Mahmut Mahmutoğlu
Cezalı
- 4 Şubat 2013
- 5.252
- 3
- 753
En iyi film ödülünü Steve McQueen'in yönettiği 12 Yıllık Esaret (12 Years a Slave) kazandı.
Filmin oyuncularından Lupita Nyong'o da en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülüne layık görüldü.
En iyi erkek oyuncu ödülü ise Dallas Buyers Club filmindeki rolüyle Matthew McConaughey'in oldu.
Cate Blanchett, Mavi Yasemin (Blue Jasmine) filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu Oscarını kazandı.
En iyi yönetmen ödülünü ise Yer Çekimi (Gravity) ile Alfonso Cuaron kucakladı.
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında ise Jared Leto, ''Dallas Buyers Club'' filmiyle ödül kazandı.
En İyi Kostüm Tasarımı: Muhteşem Gatsby (Catherine Martin)
En İyi Makyaj ve Saç: Dallas Buyers Club (Adruitha Lee and Robind Mathews)
En İyi Animasyon Filmi: Karlar Ülkesi (Chris Buck, Jennifer Lee and Peter Del Vecho)
En İyi Kısa Animasyon: Mr. Hublot (Laurent Witz and Alexandre Espigares)
En İyi Görsel Efekt: Yerçekimi (Tim Webber, Chris Lawrence, David Shirk, Neil Corbould)
En İyi Kısa Film: Helium (Anders Walter ve Kim Magnusson)
En İyi Kısa Belgesel: The Lady In Number 6 (Malcom Clarke ve Nicholas Reed)
En İyi Yabancı Film ödülünü Paolo Sorrentino’nun yönetmenliğini üstlendiği İtalyan yapımı The Great Beauty (Muhteşem Güzellik) kazandı.
En İyi Özgün Senaryo ödülünü ise Her filmi kazandı.
Filmin oyuncularından Lupita Nyong'o da en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülüne layık görüldü.
En iyi erkek oyuncu ödülü ise Dallas Buyers Club filmindeki rolüyle Matthew McConaughey'in oldu.
Cate Blanchett, Mavi Yasemin (Blue Jasmine) filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu Oscarını kazandı.
En iyi yönetmen ödülünü ise Yer Çekimi (Gravity) ile Alfonso Cuaron kucakladı.
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında ise Jared Leto, ''Dallas Buyers Club'' filmiyle ödül kazandı.
En İyi Animasyon Filmi: Karlar Ülkesi (Chris Buck, Jennifer Lee and Peter Del Vecho)
En İyi Kısa Animasyon: Mr. Hublot (Laurent Witz and Alexandre Espigares)
En İyi Görsel Efekt: Yerçekimi (Tim Webber, Chris Lawrence, David Shirk, Neil Corbould)
En İyi Kısa Film: Helium (Anders Walter ve Kim Magnusson)
En İyi Kısa Belgesel: The Lady In Number 6 (Malcom Clarke ve Nicholas Reed)
En İyi Yabancı Film ödülünü Paolo Sorrentino’nun yönetmenliğini üstlendiği İtalyan yapımı The Great Beauty (Muhteşem Güzellik) kazandı.
En İyi Özgün Senaryo ödülünü ise Her filmi kazandı.