#83 Aleksey Batrakov

Dün girdikten sonra takım top oynamaya başladı
Sara’nın golünde normalde orda kimse olmazdı
Yunus ya da Sane pas verecek kimse bulamazdı
Ya 2 kişinin arasına dalıp kaybederiz
Ya da geride pas bekleyen Toreira efendiye atmak zorunda kalırlar, o da yan pas geri pas yapardı
Bir de homurdanan seyirciye eliyle sakin sakin işareti yapardı

Önceki maçlarda burada niye hiçkimse yok dediğim her yerde bu çocuk vardı
Ayrıca sürekli savunma yaptı, ikili mücadeleye girdi

Tabi bizim fizik sevici hocamıza yaranamaz o da yedek lazımdı diye açıklama yapar
Gider yan pasçı Toreira oynatır

Bizim ekşın sevci taraftar da 2-3 kişinin arasına dalmadı, 10 seferden 1’inde topu şansa çıkarıp alkış almadı diye beğenmezler

Hoca da, beğenmeyenler de karar versin
Futbol mu izlemek istiyorlar yoksa atletizm-güreş karışımı toplu spor mu?
Dün hoca maç sonu açıklamalarında ilk sezonuna göre Osimhen'i artık ceza sahası içinde çok daha fazla topla buluşturmaya başladık şeklinde yaptığı açıklamada da oyun gelişimi açısından Torreria'yı kastetmiş olabilir mi ?

Buraya kadar dediklerine tamamen katılıyorum da, sonrasını anlayamadım. Basketbol da takım oyunu ve orada da bu tip oyun zekası iyi hızlı pas atan seri oyuncular da takıma büyük katkı sağlar. Yani alakayı anlamadım ?
hocam orda biraz iğneleme vardı hani basketbol izleyin, futbol sizin neyinize tarzı :D

Göztepe macini izlemedim. Bi sey diyemem hakkinda kendi adima. Cok iyi cikip katki vermesini umuyorum. Sadece fiziken zayif celimsiz gozukuyorsa. Güclendirecegiz o halde. Artik bu sacmaliktan biktim ben 25 m yatirim yaptigimiz cocuga kas kutlesi ekliyemiyorsak koskoca gs felan hikayeleri anlatmayalim. Gidin bakin reale bayerne felan vini madride ilk geldiginde haline felan bakin. Real bile yatirim yaptigi cocugu gelistirecekde biz, atacaz kenara oylemi.

Şu fizik kas konusuna gelince, evet çocuk zamanla güçlenecektir. Fakat kasların sağlamlık durumunun belli olması için ille de spor salonu v.s. şeklide kas geliştirenlerin yaptığı şekilde her tarafından kas fışkırmasına da gerek yok gösterge ve kanıt olarak.

Dünkü maçta Göztepe'nin sert oyununa karşı gösterdiği dirençte bu açıdan bile, şu an sadece bahsettiğim görüntüye bakarak beklentiye girenlerin tahmin ettiğinden çok daha iyi durumda olduğunu gösteriyor. Zamanla daha da iyi olacaktır.

Göztepe özellikle Batrakov'a karşı sert oynadı ama çocuk sinmedi ve top da kaybetmedi. Özellikle Anadolu takımları bize kapandığında çok etkili olacak bir oyuncu topun bizde olması lazim. Çok şükür bağlantı oyunu oynayabiliyor. Gol noktalarinda hemen bitiveriyor. İyi oyuncu çok iyi oyuncu almışız.

Bizim taraftar anlamıyor her şey yetenek değil

Modric, Thomas müller çok mu yetenekli o kadar da değiller ama hala bu yaşlarında üst düzey oynuyorlar. Bunun nedeni leao gibi yetenekli olmaları değil, mental güçleri oyun zekaları ve karakterleri.

Bu çocukda da o özellikler var zamanla bazı yeteneklerini geliştirecektir.

Ben bu karakterde zeka da topçuya yatırım yaparım

Bir oynatıp bir oynatmayarak umarım kariyerine zarar verilmez
İlk 11'e yerleştirip gelişimini izlememiz lazım

Osimheni çok rahatlatti, normalde tek kaldigi ceza sahasi içinde defans oyuncular adam paylasimi yapmak zorunda kaldi. Çok önemli.

Ilk macinda bana bayagi birsey hayal ettirdi. Futbolu basit oynamak en efektif oynamaktir. Bazilarina bu goze hos gelmedigi icin begenmemis olabilirler. Sane/Yunus ve Leao'yu bu cocukla oynarken gormek istiyorum. BAY artik yedek mi olur sag bek mi olur bilemem ama kapanan takimlara karsi BAY ile 11 baslamak intihar oluyor. BAY'in derbilerde 11 cikmasi veya one gectigimiz maclarda rakip acilmisken girmesi hem kendisi hem de takim icin en hayirlisi. Talibi varsa da satilmasina hic karsi cikmam. Yasi da geldi artik.

Dün hoca maç sonu açıklamalarında ilk sezonuna göre Osimhen'i artık ceza sahası içinde çok daha fazla topla buluşturmaya başladık şeklinde yaptığı açıklamada da oyun gelişimi açısından Torreria'yı kastetmiş olabilir mi ?

Ya hocam benim kızdığım şu
Biz ne zamandır bunun acısını çekiyoruz
Ya 10 gerekmeyen bir oyuna dönecek hoca
Ya da elindeki adamlardan birini napacak edecek ona evriltecek
Ama bu “Sara hadi sen 10 oynuyorsun” diyerek olmaz ki
Tüm takımı alacak, tek tek ne gerektiğini anlatacak çalıştıracak

Toreira da geçen seneden beri çok bozuk, tek yaptığı iyi alan alıp rakibin önünde durmak ya da jogging modunda peşinden koşmak
Hızlı oynamak gereken anlarda da yavaşlatıyor takımı

Bizim taraftar anlamıyor her şey yetenek değil

Modric, Thomas müller çok mu yetenekli o kadar da değiller ama hala bu yaşlarında üst düzey oynuyorlar. Bunun nedeni leao gibi yetenekli olmaları değil, mental güçleri oyun zekaları ve karakterleri.

Bu çocukda da o özellikler var zamanla bazı yeteneklerini geliştirecektir.

Ben bu karakterde zeka da topçuya yatırım yaparım
:tbr:

Yetenek denilince insanların aklına iki üç bilek hareketi, dribbling falan geliyor galiba. Modric belli yetenekleri çok çok yüksek birisi mesela. Saha görüşü, hızlı düşünüp, hızlı karar alması gibi üst düzey yetenekleri var. Müller, adamın zeka seviyesi üst düzey, sezgisel yetenekleri üst düzey olduğu için yıllarca o seviyede futbol oynadı. Bu bahsettiğimiz şeyler de saf yetenek. Bu çocuk da çok çok yetenekli görünüyor. Sahaya adım attığı an oyun hızımız değişti, atak sürekliliğimiz başladı. Çocuk top ayağına gelmeden tüm sahayı kafasına yazmış oluyor. Saniyesinde doğru yere doğru topu gönderebiliyor. Muazzam bir yetenek bence. Üstüne koyarak devam eder inşallah, çok büyük potansiyel.

:tbr:

Yetenek denilince insanların aklına iki üç bilek hareketi, dribbling falan geliyor galiba. Modric belli yetenekleri çok çok yüksek birisi mesela. Saha görüşü, hızlı düşünüp, hızlı karar alması gibi üst düzey yetenekleri var. Müller, adamın zeka seviyesi üst düzey, sezgisel yetenekleri üst düzey olduğu için yıllarca o seviyede futbol oynadı. Bu bahsettiğimiz şeyler de saf yetenek. Bu çocuk da çok çok yetenekli görünüyor. Sahaya adım attığı an oyun hızımız değişti, atak sürekliliğimiz başladı. Çocuk top ayağına gelmeden tüm sahayı kafasına yazmış oluyor. Saniyesinde doğru yere doğru topu gönderebiliyor. Muazzam bir yetenek bence. Üstüne koyarak devam eder inşallah, çok büyük potansiyel.
Yetenek derken çalımcı sert şut fetişisti taraftarın kafasındaki yeteneklerden bahsettim gözle kolay rahat görülebilen yeteneklerden.

Modric, müller ve batrakovun yeteneklerini görmen için zaman analiz odak ve izan lazım biraz.

uzun 1 süre daha yedekten gelir kanaatindeyim. leao-osimhen garanti, osimhen'le birlikte formayı en çok hak eden yunus olmalı, son oyuncu için batrakov-sane arasında kalıp sane'yi etkisiz olduğu sağ kanada, yunus'u 10 numaraya, batrakov'u da yedeğe koyarak taktiksel hat-trick'i yaparız gibime geliyor. bi mucize olup sane giderse barış sağ kanada geçer, 10 numara yunus ve batrakov gene yedek. hoca dün bariz şekilde tüm alternatiflerinden iyi bebeyi yedek, formayı sane'den bile fazla hak etmeyen barış'ı 11 başlatarak yakın gelecekteki garip planlarını açık şekilde ifşa etti. allah'tan yaşı çok genç, inşallah hiç yoktan bizi ülser etmeyecek kadar net süreler alacaktır yedekten de gelse.

Geri
Üst Alt