#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

şu forumda kaç kişi tanıyor elanoyu merak ediyorum vallahi çok boş ezbere konuşuyolar

biri diyor lincolnü arıyoruz biri diyor lincolnün daha mücadelecesi takım oyuncusu fln filan ...

yahu tanımıyosan hiç izlememişsen konuşma bari belli etme

fenerbahçenin bu sene ki en güçlü yeri neresi? orta alan

???---emre--baroni----????

-----------alex------------

alexle emrede aynı takımda oynayamaz o zaman?

elano bi emredir lincolnde bi alextir en basit örneğiyle emre ne yapar önde basar top dağıtır elano ne yapar önde basar top dağıtır

+ ex özellikleride vardır joker oyuncudur sağ-sol-orta-forvet her yerde oynar gerekirse ve skorer özelliğide yüksektir elanoyu elano yapan bunlardır ama fiziksel olarak iyi bi elano bunları yapar aynı fiziksel olarak iyi olan bi emre gibi bu sene görüyoruz zaten

lincoln-alex türevi oyuncular 2. forvettir onların işidir gol atmak attırmak ama elanodan fln bunları beklemek yanlış ama gerektiğinde yapar o kalitesi de vardır

Elano'yu daha evvel duymuştun ama nasıl bir oyuncu olduğunu ben de bilmiyordum doğruyu söylemek gerekirse. Transfer edildiğinde Lincoln'nün yerine alınmış ve onun stilinde bir oyuncu olduğunu zannettim ve beklentim o yöndeydi.Kendisinden beklentilerimizi karşılacayacak futbolun göremeyince ufak ufak serzenişte bulunmaya başladım bende diğer arkadaşlar gibi. Tam bu esnada senin gibi arkadaşlar devreye girdiler "beyler siz ondan yanlış şeyler bekliyorsunuz o, ayrı özellikte bir futbolcu.Yani beyin görevi yapan değil sistem içinde oynayan kaliteli bir oyuncu." dediler. Biz de bu vesileyle tanımış olduk kendisini. Yalnız o zaman şöyle bir soru geliyor insanın aklına: Bu özellikte bir futbolcuya ihtiyaç varmıydı gerçekten.Yani bu özellikte bir oyuncunun eksikliğini mi hissediyordu takım? Eğer cevap evetse neden oynatılmıyor o zaman.Takımın beyni görevindeki futbolcu Arda'dır ve o pozisyonda oynatılıyor ve gayette iyi bir istatistiği var. Elano bu pozisyonda oynayamayacağına göre Ayhan M.Topal veya Sarp üçlüsünden birinin yerinde oynaması gerekiyor. Ama onlardan birini bile kesemedi.Arda'yı solda oynatıp Ardanın görevini Elano verdiklerinde de verim alınamadığını gördük.Geriye ne kalıyor o zaman? valla ben bir mevkii bulamıyorum.Hocada bulamıyor ki yanında oturtuyor.Bulan varsa izah etsin.Bundan sonra performansı değişir mi değişmez mi bilmiyorum.Bekleyip göreceğiz.

Elano tembel bir oyuncu bunu Man City'li S.Ireland'ta kanitliyor.

Lincoln olayi zaten bir baska, Lincoln oynamak istedigi zaman, Kaka bile yaninda halt etmis.

Elano, öncelikle ortasaha "köprü" oyuncudur, aynen Kim Källström'un oldugu gibi ama Kim bu sene herseyi yapiyor,müthis oynuyor. Keske gelseydin be Kim.

Atin atin. Elano bir oynasin hepimizin agzi acik kalacak insallah.

Ayni Kayseri'ye attigi gol gibi.

Ulan şu adamın bi an önce fiziğinin yerine gelmesini istiyorum o kadar ya.

Fenerlisinden tut çoğu medya ve medya yazarları hep ümidi kesmiş biçimde yorumlarda şöyle: Abartılan milli oyuncu. Çok abartıldı, abartıldığı kadar değil. Milli takıma Kleberson bile giriyor Elano niye girmesin. gibi yorumlarda görüyorum.

Hadi Elano, hadi ! Güvenimiz tam sana !

Fiziği yerine gelsin bi, sadece bunu istiyorum şimdilik. Devre arasından sonra oturup Elano'yu izlemek istiyorum ......... Basın ne yazacak bizim taraftar ne diyecek merak ediyorum :)

Ulan şu adamın bi an önce fiziğinin yerine gelmesini istiyorum o kadar ya.

