#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Provaskasyona sürükleyen ben ya da biz değiliz, kankan. Burda çok daha ağır konuşabilirdim ama rütbemi biliyorum en azından. Senin de görüşün varsa buyur beyanat ver. Biz de cevabını verelim.

Elano'yu yem etmem arkadaş. Bundan sonra böyle.

Kankam değil , akrabam. Onunla beraber maç izlerkende gerektiği yerde Elano'yu beğenir , gerektiği yerde beğenmez. Elano'ya uyuz olacak bir adam değil. Öyle olsa bende tepki veriridim. Sadece görüşünü söylemiş. Karşılıklı anlayış içerisinde konuşmak çok mu zor ? Ordan çıkıyor birisi ; çok beklersin , bırak eğlensin vs. gibi açıklamalar yapıyor , ortamı geriyor , diğer üyelerde bundan gaza geliyor. Onu yakından tanıdığım için sizden çok daha iyi biliyorum futbol anlayışını. Eyvallah sende iyisindir sana da bişey demedik zaten. O da o rütbeyi aldıysa demek ki yönetimin bişey bildiği vardır değil mi ?

Yazmak istemiyordum doğrusu ama en azından çabalıcam.

Elano tarzı oyuncuların oynaması için öncelikle gereken olan, takımın geri kalanın iyi olması ve oturmuş bir düzende olmasıdır.Elano ancak bu şekilde yapıcağı yardımı yapar.

Bu dediğimden kastım mesela Barça,Brezilya Milli takım, vb işte.

O zaman siz diyorsunuz ki "ne gerek var Elano'ya" sanırsam? Ama artık böyle bir oyuncumuzun olmasının zamanı geldi.Lincoln olsa takımda Cl'de finale çıksak.Maçtan bir gün önce Lincoln sevgilisi ile kavga etse, onun moralini düzeltmeye mi çalışcaz camia olarak?

Bazı arkadaşlar Xavi falan örneği veriyor.Diyorlar 2 yönlü oyuncunun gerektirdiklerine de yapmıyor bu adam falan.

Peki sorıyım o zaman Barcelona'yı Barcelona yapan etken Xavi midir?, yoksa takımın geri kalanı mı?

Real Madrid'in burda olmasının nedeni sadece Kaka mıdır?Diğer oyuncuları beş para etmez midir?

Bu tip adamlar için öncelikle takım bu adamları oynatıcak, ardından bu adamlar takımı sırtlıcak.Bizim takımımızın şu anda Elano'nun istediği ortamı yaratmadığı gün gibi aşikar, ama bu size Elano'nun futbolculuğuna ve kalitesine laf etme hakkını vermez.

Demek istediğimi söylüyorum yine Elano'nun iyi oynaması için ilk önce "Takım" olmalıyız.

Biz alıştık tarihimiz boyunca takım olamadık hiç, hep 1-2 kişi çıktı aldı götürdü takımı.Kendi aralarımızda yaptığımız halı saha maçlarında da öyle değil mi zaten?6-6 yapılcaksa 5 tane sadece koşan mücadele eden adam, 1 tane teknik adam almıyomuyuz?Aldığımız her topu o adama atıyoruz hatta, bizi kurtarsın diye.Çünkü biz görevimizi yaptık ya hani mücadele ettik top kazandık.

Yok artık böyle şeyler işte beyler futbol Takım oyunudur.10 numaraların oyunu değil!

Ha olur 2-3 yıl sonra orta sahamız güzel olur, o zaman Elano istenilen etkiyi verememiştir daha o zaman satılabilir ama şu anda Elano'ya sallamak(özellikle sizin yaptığınız gibi) tek kelime ile özetliceksem; "Cahilliktir.

Umarım anlamışsınızdır çünkü 4 gündür dönüp dolaşıp aynı sığ derede yüzmenizi görmekten sıkıldım.

Bravo, noktasına kadar katılıyorum.

Ulan ne boş beleş tartışmalara giriyorsunuz :) Elalem gülizarlara talim olur; biz ise Elano'nun kalitesini tartışırız:rolleyes:

Dağılın len cin çarpar vallahi,eleştirmeyin saçma saçma :D

ben futbol oynarken ne kadar iyi oyuncu varsa ozaman ben takim olarak iyi oynuyorum ama bazen kotu oyuncularla oynamaya çalistigim an takim olarak kotu oynuyoruz

Dünya Kupasına gidecek oyuncularımız sakatlanmaktan da korkuyor olabilir. Keza Elano Atletico maçında sakatlanana kadar takımın en iyilerindendi. Sakatlandıktan sonra çekingen oynamaya başladı.

Keşke bu tarz fikirler üretebilseniz.

Keita topiğinde 3500 küsür mesaj var elano topiğinde 6000 mesaj var

Elano bu takımın sıradan bi oyuncsudur, adama gösterdiğiniz ilgiye bakın, keitayı haksızlık bu

Hikaye emre nasıl oynuyor..M.city nin doğru düzgün orta sahası yokken elanoyu gönderme nedeni nedir?Sorunları felan demeyin şimdi hani sorunsuz adamdı ya elano..Ayhanında yanına ggetir o zaman o adamları oynasın..

Emre-Elano aynı oyuncular mı? Aynı türdeler mi?

Emre'nin tek yaptığı şey top 5 mt çapı içersindeyse deli gibi mücadele etmek başka birşey yapmıyor.İzleyici topu izlediğinden Emre süper gibi geliyor.Topsuz alanda bakın bi Emre'ye bakalım,neler yapıyormuş.Ki kaldı ki Emre hiçbirzaman hiçbir takımın Elanosu görevini üstlenicek bir oyuncu değildir.

Elano-Emre ikilisi olur,güzel de olur.Ama Emre, Elano olmaz.

M.City konusundan ise bana ne :D adamlar satmış.Ben Elano dünyadaki en müthiş adam demedim(ki olsa bile Ronaldo ManU'dan ayrıldı)Dünyadaki bütün kulüpler aynı mantık ve vizyon a sahip olmak zorunda değildir.

M.City Robinho'yu da yolladı Santos'a.Ne yani Robinho kötü adam mı?Futbol camiasından iyi-kötü oyuncu ayrımını yapan kulüp M.City'de bizim mi haberimiz yok.

Emre gitti ilk 5 den düşmüyen newcastle küme düştü

Anladınız

Hepimizin saygı çerçevesinde Elano'yu eleştirme hakkımız var. Ama en ağır eleştirileri de hep bu adama yöneltiyorsunuz. Durun bakalım adamın ilk sezonu. Alışma süreci geçiriyor. Seneye bomba gibi olacak İNŞALLAH. Lütfen daha sağduyulu davranalım.

:2_thumbs_up_-_anima

Kankam değil , akrabam. Onunla beraber maç izlerkende gerektiği yerde Elano'yu beğenir , gerektiği yerde beğenmez. Elano'ya uyuz olacak bir adam değil. Öyle olsa bende tepki veriridim. Sadece görüşünü söylemiş. Karşılıklı anlayış içerisinde konuşmak çok mu zor ? Ordan çıkıyor birisi ; çok beklersin , bırak eğlensin vs. gibi açıklamalar yapıyor , ortamı geriyor , diğer üyelerde bundan gaza geliyor. Onu yakından tanıdığım için sizden çok daha iyi biliyorum futbol anlayışını. Eyvallah sende iyisindir sana da bişey demedik zaten. O da o rütbeyi aldıysa demek ki yönetimin bişey bildiği vardır değil mi ?

Futbol anlayışı beni ilgilendirmiyor, Hayri'de gelip buraya eleştiri yapar. Ama sadece eleştiri. Kalitesini kabul eder ve laf söylemez. Ben ona doğal olarak cevap vermem. Kötü maçlar çıkarabilir Elano, herkes formsuz dönem geçirebilir. Arda'da müthiş istatistiklerine rağmen, Keita müthiş driplinglerine ve asistlerine rağmen, Leo Franco'da kurtardığı pozisyonlara rağmen kötü dönemden geçebilir.

Şöyle bir yanlış var;

Elano bunları yapabiliyor mu? Yapıyor, ama bazen isabetsiz oluyor.

Elano bunları yapabiliyor mu? Yapamıyor.

Bu iki cümle işte aradaki fark.

Emre-Elano aynı oyuncular mı? Aynı türdeler mi?

Emre'nin tek yaptığı şey top 5 mt çapı içersindeyse deli gibi mücadele etmek başka birşey yapmıyor.İzleyici topu izlediğinden Emre süper gibi geliyor.Topsuz alanda bakın bi Emre'ye bakalım,neler yapıyormuş.Ki kaldı ki Emre hiçbirzaman hiçbir takımın Elanosu görevini üstlenicek bir oyuncu değildir.

Elano-Emre ikilisi olur,güzel de olur.Ama Emre, Elano olmaz.

M.City konusundan ise bana ne :D adamlar satmış.Ben Elano dünyadaki en müthiş adam demedim(ki olsa bile Ronaldo ManU'dan ayrıldı)Dünyadaki bütün kulüpler aynı mantık ve vizyon a sahip olmak zorunda değildir.

M.City Robinho'yu da yolladı Santos'a.Ne yani Robinho kötü adam mı?Futbol camiasından iyi-kötü oyuncu ayrımını yapan kulüp M.City'de bizim mi haberimiz yok.

Elano ve Emre aynı türde değil mi ? Elano'nun yapabileceği herşeyi Emre'de yapabilir. Ayrıca o dediğin şeylerin daha fazlasını yapıyor. Bir kere sazı eline alıyor , takımı yönlendiriyor. Elano bunları yapınca asıl kral olur ama yapmayınca çok boş.

Emre gitti ilk 5 den düşmüyen newcastle küme düştü

Anladınız

Ben işte bu sapık yorumları anlamıyorum. :D Hadi tamam Emre sakatlık yaşamadı Newcastle'da oynadı.

Ulan peki bu takım küme düşerken Owen vardı bu takımda,ne yani Owen kötü mü? Owen bizim takıma gelse dibiniz düşer be :D

Elano ve Emre aynı türde değil mi ? Elano'nun yapabileceği herşeyi Emre'de yapabilir. Ayrıca o dediğin şeylerin daha fazlasını yapıyor. Bir kere sazı eline alıyor , takımı yönlendiriyor. Elano bunları yapınca asıl kral olur ama yapmayınca çok boş.

İyi o zaman satın Elano'yu, alın Emre'yi mutlu olun tamam?ben uğraşamıcam çünkü artık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt