Ben ilk kez ilk 11 çıktığı bir maç için beğendim. Üstelik yani as takımla falan oynamadı, gayet zayıf bir kadro ve orta saha kurgusu içinde oynadı ve öyle aşırı sırıtmadı bence. Metehan, Jelert, Sallai daha çok sırıttı mesela bugün. Hatta Demirbay bile zaman zaman.
Özellikle maça iyi girdi ama elbette zaman zaman Başakşehir baskısı altında kaybolduğu, zorlandığı veya sonra sonra yoruldukça saklandığı dönemler de olmadı değil. Ancak ben geriden oyun kurma çabasını, saklanmadığı dönemlerde gelip top isteyişini, top kontrolünü, pas-alış verişini beğendim. Az risk aldı, ki geride zaten yapması gereken genelde o. Rakip sahaya yerleştiğimizde biraz daha çok risk alabilirdi ama ilk maçta o cesarette olmaması da bir nebze doğal bizim futbol ikliminde.
Tabi fiziği hala zayıf, tabi üst düzey paslar atacak, ince oyun kuracak seviyede muhtemelen değil, tabi daha iyi pres yapması falan lazım. Yani şu an bize fayda sağlayacak seviyede henüz olmadığı az çok belli ama zaten ne bekliyordunuz ki 2-3 senedir sadece antrenman ve hazırlık maçı yapan, belki u19 falan hariç doğru dürüst maç oynamayan adamdan ilk 11 çıkmış motive bir Başakşehir'e karşı?
Ben sadece ilerisi için biraz olsun umut olabilir mi diye baktım. Bence hala var. Hatta ilk kez bana az da olsa umut verdi diyebilirim. Daha önce sonradan girip kısa süreler aldığı maçlarda pek o umudu verememişti mesela. Tabi çok çalışması ve daha önemlisi gidip bir yerlerde düzenli oynaması lazım. Yoksa kulübede durup kupa maçlarında falan oynaya oynaya gelişip kadronun faydalı bir parçası olacak hali yok.