- 13 Şubat 2009
- 28.011
- 25.469
- 3.468
Ağır olduğu için, çevik olmadığı için gidemiyor gibi görülüyor ama geçen sene Juve maçı mıydı Liverpool maçı mıydı en çok koşan oyuncu olmuştu ki hep ilk 3'te. Defansa doğru geri depar atmadığı/atamadığı maçların hepsinde 10 gibi kullanılmaya çalışıldı, bu durumda da çok normal tabi. CM oynadığı her maçta defans görevlerini de yapıyor. Mertens varken 8 oynuyordu ama şutunu görmezdik pek, ceza sahasında görmezdik(ilk etapta da göremezdik) ama şu anda 8 iken bile daha çok oralarda.ilk geldiğinde defansif katkısı çok daha iyiydi. ceza sahasına da çok girerdi, sonra unutttu. şimdi 10'dan 8'e geçince sürpriz oyuncu olarak kendini atmayı yeniden yapar oldu. fizik olarak çok daha iyiydi her şeyden önce, ilk geldiğinde 60 metre deparla koşup eksik stoperin yerini doldururdu. şimdi duran top kullanmaya bile o iştahla gidemiyor. fernandez'in geleceğine kendimi inandırıp azı için sara'yı suçlayacak kadar gerizekalı değilim çünkü sara'dan 10 numara çıkmayacağını 1 sene önceden gören kitledenim, böyle saçma bi çıkarımı nerden yaptın bilmiyorum. bugün bile şl'de lemina-torreira-batrakov'un elden çıkabilecek en iyi 3'lü olduğunu düşünüyorum ama bu durum sara'nın hala eldeki en iyi çift yönlü orta sahamız olduğu gerçeğini değiştirmiyor. ama ilk geldiği fiziği olsa bu ideal 3'lüde onun için torreira'yı keserdim.
Sara Avrupa çapında bir çift yönlü orta saha, her daim elimizdeki leş, komşunun tavuğu da kaz görünüyor maalesef. Sana söylemiyorum bunu ama genel kanı hep bu. Apokerim için de geçerli bu mesela (bugün leşti o ayrı - 4 yılın en leşi)
Bugün Batrakov ile uyumu fena değildi fakat zayıf kaldı ortasaha sanki. bu agucukgugucuk yerine biraz daha yıpratıcı ısırgan bir ortasaha alsaydık Sara-Batrakov-sert ortasaha ile güzel şeyler olabilirdi.