#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Elano'nun City'den gönderilmesinin nedeni o değil, Mark Hughes'la aralarındaki problemdir. Elano'yu City'ye Eriksson getirmişti ve ilk sezonunda Elano olağanüstü oynadı. İkinci sezonunda Eriksson'un yerine Hughes geldi. Elano istediği dakikaları alamayınca Hughes'a açıkça ya oynat ya sat diyor, Hughes da satıyor, ki yönetimin karşı çıkmasına rağmen. Tabi orada yönetimler menejerlerin işine karışmadığından, kimse zorla bu adamı oynatacaksın da demiyor. Hughes'un bu tavrı çok eleştirilmişti sezon başında, takip etmeye çalıştığım kadarıyla biliyorum. Hatta Alex Ferguson'dan öğrendiği tek şey adam harcamaktır falan diyorlardı. Ama Elano orada kalsaydı belki de hiç oynayamayacaktı.

Ha, Elano'nun istikrarsız olduğu, alan bulamayınca pres ve markaj altında çok top kaybı yaptığı, deplasmanlarda takıma katkı yapamadığı, zaman zaman hiç mücadele etmediği gibi şeyler hep konuşulmuştur. Ama orası EPL. Orası başka. Burası TSL. Burası başka. Ama Elano aynı Elano. Bunu anlamak güç. Bence arkasındaki adamlara güvenemiyor. Oraya güvenebileceği bir adam lazım. Arkayı sağlam tutunca, ön taraf daha cesur ve yaratıcı oynayabiliyor. Gerets sezonunda Ayhan ve

Saidou. Kalli sezonunda Ayhan, Barış ve Topal. Ama bu sezon Ayhan, Barış, Topal, Sarp hiçbiri istenilen seviyeye gelemediler ve orta sahada bir zaafiyetimiz olduğu kesin. Yoksa problem Elano'dan kaynaklanmıyor. Elano'yu asıl daha sağlam bir orta saha, tercihen iki önliberolu sistemde daha iyi göreceğiz.

Bizim takımdan bahsediyorum..

O maçı zaten izledim sen eminim o gol dışında maçtan haberin bile yoktur spor siteleinden felan öğrenmişindi golüde. 4-5 sayfa öncesinde sırf o maç için tartıştım hatta dön bak..

Orda elanonun assiti göremeyecek değilim.

Evet halayet gibi dolaşıyor sahada..Asist yaptığı maçlardada kötü oynuyor zaten yine uruguay maçında duran toptan asisti var ama kötü oynuyor.Ben elanodan çok asist yapmasını beklemiyorum zaten ilk eleştirdiğim kriterde asist sayısı değil orta sahada yapması gerekenleri yapsın hiçbir maçta orta saha kontrolü bizde değil..Nasıl mücadadele ediyor pas trafiğini sağlıyor o zaman bu adam?Ne hakla eleştiriyonuz madem 20+ 10+ gol asist yapmış Ardayı.

Ben Ingiltere macini canli izledim, Arjatin macindada bir asisti vardi.

Senin dediklerin hepsi bos, bu adama ilk geldigi zamanda cok sallayanlar vardi ama herkese tek tek kapaklari takti aynisi yine olacak. Bakalim yine cikip özür dileyecekmisiniz, cok merak ediyorum. :rolleyes:

Daha 3hafta önce Türkiye'nin en iyi orta sahasina karsi(Bjk) bu adam sov yapmadimi, o zaman nerdeydiniz????

Bir mac kötü oynayinca hemencik ortaya cikiyorsunuz. Ayip be.

Pirlo milan icin nasıl bir oyuncuysa elanoda bizim icin oyle bir oyuncudur. Her ortasaha oyuncusunu Diaarlar sissokolar vb gibi canavar gibi tasarlamayın pirlo gibi bi oyuncu xavi gibi bir oyuncudur elano

Elano'nun Elano gibi oynayabilmesi için Diarra'lardan Sissoko'lardan lazım diyoruz zaten.

Bizim daha 2 hafta önce neden ve nasil Uefa'dan elendigimizi herkes biliyor. Eger Elano sakatlanip cikmasaydi o macta, turu biz gecerdik.

Ama böyle seyler hemencik unutulup gidiyor iste, bir mac kötü oynayinca hemencik sallamaya basliyor millet.

Malesef cogu kisi günlük yasiyor. :rolleyes:

Bizim daha 2 hafta önce neden ve nasil Uefa'dan elendigimizi herkes biliyor. Eger Elano sakatlanip cikmasaydi o macta, turu biz gecerdik.

Ama böyle seyler hemencik unutulup gidiyor iste, bir mac kötü oynayinca hemencik sallamaya basliyor millet.

