#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

İkiside çift yönlü orta saha oyuncuları. Linderoth biraz daha defansif yönde oynuyor ama yanyana rahatlıkla oynarlar. İkiside sistem ve takım oyuncuları çünkü. :)

arkadaşım ikiside çift yönlü orta saha oyuncuları amma birinin defansa katkısı % 70ken diğerinin %40 dır

birinin ofansa katkısı %30 ken diğerinin %60 dır

biri defansif yönde kademe yapar top keser top kapar ve bunları olabildiğince

dikine ofansif yönde olumlu kullanmaya çalışır

diğeri orta sahayı yönetir defansif-ofansif hat arasında bi köprüdür topu alır ileri taşır ve yönlendirir top rakipteyken biraz önde basar ve daha sonra topun arkasına geçerek alan savunması yapar 2 si farklı tarzda oyunculardır ama yan yana güzel bi ikili olabilirler dediğin gibi

Artık tek kişiye endeksli takımı sil kafandan olmayacak öyle birşey. Artık takım oyunu oynuyoruz. Total futbol anlayışını yerleştirmeye çalışıyor Rijkaard. Lincoln'müş, Felipe'ymiş bu adamların nazını kaprisi keyfini çekecek halimiz yok. Bu tarz adamlar yıllarca Türk futbolunun geriye gitmesini sağladı. Hepsi istatistiğe oynayan adamlar. Bak Alex'e harika ötesi istatistikleri var ama takımın ne başarısı var 6 senedir?

Bir sistem içine yerleştikten sonra herkes gelip geçici sistem kalıcı olcak. İşte o zaman unutulcak geçmişteki bu cambazlar.

Total futbol motal futbol yas. Herkes tutturmus total futbol diye, alakasi yok aslinda. Gecen seneki kici kirik defansla bile Avrupa'da iyiydik. O kadar takimla oynadik, Lincoln kadar yetenekliyi birak onun yarisi kadar bir adam bile yoktu. Bu adam Schalke'de de oynadi, Almanya'da tek kisiye endeksli takim mi var? O yuzden tek adam masallarini gecelim. Elano Avrupa icin -takim oturdugunda- iyi transfer olur, cunku takim oyuncusu, Lincoln kadar yetenekli olmadigi icin butun paslar onda toplanmiyor, orta sahada pasor gorevi yapiyor. Ama Turkiye icin olmaz, cunku ya Apyah, Ernst gibi hayvan olacan ya da Alex, Lincoln gibi hucum erbabi olacan, yoksa yash.

Total futbol motal futbol yas. Herkes tutturmus total futbol diye, alakasi yok aslinda. Gecen seneki kici kirik defansla bile Avrupa'da iyiydik. O kadar takimla oynadik, Lincoln kadar yetenekliyi birak onun yarisi kadar bir adam bile yoktu. Bu adam Schalke'de de oynadi, Almanya'da tek kisiye endeksli takim mi var? O yuzden tek adam masallarini gecelim. Elano Avrupa icin -takim oturdugunda- iyi transfer olur, cunku takim oyuncusu, Lincoln kadar yetenekli olmadigi icin butun paslar onda toplanmiyor, orta sahada pasor gorevi yapiyor. Ama Turkiye icin olmaz, cunku ya Apyah, Ernst gibi hayvan olacan ya da Alex, Lincoln gibi hucum erbabi olacan, yoksa yash.

congratsm.gif
bakınız üstad yorumu...

Elano eğer ikinci yarıda fırtına gibi eserse güzel oynarsa dünya kupasından sonra değerini ikiye katlar.

:ciftetelli: Yoruma bak. Yok artık ya :D

Cumartesi akşamı İngiltere maçında 90 dk.oynasada seyretsek. Ntvspor saat:19:00 Brezilya-İngiltere

Total futbol motal futbol yas. Herkes tutturmus total futbol diye, alakasi yok aslinda. [/B]

Devam edin, bu işler Türkiye'de olmaz yorumlarına. Bu zihniyet yüzünden Türk futbolu bir arpa boyu ilerlemiyor zaten.

