta ilk maçından beri çok fazla verkaça girmeyi deniyor ama takım arkadaşları cesaret edip koşu yoluna pas atamıyor, halbuki verdiği topları geri alabilse önünde hep boş bir koridor kalıyor.

en çok gözüme takılan nokta ilk maçından beri çok fazla verkaça girmeyi deniyor ama takım arkadaşları cesaret edip koşu yoluna pas atamıyor, halbuki verdiği topları geri alabilse önünde hep boş bir koridor kalıyor.

Doğru tespit Biz alismamiz bu kadar hareketli bir 8 numaraya takım da garipsiyor adamı ..
Mertensin koşuları dışında bizim takım genel olarak çok hareketsiz kalıyordu onun da maalesef enerjisi kalmamış gibi.. Daha diri Mertensle Sara değişik şeyler izletebilirdi

seneye wendell kovalayalım, Sara wendell, torreira ortasahası prime barcelonanın bir tık altı olur.

apo davinson gibi 2 tane golcü stoperimiz var ama bunu kullanamıyoruz

edit: aponun 2 golü varmış bile xD

içerden dışarı kavisli ortaları düz ayaklı oyuncu yapabiliyor anca. öbür tarafta da sara'nın kullandığı oldu da mertens'in dışardan içeri düşürmeye çalıştığı ortalardan çok farkını göremedim. elinde 2 tane farklı ayaklı, duran topları müthiş kullanan adamın var ama hatır gönül diye birini çıkana kadar nerdeyse hepsini piç etmekte ısrar ediyosun. böyle adamcılık yaptığın için zaha gibi herifler işte sana hiç saygı duymuyor, icardi 2 yıldır götü toplayamıyor, mertens her puan kaybından sonra alttan alta hocayı kalaylıyor. orda mertens'i karşına alıp böyle böyle daha iyi kullanıyoruz desen herif de ikna olacak ama muslera bozulmasın, icardi carlamasın diye mertens'ten de duran topları bile alamıyorsun.

sonra da diyo ki başak'taki hatalardan ders aldım o yüzden oyuncularla karşı karşıya gelmeyecem. öyle olunca da heriflerin direkt vitrin gördüğü maçlar dışındaki her hedef maçında patatese bağlıyosun işte. ismail kartal istatistikleriyle okan buruk övmeye devam edin o ayrı mesele de altındaki destek çekilince de anca hacda kalbi sıkışa sıkışa teklif bekleyen adamlara dönüşüyosunuz işte bu adamcılıkla, hazırcılıkla.

Elimizde maximum 2 sene tutabiliriz

Geri
Üst Alt