Fenerlisinden tut çoğu medya ve medya yazarları hep ümidi kesmiş biçimde yorumlarda şöyle: Abartılan milli oyuncu. Çok abartıldı, abartıldığı kadar değil. Milli takıma Kleberson bile giriyor Elano niye girmesin. gibi yorumlarda görüyorum.

Hadi Elano, hadi ! Güvenimiz tam sana !

Fiziği yerine gelsin bi, sadece bunu istiyorum şimdilik. Devre arasından sonra oturup Elano'yu izlemek istiyorum ......... Basın ne yazacak bizim taraftar ne diyecek merak ediyorum :)

Aynen katiliyorum renkdas. Haydi hayirlisi!

bakalım ne zaman düzelecek :D umarım 1 seneyi felan bulmaz :D

Ben derim arkadas. Su ana kadar Elano'nun ne Linderothlugunu gordunuz? Lincoln ondan daha mucadelecidir, Elano attigi ara paslar direk rakibe gidince utancindan basmak zorunda kaliyor. Ayrica Lincoln Alex'ten cok daha fazla kosan, basan bir adam. Alex hayatinda kanatlara kacmis mi aceba? Buna karsin Linc ustanin Arda'ya Bordo macinda attirdigi gole bakiniz. Soldan alip rakibin agzina vuruyor.

Alex hayatında kaç kere kanatlara kaçmış demek yanlıştır.İnter maçına Deivid'e attırdığı gol neydi?

Elano'yu daha evvel duymuştun ama nasıl bir oyuncu olduğunu ben de bilmiyordum doğruyu söylemek gerekirse. Transfer edildiğinde Lincoln'nün yerine alınmış ve onun stilinde bir oyuncu olduğunu zannettim ve beklentim o yöndeydi.Kendisinden beklentilerimizi karşılacayacak futbolun göremeyince ufak ufak serzenişte bulunmaya başladım bende diğer arkadaşlar gibi. Tam bu esnada senin gibi arkadaşlar devreye girdiler "beyler siz ondan yanlış şeyler bekliyorsunuz o, ayrı özellikte bir futbolcu.Yani beyin görevi yapan değil sistem içinde oynayan kaliteli bir oyuncu." dediler. Biz de bu vesileyle tanımış olduk kendisini. Yalnız o zaman şöyle bir soru geliyor insanın aklına: Bu özellikte bir futbolcuya ihtiyaç varmıydı gerçekten.Yani bu özellikte bir oyuncunun eksikliğini mi hissediyordu takım? Eğer cevap evetse neden oynatılmıyor o zaman.Takımın beyni görevindeki futbolcu Arda'dır ve o pozisyonda oynatılıyor ve gayette iyi bir istatistiği var. Elano bu pozisyonda oynayamayacağına göre Ayhan M.Topal veya Sarp üçlüsünden birinin yerinde oynaması gerekiyor. Ama onlardan birini bile kesemedi.Arda'yı solda oynatıp Ardanın görevini Elano verdiklerinde de verim alınamadığını gördük.Geriye ne kalıyor o zaman? valla ben bir mevkii bulamıyorum.Hocada bulamıyor ki yanında oturtuyor.Bulan varsa izah etsin.Bundan sonra performansı değişir mi değişmez mi bilmiyorum.Bekleyip göreceğiz.

Arda takımın beyni olarak görev yapabiliyor.Ama Arda ceza sahası çevresinde etkili bir oyuncu.Topu geriden gelip uzun,ters toplar atamaz,tempoyu ayarlayamaz.Geriye geldiği zaman temposu düşer,gerçek yerinde yani ceza sahası çevresinde etkili olamaz.Ama Elano geriden oyun kurar, artı olarak ceza sahası çevresinde şut veya arapas kullanabilir.Çünkü Elano'nun kondisyonu,dayanıklılığı Arda'dan fazladır.He bunda ne var diyeceksin.Hemen söyleyim;belki Arda'lı oyun dizilişimiz lig maçlarında pek zaaf göstermez.Ama mücadele ve teknik olarak bizle aynı güçte veya bizden güçlü takımlar karşında çıkarken top kaybetme sorunumuz olur.Ve bu kaybettiğimiz toplar sonrasında forvetler geriye dönemez.Takım savunması anlayışı bozulur.O yüzden Elano bu takıma gereklidir.En azından sözleşmesi sonuna kadar yani 4 yıl boyunca bu takımın oyun lideri olacaktır.

elano bu takımda ayağına top en yakışan futbolcudur..

ve emin olun yakın zamanda takımın değişilmezi olacaktır

azıcık sabır...

Ben derim arkadas. Su ana kadar Elano'nun ne Linderothlugunu gordunuz? Lincoln ondan daha mucadelecidir, Elano attigi ara paslar direk rakibe gidince utancindan basmak zorunda kaliyor.

"Tipinde" kelimesini neden kalınlaştırdım sence? Böyle bir alıntı yapılmasın diye. Elano, Linderoth tipinde bir futbolcudur evet. Tarzları birbirine yakındır. Ama Linderoth gibi ön libero değil, orta sahadır.

En basitinden söyliyim. Bir ön libero vardır, bir orta saha vardır, birde forvet arkası (2. Forvet veya 10 numara) vardır. Elano orta saha oyuncusu. Bu kadar basit.

Ayrica Lincoln Alex'ten cok daha fazla kosan, basan bir adam. .

Sadece Almanya'da oynadığımız deplasmanlarda ama dimi?

Alex hayatinda kanatlara kacmis mi aceba? Buna karsin Linc ustanin Arda'ya Bordo macinda attirdigi gole bakiniz. Soldan alip rakibin agzina vuruyor

Alex'in en önemli özelliği o zaten. Lincoln'ü gözünüzde büyütmeyin. İyi oynadığı maç sayısı 2 elin parmaklarını geçmiyor. 10 maç iyi ise 25 maç kötü olan adamı bu kadar yüceltmeyin.

Lincoln'un oynadigi maclari tek tek degerlendirecek halim yok, onun etkisini gormek icin gecen sene onun yoklugunda oynadigimiz futbolu hatirla, Kayseri'den farkimiz yoktu. Su ana kadar gordugum Elano'nun Lincoln'den mucadele yonunden fazlasi olmadigi, Lincoln deli gibi basmazdi ama ilerde tek forvetle birlikte alan savunmasi yapardi ve bunu iyi yapardi. Elano Lincoln'den daha geride oynuyor ve yaptigi pres Lincoln'den iyi degil. Ha hucum bakimindan Lincoln'un yanindan gecemez. Ne bir calimi, ne bir ara pasi var. Oyun zekasi ve gorusu iyi, ve acikcasi simdiye kadar iyi oynamadiysa etrafindakilerin bos bos bekleyip hicbir hareketlenme yapmamasindandir. O yuzden Elano konusunda su anlik bunlari soylerim. Ama oynadigimiz futbola bakilirsa bize Elano gibi bir adam mi yoksa Lincoln mu derseniz Lincoln derim. Elano fazla pasif kaliyor, hem ofansif hem defansif anlamda. Hatta kotu oynadigi icin 3 defansif orta sahaya donmek zorunda kaldik. Eger hucuma katkisi yeterli olsaydi Lincoln gibi serbest oynar, arkasinda da 2 tane defansif adam olurdu ki Elano forma girdiginde olacak olan bu.

Lincoln'un oynadigi maclari tek tek degerlendirecek halim yok, onun etkisini gormek icin gecen sene onun yoklugunda oynadigimiz futbolu hatirla, Kayseri'den farkimiz yoktu. Su ana kadar gordugum Elano'nun Lincoln'den mucadele yonunden fazlasi olmadigi, Lincoln deli gibi basmazdi ama ilerde tek forvetle birlikte alan savunmasi yapardi ve bunu iyi yapardi. Elano Lincoln'den daha geride oynuyor ve yaptigi pres Lincoln'den iyi degil. Ha hucum bakimindan Lincoln'un yanindan gecemez. Ne bir calimi, ne bir ara pasi var. Oyun zekasi ve gorusu iyi, ve acikcasi simdiye kadar iyi oynamadiysa etrafindakilerin bos bos bekleyip hicbir hareketlenme yapmamasindandir. O yuzden Elano konusunda su anlik bunlari soylerim. Ama oynadigimiz futbola bakilirsa bize Elano gibi bir adam mi yoksa Lincoln mu derseniz Lincoln derim. Elano fazla pasif kaliyor, hem ofansif hem defansif anlamda. Hatta kotu oynadigi icin 3 defansif orta sahaya donmek zorunda kaldik. Eger hucuma katkisi yeterli olsaydi Lincoln gibi serbest oynar, arkasinda da 2 tane defansif adam olurdu ki Elano forma girdiginde olacak olan bu.