Gecen seneki kici kirik defansla bile Avrupa'da iyiydik. O kadar takimla oynadik, Lincoln kadar yetenekliyi birak onun yarisi kadar bir adam bile yoktu. Bu adam Schalke'de de oynadi, Almanya'da tek kisiye endeksli takim mi var? O yuzden tek adam masallarini gecelim. Elano Avrupa icin -takim oturdugunda- iyi transfer olur, cunku takim oyuncusu, Lincoln kadar yetenekli olmadigi icin butun paslar onda toplanmiyor, orta sahada pasor gorevi yapiyor. Ama Turkiye icin olmaz, cunku ya Apyah, Ernst gibi hayvan olacan ya da Alex, Lincoln gibi hucum erbabi olacan, yoksa yash.

Yıllardır futbolcu istatistiklerine bakıp kendinizi tatmin ediyorsunuz. Tekrar söylüyorum bize kendi istatistiklerine oynayacak adamlar değil, takım istatistiklerine oynayacak (kısaca takım oyuncusu) adamlar lazım. Geçen sene Lincoln değilde ondan daha az yetenekli! olan Elano olsaydı Avrupa Ligini ve süper ligini daha önemli yerlerde bitirebilirdik.

Ayrıca Lincoln'ün şu dünyaya bedel yeteneklerini yıllardır bir ben keşfedememişim sanırım. Şut desen Elano daha iyi, oyun zekası desen Elano'dan hiçbir fazlası yok, pas tekniği desen açık ara Elano, mücadele desen açık ara Elano derim. Lincoln'ün Elano'dan artısı golcülük özelliği daha iyiydi. Nasıl Kewell, Keita'dan daha golcü bir kanat oyuncusu diyorsak Lincoln'de Elano'dan daha golcü bir oyuncuydu. Bunun sebebide mevkilerinin farklı olmasıdır.(Elano bir orta saha, Lincoln ise 2. forvettir.) :)

(Elano'nun yazdığım özellikleri tamamen City ve milli takım performanslarına göredir.)

Devam edin, bu işler Türkiye'de olmaz yorumlarına. Bu zihniyet yüzünden Türk futbolu bir arpa boyu ilerlemiyor zaten.

Yıllardır futbolcu istatistiklerine bakıp kendinizi tatmin ediyorsunuz. Tekrar söylüyorum bize kendi istatistiklerine oynayacak adamlar değil, takım istatistiklerine oynayacak (kısaca takım oyuncusu) adamlar lazım. Geçen sene Lincoln değilde ondan daha az yetenekli! olan Elano olsaydı Avrupa Ligini ve süper ligini daha önemli yerlerde bitirebilirdik.

Ayrıca Lincoln'ün şu dünyaya bedel yeteneklerini yıllardır bir ben keşfedememişim sanırım. Şut desen Elano daha iyi, oyun zekası desen Elano'dan hiçbir fazlası yok, pas tekniği desen açık ara Elano, mücadele desen açık ara Elano derim. Lincoln'ün Elano'dan artısı golcülük özelliği daha iyiydi. Nasıl Kewell, Keita'dan daha golcü bir kanat oyuncusu diyorsak Lincoln'de Elano'dan daha golcü bir oyuncuydu. Bunun sebebide mevkilerinin farklı olmasıdır.(Elano bir orta saha, Lincoln ise 2. forvettir.) :)

(Elano'nun yazdığım özellikleri tamamen City ve milli takım performanslarına göredir.)

Benim gördüğüm, dünyada araya en iyi pas bırakan adamlardan biriydi lincoln. Tüm dünya piyasasından bahsediyorum. Onun dışındakilere katılıyorum.

Kıyaslamaya devam olarak gibi anlaşılır ama.

Lincoln çok yetenekliydi kabul. Fakat madem böyleydi bu adam niye Elano kadar tanınmıyor şuan ? Dünyada kim daha çok sükse yapmış ? Kim milli takımda hala devam ediyor ? Bu bile "GENEL" anlamda kalite farkını belli ediyor. Lincoln yetenekli kaliteli süper bi futbolcu ama Elano daha komplike daha mücadeleci yönü ağır vs.vs. sayarsın devam eder.

Bi daha Lincoln demeyin lütfen.

Adam burdayken laflara devam, gidince ve yerine dünyaca ünlü birisi gelince, performans "bazı nedenlerden" dolayı düşükse hemen Lincoln dursaydı keşke, yok bülent hoca şöyle yaptı, yok yetenekleri şöyleydi felan.

Bırakın Allah aşkına yahu. Lincoln şuan takımda olsa bile 11'de yer bulamazdı kendine. Sistemde Lincoln gibi futbolcu yok bizim. Yani onun tarzında yok, olamazda zaten.

Tamam ya kötü oyuncu sizi mi kıracaz.

Haldun, Elanoya kapıyı göster hemen.

:005::bid: Kralsın üstad.

Sanırım bu topicte periyodik olarak Lincoln'den bahsetmek hastalık haline gelmiş

bıktım şu lincolnden bıktım. Galatasaray spor kulübünün tükürdüğünü yalamak isteyen varsa buyursun YALASIN..

Kıyaslamaya devam olarak gibi anlaşılır ama.

Lincoln çok yetenekliydi kabul. Fakat madem böyleydi bu adam niye Elano kadar tanınmıyor şuan ? Dünyada kim daha çok sükse yapmış ? Kim milli takımda hala devam ediyor ? Bu bile "GENEL" anlamda kalite farkını belli ediyor. Lincoln yetenekli kaliteli süper bi futbolcu ama Elano daha komplike daha mücadeleci yönü ağır vs.vs. sayarsın devam eder.

Bi daha Lincoln demeyin lütfen.

Adam burdayken laflara devam, gidince ve yerine dünyaca ünlü birisi gelince, performans "bazı nedenlerden" dolayı düşükse hemen Lincoln dursaydı keşke, yok bülent hoca şöyle yaptı, yok yetenekleri şöyleydi felan.

Bırakın Allah aşkına yahu. Lincoln şuan takımda olsa bile 11'de yer bulamazdı kendine. Sistemde Lincoln gibi futbolcu yok bizim. Yani onun tarzında yok, olamazda zaten.

Bizde değilde shalke'de devam etseydi, brezilya milli takımına çağrılırdı, bence Lincoln Galatasaray'da son zamanlarda ki en yumuşak bilekli futbolcu Keita ile birlikte, ve de oyun zekası süper, konu uzadı neyse.:D

sabır sabır sabır sabır sabır sabır sabır sabır

Neden acaba günümüzde Liverpool, ManU, Barcelona, Arsenal gibi dünya kulüplerinde ya 4-4-2 yada 4-3-3 oynanıyor? Neden Lincoln yerine Elano, Carrick, Fabregas tarzı oyuncular oynuyor hiç düşündünüz mü?

Lincoln'ün o süper yeteneklerini bir ben görmedim galiba. Attığı "ara paslar" dışında bir meziyeti olmayan kişiydi. Diyeceksiniz ki e işte daha ne yapacak?

Yapacak, mücadele edecek, takım oyunu oynayacak. Yoksa Avrupa'da başarılı olamazsınız.

Neden acaba günümüzde Liverpool, ManU, Barcelona, Arsenal gibi dünya kulüplerinde ya 4-4-2 yada 4-3-3 oynanıyor? Neden Lincoln yerine Elano, Carrick, Fabregas tarzı oyuncular oynuyor hiç düşündünüz mü?

Lincoln'ün o süper yeteneklerini bir ben görmedim galiba. Attığı "ara paslar" dışında bir meziyeti olmayan kişiydi. Diyeceksiniz ki e işte daha ne yapacak?

Yapacak, mücadele edecek, takım oyunu oynayacak. Yoksa Avrupa'da başarılı olamazsınız.

Nokta.

Daha uzamasın tartışma artık Elano konusunda Lincoln tartışmak garip oluyor biraz... :o

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt