#83 Efe Akman

torpilli jr ayhan bal liginde bile oynayamaz

Kimsenin aman Ayhanın oğlu futbolcu olsun diye bi yırtınması olduğunu sanmıyorum. Barçaya gitmiş 6 m euro baydığımız yusuf ne kdr topçuysa efe de o kadar topçu

Türkiye kupasında ilk turları izleyin, bal ligi takımlarında bile topla çok iyi orta sahalar görebilirsiniz. Komple altyapıyı kaldırıp, 2 ve 3'cü ligleri izleyecek gözlemcilerimiz olsa, şuan kulübüde en az 5 tane sahaya atacağın genç oyuncun olurdu.

Göze hoş geliyor,top ayağına yakışıyor kendi de yakışıklı, ama bal yapmayan arı,kesinlikle gitmeli devamli oynamalı kendini ispat etmeli.

Kendisini baştan beri elestirecegim nokta topla hiç oynamamasi ayağında 1 saniyeden fazla topu tutmuyor .. Yusuf gibi özgüveni eksik berkanla demirbayin verdiği katkıyı kendisi rahatlıkla verebilir

Turkiye altyapi sorunun en net semboludur bu genc arkadasimiz. O kadar yetenekli Anadolu cocuga yazik, liyakat onemli futbolda. Bunun ciddiyetini anlamaliyiz.

birazcık kıvılcım çaksa destek atmak istiyorum ama bu haliyle torpilinden başka birşey konuşulmaz.

bunun pro sözleşmesi var mıydı

yani bi de para mı alıyor kulüpten ?

#weird timez

1736367029546.jpeg

Niye bu kadar gömüldü anlamadım bence yaşına göre gayette iyi oynuyor, en azından ayakta kalıyor. Bence babasının ona en büyük iyiliği oynayabileceği şekilde kiralık olarak bir takıma gitmesini sağlamak ama oynama garantili gidecek gerekirse Ayhan cebinden para verecek, bu çocuktan olur olmasına ama zihniyetin değişmesi lazım mesela Metehan'dan olmaz, alla pulla evir çevir Metehan'dan olmaz ama bu çocuktan olabilir işte üstüne düşülmesi gereken kısım burası yani olacağa vakit ayırmak lazım olmayacağa değil.

cocugun top surmesi bile babasina benziyor yaw. kromozomlarin hepsini babadan almis olabilir :d

Ben ilk kez ilk 11 çıktığı bir maç için beğendim. Üstelik yani as takımla falan oynamadı, gayet zayıf bir kadro ve orta saha kurgusu içinde oynadı ve öyle aşırı sırıtmadı bence. Metehan, Jelert, Sallai daha çok sırıttı mesela bugün. Hatta Demirbay bile zaman zaman.

Özellikle maça iyi girdi ama elbette zaman zaman Başakşehir baskısı altında kaybolduğu, zorlandığı veya sonra sonra yoruldukça saklandığı dönemler de olmadı değil. Ancak ben geriden oyun kurma çabasını, saklanmadığı dönemlerde gelip top isteyişini, top kontrolünü, pas-alış verişini beğendim. Az risk aldı, ki geride zaten yapması gereken genelde o. Rakip sahaya yerleştiğimizde biraz daha çok risk alabilirdi ama ilk maçta o cesarette olmaması da bir nebze doğal bizim futbol ikliminde.

Tabi fiziği hala zayıf, tabi üst düzey paslar atacak, ince oyun kuracak seviyede muhtemelen değil, tabi daha iyi pres yapması falan lazım. Yani şu an bize fayda sağlayacak seviyede henüz olmadığı az çok belli ama zaten ne bekliyordunuz ki 2-3 senedir sadece antrenman ve hazırlık maçı yapan, belki u19 falan hariç doğru dürüst maç oynamayan adamdan ilk 11 çıkmış motive bir Başakşehir'e karşı?

Ben sadece ilerisi için biraz olsun umut olabilir mi diye baktım. Bence hala var. Hatta ilk kez bana az da olsa umut verdi diyebilirim. Daha önce sonradan girip kısa süreler aldığı maçlarda pek o umudu verememişti mesela. Tabi çok çalışması ve daha önemlisi gidip bir yerlerde düzenli oynaması lazım. Yoksa kulübede durup kupa maçlarında falan oynaya oynaya gelişip kadronun faydalı bir parçası olacak hali yok.

Bence dün kötü değildi. Pozisyon alma ve pas sonrası saklanmama işinde baya iyi. Kerem saklanma işinde uzmandır mesela. Pası verir hareketlenmez top stoperlerde döner durur. Sarayı da saklanmadığı için övüyoruz. Fiziksel olarak da eskisi gibi zayıf görmedim dün ama ham oyuncu daha. Hemen olmayacaktır ama sırf bu özelliği sayesinde uzun süre diretilecektir kendisinde bence.

Pas ve top taşıma özelliklerini daha da keskinleştirmesi gerekiyor.

Çocuk tüm sezon boyunca ne top oynadıda bu kadar üstüne abanma zaruriyeti hissediyorsunuz anlam veremiyorum eleştirenlerin topuna.6 milyon verdiğin Yusuf ,Berkan ,Demirbay ne top oynuyorlarda bu çocuğun içinden Messi çıkmasını bekliyorsunuz bir açıklayında bilelim lütfen.2 .ligte okadar orta açan oyuncunun tümünün yükünü bu çocuğa yüklemekte ne bileyim.Evet Ayhan Akman oğlu,yıllardır bunu söyleye söyle bir türlü mertebe atlamadınız ama hepimiz şunu aklımıza sokmalıyızki oynamayan oyuncu paslanır.Ya gidecek yada torreiranın yanında bıkmadan usanmadan oynatacağız ki bu kadar eleştiri paketini çocuğun harddiskine yükleyelim.Bir durun yaaa.Hala heyecanlı hala telaşlı olduğunu görmüyormusunuz hiç.??Çünkü oynamıyor .Oynamalı.Oynamıyorsa da oynayacağı bir yere gitmeli.
beş kuruş vermiyorsun 100 kuruşluk top oynamasını bekliyorsun.önce çok kuruş verdiğin bir sürü topçuyu eleştir sonra gelsin bedavalara sıra.

Böyle şansların fazla gelemyeceğini bilip daha çok risk alarak oynamalı

Zaten kaç defa 11 başlayacaksın ki? Her başladığın zaman biraz ekstra zorla bir şey olmaz

Liyakat falan diye sallıyolar bak sonra bu ülke böyle bir yer oğlum fırsatı buldun mu ısıracaksın maalesef

bu çocuk 18 yaşında ama fiziksel olarak 13 falan sanırım. özel bir yeteneği yoksa galatasaray gibi takımda ne işi bu çocuğun ? ajax genç oyuncularla girdiği her mücadele de ezildi.

3. yü yediriyordu çömezliğinden

Böyle bir maçta ve gerideyken oyuna alınacak en son isim

Geri
Üst Alt