#83 Aleksey Batrakov

Bu konudaki 50. sayfadayim ama çikmak istiyorum ve aslinda girmemem lazim bu konuya. Herkez nöbetlerde genç oyuncu ister ama oyuncunun 3. maçinda, zorlu Sporting deplasmaninda, önünde top tutamayan durmadan top kaybi yapan, pozisyon alamayan Barisla, yaninda kendisi gibi oynayan Yunus (yani takimin puanlama olarak ortasinda olanlar) ve saçma sapan tercih yapan, top kaybi yapan Sane'yle oynadigi maçta bundan olmaz diye konusurlar sonra. Çünkü herkez iyiydide Batrakov siçti. Çünkü her hangi baska bir 10 numara Barisla, Yunusla, Saneyle çok iyi performans verebilirdi 3. maçinda yeni takimiyla Sporting deplasmaninda.

Sporting'in 30 milyona aldığı zalazar fişek gibi , bu çocuğun daha çok gelişime ihtiyacı var.
Zalazar 27 yasinda, 4. sene Portekizde, Batrakov'un yasindayken Polonya'nin 3. Liginden Almanya'nin 2. Ligine transfer olup 2 senede orda takilmis.

1789298198576.webp

2. maçinda siçmis, sonra 3 maç ortalama alti oynamis ve anca bizim Sallai Sane e karsi biraz iyi oynadi. Bumu örnek simdi?!

....
Zalazar 27 yasinda, 4. sene Portekizde, Batrakov'un yasindayken Polonya'nin 3. Liginden Almanya'nin 2. Ligine transfer olup 2 senede orda takilmis.

Ekli dosyayı görüntüle 335223

2. maçinda siçmis, sonra 3 maç ortalama alti oynamis ve anca bizim Sallai Sane e karsi biraz iyi oynadi. Bumu örnek simdi?!
Anlamamakta diretiyorsunuz. Batrakov 27 yaşında belki muhteşem topçu olacak ama şuan bunun bir kıymeti yok. Bize şuan hazır ve takıma seviye atlatacak bir 10 numara lazımdı. Her zaman diyorum gs ilk 11'i topçu yetiştirme yeri değil. Yetiştireceğin topçuyu alternatif olarak alman lazım. Batrakovun bir an önce hızlı bir şekilde gelişimini hızlandırması ve takıma seviye atlatması artık tek temennim

bu herif hakikaten özel bir oyuncu ve bizi pişman etmeyecek
gerekli zamanı verin henüz 21 yaşında

....
Anlamamakta diretiyorsunuz. Batrakov 27 yaşında belki muhteşem topçu olacak ama şuan bunun bir kıymeti yok. Bize şuan hazır ve takıma seviye atlatacak bir 10 numara lazımdı. Her zaman diyorum gs ilk 11'i topçu yetiştirme yeri değil. Yetiştireceğin topçuyu alternatif olarak alman lazım. Batrakovun bir an önce hızlı bir şekilde gelişimini hızlandırması ve takıma seviye atlatması artık tek temennim
Senin istedigin ilk 11 topçusu degilki, sen skor yaratan oyuncu istiyorsun ve gerisi seni ilgilendirmiyor. Ortalama alti maçtan sonra ilk 11 topçusu degil diyemezsin. Daha anlasilabilecek sekilde söyleyim: bu maçtan sonra ilk 11 topçusu degilse, bizim o maçtaki hiç bir oyuncu ilk 11 degil. Malesef ve malesef Türk sporseverler taktik maktik anlamadigindan futbolu tek skor yapabilen oyuncular üzerinden yorumlamayi çok seviyor. Oyun dizilis için, takimi öne çikmaya yardim etmesi yada önde tutmasina bakmamakla, takimin oyun hizini berirleyen oyuncu gol/assist yapmadigi sürece yetersiz olur.

Biz ilk 11 için kim almaliydik 10 numaraya, ki zor bir pozisyon ve dominant skor üreten oyuncu bulmak imkansiza yakin. Dani Olmo mu?

1789300244446.webp

7 maçta 0 gol 3 assist.

osimen fit olsaydi coktan kesilmisti bence

milli aradan sonra bu sekilde oynariz

osiman
leao yunus bay​

geldiğinde de yazdım en az 1 ay var adaptasyonu için belki milli ara sonrası kendinden bir şeyler görmeye başlarız. hocanın da sanıldığının aksine gelişiminde faydası olacağını düşünüyorum.

Senin istedigin ilk 11 topçusu degilki, sen skor yaratan oyuncu istiyorsun ve gerisi seni ilgilendirmiyor. Ortalama alti maçtan sonra ilk 11 topçusu degil diyemezsin. Daha anlasilabilecek sekilde söyleyim: bu maçtan sonra ilk 11 topçusu degilse, bizim o maçtaki hiç bir oyuncu ilk 11 degil. Malesef ve malesef Türk sporseverler taktik maktik anlamadigindan futbolu tek skor yapabilen oyuncular üzerinden yorumlamayi çok seviyor. Oyun dizilis için, takimi öne çikmaya yardim etmesi yada önde tutmasina bakmamakla, takimin oyun hizini berirleyen oyuncu gol/assist yapmadigi sürece yetersiz olur.

Biz ilk 11 için kim almaliydik 10 numaraya, ki zor bir pozisyon ve dominant skor üreten oyuncu bulmak imkansiza yakin. Dani Olmo mu?

Ekli dosyayı görüntüle 335228

7 maçta 0 gol 3 assist.
10 numaraya üst düzey maç tecrübesi fazla olan hazır bir oyuncu bulunmalıydı. 10 numara bölgesi genç oyuncu transferine uygun değil bizim için, sorumluluğu ve baskısı çok yüksek bir mevki. Ambargo sonrası bitik haldeki rusya liginden gelen Batrakovun bu seviye farkını çok çabuk atlatıp gelişimini çok hızlı şekilde yapması gerekir. Gs'de puan kaybına ve başarısızlığa kredi yok.

Bugün skor yapmazsa daha fazla eleştirilmeye başlar 4 maç olacak bu yüzden net olarak skora katkı yapmalı hatta bu maçı alması gerekiyor.

Gol at olm

Rusyada leblebi gibi atıyordun

Burada da gördün mü kaleyi vur şu topa korkma kimseden

DNP-NX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Doğru adam yanlış zaman yanlis mekan

Geri
Üst Alt