#8 Ryan Babel

O dönemlerde de top taşıyabilen bir oyuncu değildi, forvetten bozma kanat bu adam.

sorun bizim o tarz bir oyuncuya ihtiyaç duyuyor olmamız.

çünkü bu alanda beceriksiziz. dünyada dripling becerisi olan tek oyuncusu dahi olmayan ender takımlardan biriyiz. ne düşündük bunu yaparken anlamıyorum.

sorun bizim o tarz bir oyuncuya ihtiyaç duyuyor olmamız.

çünkü bu alanda beceriksiziz. dünyada dripling becerisi olan tek oyuncusu dahi olmayan ender takımlardan biriyiz. ne düşündük bunu yaparken anlamıyorum.

Dribbling becerisinden kastın nedir? Kim dribbling yapıyor mesela sana göre?

Ligin en iyi dribbling yapabilecek oyuncusu bizde.

Dribbling becerisinden kastın nedir? Kim dribbling yapıyor mesela sana göre?

Ligin en iyi dribbling yapabilecek oyuncusu bizde.

mesela denizli maçından örnek vereyim. ilk yarıda fena oynamadığımız bölümde bir kaç kez bire bir pozisyon geldi kenarlardan. bu pozisyonlarda jimmy ve babel ceza sahasına sokulmaya çalıştı ama sonuç verimsiz oldu. buralarda tehdit oluşturamıyoruz. öyle olunca da sıkışıyor oyun.

emre bunu çözebilir mi ? belki. ama o da görebildiğim kadarıyla topsuzken çok hareketsiz ve bekine hiç katkısı yok.

Onyekuru nun alternatifi değildi. Kanatlar ve bekler çok özel bir isim olmadıkça yaşı ilerlemiş ve ağır adam kaldırmıyor. Kanatların ve beklerin uçacak bir kere. Babel bana göre yedek forvet, 4-4-2'de 2. Forvet, ve ya hücum hattını komple yedekleyen bir oyuncu. Stopere 20'lik oyuncu arayıp kanatlara 33'lük adam koymak kulübü yöneten teknik direktörün takım kurmaktan ne kadar anladığını kanıtlıyor zaten. En çok koşu mesafesi gereken bölgelere 33'lük adam alıyoruz. Düşük tempoda 9km koşacak stopere 19 yaşında oyuncu alıyoruz.

Diyelim bir kule inşa ediyoruz. Ama altını incecik, üstünü geniş yapıyoruz. O da haliyle yıkılıyor tabi.

bu adami simdi satma imkanimiz olsa hemen satardim ben..

Babel asla kötü bir isim değil ama takım kurgumuz yanlış ve bu yüzden kendisinden beklenti daha da çoğaldı

Şayet kanat olarak düşünüyorsak temposu ve devamlılığı yüzünden sıkıntı yaşarız

mesela denizli maçından örnek vereyim. ilk yarıda fena oynamadığımız bölümde bir kaç kez bire bir pozisyon geldi kenarlardan. bu pozisyonlarda jimmy ve babel ceza sahasına sokulmaya çalıştı ama sonuç verimsiz oldu. buralarda tehdit oluşturamıyoruz. öyle olunca da sıkışıyor oyun.

emre bunu çözebilir mi ? belki. ama o da görebildiğim kadarıyla topsuzken çok hareketsiz ve bekine hiç katkısı yok.

Şimdi o söylediğinle bu söylediğin arasında çelişkiler var. Mesela Garry Rodrigues ise düşüncen, ihtiyacımız kesinlikle Garry değildi ki o olsa alırdık. Bruma desen neyse olabilir derdim.

Bu takımın ihtiyacı olan adam Onyekuru, o da dribbling yapabildiği için değil, patlayıcı gücünden dolayı rakip defansı geri ittiği için, bu kadar pasör adam varken problemimiz dribbling değil kesinlikle.

Mükemmel oyuncu. Gözlemlerime göre de takım içinde lider pozisyonunu almış. Genç oyunculara gidiyor, yeni transfer olmasına rağmen Denizli mağlubiyetinde maç sonu takımı toplayıp bizim tirbune götürdü.

Bir de Denizli maçına biz çok iyi başladık, çok da net pozisyonlar bulduk bu da kanatların çizgiye inmesiyle oldu, yani aslında bulduğumuz pozisyonlar da kanat oyunlarıyla.

Şimdi o söylediğinle bu söylediğin arasında çelişkiler var. Mesela Garry Rodrigues ise düşüncen, ihtiyacımız kesinlikle Garry değildi ki o olsa alırdık. Bruma desen neyse olabilir derdim.

Bu takımın ihtiyacı olan adam Onyekuru, o da dribbling yapabildiği için değil, patlayıcı gücünden dolayı rakip defansı geri ittiği için, bu kadar pasör adam varken problemimiz dribbling değil kesinlikle.

reis iki tarza da ihtiyaç var bence. mesela onyekuru'nun da öyle pek bir adam eksiltme yeteneği yok ama senin dediğin gibi patlayıcılığına ihtiyaç var.

fakat yeri geliyor kapalı savunmayı bire bir üzerinden delebilmek gerekiyor. bunu da yapacak adama ihtiyaç var. arka arkaya 4 kişiyi çalımlamaktan bahsetmiyorum, bazen tek bir hamle oyunu açabiliyor böyle anlarda.

mesela bu kombinasyonun kralı man city'de var bernardo ve sterling ile. tabi onlar başka bir dünya. biz onlarla aşık atacak değiliz ama stili taklit edebiliriz.

reis iki tarza da ihtiyaç var bence. mesela onyekuru'nun da öyle pek bir adam eksiltme yeteneği yok ama senin dediğin gibi patlayıcılığına ihtiyaç var.

fakat yeri geliyor kapalı savunmayı bire bir üzerinden delebilmek gerekiyor. bunu da yapacak adama ihtiyaç var. arka arkaya 4 kişiyi çalımlamaktan bahsetmiyorum, bazen tek bir hamle oyunu açabiliyor böyle anlarda.

mesela bu kombinasyonun kralı man city'de var bernardo ve sterling ile. tabi onlar başka bir dünya. biz onlarla aşık atacak değiliz ama stili taklit edebiliriz.

Demek istediğini anlıyorum ama işte o noktada kanatları komple değiştirmek gerekiyordu bizim ise oynadığımız yapıyı dikkate alırsak aslında Feghouli gayet uygun bir oyuncu evet sol tarafa Onyekuru gibi birini tercih ederdim ben ki Babel'i hiç bir zaman direkt 11 oyuncusu olarak düşünmedim, her yeri yedekleyen bir joker olacaktı.

Bahsettiğin oyuncular çok pahalı bir de anca sorunlu olursa alabiliyoruz. Dribbling yapan adamın kafası da çalışıyorsa 15ten açıyorlar kapıyı.

6 maç daha zaman verelim. Ama önünde hücum anlamında Marianoya göre çok daha zayıf durumda olan Nagatoma ile işi zor görünüyor

Falcao'yu getiremeyeceksek Babel'i santrafor pozisyonunda değerlendirmeliyiz. Drogba'dan beri gelen tüm santraforlarımızdan iyi top saklıyor adam. Dönüp vurması var, pas kalitesi yüksek, özellikle hantal stoperlere karşı dripling avantajı var. Şu an elimizdeki kanat yoğunluğu, santrafor kıtlığına bakarsak Babel'den sol kanatta takım oyunu içinde fark yaratmasını beklemek fazla lüks kaçıyor bizim için.

Feghouli ile beraber en akıllı oyuncumuz.
Nzonzi ve Seriyi saymaz isek. İkisinin de performansını mevkilerinde görmedik.
Gereksiz bir yüklenme var kendisine . Takımda son tartışılacak adamlardan biri bence.

Geri
Üst Alt