Malesef cogu kisi günlük yasiyor. :rolleyes:

Ne alakası var Elano'nun çıkmasıyla?

elanonun bu takimin kadroya en basta yazilacak oyuncudur

Elano'nun bir cok iyi maci var bizim takimda. ben kötü oyuncu demiyorum zaten. dünyada pas teknigi en iyi oyunculardan biridir. ama sen orta sahada 3 tane oyuncu oynatiyorsan. o oyuncular her isi yapacak abi. top kapacak, oyunu istedigi gibi yönlendirecek ve gerektiginde öne gidip uzaktan gol de atacak. Galatasaray'in göbek orta sahasi en kötü Hamit-Emre ikilisi seklinde olmali. en kötü diyorum bak. Emre tempo olarak, Hamit de fizik güc olarak Elano'ya fena fark atar. bunu görelim. Ön libero da Aurelio'ya bile raziyim. ama onun önündeki iki oyuncu ciddi anlamda fark yaratmali.

Pes vallah ya. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Elano Atletico macinda oyundan ciktiktan sonra orta sahamiz dagildi, bu cok bariz bir sekilde görüldü. Ama bunuda inkar edersiniz siz simdi.

Elano'yu begenmeyenler futbol izlemeyi biraksinlar gitsinler buz pateni felan izlesinler.

arkadaş forumda rezilmi olur vezirmi olur bilemem ama yanlış bir şey yazmamış,evet elano ara pası asist yapabilir ,iyide bir oyuncudur hatta cok kaliteli bir oyuncudur diyebiliriz ama bizim aradığımız oyuncumudur sorusunun cevabını bu forumda bir cok kişi (coğunluğuda elanoyu destekleyen ,cok öven kişiler) vermişdir cevabda acıkdır - elanonun faydalı olması için arkasına 2 tane cok kaliteli oyuncu lazım - iyide ben elanonun faydalı olması için iki tane oyuncu almak zorundamıyım ,yada 7 milyon euro artı yıllık 2,5 milon euro verdiğim oyuncudan daha farklı aksiyonlar beklemek durumunda değilmiyiz??

işin özü uzun zamandır en zayıf olduğumuz mevkide kıt imkanlarla elano gibi lükse sahip değiliz ,sahip olmadığımızda zaten ortaya cıkıyor ,belki elanodan cok daha ucuza ,cok daha isim yapmamış oyuncu bizde cok daha faydalı olurdu(bakınız ernst) ama elano mevcut kadro yapısında resmen lüks oyuncu keza orta sahada mücadele edemiyorsunuz,top kapamıyorsunuz dahası oyuna tempo kazandıramıyorsunuz vede siz elanodan mucize bekliyorsunuz, o mucize olmayacakdır ,olmasınında imkanı yokdur ,geniş acıdan bakında elano vede türevi oyuncuların takımdaki cokluğundan dolayı 2 tane defansif oyuncu ile sahaya cıkmamıza rağmen hemen hemen hiç bir macda orta saha kontrolü bizde değilki bu zaten herşeyin özeti...

Elano bizim aradığımız oyuncudur. Hem de nokta atış transferdir resmen. Bizim takımda en çok aradığımız oyuncu tipidir. (orta sahanın ortasına) Kalitesi zaten belli ama son maçlarda ileri çıkmıyor deniliyor neden çıkmıyor hiç mi sormuyorsunuz bu olayı ? Elano'mu çıkmak istemiyor ? Hayır. Rijkaard'ın direktiflerine göre çıkmıyor. İleri çıktığı maçlarda hep ön planda olmuştur zaten ama Rijkaard bazı maçlarda da böyle kullanıyor Elano'yu bu durumda Elano'ya bağlı değil bu çıkıp çıkmama olayı...

Ben bizim takımı kastediyorum..

Brezilya milli takımıyla 4-5 maçını izledim..Yanında felipe melo gibi iyi adamlarda var ama yine hayalet gibi geziyor sahada.Asist gol yapsa yine kabulumdur ama oda yok.

Burada milli takımda hayalet gibi oynadığını (!) ve asist dahi yapmadığını söylemişsin. Haksız olduğunu öğrenince lafı çevirdin hemen. Lafı eveleyip gelemekte ustasın, bravo...

O maçta Elano sakatlanıp çıktıktan sonra (ki iyi oynadığımız dakikalardı) oyunun kontrolü Atletico'ya geçti, bu bariz net bir şekilde belliydi. Eğer Elano sahada olsaydı skor ve oyun öyle olmazdı ki zaten o maçın ilk yarısı iyi oynamıştık. Plan tıkır tıkır işlerken Elano çıktı, onlar oynamaya başladı ve gol yedik. Ardından gol attık ama nafile...

Herneyse. Ben rahatım Elano konusunda. Yarın gene inşallah iyi oynar, bizi şaşırtmaz, buradaki yorumlarda gene pozitif olur ;)...

Genelde Elano'nun futbolunu beğenmeyen kesim; 70'li senelerin Brezilya Milli takımını fazla izleyenler oluyor. Hani tek başına rakip takımın bütün oyuncularını çalımlayıp gol atıyorlardı ya o misal. Allah'tan Hollanda milli takımı onlara futbolun ne olduğunu öğretti. Yoksa bildiğimiz futbol, sokak futbolundan farksız olmazdı.

Burada milli takımda hayalet gibi oynadığını (!) ve asist dahi yapmadığını söylemişsin. Haksız olduğunu öğrenince lafı çevirdin hemen. Lafı eveleyip gelemekte ustasın, bravo...

Yahu neden kıvırıyım lafı..İngiltere maçını tartıştım 3-4 sayfa önce kadrosunu dizilşini çıkardım brezilyanın neden asist yapmadığını bilmiyeyim?Zaten hazılrık maçlarını saymazsak 3-4 asisti felan vardır 2 si uruguay maçı duran top.

Arkadaşım, bak sana bir şey söyleyeyim. Biz millet olarak çok güzel bahane üretiriz. Senin bu mesajın da buram buram bahane kokuyor. Senin takımının forveti yok, topu kontrol edememiş, topu topu bir buçuk pozisyonu var, kısacası rezalet oynamış, sen gidiyorsun Elano çıktı diye turu kaybettik diyorsun. Hadi bahane ürettik diyelim. Buna gelmeden önce hakem rezaleti var, Caner'in acemiliği var, forvetsizlik var. Yani Elano'ya gelene kadar 10 tane başka bahane bulursun. Elano'nun en kötü maçlarındandı ayrıca Atletico maçı. Ayhan'dan daha iyi değildi. Sen şimdi bahane üretmeyi seviyorsun ya, bu sezon şampiyon olamazsak sebebini sakatlıklara da bağlarsın. Ben bu kör gözle bakan adamları anlamıyorum, bir Elano'dur tutturmuş gidiyorlar. Anladık iyi transfer, bir şey demiyoruz, biz de seviyoruz. Ama eleştirmeyeceğiz diye komik duruma düşmeyin. Kötü oynamışsa oynamış, dünyanın sonu değil.

Genelde Elano'nun futbolunu beğenmeyen kesim; 70'li senelerin Brezilya Milli takımını fazla izleyenler oluyor. Hani tek başına rakip takımın bütün oyuncularını çalımlayıp gol atıyorlardı ya o misal. Allah'tan Hollanda milli takımı onlara futbolun ne olduğunu öğretti. Yoksa bildiğimiz futbol, sokak futbolundan farksız olmazdı.

Hollanda'da vander Vaart ve Sneijder orta sahanın göbeğinde oynuyorlar, hiç ileri çıkmıyorlar zaten. Ya bilip bilmeden konuşmayın, Hollanda futbolunda Elano ortada mı oynar yoksa van der Vaart/Sneijder gibi önde mi oynar. Adamlar koymuşlar Engelaar/de Jong/van Bommel'i, önlerinde canavar gibi VDV ve Sneijder'i koyuyorlar.

elanonun cityden gönderilmesinin tek sebebi temposuz vede durağan bir oyuncu olmasıdır,işin komik tarafı elano bize transfer edildiğinde taraftarın coğu onu cok koşan box to box bir oyuncu olarak alkışlaması idi ama bu tez komple çöktü...

Nasıl çöküyor yahu?Hala inatla inkar ediliyor adamın oyun tarzı.32743763 kez yazdık.Adam çok iyi savunma yapıyor,iyi pozisyon alıyor,rakibini kovalıyor artı çok yetenekli,basit oynayabilen oyun kurabilen bir oyuncu.Hem defans hem ofans yapabiliyor siz hala box-to-box değil diyorsunuz.Neye dayanarak bunu yazabiliyorsunuz çok merak ediyorum.Adamın transfer ediliş sebebi bu,Rijkaard'dan daha mı iyi biliyorsunuz?Rijkaard ne zaman takımında ofansif bir ortasaha oyuncusu oynatmış?Akıl mantık işi değil.İnatla aka kara demeye devam ediyor bazıları.Elano'ya uygun dizilişi bile bilmeden atıp tutuyorsunuz.Neymiş iki önliberonun önünde oynarmış.Yok böyle birşey!Arkayı toparlayabilecek teknik kapasitesi iyi bir ön libero,yanına da pas yapabileceği Hitzlsperger gibi,Hamit gibi veya Nuri gibi bir oyuncu lazım.Temposuz oyuncu nasıl 2-3 sezon oynayabiliyor EPL'de?Kusura bakmayın ama sizinkisi bilmeden izlemeden ezbere yorum yapmaktır.Daha adamın gönderiliş sebebini bilmiyorsunuz,işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz.Adam kötü oynadığı maçlarda bile koşup mücadele ederken bu oyuncu için durağan diyebilmeniz çok garip.Elano Barça'da Xavi'nin yanında oynasa kesinlikle sırıtmayacaktır.Çünkü Xavi'ye pas verdiğinde o topu geri alabilme imkanı var.Kısa paslarla hücuma çıkıyorsun,yanında basit oynayabilen oyuncular var.Eğer ki Barcelona sistemiyle oynamak istiyorsan Elano senin için biçilmiş kaftandır.Alabileceğin en iyi oyuncudur Xavi rolü için.Onun için lüxmüş bilmemneymiş yorumlarıyla gelmeyin buraya.Seneye sistem oturmaya başlayınca,yanında pas yapabileceği bir oyuncu oynayınca göreceğim sizleri.Siz de buradasınız ben de.Bakalım nasıl toparlayacaksınız şu yorumlarınızı.

Arkadaşım, bak sana bir şey söyleyeyim. Biz millet olarak çok güzel bahane üretiriz. Senin bu mesajın da buram buram bahane kokuyor. Senin takımının forveti yok, topu kontrol edememiş, topu topu bir buçuk pozisyonu var, kısacası rezalet oynamış, sen gidiyorsun Elano çıktı diye turu kaybettik diyorsun. Hadi bahane ürettik diyelim. Buna gelmeden önce hakem rezaleti var, Caner'in acemiliği var, forvetsizlik var. Yani Elano'ya gelene kadar 10 tane başka bahane bulursun. Elano'nun en kötü maçlarındandı ayrıca Atletico maçı. Ayhan'dan daha iyi değildi. Sen şimdi bahane üretmeyi seviyorsun ya, bu sezon şampiyon olamazsak sebebini sakatlıklara da bağlarsın. Ben bu kör gözle bakan adamları anlamıyorum, bir Elano'dur tutturmuş gidiyorlar. Anladık iyi transfer, bir şey demiyoruz, biz de seviyoruz. Ama eleştirmeyeceğiz diye komik duruma düşmeyin. Kötü oynamışsa oynamış, dünyanın sonu değil.

Ben sana bunu anlattim. Cem kardesimizde sana bunu cok güzel özetlemis ama halen anlamaktami güclük cekiyorsun yada bizmi anlatamiyoruz, anlamadim. Neyse bosver daha fazla tartismaya degmez bu konuyu, gelecek hafta Trabzon yada Fenerbahce maclarinda süper oynayinca burda yine Kral ilan edersiniz onu. Sonra bir mac kötü oynayinca yine satilsin, bizim sisteme uymuyor diye laflar edersiniz. ;)

Lafın bana ise bul linklerini indir seyret Elano çıktıktan sonra takıma birşeyler oldu top yapamaz olduk oyunun da kontrolü Atletico'ya geçti. Tabii bu durumun böyle olmaması gerekir, Caner felan daha etkili olsa böyle olmazdı ona birşey diyemem ama ortada bir gerçek var o maç ile ilgili onu da belirttim zaten Elano'nun çıkması maçın kırılma noktasıydı.

Herneyse tartışmayı uzatmayalım o maç geçmişte kaldı yenildik. Yoksa 20-30 sayfa tartışmak zorunda kalırız ki bu da olmaz.

Seni alandan da isteyenden de getirenden de Allah razı olsun ne diyelim. İyi ki bizim takımdasın, iyi ki burdasın diyerek mesajımı noktalıyorum.

Hollanda'da vander Vaart ve Sneijder orta sahanın göbeğinde oynuyorlar, hiç ileri çıkmıyorlar zaten. Ya bilip bilmeden konuşmayın, Hollanda futbolunda Elano ortada mı oynar yoksa van der Vaart/Sneijder gibi önde mi oynar. Adamlar koymuşlar Engelaar/de Jong/van Bommel'i, önlerinde canavar gibi VDV ve Sneijder'i koyuyorlar.

Yazdığının, benim yazdığım yorumla bir alakası yok. Başlığı işgal etmek için boş şeyler yazmayın. Ben 70'li senelerin futbolundan bahsediyorum. Sneijder'in babası daha o zamanlarda ekmeğe pepe diyordu.

Ayrıca neyi tartıştığınızı hala anlamıyorum. Futbol basit oyundur, Elano da bu takımda basit oynayan bir kaç oyuncudan biridir. Biz bu oyuncuyu kral yapacağımıza yeriyoruz. Tamam her takıma bir Keita bir Arda lazım ama üçüncüsü fazladır. Orta saha oyuncuları özellikle basit oynamalıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt