#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Kötü olduğunu zannetmiyorum adam oynuyor oyununu Kayserispor'a ikinci yarı o golü atabilseydi ve Emre Çolak'a son dakikada verdiği pasta Emre Çolak golü atabilseydi kahraman derdiniz adama..

Adam oynuyor oyununu sabırlı olun takım olarak iyi oynamamız lazım yoksa bütün oyuncular kötü gözükür

Lincoln'ün yerine alınmadığı doğru. Fakat daha fazla aksiyon bekliyoruz kendisinden. Daha çok topla buluşmalı ve daha çok pas atmalı, kendini göstermeli.

Kendini gösterdiği zamanları da çok gördüm ben. Hatta içerdeki Pana. maçında çok açığa çıkmıştı adam isyan ediyordu pas atmıyorlar diye kendisine. Spiker bile durumu fark edip "Elano isyan ediyor pas gelmiyor diye" bile demiştti hatta. Hep boşa kaçıyordu, ama pas atan yoktu. Bazı lig maçlarında da böyle olmuştu herkes bundan yakınıyordu hatta. Acaba düşünüyorum yani neden böyle bir durum oluştu ? Takım Elano'yu sahiplenmedi gibime geliyor bana. Gol sevinci oluyor en son Elano gidiyor oraya, doğum gününde Arda ile pek içli dışlı değilmiş zaten birisi öyle demişti. Takım neden böyle yapıyor merak ediyorum birisinin bu sorunu çözmesi gerek. Eğer böyle bir durum varsa futboluna direkt etki eder çünkü düşüün takıma geldiniz ama yalnızsınız Kewell,Baros,Jo var onlarda sakat ben olsam Elano'dan bağımsız konuşuyorum çok kötü olurum sahada sizi sevmiyorlar pas atmıyorlar felan oynayasım gelmez. Böyle bir durum var demiyorum ama böyle bir durum olduğunu ciddi şekilde düşünmeye başladım... Takım Elano'yu tam olarak sahiplenmedi bence.

pas atılmadığı gerçeği var ama sebebi yine elano nun kendisi kendini kabul ettiremedi takıma. güven sağlayamadı diğer futbolculara kendinizden pay biçin, hiç mi halı sahalarda kenarda dururken eksik olan tanımadığınız bi takımda oynamadınız? ben oynadım çok başta kimse güvenmez sen bir iki iyi hareket yapınca paslar gelir, ya da gelmez ne kadar iyi olsanda aldığın ilk toplarda iyi izlenim bırakmazsan ağzında kuş tutsan faydası yok.

bunları geçelim de ben yine de elanonun estra bir oyuncu olmadığını düşünüyorum yani gereksiz. Çok daha ucuza elanodan kat kat iyi adamlar alınabilirdi orta sahaya. elano ne amf oynar ne mf ne de dmf hiçbirini layıkıyla yapamaz bu takımda.

Daha çok oyunun içinde olmalı tek eksiği bu bence.Bu Elano'nun sorunu mu? Takım arkadaşlarının sorunumu bilmiyorum,bakıyorum Keita oyun kuruyor bu olmamalı,Keita çizgide durmalı,Elano her atağı kurmalı,insiyatif almalı ya da arkadaşları vermeli Elano en iyi pas atabilen adam takımda ki o yüzden köprü olarak onu çok iyi kullanmalıyız,geçen süre zarfında iyi kullandığımızı düşünmüyorum.Hatta hiç faydalanamadık.

Allah askiniza guldurmeyin beni, neymis Elano,Lincoln'un yerine alinmamis.Arda sol kanat oyuncusu(genel olarak ve en verimli yeri) Keita kanat oyuncusu Ayhan'i saymiyorum.Topal,sarp ve baris defansif orta saha e soruyorum arkadaslara orta sahada Hagi ve Alex pozisyonunda oyuncumuz kim simdi bana demeyin Arda sezon basinda hic dusunulmemisti o bolgeye.Kesinlikle Elano forvet arkasi oynamasi için alinmistir.Niyetim tartismak degil ama ..............

.

Allah askiniza guldurmeyin beni, neymis Elano,Lincoln'un yerine alinmamis.Arda sol kanat oyuncusu(genel olarak ve en verimli yeri) Keita kanat oyuncusu Ayhan'i saymiyorum.Topal,sarp ve baris defansif orta saha e soruyorum arkadaslara orta sahada Hagi ve Alex pozisyonunda oyuncumuz kim simdi bana demeyin Arda sezon basinda hic dusunulmemisti o bolgeye.Kesinlikle Elano forvet arkasi oynamasi için alinmistir.Niyetim tartismak degil ama ..............

.

Bana 4-3-3 sisteminde forvet arkasını gösterirmisin?

Takıma yeni yeni alıştı demedikmi devre arasına gelene kadar? Defalarca demedikmi bireysel yeteneği farklı olan bir oyuncu diye? Sadece tek pası düşünen bir isim Elano. Takım ile birlikte oynayan ve oynatan bir adam. Oyunun 2 yönünde de etkili olan bir adam. Elano bir Arda, Bir Keita, Bir Kewell değil Ayhan'ın 3 gömlek üstü olan tipik bir orta sahadır. Çokta iyi yapıyor görevini. Önceki sayfalarda sözlük'ten alıntılar yapmıştım. Oku onları da bir iki şey kap.

Düşüncemi bu? Bu düşünceyi kaldırmak lazım bu ülkeden ne dersin?

Arkadaşım farkındaysan sezon bitiyor neredeyse hala alışacakmı beyefendi takıma..O muhteşem tek paslarının yanında bir iki golünü ne zaman izleyeceğiz?Sözlük yazarı olman yada mükemmel düşünce gücün beni hiç alakadar etmiyor.. Fevkalade zihniyetine bir soru daha sorabilirmiyim? Koca Galatasaray takımında forvet yok,nasıl gol atabiliriz acaba?Ya da bu golsüzlükle Ankaraspordan başka kimi yenebileceğiz?:allaalla6vr:

Arkadaşım farkındaysan sezon bitiyor neredeyse hala alışacakmı beyefendi takıma..O muhteşem tek paslarının yanında bir iki golünü ne zaman izleyeceğiz?Sözlük yazarı olman yada mükemmel düşünce gücün beni hiç alakadar etmiyor.. Fevkalade zihniyetine bir soru daha sorabilirmiyim? Koca Galatasaray takımında forvet yok,nasıl gol atabiliriz acaba?Ya da bu golsüzlükle Ankaraspordan başka kimi yenebileceğiz?:allaalla6vr:

Elano konusunda çok fazla yorum yaptım forumda bakarsan görürsün.

Forvet konusuna gelince hesaplarda ne Kewell'ın, nede Jo'nun sakatlığı vardı.

Dün daha cok 4-4-2

Yada 4-2-4 gibi oynadik Arda ve Elano hic orta sahaya gelmediler

Antalya macinda Mehmet'in yaninda Elano olmali Mustafa'da ilerde serbest oynatilmali ileri ucta heryerde pres yapsin diye

Ufuk

Ugur - Neill - Emre - Caner

Elano - Mehmet

Mustafa(Serbest)

Keita - Arda - Gio​

Emre, Mehmet ve Neill sayesinde artik bu kadar riskli oynayabiliyoruz onlarin sayesinde duvar gibi defansimiz oldu

Suanki performansıyla Fiyaskodur bence.En önemli maçlarımızdan biri.Bu maçta olmayacaksa hangi maçı bekliyor?

Eger sen 4-3-3 oynadigimizi dusunuyorsan haklisin yer yok.Ama biz 50 cesit farkli sistemle oynuyoruz.

Bilmediğini düşünerek söylüyorum hocam;

4-3-3 veya 4-4-2 sadece diziliştir, sistemimiz hiç değişmemiştir. Sene başından beri sistem aynı kaldı bizde, ama diziliş farklılıkları oldu tabii. 2.devreden itibaren 4-4-1-1 dizilişiyle oynuyoruz. 4-4-1-1'de ortadaki 4 oyuncunun ikisi zaman zaman ön libero, zaman zaman ofans-defans birlikte çift yönlü oynayan oyuncular. Mesela Antep maçında Elano çift yönlü oynadı çokta güzel oynadı. Denizli maçında ön libero oynadı çok dikkat ettim ofansa hiç çıkmadı bile, yani Rijkaard'ın talimatı gereği böyle oynadı ve hastaydı biraz. Ama 4-3-3 dizilişiyle hiç değişmedi oyuncu yerleri. Ortadaki 3 oyuncunun biri ön libero oldu, diğer ikisi çift yönlü oynayan oyuncular oldu. Elano bu sistemde bu sene sürekli oynamadı takımda ilk yarı, oynadığı maçların çoğunda iyi oynadı, iyi oynamasa bile çok mücadele etti bunu biliyorum. Herneyse, biz eğer forvet arkasıyla oynuyor olsaydık son maçtaki gibi olurdu, 4-4-1-1 olurdu. Ama o da tam forvet arkası değil, Lincoln gibi değil, 2.forvet gibi şu anki oyunumuzdaki ilerdeki Elano. Ama Elano bu haliyle birşey yapamazdı dün. Dikkat edin topu hep kanatlara yaydık, Keita çalım felan denedi oyunu o kurdu. Ama böyle olmamalı... Elano orta sahaya geçmeli, ön libero olmamalı, o zaman Antep maçındaki oyununu veya iyi oynadığı maçlardaki oyununu sürekli ortaya koyacak eminim. Bildiğim kadarıyla genel yapısı 1 maç oynayıp 10 maç yatan bir yapı değil. Ama her maç neredeyse farklı mevkiide oynuyor. Bir maç ön libero oluyor, diğer maç orta saha oluyor, diğer maç gizli forvet/forvet arkası oluyor, bazen forvet oynuyor direkt.

Böyle sürekli yer değiştirirsen oyuncuyu oynar ama etkisiz olur. Elano eminim sene başından beri sürekli kadroda olsa, hep orta sahanın ortasında oynasa çift yönlü olarak %99 sürekli olarak güzel performans sergileyecek... Ama Rijkaard böyle değerlendiriyor, çünkü Elano komple bir oyuncu. Sağda, solda, ortada, ön liberoda, forvet arkasında oynar, ama her maç farklı farklı oynatırsan da performansını tam olarak yansıtamaz sahaya. Durum bundan ibaret...

Antep maçında Elano oyundan alınınca Rijkaard'a sallayanlar nerede?

Elano'nun artık takıma ağırlığını koyması lazım...

bence elano iyi oyuncu. çok akıllı ara pasları atıyor pres yapıyor defansa yardım ediyor. Ama beklentiler Amc yani 10 numara gibi oynayamamasından. bence 10 numara değil elano. tam bir orta saha oyuncusu. gol sayısını arttırırsa çok iyi olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt