860 Milyon Dolarlık Anlaşma!

Bu akp ile iş yapıldığı an güzelce dolandırılmış oluruz da mecburuz maalesef göz göre göre bir kaç yüz milyon Dollar gazık yemeye galiba. Bu borçlar sınırlanması gerekir artık. Bıktım arkadaş borç borç borç senelerce

Türkiyede yaşıyorum.
Türkiyede terör varsa madem şimdimi var zamanında bedavaya satılan Türk Telekom bugün kaç milyar dolar ediyormu ediyorsa neden?
Türkiyede satılan Tekel mesela 200 milyona satıldı o zaman terör yokmuydu ? Şimdi kaç para değerlenmiş
Türkiyede darbe girişimi oldu peki biz rivayı şimdi satmadık 5 sene sonra yada 1 sene sonra darbe girişimini kim hatırlayacak
Madem Türkiyeye yatırım yapılmıyor satılan limanlar her yeri özelleştirme satılan bankalar niye satıldı hani alan yoktu
Unutma her malın bir alıcısı vardır 10 sene önce 100-200 milyon eden etmeyen bir arazi bu gün 860 milyon ediyorsa yarın daha fazla eder fabrikalar devlete ait şirketler yok paraya satılıp 1 sene sonra kat be kat değerlenince yaaaaaaavvvvvvvv kandırıldık diyenler aynı olayı şimdi riva için istiyor olamazlarmı ?

Sanırım sorularını cevapladım aynı zamanda sorular sordum sana umarım sende cevaplarsın...
Fabrikalar şirketler üçüncü köprünün yanına fabriklara şirketler kuralım sorun çözülecek öylemi Türk Telekomun tüm ülkeyi kapsayan bir telekomünikasyon şirketi olduğu hususunda bir bilgin yok galiba. Sorularıma ıvır zıvır cevap veriyorsunuz daha ülke şartları hakkında doğru dürüst değerlendirme yapıp cevap veremiyorsun 10 sene önce terör varmış ee yani hani nerede 1.5 milyar dolarlık herhangi bir yatırım bilelim eksikliğimizi bizde. Ya da senin kafadan hareket edelim niye 1.5 milyar dolara satıyorsuz 15 sene sonra 5 milyar dolara satalım fabrikalar şirketler falan

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Forumun matematikten bu kadar uzak olması çok endişe verici. Floryadan 530 milyon $ gelir elde edilecekse 1 dakika bile düşünmesinler.
Şu an floryanın 22bin küsür metrekaresi bizim. 530 milyon doları 23.000 e bölerseniz metrekare birim fiyatı 23.050 $ eder. Yani Tl bazında yaklaşık 70.000 tl eder. Çok basit bir mantık söyleyeyim. Sahibinden.com a girip bulabilirseniz satılık arsa bakın floryadan. İmarı yeşil alan olan bir yerden kılını kıpırdatmadan 530 milyon dolar elde etmek muazzam olumlu bir olay. Geçen yazdım yinr yazıyorum. Anlaşılan kurum TOKi değil de başka bir kurum olsa hiçbirşey yapmazsınız. Toki buraya yeni imar planı getirip kendisi de bu işten karlı çıkacaktır. Ama biz de karlı çıkarız.
Riva ile ilgili ise biraz az kalmış olabilir rakam. Ama 400 milyon $ üzerinde gelir elde edilebileceğini sanmıyorum.

Not olarak da bu rakamlar doğru ise hiç düşünmesinler anlaşsınlar. Ama doğru olduğunu düşünmüyorum. Vardır bir bityeniği.

860 mil $ tamamen servis bir haberdir.
dursun algı yapmaya başlamış nekadara satılır bilmem ama nazifoğlu kimseye sormadanda satabilir

Bu arada 1,5 milyar dolar eder diyenler neye dayanarak bunu anlatırlarsa ben de öğreneyim. Hangi projeksiyona göre az veya çok diyorsunuz?

Adam sadece riva için 1.5 milyar dolar istiyor yav fabrikalar şirketler falan kurucaz

Forumun matematikten bu kadar uzak olması çok endişe verici. Floryadan 530 milyon $ gelir elde edilecekse 1 dakika bile düşünmesinler.
Şu an floryanın 22bin küsür metrekaresi bizim. 530 milyon doları 23.000 e bölerseniz metrekare birim fiyatı 23.050 $ eder. Yani Tl bazında yaklaşık 70.000 tl eder. Çok basit bir mantık söyleyeyim. Sahibinden.com a girip bulabilirseniz satılık arsa bakın floryadan. İmarı yeşil alan olan bir yerden kılını kıpırdatmadan 530 milyon dolar elde etmek muazzam olumlu bir olay. Geçen yazdım yinr yazıyorum. Anlaşılan kurum TOKi değil de başka bir kurum olsa hiçbirşey yapmazsınız. Toki buraya yeni imar planı getirip kendisi de bu işten karlı çıkacaktır. Ama biz de karlı çıkarız.
Riva ile ilgili ise biraz az kalmış olabilir rakam. Ama 400 milyon $ üzerinde gelir elde edilebileceğini sanmıyorum.

Not olarak da bu rakamlar doğru ise hiç düşünmesinler anlaşsınlar. Ama doğru olduğunu düşünmüyorum. Vardır bir bityeniği.

İlk başta olumlu yaklaşıyordun buna,şimdi biraz daha çekimser gibisin.

Fabrikalar şirketler üçüncü köprünün yanına fabriklara şirketler kuralım sorun çözülecek öylemi Türk Telekomun tüm ülkeyi kapsayan bir telekomünikasyon şirketi olduğu hususunda bir bilgin yok galiba. Sorularıma ıvır zıvır cevap veriyorsunuz daha ülke şartları hakkında doğru dürüst değerlendirme yapıp cevap veremiyorsun 10 sene önce terör varmış ee yani hani nerede 1.5 milyar dolarlık herhangi bir yatırım bilelim eksikliğimizi bizde. Ya da senin kafadan hareket edelim niye 1.5 milyar dolara satıyorsuz 15 sene sonra 5 milyar dolara satalım fabrikalar şirketler falan

arkadaşım burası arazi şirket değil koskocaman bir arazi..
Bak yapılan stada ne şartlarda anlasıldı ilk bas koskoca bir yerin üst kullanım hakkından kücücük 1 stada tav olduk.
Sen diyorsun ki kim alıcak o paraya bende diyorum ki her malın bir alıcısı var..Türk Telekomu sattıklarında hülooooğğğ cekenler acele etmese bu gün milyar dolarlık bir devlet kurumumuz vardı..Sende bunu anlamıyorsun sen değerlendir o zaman arkadaşım ben bilmiyorum memleketin durumunu şu gün 860 milyon dolar veren var buraya ama ilerde 1.5 milyar kazanamayız buradan hani 10-20 milyon dolardan bahsetmiyoruz bugün 860 milyon dolar eden bir arazi 10 sene önce 100-200 milyon anca ediyordu yada kaç para ediyorsa artık ben diyorum ki kısaca akpye peşkeş çekmektense 10 sene sonra farklı bir siyasi parti yada olmadan burası bize daha fazla gelir getirebilir...

Neticesinde istanbulda bir yer 1 dönüm arsa 1 odalı ev alıyorsun 1 sene sonra katlana katlana sana dönüyor kocaman araziden niye hemen ilk verilen teklif paraya vaz geçelim ben daha fazla gelir alabiliriz diye düşünüyorum.

ben bu konuda bilir kişi sayılabilecek ışın çelebinin lafına güvenirim o geçen aylarda o arazi için daha çok eder demişti

İlk başta olumlu yaklaşıyordun buna,şimdi biraz daha çekimser gibisin.

Rakamlar doğruysa 1 dakika bile düşünmesinler. Bugüne kadar 2000 in üzerinde gayrimenkul değer tespit raporu hazırlamış biri olarak söylüyorum bunu. İlla kendimi ifşa ettireceksiniz bana.

1,5 milyar dolar diyenler ne imar bilir ne de değerleme.

florya 560 milyona satalım diyen var en kötü evin 1milyon dolara gittiği bir yer orası.

SAttık 560 milyona bizim olan kısmını alan adam geldi 1000 tane ev dikti tanesini 1 milyondan sattı ki imkansız o paraya satması eski evler bile 600 bin$ ediyordu 2 sene önce filan floryada çalıştığım için iyi biliyorum :D ondan sonra burada matematik profesorleri sövmeye başlayacak..
Efendim sattılar peşkeş çektiler diye.Bunların kendi malı mülkü varmı acaba ilk para teklif edene şaaak diye satıyorlarmı istanbuldaki dairesini yada arsasını şimdi cok merak ettim...

Son düzenleme:
florya 560 milyona satalım diyen var en kötü evin 1milyon dolara gittiği bir yer orası.

SAttık 560 milyona bizim olan kısmını alan adam geldi 1000 tane ev dikti tanesini 1 milyondan sattı ki imkansız ondan sonra burada matematik profesorleri sövmeye başlayacak..
Efendim sattılar peşkeş çektiler diye.Bunların kendi malı mülkü varmı acaba ilk para teklif edene şaaak diye satıyorlarmı istanbuldaki dairesini yada arsasını şimdi cok merak ettim...

Bilgisayarım şu güncelleşmeyi yapsın sana uzun uzun anlatacağım herşeyi :)

Rakamlar doğruysa 1 dakika bile düşünmesinler. Bugüne kadar 2000 in üzerinde gayrimenkul değer tespit raporu hazırlamış biri olarak söylüyorum bunu. İlla kendimi ifşa ettireceksiniz bana.

1,5 milyar dolar diyenler ne imar bilir ne de değerleme.

Niye gerildin renktaş,sadece durum tespiti yapmıştım oysa ki.

Zaten şimdi değil de geleceği konuşuyor herkes.Yani gelecekte dahi 1.5 milyar Dolar etmez diyebilir miyiz senin dediğine göre?

Adam sadece riva için 1.5 milyar dolar istiyor yav fabrikalar şirketler falan kurucaz

arkadaşım fabrika kurucaz mı yazdım?
Israrla konuyu farklı yere çekiyorsun bak ben diyorum ki şimdi kalkıp 860 milyon dolara satmayız 5 sene 10 sene sonra bu parayı alabiliriz...
Ve bunu gerçekçi örneklerle ortaya koyuyorum bedava satılan şirketler 1 senede nasıl değerlendi bak diyorum 10 sene önce 100-200 milyon eden arazimizde bu gün satmazsak ilerde daha fazla edebilir diyorum niye ısrarla mevzuyu farklı yerlere çekiyorsun ?

Burada endişe etmemiz gereken şey 860 milyon doları ne yapacağız?300 milyon dolar borç..Geri kalan 560 milyon dolar ne olacak?

Niye gerildin renktaş,sadece durum tespiti yapmıştım oysa ki.

Zaten şimdi değil de geleceği konuşuyor herkes.Yani gelecekte dahi 1.5 milyar Dolar etmez diyebilir miyiz senin dediğine göre?

Yok kardeşim gerilmedim :)
Şu an Floryaya 1 tane bile konut yapamazsın. Spor tesisinden başka birşey olamaz şu an. İmarı yeşil alan. Gelecekte imar planları değişmediği müddetçe florya hep böyle kalacak. Yani 10 yıl da geçse orası yeşil alan kaldıktan sonra hiçbir değer artışı sözkonusu değil. Olur da imar artacaksa işin rengi değişir. Sanmıyorum o rakamlara çıkılabileceğini. Birazdan pc ye geçince bunla ilgili herşeyi yazacağım birazdan.

860m dolar büyük para...zaten protokol yapıldı bu saatten sonra dönüş olmaz kulübün borcu 350m dolar zaten hadi 400 olsun kalan para ile doğru yatırımlar yapılabilir...basketbol stadı,tesisler,yurtdışında altyapı okulu,topukyaylası gibi yaz kampı geçirilecek bir tesis vb..gelir getirici yatırımlar yapılmalı şuana kadar Dursun Özbek yönetiminin mali olarak iyi olduğunu düşünüyorum 120m tl faiz ödeyerek büyüyemeyiz zaten

Son düzenleme:
Yok kardeşim gerilmedim :)
Şu an Floryaya 1 tane bile konut yapamazsın. Spor tesisinden başka birşey olamaz şu an. İmarı yeşil alan. Gelecekte imar planları değişmediği müddetçe florya hep böyle kalacak. Yani 10 yıl da geçse orası yeşil alan kaldıktan sonra hiçbir değer artışı sözkonusu değil. Olur da imar artacaksa işin rengi değişir. Sanmıyorum o rakamlara çıkılabileceğini. Birazdan pc ye geçince bunla ilgili herşeyi yazacağım birazdan.

abi anlatıyorsun iyi güzelde sit alanlarının imara açıldığı ülkemizde floryanın imara açılması 1 gün sürer.
Hani tessismiş şuymuş buymuş hikaye

Güven renktaşımız bu konuda bana güven verdi. O ne derse emlak konusunda dikkate alacağım.

Geri
Üst Alt