#86 Ufuk Ceylan

Cevap: #86 Ufuk Ceylan

Bence sorun kalecilerde değil sizin bakış açınız ve geleneklerinizle alakalı. Galatasaray'ın kaleci geleneğine baktığınızda, son 25 senede Simoviç, Taffarel ve Mondragon'u görürsünüz. Aynı dönem için Fenerbahçe'ye bakın, Schumacher'dan bu yana 25 senede 1 tek yabancı kalecinin 1 tek maç oynadığını görürsünüz, Enke...

Volkan Demirel sakat, yerine Mert oynayacak ama kimse aman çok genç bu çocuk, yakar şimdi takımı diye yaklaşmıyor. Tam aksine senelerin Türk kaleci geleneğini Volkan'dan sonra Mert devam ettirir gözüyle bakıyor. Sahaya çıkan kaleci de senelerin birikimi olan o güveni hissediyor. Galatasaray'da tam tersi, Türk kalecilere güven sıfır. Emin olun ne Aykut, ne Orkun, ne de Ufuk; Leo Franco veya De Sanctis'den kötü kaleciler değil. Mondragon, Taffarel veya Simoviç bulacaksanız peki, yok De Sanctis veya Leo Franco gibi birisi gelecekse Ufuk'a güvenin derim.

Yaptığı hataya rağmen iyiydi bence. Şansı varki maç 1-1 bitmedi basın yine yüklenirdi yoksa.

Bence sorun kalecilerde değil sizin bakış açınız ve geleneklerinizle alakalı. Galatasaray'ın kaleci geleneğine baktığınızda, son 25 senede Simoviç, Taffarel ve Mondragon'u görürsünüz. Aynı dönem için Fenerbahçe'ye bakın, Schumacher'dan bu yana 25 senede 1 tek yabancı kalecinin 1 tek maç oynadığını görürsünüz, Enke...

Volkan Demirel sakat, yerine Mert oynayacak ama kimse aman çok genç bu çocuk, yakar şimdi takımı diye yaklaşmıyor. Tam aksine senelerin Türk kaleci geleneğini Volkan'dan sonra Mert devam ettirir gözüyle bakıyor. Sahaya çıkan kaleci de senelerin birikimi olan o güveni hissediyor. Galatasaray'da tam tersi, Türk kalecilere güven sıfır. Emin olun ne Aykut, ne Orkun, ne de Ufuk; Leo Franco veya De Sanctis'den kötü kaleciler değil. Mondragon, Taffarel veya Simoviç bulacaksanız peki, yok De Sanctis veya Leo Franco gibi birisi gelecekse Ufuk'a güvenin derim.

%99 katılıyorum. Katılmadığım tek nokta. Aykut çok kötü bir kaleci.

Tam bir kova. Olmuyor iste, daha da inat etmenin anlami yok. Zaman varken umarim bir kaleci aliriz. Yoksa bu sene sampiyonlukta zerre kadar sansimiz varsa eger, onu da kaleci hatasindan kaybedecegiz. Gecen sene geldiginden beri bende hep arkasindaydim, surekli zaman ve sans taninsin diyordum ama bir degil, iki degil, yuz tane de sans tanisan bu gidisle oyle gorunuyor ki ancak kanser olacaz. Kaleci dedigin biraz estetik ne bileyim kivrak olacak arkadas. Ufuk kalede yalı kazığı gibi duruyor.

Kaç kere izledin de kova yaptın adamı ? Adam bir senedir kaleye geçmedi. Kalecilikte düzenli oynamak çok önemlidir. Kova diyorsan yuh artık !

Galatasaray'ın kalecileri, Fener'in forvetleri kolay kolay beğenilmez !

Güven vermek gerekiyor.Gerisi gelecektir.

en azından gol yediğinde sorumluluğunu hissediyor, aykut gibi banamısın demiyor.

Oynata oynata yaptığı basit hatalar da düzelecektir.

Yan topları da iyi zaten.

10 yıl kaleci sorunumuz kalmaz artık.

Beyler Volkan şu an da çoğumuza göre Türkiye'nin en iyi kalecisidir.Rakip takımın kalecisi diyerek başımızı kuma gömmenin alemi yok.Onur da var diyenler olacaktır ona da cevabım,belki daha da kapasiteli ve büyük yetenektir ama biraz daha tecrübeye ihtiyacı var.

Gelmek istediğim nokta;Volakn'ın Schalke maçlarında ki hataları,geçen sene KAsımpaşa maçında ki hataları,Serdar Kulbilge'nin yedeği olmadan önce herkesin neden uçmuyor,toplara atlamıyor bu Volkan naralarını unutmayın.Kalecilik anlık bir performans parametresi aslında(anlık kazanılan moral).Tecrübeni yavaş yavaş kazanırken,oynadığın motivasyonda bir o kadar önemli.Sezer'in şutunu kurtardıktan sonra ki ki vücut diline ve golü yedikten sonra ki haline dikkat edin.Ufuk dün maçı onun hatasıyla kaybetseydik moralman yerelere düşecekti ki skor onu rahatlattı.Şimdi bu arada iyi çalışacak ve evimizde oynayarak başlayacağımız lig maçından itibaren iyi bir hava yakalayacaktır.

Ufuk'a güvenelim.

En azından Aykut gibi kirlenmiş değil, bu bile birinci tercih olması için yeterli bir sebep bence.

Üzerine gidilsin Ufuk'un bu adamda harcanmasın.

Kaliteli bir kumaşı var gibi. Maç sırasında zaman zaman bunu gösteriyor. Ama daha oynamaya başlayalı kaç hafta oldu

Küçük hatalar elbet olacaktır. Mücadele edip hırsını gösterdikten sonra bu taraftar zaten arkasında duracaktır.

Esas şimdi hoşgeldin takıma Aslanım.

Ah bide Necatiden yemeseydin bağrıma bile basardım seni.

Refleksleri filan iyi, sorumluluğunu biliyor Aykut gibi çizgiye hapsolmuyor, zamanında Volkan ne hatalar yapıyordu, ama düzeldi.Zaten Rijkaard'ın artık Ufuk'tan vazgeçeceğini düşünmüyorum.Taraftar olarak yanında olmalıyız.

Vallahi Ufukta soru işaretlerim var topu çok sektiriyor tutamıyor elinde canımız çok yanar bu sene ama sonunda iyi kaleciye kavuşuruz adamda bir şeyler var belli..Lakin Hıncal'ın son yazısını okudum ve hayretler içerisinde hıncalın ilk defa birini beğendiğini gördüm bu adamı hıncal bile beğeniyorsa iş bitmiştir arkadaş soru işaretleri olanlar varsa rahat olsun benim gibi :D:D:D:D:D:D:

Ufuk, şu anda Türkiye’nin en iyi kalecisi... Israr ve inatla söylüyorum. Bu sene Galatasaray’da oynamaya devam etsin, gelecek sene milli takımda rakipsiz olur ve dışarıdan teklifler alır.

Bunu benim söylememem lazım. Bunu mesela Turgay Şeren’in söylemesi lazım. Ama Turgay tam tersini yazıyor. “Ufuk kaleci değil, Galatasaray’ın kaleciye ihtiyacı var” diyor. Ben Turgay Şeren’in ne goller yediğini biliyorum. Ufuk’un yediği gol zemzem ile yıkanır, onun yanında. Galatasaray, o Turgay’a tahammül ettiği için, Turgay, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük kalecisi oldu.

Kaleci oynayacak; oynamadan kaleci olunmaz. ‘Maç noksanlığı’ diye bir şey var. Maç noksanlığının en çok hissedildiği yer kaleciliktir. Adam büyük baskı altında oynuyor. Milan Baros’un kaçırdığı gol kimsenin umurunda değil. Galatasaray o yüzden elendi, Galatasaray o yüzden yenildi. Kimsenin umurunda değil! Kaleci bir hata yaptığı zaman tabelaya yazıldığı için... Tabelaya yazılmayanlar kimsenin umurunda değil! Kalecinin hatası tabelaya yazılıyor.

ellerinin arasından kayan topa Burhan yetişemeseydi ve kornere gitseydi, ne olacaktı? Kimse üzerinde duracak mıydı? Burhan yetişip çevirdiği zaman oluşuyor bu... Herkesin yazdığı Ufuk’un hatası. Peki, Bursa yetişip çevirdiği zaman Galatasaray savunması nerede? Sağ açıktan bir adam geliyor, Tello, ortasını yapıyor, kimse müdahale etmiyor, kalecinin elinden kaçıyor, öbür taraftan sol açıktan Burhan koşuyor, çizginin üstünde topu yakalıyor, Galatasaray savunması hala ortada yok. Topu ortaya çeviriyor. Galatasaray savunması hala ortada yok. Adamların stoperi Vucko gelip gol atıyor.

Kabahatli Ufuk oluyor ‘Bu takımın sağ beki, bu takımın sol beki, bu takımın sol beki nerede’ diye soran bir tane adam yok! Türkiye’de spor yazarlığı bu... Şimdi bu çocuk bu baskının altında oynuyor maçı bir de... Her gün gazetelerde manşet... ‘Galatasaray’a kaleci lazım’ diye. Kimsenin adamı savunduğu yok. Gencecik çocuk. Adam zaten tir tir titriyor. Bütün bu maç eksiğinin üstüne bir de müthiş bir şekilde sinirsel baskı altında.

Stres içinde Ertesi gün gazetelerde “O golü yemen normal. Canın sağ olsun” yazısı görmek istiyor. Hayır! Turgay Şeren başta olmak üzere herkes ‘Galatasaray’a kaleci lazım’ diye yazıyor. ‘Kaleci lazım’ diye diye Galatasaray’ın öldürdüğü kalecilerin haddi hesabı yok.

Ufuk’a bir tane tavsiyem var. Eğer Galatasaray, Leo Franco ve De Sanctis gibi beşinci sınıf bir kaleci getirip bunu yedek bırakırsa derhal gitsin. Arkada bekleyerek kaleci olunmaz. Arkada bekleyerek ölünür. Aykut öldü.

En iyisini Turgay Şeren bilir. Galatasaray’ın 19 sene kalesini korudu; kimler öldü onun arkasında? Oynamadan kaleci olunmaz. Aykut’a benzemesin, Fevzi’ye benzemesin. Fevzi ile Ufuk aynı milli takımın kalecileriydi. Fevzi birinci kaleciydi, Ufuk yedekti. Fevzi, Galatasaray’da bekleye bekleye yok oldu. Öbürü Anadolu’da oynadığı için yükseldi, Galatasaray’a transfer oldu. Şimdi Galatasaray’da Fevzi’nin durumunda. Sakın ha! İkinci kaleciliğe razı olup kalmasın. Galatasaray yabancı kaleci alırsa derhal gitsin. Bank Asya Ligi’ne, Altay’a gitsin, daha iyi. 90 dakika oynayacağı, her hafta oynayacağı ve birinci kaleci olacağı bir takıma gitsin

Tekrar söylüyorum; Ufuk şu anda Türkiye’nin en iyi kalecisi. Hakan’dan da iyi, Rüştü’den de iyi, Cenk’ten de iyi, Onur’dan da iyi, Tolga’dan da iyi. Hepsinden iyi. Tek ihtiyacı olan şey güven. Yani maç oynamak...

başkanın bugün açıklamalarından sonra , bu sezon ufuk as çıkacağı kanaatine varabiliriz .

Ufuk maçta bagriyor bagriyor bazenleri sesi taa buradan duyuluyor ama dediklerini yapmiyorlar

Şu tutması gereken topları sektirmesi başımıza bela oluyor.Mondragon altı pastan topu tutuyordu sektirmeden.

Geri
Üst Alt