#83 Aleksey Batrakov

fena degildi ben begendim. oyunu hizlandiran ve acan paslari vardi ama yaratici pas goremedik ilk macinda. bir de calim ozelligi hic yok gibi.
Bizde ileri kolu atmaya çalışan yok ki yaratıcı pas olsun.
Saranın golü bence net bir şekilde bize ne kadar yaratıcı olabileceğini gösterdi.
Bizim tüm akıllı herifler orada yan pas, garanti pas yapıp topu 5 kişi dürterek kanattaki sallaiye atardı. Herif direkt osimhen ve içe giren sara ile birleştirdik.
Futbolun doğrularını biliyor.

Mikhitaryan yerine İnter veya öndeki dribling canavarları dembele doue kvara ile vitinha neves bağlantısını daha iyi yapmak isteyecek olan PSG , devrede ya da sene sonu bizi yoklar diye düşünüyorum

1788076946412.webp

Şu koşuları öyle değerli ki.. etrafındakilere çok iyi alan açıyor. Dün kaç kere yaptı bunu. Bizde bu koşuları yapan 10 numara olmadığı için Osimhen & kanatlar daha fazla kişiyle marke ediliyordu

Sahadaki duruşuna da maşallah. 21 yaşında yurtdışında ilk maçına çıkıyorsun arkasında oynadığın adam dünyadaki en iyi santraforlardan biri. Tir tir titremesi lazım normalde.

1 maçla birşey belli olmaz fazla. Birkaç zorlu maçta sınanınca seviyesi belli olur zaten. İnşallah tutar bizde

Kumaşı net bir şekilde iyi. FM tabiri ile PA çok çok yüksek. CA hakkında konuşmak için erken.

2 gol atabilirdi üstüne osimhenin golü iptal olmasa oyuna girdikten sonra atılan 2 golün de hazırlayıcısı olacaktı. İlk maça göre performansını beğendim ancak dribbling ve çalım yeteneği yok gibi ve ya hiç kullanmıyor. Oyun görüşü ve hızlı düşünmesi bizim takımda oynaması için baya yeterli seviyede.
Ancak dün okan hocanın kulübeden gelecek bir oyuncuya ihtiyacımız vardı açıklaması beni biraz şüpheye düşürdü bu çocuğu muhtemelen yedekten sokmak için aldık gibi anladım ben.

İlk maçta topçunun performansından ziyade vizyonu anlaşılıyor. Gol öncesi Osimhen'e attığı direkt pası maç boyu ne Sara, ne Barış denedi. Bu işleri sadece Yunus ve Sane yapıyordu takımda. Onlar da arada yani. Bu işleri yapan oyuncu sayısı arttıkça bekleyen takımların da işi zorlaşacaktır.

Ben de çok basit oynamasına hayran kaldım. Orada o topu Osimhen'e paslamak en basit iş ama kimse yapmıyor, adam girdi evelemeden yuvarladı topu skor geldi.

İlk izlenimim çok olumlu tam olarak Mertens sonrası yaşadığımız sorunların çözümünü barındıran bir tarza sahip. Hem ceza sahasına girip gol kovalıyor hemde hücuma hat kıran paslarla pozisyon hazırlıyor bu kısımlar çok pozitif. Gelişmesi gereken kısımlar daha çok fiziksel taraf olarak gözüküyor. Biraz daha güçlenirse müthiş bir oyuncu kazanabiliriz.

Yalnız asosyal morutan ve cicaldau ile Batrakov'u benzeştirenlere akşamdan beridir bir tarafımla gülüyorum

21 yaşında osimhen sane lemina sara gibi adamların oynadığı takımdaki oyunculara ilk maçında sen sola git buraya kaç diye yönlendirme yapan ve cesareti olan adamla ezbere Morutan Cicaldau benzetmesi yapmayın ya

Dün girdikten sonra takım top oynamaya başladı
Sara’nın golünde normalde orda kimse olmazdı
Yunus ya da Sane pas verecek kimse bulamazdı
Ya 2 kişinin arasına dalıp kaybederiz
Ya da geride pas bekleyen Toreira efendiye atmak zorunda kalırlar, o da yan pas geri pas yapardı
Bir de homurdanan seyirciye eliyle sakin sakin işareti yapardı

Önceki maçlarda burada niye hiçkimse yok dediğim her yerde bu çocuk vardı
Ayrıca sürekli savunma yaptı, ikili mücadeleye girdi

Tabi bizim fizik sevici hocamıza yaranamaz o da yedek lazımdı diye açıklama yapar
Gider yan pasçı Toreira oynatır
Bizim ekşın sevci taraftar da 2-3 kişinin arasına dalmadı, 10 seferden 1’inde topu şansa çıkarıp alkış almadı diye beğenmezler

Hoca da, beğenmeyenler de karar versin
Futbol mu izlemek istiyorlar yoksa atletizm-güreş karışımı toplu spor mu?

Takimda muadili olmayan bir profil. Osimhen ile kolay baglanti kurabilmesi, surekli ileriye oynama arzusu, hizli dusunup hizli hareket etmesi, hep ceza sahasina kosu atmasi, daha ilk macinda takim ardaslarina direktifler vermesi hem cesaretli hem lider ozelliklere sahip oldugunu gosterdi. Bunlar olumlu yonleri.

Fizik gucunu daha yukari cekmesi gerekiyor ama bu kolay. Zamanla fizik gucunu daha yukari cektiginde cok daha onemli bir oyuncuya sahip olacagimizi dusunuyorum.

Geri
Üst Alt