Elano'yu büyüten biziz. Ne bir kurtarıcı ne de "tam" bir ortasaha adamı. Ortalama bir oyuncu kendisi. Ve hala abartılmaya devam ediliyor. Kendisinin EPL kariyeride öyle ahım şahım "ohaa lann" değil. Onun gibi ve ondan azcık daha iyi birçok isim var orda hala. Sorunumuz asıl burda. Kaliteli bildiğimiz isimler aslında "aldıkları para ve verilen şans ile" doğru orantılı olacak ne yetenekli ne de güçlü isimler değil. Yerlilerimiz ise evlere şenlik. Artık milli formayıda göremezler inşallahda, başkan(!) çıkıpta "hepsi milli bu çocukların" diye savunamaz. Çünkü ordada halimiz ortada. Hollanda maçında gerçekten zevk veren bir milli takım izledim uzun zaman sonra.
Bunların dışında bizim takımdaki diğer büyük sorun, Feldkamp dönemi ile "aslen" başlayan ve aşağı yukarı aynı kadroyu içeren ve doğru takviyeler yapılmayan oyuncu grubu. Hep bir sıkıntı oldu özellikle yönetimin tutumu. Kör olduk resmen. Paralar abuksubuk isimlere çarçur edildi. Sapr-Elano ahmet mehmet herkesin yetenekleri var ama 11 oyuncusu olmak devamlılık ister. Skora etki eder ya da dinamizm getirir. Ama ne Elano'da bu vardı ne Lincoln'de ne de "3 ay da olsa" 5-6 maçta gördüğümüz Misimoviç'te. Misi'ye haksızlık etmek istemiyorum çünkü kötü bir zamanda geldi. Elano için ise gayet iyi bir kadro ile Ardalarla, Kewell ve Baroşlarla hatta ve hatta KeiTalarla bolca fırsat buldu ama sonuç nafile. Çevirdiği-etki ettiği maç yok. Pana maçı örneği yanlış olur biraz şanslıydı kendisi.
Kısacası, Servet-Ayhan-Elano-G.Zan-A.Turan-Sarp-Barış-Aykut-Balta bu takımdan gitmeli. Baroş-Kewell ile konuşulup sakatlıkları göz önüne alınıp ya anlaşma (parasal indirim) yapılmalı ya da yol verilmeli. Kewell yinede kalabilir maç başına devam edecekse. Ama 11 için bu adam düşünülmemeli. İyi bir "örnek" ve yedek olmalı.İyi bir kaleci, 2 yabancı dinamik ve güçlü ortasaha, 1 yerli ortasaha, 2 yerli stoper Neill'in yanına "onu tamamlayacak" kesici-topa sert stoperler ve Baroş'un durumuna göre 1-2 forvet (1i genç 1i Baroş kalitesinde). Insua için asıp kesmek erken sonuçta genç biri ama ben pek umutlu değilim katılmayan olabilir elbette. Solbek (ilk 11 için) şart.