#83 Efe Akman

demirbay 2 milyon alıyomuş
efe az bile alıyor en azından cimbomlu ifbli değil dbay gibi

Idari tarafta profesyonel yonetim anlayisi olmadikça bir klasman atlamamiz mumkun degil. Muhtemelen maaş skalasi falan da olmayabilir bizde. Yoneticiler kendi şirketlerini boyle yonetmiyordur diyecegim ama ondan da emin degilim. Efe yetenekli bir futbolcu degil malesef, bunu bircok kez gosterdi. Insanlarin aklina sadece babasi hatrina oynadigi geliyor ki dogal, cunku gercekten futbol olarak bize gosterdigi işik ya da kalite sifir. 18 yas futbol icin kucuk bir yas degil.

Ama Efe uzerinden yorum yapmak sadece olayin bir kismi, cok daha buyuk capida benzer tutarsizliklar ve problemler var malesef. Bu konularda gelismezsek kalici basari gelmesi imkansiz daha ust seviyede.

7 milyon aliyomus haluka gore ama o bile fazla bisey kanitlamadan bu yasta cocuga bu para verilir mi 2 seneye amatorde olcak belki
180 bin euro ?
Amatörde olma imkanı yok çocuk yetenek skalasını gösteriyor her seferinde, dikine oynayan bir çocuk oyunu taşıma özelliği de mevcut.
Daha 18inde çocuk bugün vedalaşmak istese orta yada üst seviye kulüpler kapıp bir yerlere kiraya verir.

Oynatmamamız veya gelişimine katkı sağlayamamamız kendisiyle birlikte net bizim de mallığımız.
Kulüp gidip oynayacaksın diye rest çekmeliydi

400 bin ayro aldığna dair net bilgi var mı?

180 bin euro ?
Amatörde olma imkanı yok çocuk yetenek skalasını gösteriyor her seferinde, dikine oynayan bir çocuk oyunu taşıma özelliği de mevcut.
Daha 18inde çocuk bugün vedalaşmak istese orta yada üst seviye kulüpler kapıp bir yerlere kiraya verir.

Oynatmamamız veya gelişimine katkı sağlayamamamız kendisiyle birlikte net bizim de mallığımız.
Kulüp gidip oynayacaksın diye rest çekmeliydi
Hamza Akman da aynı şekilde süreki övülüyordu diye hatırlıyorum. Gitti, hiç bir yerde oynayamayıp kendini Eyüp'e aldırttı.

Maaş olayınin zaten takim olarak ucu kaçık. Bende beğeniyorum bu çocuğu ama fizik olarak yetersiz ayak olduğu için kiralık gönderilmesi gerekiyor alt liglerde sürekli oynayıp fiziği gelişirse o zaman başka şeyler konuşabiliriz belki.

Demirbayin bize gelirken daha 1 senesi sözlesmesi vardi. Alman basinina göre bonuslardan önce 5 milyon brüt maasi vardi. Yani herif 2,75 milyon € net alacakti hic mac yapmasa.

Herif istese sezonun 50% tribünde gecirse bile 2024 de bir Süper Lig takimi ona en az 1 milyon € net maas önerildi. O sözlesmeyi birakip kim 3 senede nerdeyse Leverkusende 1 sezonda alacagi maasi birakir?

Ziyechde'ki gibi KAP'da aciklanmasina gerek olmayan ama asiri basit yüksek bonus koyup ikna etmis olabiliriz. O 1 milyon maas bana basindan belli hic inandirici gelmedi.

Hele Currywurst -> Döner diyen herif o kadar parayi birakip Türkiye'ye gelmezdi herhalde.

Babası köstebekse bu da yavru köstebek oluyor.

sıfır katkı veren birine bu kadar para vermek için anca babasının yönetimde söz sahibi olması gerekir.

Hamza Akman da aynı şekilde süreki övülüyordu diye hatırlıyorum. Gitti, hiç bir yerde oynayamayıp kendini Eyüp'e aldırttı.

Hamza'nın dikine topla gidişleri vardı daha fazla heyecan uyandırıyordu. Sanırım sözleşme meselesinden dolayı ayrıldı. Efe'de hiçbir ışık göremedim. Berat birkaç hareketiyle hemen kendini gösterdi.

En azından gitti buradaki benzer sözleşmeyi aldı.
Keza hamza son dönemlerinde bizde de oynayamıyordu.
Hiç a takım seviyesinde kalamadı.
Küçüğü her türlü bir kulüpte oynar.
Geleceği seviyeyi kendi çabası belirleyecek elbet.
Dünyayı da gözümüzde büyütüyoruz, ne futbol fukaraları italyada, ispanyada falan oynuyor.

Geri
Üst Alt