#8 Selçuk İnan (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #8 Selçuk İnan

melo ne zaman sonra eski melo olur sizce ne zaman eski formuna kavuşabilir ? selçuk bildiğimiz selçuk olabilcekmi korkuyorum ?

hız tamam da (ki en cok kosan oyuncu yine) teknik nasıl sıradan ? Selcuk kariyerinde bir top kaptırmadı aga.

Çok koşmanın hızla alakalı olmadığını söylemeye gerek yok sanırım. Kaptırmamasının nedeni ise top tekniği değil yine futbol zekası yani topu nasıl saklayacağını ve ne zaman ayağından çıkarması gerektiğini bilecek kadar çabuk düşünebilmesidir. Asla Arda ya da Emre gibi teknik atraksiyonlar göremezsin Selçuk'ta..

buğün oyunda bulunan 14 futbolcuya kimse rezil diyemez sahadaki tek rezil hakemdi.3 dk da penaltıyı verseydi belki de şuan galibiyet i konuşuyor olacaktık.Helal olsun denilecek bir takım yaratıldı oynadıkça açılacak inşallah aslanlar.

Şimdi önümüze bakalım içerde 6 puan neden olmasın o zaman grupta söz sahibi olabiliriz:yenieek:

Ilk gun ki fikrim degismedi. Tek cekindigim takim Cluj bu gurupta. Icerideki 3 maci da alacagimizi dusunuyorum. Lakin Cluj tam bir kapali kutu. Iyi incelenmeliler. Dedigin gibi oynadikca acilacagiz. Avrupa kupalarinda cok tecrubesiz bir ekibiz henuz.

Ilk gun ki fikrim degismedi. Tek cekindigim takim Cluj bu gurupta. Icerideki 3 maci da alacagimizi dusunuyorum. Lakin Cluj tam bir kapali kutu. Iyi incelenmeliler. Dedigin gibi oynadikca acilacagiz. Avrupa kupalarinda cok tecrubesiz bir ekibiz henuz.

yeni bi takım olarak çok tecrübesisiz ama :D bu arada senin isco ne oynamış ya öyle. bak bi kolo toure olabilir bizim dany..ama isco çıkar mı bilmem.

Çok koşmanın hızla alakalı olmadığını söylemeye gerek yok sanırım. Kaptırmamasının nedeni ise top tekniği değil yine futbol zekası yani topu nasıl saklayacağını ve ne zaman ayağından çıkarması gerektiğini bilecek kadar çabuk düşünebilmesidir. Asla Arda ya da Emre gibi teknik atraksiyonlar göremezsin Selçuk'ta..

teknik atraksiyon dedigin çalım/adam eksiltme/yardırma ise, zaten derin oyun kurucuların yaptıgı isler degil onlar. Selcuk bos alan topcusu, Xavi/Pirlo gibi. bir kanat ya da 10 numara degil yani. senin bahsettigin turev Kaka ornegin. farklı futbol.

Hagi gibi artistik sergilemese de top teknigi oldukca iyi bence vucudunu da cok iyi kullanıyor. ki Melo o bolgeyi iyi kapatırsa Selcuk biraz daha ileri gelirse, yine bahsettigin skill'leri gormek mumkun Selcuk'ta.

selcukun isi 4-4-2 oynadigimiz icin avrupada hicte kolay degil

herkes bunu kafasina soksa iyi olurdu

turkiyede 4-4-2 oynamakla, avrupada 4-4-2 oynamaya calismak ayni sey degil.

cl ligde göbekteki cogu takimin 3 adami var, 4-3-3 yuzunden.

yada tam bir 4-5-1 oynarlar.

biz ise 2 göbekle oyniyoruz, selcuk-melo.

bu yuzden elcuk hemd efans yapicak, hem ofans yapicak, hem rakip orta sahada, göbekte 1 kisi daha fazla olacak, hem tüm bu olaylar cl de olacak, hani herkesin ölümüne oynadigi bir lig, dunyanin en önemli futbol ligi ..

kolay degil abi

birde melo formsuz..

yeni bi takım olarak çok tecrübesisiz ama :D bu arada senin isco ne oynamış ya öyle. bak bi kolo toure olabilir bizim dany..ama isco çıkar mı bilmem.

Ben hic kotu adam onerir miyim? :)

Bak, surekli benimle dalga gectikleri Jacques Momha'yi onerirken bile Galatasaray'i bu Balta virusunden kurtarma hayalindeydim, ki kendisi cok iyi bir gorev adamiydi. Hem de o donem bonservissizdi. Bonservis odemeden ve cok cuzi yillik ucrete defansta 5 tane Balta kadar oynayacak, ofansta 100 tane Balta kadar katki verecek bir solbek sahibi olacaktik.