Artık tek kişiye endeksli takımı sil kafandan olmayacak öyle birşey. Artık takım oyunu oynuyoruz. Total futbol anlayışını yerleştirmeye çalışıyor Rijkaard. Lincoln'müş, Felipe'ymiş bu adamların nazını kaprisi keyfini çekecek halimiz yok. Bu tarz adamlar yıllarca Türk futbolunun geriye gitmesini sağladı. Hepsi istatistiğe oynayan adamlar. Bak Alex'e harika ötesi istatistikleri var ama takımın ne başarısı var 6 senedir?

Bir sistem içine yerleştikten sonra herkes gelip geçici sistem kalıcı olcak. İşte o zaman unutulcak geçmişteki bu cambazlar.

ihtiyacımız elbette var hedef total futbolsa elano bu sistemin temel parçasıdır ne diyor total futbol top her zamanda sende kalıcak top seni değil sen topu koşturucaksın 1.felsefe bu olduğuna göre elano bu işi iyi yapan ender futbolculardan milli takımında izleyin ne dediğimi anlıcaksınız brezilya milli takımında 33 lük gilberto silvadan başka koşan adammı var allah aşkına ama beli sistemleri oturmuş tıkır tıkır işliyor

millet hala lincoln lincoln fln filan diye saçmalıyor siz aldırmayın bazı kesim sistem sistem diye bi taraflarını parçalarken bazıları ise hala lincoln şurda olsaydı burda olsaydı yok geçen sene şu kadar asist yapmış yok şu kadar gol atmış diye zırvalıyor gördük lincolnün en iyi zamanında lig 3. süydük ki bi şey daha rijkaard lincolnü adam ederdi galatasarayın ihtiyacı olsaydı lincolne yine getirtirdi

lincoln adam gibi adam olsa idi suanda ne keita ne arda konusulurdu.

lincoln resitali izlerdik her mac.

ama adam olmayinca kulupsuz kalabiliyor insanoglu

kalite olarak cok pis bir adam

yetenek olarak OLAGANUSTU bir dunya stari.

Iyi gunler herkeze. Ilk mesajim, hayirli olsun.

Topal- Linederoth - Elano diyen arkadasa katiliyorum.

Tabii birde medyada adami cekip vurmadiklari kaldi, oda ayri konu.

Arkadaşlar Linderoth ile Elano aynı mevkilerin oyuncusu değil :) Bu dakikadan sonra yapılacak tek şey sabır göstermek ve Elano'yu izlemek bence.

herkes başka bişi diyor sapla samanı karıştırmayın

futbolu mu bilmiyoruz gidin menajerlik oynayın kapın bişiler öğrenin

linderoth dmc dir yani defansif orta saha ya da defansif ön libero

elano mc dir yani orta saha

lincoln ise amc dir ofansif orta saha

niye sapla samanı karıştırıyoruz anlamıyorum ki

bakın bi örnek daha vereyim chelsea klasik 11 i ve dizilişi

-cech-

-bosingwa-terry-alex-cole-

-essien-ballack(deco)-

-lampard-

-kalou-drogba-anelka

orta alan ve hücum şekli bize yakın olan takımlardan chelsea onun için örnek verdim

essien-topal-sarp veya linderoth olur bizim takımda

ballack-deco görevi ise elanonundur bunda ayırt edemicek bişey yok çoğu avrupada ki modern takımların oyun stili bu şekilde bi sürü örnek verebilirim bizim sistemde mantalite anlamında buna yakın ama oynayamıyoruz orası ayrı

Arkadaşlar Linderoth ile Elano aynı mevkilerin oyuncusu değil :) Bu dakikadan sonra yapılacak tek şey sabır göstermek ve Elano'yu izlemek bence.

İkiside çift yönlü orta saha oyuncuları. Linderoth biraz daha defansif yönde oynuyor ama yanyana rahatlıkla oynarlar. İkiside sistem ve takım oyuncuları çünkü. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt