860 Milyon Dolarlık Anlaşma!

Bu işin derin Galatasaray'ın işi olduğunu sanmıyorum.Dursun kendi başına hareket ediyor gibi.Senin dediğin gibiyse bile daha akıllı bir maşa lazım.Dursun'la olmaz.

Duygun Yarsuvat gibi bir adamın Galatasaray Başkanı olması,sonra Adnan Öztürk'ün o kadar atıp tutup geri çekilmesi,en sonunda da Dursun'un gelmesi bence tesadüf değil.2013'te Aysal yönetimine aidatını ödemediği için giremedi adam.Bu kadar kulüple alakasız bir adamın başkan olmasını ben başka bir şeye yoramıyorum.3 sene sonra mı birden Galatasaray sevdalısı oluverdi?Birilerinin onu oraya koyduğu açık.

Otelide satsak 1 milyar dolar yapar tüm borçları kapatmaya yeter ancak sonrası mokoko gayrimenkül olmayacak artık elimizde kulüp çok çok iyi idare edilmek zorunda..

Otelide satsak 1 milyar dolar yapar tüm borçları kapatmaya yeter ancak sonrası mokoko gayrimenkül olmayacak artık elimizde kulüp çok çok iyi idare edilmek zorunda..
Iyi yanindan bak reis belki satmak zorunda kalirlar kulubu

Galatasaratın toplam borcu zaten 360 milyon dolar seviyesinde 1 milyar dolar bizim borcumuzu neredeyse 3'e katlıyor.

Gs adasi
Buyukcekmecede 10 dönüm arsa
Kibrisda sahil kasabasi
Bir suru daha kucuk arsalar

Gsda transfer ile arsa bitmez rahat olun

Herseyi gec gs adasi gibi bi yer var

Bizim her sene 120 milyon bankaya borçlar ödediğimizi unutmayın beyler....eğer o banka borcu ödendimi her sene + 120 milyon tl demek....

Gesendet von meinem SM-G920F mit Tapatalk

30-40 sene önce tarla olan yerler şimdi bin kat değerlendi.Şimdi satılacak yerler özellikle Riva 10-15 sene sonra bugünkü ederinin en az 4-5 katına fırlayacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın.3. köprünün açılmasıyla beraber devletin bu arazilere sulanması arasında sizce bağ var mıdır acaba :D azcık beyinler çalışsın.Bu hükümet rant sağlayamayacağı bir yer için sana yanaşır mı hiç.Şimdi konuşanlar oralar 10-15 sene sonra milyar dolarların üzerine çıkınca arkasından mendil sallarlar

Rakamlar doğruysa 1 dakika bile düşünmesinler. Bugüne kadar 2000 in üzerinde gayrimenkul değer tespit raporu hazırlamış biri olarak söylüyorum bunu. İlla kendimi ifşa ettireceksiniz bana.

1,5 milyar dolar diyenler ne imar bilir ne de değerleme.

Kardeş anlaşma olursa elimizden toptan gidecek bu araziler değil mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Eğer borçlar tümü ile kapatılıp üstüne de para kalırsa ki öyle olacak gibi görünüyor , parayı gidip transfer falan değil de yine Riva gibi arazilere yatırmak daha mantıklı bence çünkü 10 sene sonra yine borçlar 100 küsür olur borç kapansa bile , bu yüzden işi sağlama almak gerekli

O iki arazi 1 milyar dolardan aşağı bir rakama verilmemeli. Ha mevcut yönetim o arazilere hiç dokunamazsa sevinirim.

Florya özelinde konuşuyorum bahsedilen rakamların ne kadar yüksek olduğunu anlayabileceğiniz bir veri. Aşağıda Floryadaki en pahalı arsaları sahibinden.com dan listeledim. Gördüğünüz üzere en pahalısı 6.391 $/m² olan ilandır. Ek bilgi verelim burda. İstanbul'da satışı gerçekleşirilen en pahalı arsası olarak kayıtlara geçen ve özelleştirmeyle satılan arsa 96.000 m² ve 800 milyon dolara satıldı. Oranın m² birim fiyatı 8.333 $/m² olup, tüm istanbulun arsa değerlerini yükseltmiştir. Şimdi bu rakamlar aklımızın bir köşesinde kalsın. Başka bir konuya girelim.

Floryadaki parsellerin sadece 22.670 m² si bizim tapulu malımız. Üst kullanım hakkımızın olduğu parseller ise tapulu malımız hariç toplam 59.972 m²'dir. Toplamda 82.642 m² yapar. Ama unutmayalım ki sadece üst kullanım hakkı bizde. Bir an için tamamen bizim olduğunu düşünelim ve hesaplayalım. 530 milyon $ / 82.642 m² = 6.413 $/m² yapar. Yani Zorlu Center arsasından biraz düşük, Florya arsa değerlerinin maksimumuna yakın. Tabi bu rakamlar bahsedilen parsellerin imara açık yerler olması halinde gerçekleşecek rakamlar. Ama arsalar bizim olmadığından 82.642 m² ye bölmenin mantıklı olmadığını bilelim. Sonra çıkıp 6.413 $/m² az demeyin.

29.09.2016 itibariyle cebimizde 1 milyar $ olsa bile biz Florya'yı taşıyacağız, buraya kendi başımıza Residence-AVM- Ticari Alan yapacağız di-ye-mi-yo-ruz. Çünkü bu bahsedilen tüm parseller yeşil alan olarak imar planlarında yerini almaktadır. Ve bu alanların imarının değişmesi için 1/5000 ölçekli planların revize edilip İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde onaylanıp, ardından 1/1000 Ölçekli planların yapılması gerekir. Peki metromuzu açmayan, bizimle her işi yokuşa süren bir belediye size böyle bir güzellik yapar mı? Yaptı diyelim. Bu planlara herkes itiraz edebilir. Peki sizce ben neden her defasında TOKİ diyorum. TOKİ neden bizim için önemli? Biliyorum ki TOKİ doğrudan başbakanlığa bağlı olduğundan kanun gereği imar planı yapma yetkisi bulunuyor. Yani buraya jeolojik etüd, bölge analizi ve sentezler yapıldıktan sonra istediği imarı çıkarma yetkisi bulunmaktadır. Aslında bunla ilgili 10 sayfa yazı yazabilirim ama okumazsınız. O yüzden kısaca birşey ilave edip bitireyim.

Atatürk havalimanı taşınırsa oradaki yükseklik kısıtlaması dediğimiz olay değişebilir. Florya çevresindeki yapılaşmanın az katlı olmasının sebebi havalimanı olmasıdır. Konu hakkında fazla bilgim olmadığından pek yorum yapamıyorum. Olasılıklardan yola çıkarsak uzun vadede havalimanı taşınır, bölgede imar planları komple değişir ve yapılaşma koşulları artar, bizim parsellere de durduk yere olacağını sanmıyorum ama imara açılacak bir fonksiyon gelebilir. Tabi orası meçhul.

Gelecek para ne yapılacak sorusuna da şöyle cevap vermek istiyorum. Parayı birçok bankaya mevduat olarak yatırdığınızda ödediğiniz faiz kadar veya ona yakın faiz alırsınız, bu her ihtimale karşı olması gerekendir. Borcu kapatırsak ve bundan bir süre sonra diğer kulüplerin borçları devlet tarafından silinirse boş yere elimizdeki gayrimenkullerden olmuş oluruz. Biz borcumuzu zaten sürdürebilir hale geleceğiz. Diğer kulüplere devlet yardım elini uzatana kadar o paranın borca gitmemesi gerekir. Devlet hibe etmese bile ya çok düşük faiz oranıyla ya da faizsiz yapılandırabilir borcu. O yapılandırma gerçekleştikten sonra da parayı istediğiniz yere gömebilirsiniz.

Ayrıca dipnot: TOKİ neden istiyor o araziyi. Kara kaşımıza kara gözümüze değil. Oradan oldukça iyi para kaldıracaklar. Ama verdikleri rakamı küçümsemiyorum. İnşaat maliyetleri vs. kolay işler değil bunlar.

Çok çok yazmak isteyip yazamadığım veri ve bilgiler var ama sıkılırsınız diye burada keselim. İyi forumlar.

Edit: Bunları kimseyi ikna etmek için yazmıyorum. Bugünün koşullarında bana mantıklı geliyor. Ama gerçekleşmez de 10 yıl sonra farklı şeyler konuşabiliriz.

Son düzenleme:
Kardeş anlaşma olursa elimizden toptan gidecek bu araziler değil mi?

anlaşmanın nasıl olacağını bilmiyorum ama tahminimce Florya komple gider. Rivada da sanırım tesis yapılacak. Ama düzenli gelir değil de satış odaklı gelir olacak gibi. Yani kiralama değil satış gerçekleşecek galiba. O kısımları bilmiyoruz hiç. Yıllık şu kadar demediklerine göre elimizden gidecek gibi duruyor.

860 milyon dolar getirsin stadın önüne dursunun heykelini dikelim büyük başkan diye. Ha getiremezse orası muamma işte yapılacakların sınırı yok. Öyle bekleniyor ile olmaz o iş net gelir şu kadar olacak denilecek eyvallah sonuçta plan vs belli. Para olmaz gayrimenkul kalır elimize x değerde tamam deriz.

Ama az aklı çalışan genel kurul üyeleri varsa şu borç yapılandırmayı önce ilk madde olarak yönetime söyler. Anca öyle izin verilmeli başka türlü verilmemeli.

5 sene sonra bitecek olan inşaat yüzünden dursununda söylediği gibi net 600 milyon lira faize veririz ki bu deli paradır çöpe atılan paradır.

%3-5 yıllık faizli 10 senelik borç yapılandırma +riva 330 +florya 530 milyon dolara ok varım ben.

Dolar 3 tl dersen 330 milyon dolar =990 milyon türk lirası yapar. +faize vereceğimiz 580 milyon lira yapar ki bu para net olarak kulübün kasasında kalır. Daha güzeli ise bu parayı borç ödemeye aktarıp 5 sene sonra 410 milyon lira borcumuz kalır.

Kısaca rivadan gelecek olan paraya hiç dokunmadan borcuda 10 senelik bir anlaşma ile bitirirsin üzerine kara bile geçeriz. +florya arazisi var ki. Şunu uygulayacak olan adam altından heykeli dikilecek adamdır o kadar söyleyeyim.

Sonuç: Kazan -Kazan

860 milyon dolar getirsin stadın önüne dursunun heykelini dikelim büyük başkan diye. Ha getiremezse orası muamma işte yapılacakların sınırı yok. Öyle bekleniyor ile olmaz o iş net gelir şu kadar olacak denilecek eyvallah sonuçta plan vs belli. Para olmaz gayrimenkul kalır elimize x değerde tamam deriz.

Ama az aklı çalışan genel kurul üyeleri varsa şu borç yapılandırmayı önce ilk madde olarak yönetime söyler. Anca öyle izin verilmeli başka türlü verilmemeli.

5 sene sonra bitecek olan inşaat yüzünden dursununda söylediği gibi net 600 milyon lira faize veririz ki bu deli paradır çöpe atılan paradır.

%3-5 yıllık faizli 10 senelik borç yapılandırma +riva 330 +florya 530 milyon dolara ok varım ben.

Dolar 3 tl dersen 330 milyon dolar =990 milyon türk lirası yapar. +faize vereceğimiz 580 milyon lira yapar ki bu para net olarak kulübün kasasında kalır. Daha güzeli ise bu parayı borç ödemeye aktarıp 5 sene sonra 410 milyon lira borcumuz kalır.

Kısaca rivadan gelecek olan paraya hiç dokunmadan borcuda 10 senelik bir anlaşma ile bitirirsin üzerine kara bile geçeriz. +florya arazisi var ki. Şunu uygulayacak olan adam altından heykeli dikilecek adamdır o kadar söyleyeyim.

Sonuç: Kazan -Kazan

baba oğluna bu yüzdeyle borcunu yapılandırmaz. zaten borç bahsettiğin oranlar ile yapılansa bu kadar başımız belada olmazdı. Hem dolar olarak kredi çekmişiz hem de yüksek faiz oranıyla. Denize düşmüşüz yılana sarılmışız, yılan da yılanlığını yapıp geçirdikçe geçirmiş.

baba oğluna bu yüzdeyle borcunu yapılandırmaz. zaten borç bahsettiğin oranlar ile yapılansa bu kadar başımız belada olmazdı. Hem dolar olarak kredi çekmişiz hem de yüksek faiz oranıyla. Denize düşmüşüz yılana sarılmışız, yılan da yılanlığını yapıp geçirdikçe geçirmiş.

Süperlig A.Ş ile devlet bankaları kulüplerin borçlarını SIFIR FAİZ ile yapılandıracaklar. Çünkü bütün kulüpler batık ve senin dolar borç seviyen %30 ise diğer 2 kulübün minimum %80dir dolar 5 tl olduğunu varsayarsak iki kulüpte kepenk kapatıp gider. Max 3 sene içerisinde bu yapılandırma olayı olacak.

+Şartları var mı ffp tarzı bir denetleme mekanizması vs kurulacak. Farketmez zaten ffp'ye uyum sağlamak zorunda kulüpler aynı kapıya çıkacağı için sorun olmayacak.

+%3-5 oranı bu yüzeyde her türlü yapılandırılır çünkü işin çerisinde çok büyük rant var. O zaman anlaşmıyorum dersin kaybedeceğin hiçbirşey yok satmak zorunda değilsin.

+Bu borç yapılandırması olayını öne sürebiliriz, Bakan Kılıç'ın kendi ağzında çıkan bir söz bu yapılandırma kısmı(Ziraat-Halkbank ve Vakıfbank tarafından yapılandırılacak)

Keza bizim borçlar yaklaşık %10-12 arası faiz ile yapılandırıldı devlet eliyle yapılanmanın %5 olmaması için de bir neden yok.

Süperlig A.Ş ile devlet bankaları kulüplerin borçlarını SIFIR FAİZ ile yapılandıracaklar. Çünkü bütün kulüpler batık ve senin dolar borç seviyen %30 ise diğer 2 kulübün minimum %80dir dolar 5 tl olduğunu varsayarsak iki kulüpte kepenk kapatıp gider. Max 3 sene içerisinde bu yapılandırma olayı olacak.

+Şartları var mı ffp tarzı bir denetleme mekanizması vs kurulacak. Farketmez zaten ffp'ye uyum sağlamak zorunda kulüpler aynı kapıya çıkacağı için sorun olmayacak.

+%3-5 oranı bu yüzeyde her türlü yapılandırılır çünkü işin çerisinde çok büyük rant var. O zaman anlaşmıyorum dersin kaybedeceğin hiçbirşey yok satmak zorunda değilsin.

+Bu borç yapılandırması olayını öne sürebiliriz, Bakan Kılıç'ın kendi ağzında çıkan bir söz bu yapılandırma kısmı(Ziraat-Halkbank ve Vakıfbank tarafından yapılandırılacak)

Keza bizim borçlar yaklaşık %10-12 arası faiz ile yapılandırıldı devlet eliyle yapılanmanın %5 olmaması için de bir neden yok.

Devlet yapılandıracaksa sorun yok. TL bazında %8 e bile razıyım. % 10-12 ile yapılandırdığımızı sanmıyorum. Bankalar Tl bazında % 10-12 mevduat alıyor. % 10-12 dolar bazındaysa da çok yüksek bir rakam.

Genel kurul izin verirse haindir gözümde gerçi dinazorlarda mamalanmıştır kendilerinede peşkeş çekeceklerse, sattınız ne olacak borcu odediler diyelim bu kafayla 15 sene sonra borç gene aynı olur o zaman seve seve kulüp kayyuma gider satılır

Geri
Üst Alt