Ben hic kotu adam onerir miyim? :)

Bak, surekli benimle dalga gectikleri Jacques Momha'yi onerirken bile Galatasaray'i bu Balta virusunden kurtarma hayalindeydim, ki kendisi cok iyi bir gorev adamiydi. Hem de o donem bonservissizdi. Bonservis odemeden ve cok cuzi yillik ucrete defansta 5 tane Balta kadar oynayacak, ofansta 100 tane Balta kadar katki verecek bir solbek sahibi olacaktik.

boşver onları abi. nevizadeliler içlerinden biri bi fikirde duruyosa diğerleride aynı fikirde olalım tribine girdi.önerdiğin oyuncuların hepsi çok iyi.:tiphat:

Görüyorum ki yavas yavas bazilari dedigim yere geliyorlar. adamlarda Scholes bile nasil bir tempoda oynuyor gördünüz. Selcuk kötü bir futbolcu degil belki oynaya oynaya kendini bu seviyede gelistirir. ama daha kat etmesi gereken cok yol var. Selcuk gibi temposu ve fizigi zayif adamlar olabildigince topu hizli dolastirmali. mümkünse topu ayagina almadan nereye atacagini bilmeli ve o pasi da 100% isabetli atmali ki farkini ortaya koysun. Nuri bunu Dortmund da yapiyordu mesela. 30-40 metre kimsenin beklemedigi dikine pas atiyordu. Selcuk topu kontrol edip, kafasini kaldirana kadar rakip yerlesiyor zaten. enternasyonel seviye cok farkli.

Selçuk normale göre iyiydi ama bir Selçuk performansı kesinlikle sergilemedi. İlk CL deneyiminden olsa gerek bir durgunluk, bir yabancılık vardı.

Her macin farkli görevleri olur. Selcuk daha defansif oynamak zorunda kaldi dogal olarak ki cok dogruydu.

Melo tek basina orta sahayi kapatacak performansta degil henüz.

Melo´nun performansi Selcuk´u da etkiliyor. Bunu görmek lazim.

Melo gecen sene gibi "patlayici tarzda" oynamiyor henüz.

Duran top yeteneğini saymazsanız Selçuk fizik, teknik ve hız bakımından son derece sıradan bir futbolcu. Fakat futbol zekası olarak kesinlikle dünyanın sayılı oyuncularından biridir. Bu adamın ilk 30 dk da çok iyi oynadığı maç sayısı çok nadirdir. Çünkü Selçuk önce rakip takımı beyninde çözmeye çalışır ve bunu yaptıktan sonra onların pas yollarını kapatıp zaaflarını değerlendirmeye başlar. Manchester maçında bu süre biraz uzadı haliyle, ama son 30 dk hem savunmada hem de ataklarda ağırlığını hissettirdi Selçuk. Tabi Melo'nun rezil ve laubali oyununu da unutmamak lazım.

ohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

arkadaşlar yeri değil . cok zamanı geçti bnları konuşmanın ama . bizim aklımız hep gecmişte olucak . gecmişe dair bir acı olucak icimizde . son 10 yıldada zaten hep gecmişe dönük yaşadık . gecmişle övündük ileri gidemedik bu ayrıda başka bir şey var . . insan şöle bir bakınca . kayba . gelinen hallere . ve bu uraşlara yeniden oluşumlara . o şahaşalı dünya kulüplerinin ürktüğü hagili şükürlü kadroyu yılları hatırlayıp smdiki hale bakınca insanın ici acımıyor değil . uefa kupası alındıktan sonra fatih terim neden apar topar anlamsız yere milana gitti o kadro neden dağıldı ? dün televizyonda bunun sözünü ettiler ya trt 3 sporda yada ntvsporda hatırlamıyorum ama fatih terim ben uefa kupasını aldıktan sonra gitmek istemedimki milana .beni apar topar yönetim gönderdi . işime sn verdi bende milana gitmek zorunda kaldım diye bir şey sölediler sizce bu ne kadar doğru . o başarıdan sonra yönetim gerekeni yapamadığı doğru. Eğer o başarıdan sonra gereken yapılsaydı şimdi galatasaray ve türk ligi cok farklı yeerdeydi . ve o kadroda dağılmasaydı bir sene sonrası şampiyonlar ligi kupasını alıcaktı galatasaray off off . ne yapalım edelim asla geri dönüş yok bu içimizde hep bir acı olarak kalıcak artık nasıl olur bilinmez ama o kadroyu yakalıyamasak bile o günlere geri dönmemiz şart artık bu başarının kilid isimlerinden iskelet isimlerinde selçuk olacaktır bunada inancım çok büyük

İkinci yarıya kadar çok tedirgin ve heyecanlıydı, bu arenaya çıkınca farklı duygular yaşadı demek ki. Bir de Melo formsuz olunca daha panik havasındaydı, ikinci yarıda kendine biraz daha geldi.

Duran top yeteneğini saymazsanız Selçuk fizik, teknik ve hız bakımından son derece sıradan bir futbolcu. Fakat futbol zekası olarak kesinlikle dünyanın sayılı oyuncularından biridir. Bu adamın ilk 30 dk da çok iyi oynadığı maç sayısı çok nadirdir. Çünkü Selçuk önce rakip takımı beyninde çözmeye çalışır ve bunu yaptıktan sonra onların pas yollarını kapatıp zaaflarını değerlendirmeye başlar. Manchester maçında bu süre biraz uzadı haliyle, ama son 30 dk hem savunmada hem de ataklarda ağırlığını hissettirdi Selçuk. Tabi Melo'nun rezil ve laubali oyununu da unutmamak lazım.

Bütün sene bunu söylemek için bugünü mü bekledin? Hem futboldan anlamıyorsun hem de skor taraftarısın.

Komedi ya Selçuk'a bile sallayan çıkmış... Dur bakalım daha neler duyacağız.

Yabancı kontenjanı olmasa Selçuk'un yerine bile yabancı alalım diyecek tipler var. Bunlarla futbol tartışıyoruz bir de.:o

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt