8 Yıllık Emeğin Sonunda Kendimi Değersiz Hissediyorum. Siz Olsanız Ne Yapardınız?

Hocam durumunuz hakkında yazdıkların hariç hiçbir bilgim yok, sadece eşekten düşmüş biri olarak duygularını anlayabildiğimi söylemek isterim.

Mutsuz olduğun yerde ömür çürütmek, kendine olan saygının günbegün azalması önce sana sonra etrafındakilere zarar verecektir. Planlı programlı ve de yetenekli biri gibisin anlattıklarına göre, değişiklik yaparken de bu şekilde hareket etmeni öneririm. Ve de ne yapacaksan yap ama hayatında kendini sorumlu hissettiğin kişilerin fikirlerini almadan hareket etme. Başta eşin tabi.

Taze babaymışsın, Allah hayırlı, uğurlu etsin.

Kesinlikle iş bulmadan işinden ayrilma. Görev tanımı dışında verilen hiç bir işide yapma. Her teknik alan personeli gibi, iş dışı aramaların mutlaka oluyordur. Hatta bunlara bile artık cevap verme. Bu süreçte senin sınırlarını zorlayacak davranışlarda bulundukları zaman kayıt altına al. En sonunda noter den tüm haklarını talep ederek ayrıl.

Suan yeni bir e-mail aldim, her 3 ayda bir performansim olculecekmis :)

Ben ya sabir dedikce, daha da itibarsizlastiriyorlar.

İş bulmadan asla ayrılma tabi bunda maddi durumun ne bu bir kriter o sebeple onun kararı sana ait. Ancak bu emeğin karşılığı olan hakkın tazminatın neyse onu son kurusuna kadar almanı tavsiye ederim. Senin sayende bu şirket bukadar büyümüşse afedersin eşek gibi hakkını verecekler. Yasal tüm haklarını kullanmanı tavsiye ederim. Yıldırma politikası bu gördüğüm kadarı ile yılmışsın. Ama yılma yıldır. Senin hakkın emeğin var bırakma mümkünse. Geçmiş olsun üzücü gerçekten ama günümüzde iş hayatı böyle maalesef. Yöneticiler işçiden daha az vasfa sahip. İnşallah tüm haklarını alırsın.

İş bulmadan asla ayrılma tabi bunda maddi durumun ne bu bir kriter o sebeple onun kararı sana ait. Ancak bu emeğin karşılığı olan hakkın tazminatın neyse onu son kurusuna kadar almanı tavsiye ederim. Senin sayende bu şirket bukadar büyümüşse afedersin eşek gibi hakkını verecekler. Yasal tüm haklarını kullanmanı tavsiye ederim. Yıldırma politikası bu gördüğüm kadarı ile yılmışsın. Ama yılma yıldır. Senin hakkın emeğin var bırakma mümkünse. Geçmiş olsun üzücü gerçekten ama günümüzde iş hayatı böyle maalesef. Yöneticiler işçiden daha az vasfa sahip. İnşallah tüm haklarını alırsın.
Eyvallah dostum. Eger isi kendim birakirsam bildigim kadariyla hic bir tazminat hakkim olmuyor. Maddi olarak durumum sadece 2-3 ay gibi bir sure calismamayi kaldirir. Evin giderleri, mortgage filan var.

Herkese cok tesekkur ederim. Umarim bundan sonraki mesajim yeni bir is buldugumu ve bunlara cikisimi bildirdigimi yazmak olur. O zamana kadar biraz forumdan uzak kalabilirim, butun zamanimi bu durumu duzeltmek icin kullanacagim. 10dk once gelen e-mail'i de alip biryerlerine sokabilirler.

Bu durumda yapılması gereken tek şey, şirketle olan tüm duygusal bağı koparıp sadece mesai saatleri dahilinde minimum performansla çalışarak (quiet quitting), eldeki kritik sistem bilgisini yeni yönetime kaptırmadan sessizce gücü elinde tutmaktır; 15 yıllık tecrübe ve master derecesiyle CV’yi hemen güncelleyip gizlice iş aramaya başlamak ve çocuğunun yarım saatlik iznini bile esirgeyen bu vefasız şirkete, en kritik projelerin ortasında yeni iş bittiği an ihbar süresini başlatarak en ağır darbeyi vurup arkaya bakmadan ayrılmaktır.

Eyvallah dostum. Eger isi kendim birakirsam bildigim kadariyla hic bir tazminat hakkim olmuyor. Maddi olarak durumum sadece 2-3 ay gibi bir sure calismamayi kaldirir. Evin giderleri, mortgage filan var.

Herkese cok tesekkur ederim. Umarim bundan sonraki mesajim yeni bir is buldugumu ve bunlara cikisimi bildirdigimi yazmak olur. O zamana kadar biraz forumdan uzak kalabilirim, butun zamanimi bu durumu duzeltmek icin kullanacagim. 10dk once gelen e-mail'i de alip biryerlerine sokabilirler.
Bu şekilde ödemelerin varsa zaten çalışma zorunluluğun var demektir. Bu durumda iş bulmadan çıkmak hiç iyi olmaz. Yukarıda Cihangir arkadaşımızın belirttiği gibi davranman en doğrusu. Çok dertleri varsa onlar çıkarsın seni. İşini bulunca da çıktıktan sonra gerekli şikayetleri yapıp tazminat almaya çalışabilirsin. Alırsın alamazsın orası bilinmez ama hiçyoktan uğraşmış olursun. Ama görünen o ki en önemli öncelik iş bulmak ve bu süre zarfında herşeye kulağını tıkayıp performanssız şekilde çalışmaya devam etmek. Allah yardımcın olsun. Umarım haklı yolunda hakkına kavuşur zararsız şekilde çözersin durumu.

Suan yeni bir e-mail aldim, her 3 ayda bir performansim olculecekmis :)

Ben ya sabir dedikce, daha da itibarsizlastiriyorlar.
yaşadığın ülkede mobbing maruziyeti durumundaki haklarına yönelik bir araştırma yaptın mı renktaş?

bunların daha da azıtmasını sağlayaraktan iyi para kaldırabilirsin belki.

konu başlığı kapitalist enstrumental rasyonalizm de olabilirmiş

"işe devam edeyim ve dayanabildiğim kadar dayanayım çünkü firmayı teknik olarak ben oluşturdum" ❌ - bu beyhude olur, kendi otonomini/öz-bütünlüğünü muhafaze et her şekilde

"sabote edip gideyim ve hepsine gününü göstereyim lanet olası herifler!" ❌ - bu şekilde olursan da kapitalist enstrumentalizmin seni tanımlamasına müsade etmiş olursun

"tüm bu süreçte yapmam gerekenleri yaptım, öğreneceğimi öğrendim, yeni bi sayfa açarken tüm bu deneyimi de kendime ekliyorum; bundan sonra ortaya koyacağım eylemler kendimi olumlamak üzeredir." ✅ - bunu bir aşama olarak gör ve daha güçlenmiş bi halde yeni projelere adım at = doğru seçim

naçizane fikrim heis

Bir de şu var. Rakip firmaya başvurdun, dönüş aldın, işe başladın v.s. v.s. Sonra şimdi bana bunu yapan diğer firmaya gününü gösterme zamanı diye yine gazı kökledikçe kökledin. İşleri düzene soktun ve aynı eski firmada ki muameleyi görmeye başladın ?

Böyle şeyler Türkiye'de oluyor sanıyordum, yurtdışında da böyle olmasına şaşırdım ne yalan söyleyim. Umarım başka bir fırsat çıkar ve ayrılırsın hocam, bence orada ekmek bölünmüş artık. Motivasyonun olmadığı yerde bir süre sonra stresten hastalık baş gösterir Allah korusun diyelim. Yeni bir heves ve heyecanla sıfırdan başlamanı temenni ederim.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt