8 Yaşındaki Sen

Deniz Aslan

Parçalı Üye
8 Yasindaki sen şu an karşına çıksa, gurur duyarmı gelecekteki hali ile?

Bu soru karşıma çıktığında elimde sigarayla oturuyordum ve hayır cevabını verdim.

Peki siz?

Hmm güzel ve kolay bir soru; Hayır.

8 yaşımdayken ki hayallerim çok farklıydı alakasız bir herif oldum çıktım.

aynen devam et koçum.

lisede yanında oturan kız o***puymuş onla biraz vakit geçir :D

2010 WC İspanya 2014 Almanya alacak :D

gibi sözler :D

8 yaşımdaki ben şu an karşıma çıksa hayatında ilk kez küfrederdi muhtemelen. :)

Evet duyardı. İnsan çoğunlukla hayalleri dışında yaşıyor ama ben biraz yaklaştım.

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

Biraz düşünürdü hatta baya düşünürdü sonra hayır derdi .

Hmm güzel ve kolay bir soru; Hayır.

8 yaşımdayken ki hayallerim çok farklıydı alakasız bir herif oldum çıktım.

Turkiye'nin en buyuk sorunlarindan biri bu idealist olamiyorsun. Bir sistem var ve bu sistrm tek tip insan yetistirmek uzerine. Kafasi calisan adamlari doktor , muhendis, avukat vs yapiyor genellikle ve insanlari dayatilanin icinde yasatmaya hapsediyor. Politikacilarin zeka seviyelerinin dusuklugunu de biraz bununla acikliyorum ben.

Insanlara sinirlar icinde dusunme gucu veriyorlar, sinavlara mahkum bir egitim sistemi var ve yaraticilik cok sinirlaniyor.

Keza spora gelecek olursak insanlar gelecek kaygisindan dogru adimlar atamiyorlar halbuki cok genc yasta cocuklari yeteneklerine gore ayirip o yonde ilerletmeyi saglayan bir sistem olsa cok basarili bir ulke olabilirdik.

Mesela devlet saga sola deli gibi tesvik dagitiyor neden ilkogretimden lise sonuna hatta akademiye kadar direk sporcu okullari yapmiyorlar ya da mesleki egitimlere neden daha erken baslatmiyorlar merak ediyorum. Sanirim amac ot yetistirmek.

Cogu genc universite bittikten sonra anca is ogrenebiliyor nedense.

$

Turkiye'nin en buyuk sorunlarindan biri bu idealist olamiyorsun. Bir sistem var ve bu sistrm tek tip insan yetistirmek uzerine. Kafasi calisan adamlari doktor , muhendis, avukat vs yapiyor genellikle ve insanlari dayatilanin icinde yasatmaya hapsediyor. Politikacilarin zeka seviyelerinin dusuklugunu de biraz bununla acikliyorum ben.

Insanlara sinirlar icinde dusunme gucu veriyorlar, sinavlara mahkum bir egitim sistemi var ve yaraticilik cok sinirlaniyor.

Keza spora gelecek olursak insanlar gelecek kaygisindan dogru adimlar atamiyorlar halbuki cok genc yasta cocuklari yeteneklerine gore ayirip o yonde ilerletmeyi saglayan bir sistem olsa cok basarili bir ulke olabilirdik.

Mesela devlet saga sola deli gibi tesvik dagitiyor neden ilkogretimden lise sonuna hatta akademiye kadar direk sporcu okullari yapmiyorlar ya da mesleki egitimlere neden daha erken baslatmiyorlar merak ediyorum. Sanirim amac ot yetistirmek.

$

Maalesef söylediklerinin her bir kelimesi doğru.

8 yaşındaki ben karşıma çıksa önemli değilde 14-15 yaşındaki halim gelse hayallerime noldu diye sorardı herhalde.

$

Bu sadece Türkiyede degil, (su an yasadigim) almanya veya diger ülkelerdede böyle.

Bir sablon olusturulmus, o sablona uymayan, dersinde kalmaya mahkum. Bir ögretmenim haric, tüm ögretmenler bu sablonu uygulardi.

Almancada "Querdenker" diye bir kelime var, türkce ceviri var mi bilmiyorum. ( googlein attigi "aykırı düşünen" ceviri dogrumu bilmem)

Böyle insanlara yer yoktu dersde. Ögretmenler herzaman terslerdi bu ögrencileri.

Spora gelecek olursak. Amerikada uygulanan Spor egitim sistemine verilen ilgi ve önem türkiyede olsa, bunlari tartismiyor olacaktik.

Geri
Üst Alt