#9 Elano Blumer

Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

Orası ayrı bir tartışma konusu. Ben senin söylediğine cevap verdim. Elano'yu çok merak ediyorsan farklı kulüplerde oynadığı maçları izleyebilirsin. Burdaki istikrarsız performansını aşağılamak, kaale alınmanı sağlamaz.

İsteksizdi, gitmesi iyi oldu. İsterseniz kralı gelsin ama isteksiz olduktan sonra oynayamaz bir oyuncu.

Orası ayrı bir tartışma konusu. Ben senin söylediğine cevap verdim. Elano'yu çok merak ediyorsan farklı kulüplerde oynadığı maçları izleyebilirsin. Burdaki istikrarsız performansını aşağılamak, kaale alınmanı sağlamaz.

Afferin sana öyleyse..

Geldiği gün nasıl sevinmiştim, sabahın dördünde arkadaşı uyandırmıştım. :(

1904__207elano-gsda_v2.jpg

Elano belki gidecek ama Elano’nun üzerinden Galatasaray yıpratılmaya devam edilebilir. Herkesin merak ettiği birkaç soru sormak istiyorum. Elano, Brezilya Milli Takımı’ndaki performansını Galatasaray'da sergileyemedi. Ve biz Elano’yu yakından tanıyanlar olarak çok iyi biliyoruz ama sen böyle bir fark gördün mü ya da bu eleştirilere nasıl bir cevap verirsin?

Bunu tek olarak değerlendirmemek lazım. Daha önce yaptığınız birçok röportajda belirttim. Brezilya Milli Takımı'nda uzun zaman oynadım. Oradaki ve buradaki futbolcu grubu farklı. Mutlaka buradaki futbolcu grubu da çok kaliteli ama geçmişe baktığınızda bazı sakatlıklar yaşandı, benim kendi yaşadığım sakatlıklar oldu ve bu tip şeyler bir araya gelip takımın performansını düşürüyor. Takım iyiyse siz de otomatik olarak bir şeyler katarak iyi oluyorsunuz ama takım kötü gittiğinde mutlaka bu sizi de etkiliyor. Nedenleri de söylediğim gibi sakatlıklar.

Yeah, because yeah...

Elano'nun açıklamalarından da anlaşılıyorki Elano aslında biraz da kafasında futbolu bitirmiş. Takım iyi olsaydı kesinlikle daha iyi olur ve daha iyi performans sergilerdi orası kesin. Fakat direk Brezilya tercihi, eve dönüş, sadece Brezilya istedim vs. vs. açıklamaları da artık bir takım şeyleri kafasında bitirdiğinin de göstergesi.

[video=youtube;5j9SUITBf68]https://www.youtube.com/watch?v=5j9SUITBf68&feature=related[/video]

Teşekkürler Elano,yolun açık olsun.

Tamam Elano nerede oynadığı belli olmayan kahrolası bir kazmaydı(!)

Elveda Elano. Seni unutmayacağım

Bence 1. tekil cümlelere gerek yok. Bir çoğumuz öyle.

"Geçen yıl 8 yabancımızdan 2 si kalsa, hangi 2 sini seçersiniz?" anketinde Elano ve Santos üst sıralardaydı.

Bu yönetim sağolsun. !

Taraftarı anlamak güç. Xavi bize gelse ve iyi bir performans sergileyemese Xavi'de futbolcu değil denir herhalde. Xavi tartışılır hiç bir zaman takım, takımın kurgusu, kalitesi vs. vs. tartışılmaz.

Yıl 2010 artık dünya futbolunda birkaç futbolcu hariç öyle topu alan 3-4 kişi geçen ve sonrasında gol atan ya da çok fazla asist yapıp takım kötü iken takımı kurtaran oyuncu kalmadı. O zaman Arjantin'deki Messi de futbolcu değil. Ya takım "kazma" tabir edilen oyunculardan oluşur buna göre bir kurgu yapılır, ya da Elano, Baroş, Arda, Misi vs. vs. ile oynayacak pozisyon bilgisine sahip, futbol bilgisine sahip oyuncular alınır. Mustafa Sarp, Ayhan ve sonra Balta'yı götürelim Barça'ya neler değişir Barça'da. Artık futbol takım oyunu oldu. Messi bile futbolcu değil diye yorumlar yükselir sonrasında :)

Geri
Üst Alt