#9 Elano Blumer

Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

1,5 sezon yıllık 3 milyon euro'ya antreman yaptı ve gitti..

Dunyanin parasini alip yatti ve ustune plaket aldi. Boyle bir takim iste Galatasaray.

Cana da para kazaniyor, Neill da. Bu herif senelik 3 milyon euroya imza atarken kendisinden beklenenlerin farkindaydi heralde.

Adam gitse bir olay gitmese bir olay :D Gidince dünyanın parasını aldı gitti oluyor, ne yapsaydık gitmeden verdiğimiz paraları geri mi alsaydık :D

Farkındaydı veya değildi. Oynadığı futbol ile eleştirirsin ok, ama kimseden o parayı zorla almadı, yani eleştirecekseniz aldığı para için yönetimi ve başkanı eleştirmek gerekir diye düşünüyorum.

Sukurler olsun ki ben oyle dusunmuyorum. Ayrica kimse "Al Elano kaarsim 3 milyon euro" demedi, adam o parayi istedi ki yonetim verdi. O parayi isteyecek kadar ar sahibi olan adam bir zahmet 60 maca ciktigi takiminda Atletico maclari disinda da efor sarfetsin.

Pazarlıklarda ne oldu bilemem. Tabiki para isteyecek, adam bu işten geçiniyor. "İsteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü kara" hesabı işler bu işlerde. Bende derimki ; Vermeseydin abi. Sadece Elano için değil, Süper ligde birçok yerli ve yabancı oyuncu hakettiklerinin fazlasını alıyor veya veriliyor. Yönetim fazla para verdiğinin hatasını onu bedava göndererek telafi etmeye çalıştı. Demekki yönetimsel bir hata vardı. Ben bu açıdan düşünüyorum.

Yonetimin hatasi Elano'yu alip ona o parayi vermesinde. Elano'nun hatasi da yan gelip yatmasinda. City'de 10-15 mac yildizlasti, sonra yari-Katar Turkiye'ye para icin geldi, simdi de ulkesinde dondu OH MIS. Keske bizim de boyle kariyerimiz olsa arkadas. Almanya'da 5 sene calissam, Isvicre'de 5 sene calissam sonra 2 sene Katar sonra da Turkiye'ye don.

Elano da suck yok, sen koy barcelona ya xavi nin yanina Sarp ve Ayhani, bak bakalim nasil 5 yerler Real den, iyiki defansa daha serveti filan vermedik...

Hadi diyelim kimya uymadi, sat sezon sonu ? neoldu ruslar birden bire mi cekildi, o yüzden mi emir verdin Rijkaarda, oynatma Uefa macinda diye ? satmayi beceremediniz, sonra dünyanin kazigini yediginiz, ama halen tarafatara kar etmis gibi ortaya biseyeler atiyorsunuz.

Elano da suck yok, sen koy barcelona ya xavi nin yanina Sarp ve Ayhani, bak bakalim nasil 5 yerler Real den, iyiki defansa daha serveti filan vermedik...

Hadi diyelim kimya uymadi, sat sezon sonu ? neoldu ruslar birden bire mi cekildi, o yüzden mi emir verdin Rijkaarda, oynatma Uefa macinda diye ? satmayi beceremediniz, sonra dünyanin kazigini yediginiz, ama halen tarafatara kar etmis gibi ortaya biseyeler atiyorsunuz.

senin bu mantığına göre takımda kimsenin suçu yok çünkü herkesin yanında kötü birileri var illaki. Neyse ki yanlış düşünüyorsun. Elano yu karşılaştırman gerekenler arda ve harry dir yani mevkidaşları. Elano ne Arada nın ne de Kewell ın tırnağı etmez. İyi ki gönderildi. Kutluyorum yönetimi.

Abi Elano bir Cristiano Ronaldo degil. Bazi futbolcu lar vardir, takim oyunculardir, takim iyi olmayinca, sanki vasat bir futbolcu gibi görünüyorlar.

Örnek Xavi.

Takim ama adam gibi olunca, o vasat gözüken oyuncular birden takimi baska seviyelere tasiyabiliyor

Örnek yine Xavi. 2004 önce Xavi neydi ? kim burda onu dünya capinda oldugunu söylüyordu ?

Aman ki laf dokundurmayalim bizim Xavi ve Iniesta miza, yoksa Ayhan ve Sarp aga üzülür ve kötü oynama baslarlar...

Elano yanindakiler iyi oynayinca iyi oynasin diye mi senede 3 milyon euro aldi. OH LOL.

Elano yanindakiler iyi oynayinca iyi oynasin diye mi senede 3 milyon euro aldi. OH LOL.

kisaca yanlis transfer denir buna. Elano hic izlenmemis ozaman bize gelmeden önce. Elano bir Zidane miydi ? takimi sirtilyormuydu ? hayir ozaman o beklenti ne ? Ingilitere de oynadigi icin mi ?

Elano Xavi tipinde bir adamdir. Koy Xavi baska takima, bakalim ne oluyor yine o eski kötü günlerini görürüz

Xavi'nin kotu gunu falan yok.

Abi Elano bir Cristiano Ronaldo degil. Bazi futbolcu lar vardir, takim oyunculardir, takim iyi olmayinca, sanki vasat bir futbolcu gibi görünüyorlar.

Örnek Xavi.

Takim ama adam gibi olunca, o vasat gözüken oyuncular birden takimi baska seviyelere tasiyabiliyor

Örnek yine Xavi. 2004 önce Xavi neydi ? kim burda onu dünya capinda oldugunu söylüyordu ?

Aman ki laf dokundurmayalim bizim Xavi ve Iniesta miza, yoksa Ayhan ve Sarp aga üzülür ve kötü oynama baslarlar...

Fark şu; Xavi hiç bir zaman kötü oynuyula taraftarların gözüne batan bir oyuncu olmadı. Elano ise 40 maça çıkmış olsa 35 inde vasatın altı performans gösterdi. Yani Elano nun takım aslında iyi olsa Xavi gibi daha iyi performans göstereceğini beklemek desteksiz bir düşünce. Herkezin futbol görüşü kendine. Kimi sever elano yu kimi sevmez ama galatsarayda yaptıklarına bakınca sevmek için hiç bir neden yok ortada bu bir gerçek.

Ben barcelonayı 2003 ten beri izlerim. Sebebi de Ronaldinho dur. Ona olan sempatimden Barcelona maçlarını izlemeye başladım. O gittikten sonra da izlemeye devam ettim. Xavi 2 yıldır böyle dünyanın en iyi oyuncalarına aday gösterilen biri. Daha önce de çok iyiydi fakat 2 yıl öncesine kadar şu an olduğu gibi dünyanın en iyi oyuncuları listesinde ismi katiyen geçmiyordu. Fakat ondan öncesinde de (gelişme çağında) hiç bir zaman Elanonun şu an sergilediği kötü performansı sergilemedi. Sizin deyiminizle Elano gibi "takım kötü olduğu için kötü" olmadı. Takım kötüyken de kötü olmamayı başardı. Sonra da zamanla buralara geldi.

Geri
Üst Alt