#9 Elano Blumer

Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

Geleli 1.5 sene oldu ben bu adamı çözemedim :) Bir maç diyorum işte Elano bu, diğer maça bakıyoruz varlığı yokluğu belli değil, ondan sonraki maç tekrar iyi oynuyor... İstikrarsız olduğu açık.

Ama yine de bence en büyük sorun serbestlik tanınmaması kendisine. Gerçi şimdi Misi de geldiğinden biraz zor 2 oyuncuya serbest rol vermek, ama Elano en rahat serbest rol verilirse oynar. Kanatta seri ve çalım yeteneği olan oyuncu gerekiyor ki Elano bu tarz değil. Orta sahanın ortasında da fizik olarak kuvvetli biri lazım. Ama serbest oynarsa, nerede eksik varsa oraya yardıma giderek iş bitirebiliyor. Dün mesela, bazen sağa geçti, defansa kadar geldi. Bazen de forvet arkasına geçerek gole dönük oynadı ki etkili de oldu.

Hagi'nin oyun sisteminde tam olarak çizgi kanat adamı oynatmayacağını düşünürsek, mevkiilerini değişmeli olarak forvetin arkasında Arda-Misi-Elano oynarsa çok etkili olurlar düşüncesindeyim.

6 as oyuncusunu dinlendirmiş denizliye resital sundugun icin tesekkürler gereksizce topu atıp sarı kart görmedi bu sefer hayret

Ne yapsa yaranamayan futbolcu.Gol atsa, asist yapsa başka ne yaptı, denizliye babam da oynar denir, gol ve asist performansı vermese bu adamın takımda işi ne? skora katkı yapamıyor denir. Sanki tkımın kalan parçaları müthiş işliyor da Elano kaldı bir takılacak.

Ne yapsa yaranamayan futbolcu.Gol atsa, asist yapsa başka ne yaptı, denizliye babam da oynar denir, gol ve asist performansı vermese bu adamın takımda işi ne? skora katkı yapamıyor denir. Sanki tkımın kalan parçaları müthiş işliyor da Elano kaldı bir takılacak.

Takımda en çok maaş alan adam 15 maçta 1 kere iyi oynayınca göze batıyor haliyle.

Bundan sonra iyi olacağına inanıyorum daha önce yedek kulübesinde beklerken gözleri doluyordu oynamadığı için oynadıkça kendine gelecek birde sevildiğini anlasın tamamdır Elano o zaman

Bence iyi oynamadı sadece skora etki etti.

Bence böyle iyi. Elanonun en büyük derdi aklını çelenler oldu bence. Milli takıma gittiginde bir şekilde adamın huyu değişti. Yaptığı açıklamalar filan bir bakın. Anlaması ve ona anlatılması gereken şu diyeceklerki yırtınsanda satmıyoruz. Satsak nereye gideceksin sanki dünya peşinde. Ha diyelim satacaz ama bu halinle kime pazarlıcaz takım için oynamasnda kendin için mecbursun arkadaş die yazacaklar artık kafasına.

Birde zaten Elano dan Hagi beklemek mantıksızlık. Elano görev adamı. Bakın Arda gelsin Misimoviç adam akıllı oynasın elano daha iyi olcak. Yanına teknik adamlar lazım. dün 2. golde gördünüz sabri ilerde kalıp azıcık rakibi tedirgin etti Elano bomboş kaldı ve işini yaptı. Ondan öncede aynı şekilde kaldı önü açıktı tribünde vurması yönünde teşvik edince pas vermedi vurdu olmadı pas verse gene Pino boştu. Yani tüm yükü taşıyacak bir adam değil elano. Ama ortasahadaki yük dağatılırsa etkili olacaktır.

Ha son olarak bu tip adamlara azıcık ağam paşam deyip gaz vermek şart bence Elano biraz sıcaklık hissederse iyi olur. Adam bakıyor bence kewell şarkıları ne olursa olsun Ardanın arkasındayız mesajları ee Elanoya gelince amann Elanomu salla ya gibi bir basın taraftar. Eee bu şekilde olursa herkez aklına girer bu adamın mutsuz olsun diye. Kesin öyle demiyorum bu şekilde düşünebilir. O yüzden azıcık ağam paşam demek bisi kaybettirmez bize. Mesela dün çıkarken alkışlandı ama az daha sürseydi mesela 1-2 dakka daha bunun gibi küçük şeyler.Bunları yazdım çünkü ben Elanonun duygusal olduğuna inanıyoum.

Takım ofansif oynamadıkça, takımın orta sahası ileriye topu doğru düzgün aktarmadıkça büyük beklentileri keselim daha önce de söyledim. Bu oyunumuzla ne Misimovic'ten tam faydalanırız, ne de Elano'dan. Anca Pino gibiler topu alır 2-3 çalım atar öyle etkili olur ama Misimovic ve Elano gibi adamlar pasa dayalı oyunda başarılı olurlar. Pasör adamlar bunlar, takım oyunu oynamadan bunlardan çok büyük çıkışlar beklemek olmaz.

En ufak örnek Baros mesela, ofansif oynamadığımız ve kötü oynadığımız maçta adamın ayağına top gelmiyor, haliyle kötü oynadı gözüküyor. Ama bu onun suçu değil...

Yalnız birşey dikkatimi çekti tribündeydim dün millet hep uzun paslardan sonra falan kendinden geçti resmen. Artık Elano'dan doğru şeyler bekliyor taraftar.

Bank Asya takımına karşı vasat bile oynamadı. Rakibin kalitesizliği sayesinde skora katkı sağlayabildi sadece.

Elano oynarsa maçları kaybederiz. Sırf Elano yüzünden olası şampiyonluktan, Avrupa kupalarına katılımdan mahrum kalmak taraftarı kahreder. Akıllı olalım akıllı! Elano fan lara teslim olmayalım.

Geri
Üst Alt