86. Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

En iyi film ödülünü Steve McQueen'in yönettiği 12 Yıllık Esaret (12 Years a Slave) kazandı.

Filmin oyuncularından Lupita Nyong'o da en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülüne layık görüldü.

En iyi erkek oyuncu ödülü ise Dallas Buyers Club filmindeki rolüyle Matthew McConaughey'in oldu.

Cate Blanchett, Mavi Yasemin (Blue Jasmine) filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu Oscarını kazandı.

En iyi yönetmen ödülünü ise Yer Çekimi (Gravity) ile Alfonso Cuaron kucakladı.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında ise Jared Leto, ''Dallas Buyers Club'' filmiyle ödül kazandı.

En İyi Kostüm Tasarımı: Muhteşem Gatsby (Catherine Martin)

En İyi Makyaj ve Saç: Dallas Buyers Club (Adruitha Lee and Robind Mathews)

En İyi Animasyon Filmi: Karlar Ülkesi (Chris Buck, Jennifer Lee and Peter Del Vecho)

En İyi Kısa Animasyon: Mr. Hublot (Laurent Witz and Alexandre Espigares)

En İyi Görsel Efekt: Yerçekimi (Tim Webber, Chris Lawrence, David Shirk, Neil Corbould)

En İyi Kısa Film: Helium (Anders Walter ve Kim Magnusson)

En İyi Kostüm Tasarımı: Muhteşem Gatsby (Catherine Martin)

En İyi Makyaj ve Saç: Dallas Buyers Club (Adruitha Lee and Robind Mathews)

En İyi Kısa Belgesel: The Lady In Number 6 (Malcom Clarke ve Nicholas Reed)

En İyi Yabancı Film ödülünü Paolo Sorrentino’nun yönetmenliğini üstlendiği İtalyan yapımı The Great Beauty (Muhteşem Güzellik) kazandı.

En İyi Özgün Senaryo ödülünü ise Her filmi kazandı.

72151_10153894794425343_1919711388_n.jpg

Jennifer Lawrence Hollywoodun kraliçesi oldu.

Hak ediyordu 12 Yillik Esaret, leoya uzulmedim acikcasi oscarlik biseyde beklemiyordum

Ev sahibi takımlarının kazandığı iddaa bülteni gibi olmuş. Sıfır sürpriz. İzleyemedim ama izleyenler törenin süresini kısaltma adına şovların da azaltığını söylüyorlar. Akademi ödüllerinin bir süredir şatafatını kaybettiği çok açık. Eskiden ne güzel Oscar geceleri toplanır yiye içe eğlene izlerdik. Şimdi baya ödülleri verelim de gitsinlere döndü.

hak edenler ödül almış bence.. tek leonun almaması tartışılır..

Bilmiyorum katilirmisiniz da ama ne zaman (siyahlara) irkcilik temali bir film olsa mutlaka tüm ödülleri toplamali gibi bir kani olusuyor. Cidden baydi artik kac yildir.

Ne bitmek bilmez magduriyettir bu arkadas.

valla yazık değilde hacı Matthew McConaughey çok iyi oynamış filmde gerçekten, true detective dede iyice psikopata bağladı herif çok formda şanssızlık desek daha doğru gibi

MM aidsli birini oynadi, leo'ysa pskopat uyusturucu bagimlisi bi CEO oynadi tabiki aidsli oynayana verecekler politik sebeblerden dolayi...

blood diamond ve gilbert grape'te yaptigi rol icin coktan almaliydi BNC daha napsin bu adam oscar icin

:sleeping-26:

Bilmiyorum katilirmisiniz da ama ne zaman (siyahlara) irkcilik temali bir film olsa mutlaka tüm ödülleri toplamali gibi bir kani olusuyor. Cidden baydi artik kac yildir.

Geçen Le Haine filmini yorumlarken de yazmıştım. Cannes'ta da Avrupa'da yaşayan göçmenlerin sorunları tarzı filmler çok prim yapıyor. Hani bu filmlerin kötü olduğunu söylemiyorum, varlıkları da elzem tabii yapılsın anlatılsın ama ne bileyim farklı ve orijinal işlerin önünü kesiyor bence. İnsanlara doğru birşeyler aktarmak güzel, bunun teşviği de güzel ama tekrara itiyor filmleri.

Hatta bunun karikatürü de vardı dur bulayım..

Aha buldum hemen.

302086_10151360533686456_970329675_n.jpg

Di Caprio'nun biraz abartılı oynadığını düşünenler var, bu yüzden ödül verilmiyor. Daha farklı rollerde oynaması lazım bence.

Filmi izledinmi? Muthiş bir eserdi ciddiden. Sıf ırkcılık temalı filim diye bir filmin ödül kazanmasına bende karşıyım ama bunu yapmışlar ya

Matthew McConaughey hakkıyla heykelciğin sahibi oldu.

Di caprio mücadeleye devam. Gerçi adamın oynamadığı tarz, çalışmadığı yönetmen kalmadı. Yüzük peşinde koşan Karl Malone oldu adam.

Filmi izledinmi? Muthiş bir eserdi ciddiden. Sıf ırkcılık temalı filim diye bir filmin ödül kazanmasına bende karşıyım ama bunu yapmışlar ya

Henüz izlemedim, ama benim demek istedigim adamlar inanilmaz bir kamuoyu olusturuyor bu tip filmlerde, pozitif ayrimcilik mi diyim bilemedim simdi. Kisacasi ödül vermeme gibi bir alternatifleri yok gibi.

Geri
Üst Alt