#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

yahu messi ile xavi nin saha içindeki misyonu aynı mı, xavi sanki her maç asist yada gol yapıyo Barçada. Barça nın ortasahada bu kadar üstün olmasının sebebi deli gibi pas yapmaları, rakibe top göstermemeleri. çok koşmaları veya çok iyi savunma yapmaları değil. xavi kendi kendine mi pas yapıyor?

:icon_twisted:

O da Ardayla,Keitayla,joyla,oynasın.Sırf o oynayacak diye gidip Xaviyi,iniestayı nerden alalım.

Arda solda, Keita sağda, Jo forvette oynuyor. Elano orta sahada oynuyor ve yanındaki adamın eksikliğinden bahsediyoruz. Anlamamakta neden ısrar ediyorsunuz ?

Şu takıma xaviyi getir. Orta sahadan top geçmez. en az 5 gol 5 asisti yazmıştı. Kandırıyorsunuz kendinizi xavi gelse o da beceremez diye. o zaman bu takıma Messiyi getir sabrinin önünde oynayamaz dememiz lazımdı. Bknz Keita. Sonra bu takıma puyolu koysan adam olmaz dememiz lazımdı. Bknz Neill

Xavi'yi getir Barcelona'daki gibi etkili olamaz. İmkansız bu. Xavi takım oyuncusu, kişisel bir oyuncu değil Lincoln felan gibi. Xavi pas verir, pas geri gelir ona. Xavi süper zekasıyla akıl dolu bir pas atar sağdan kaçan adama, bindirme yapan adama felan o asist yapar, diğerki gol atar. Topla çok haşır neşir değildir Messi gibi. Sistemimizde tam oturmadığı için çok etkili olamaz.

Ve ayrıca dedikleriniz çok saçma. Messi niye Sabri'nin önünde oynayamasın ? Sabri sisteme süper uyuyor, süper oynar Messi. Puyoluda koysan süper oynar çünkü defansta yapacakları yanındakine çok bakmaz. Top gelir kendi keser, markajı kendi yapar. Ama Elano öyle değil. Yapacaklarını kişisel yapmaz. Kişisel yapsa o tarz oyuncu olmaz, Lincoln gibi oyuncu olurdu.

Ve tekrar yineleyeyim. Bizim takımda sistem tam oturmadı. Bu takımda Lincoln mesela gelse çok iyi oynar çünkü Lincoln kişisel oyuncudur, 10 numara oyuncusudur. Topla çok haşır neşirdir. Sistem oyuncusu değildir, sistemi onun üzerine kurarsın. Başlı başına sistemdir yani. Ama o olmayınca da takımın dengeleri bozulur, bu da çok riskli bir durumdur. Bu yüzden Elano geldi bizim takıma. Elano sistem oyuncusudur, topla çok haşır neşir değildir. Tamamiyle etkili olması için yanında onun tarzında bir oyuncu olması gerekir. Sistem oturdukça yıldızı daha çok parlar tıpkı Fabregas, Xavi vs... gibi...

..."çünkü yapacaklarını kendi tek başına yapmaz, yanındakilerle yapar. Bu yüzden Lincoln değil, bu yüzden Elano...".

hala barca ile kıyaslanıyoruz hala o adamlarla kıyaslıyoruz adamlarımızı... komik olmayalım...

gerçek elano takıma ve sisteme alışamadı gerçek budur... o kadar kolay mı sanki sisteme alışmak etmek... kimisi için 1 ay kimisi için 1 sene sürer bu kadar basit...

mesela 2 tane örnek;

etoo ve ibrahimoviç; etoo geçen sene 36 gol atmıştı yanlış hatırlamıyosam la ligada,

ibrahimoviç de tam bilmiyorum sayısını ama en az 20 vardır...

şimdi durumları nedir? ibrahimoviç 12 gol atmış az önce spiker söyledi, etoo kaç attı bilmiyorum da herhalde 10 falandır... şimdi bu adamlar yaramaz adam mı? oynadıkları takımlara zarar mı veriyolar? adamlar sisteme ülkeye ve takıma alışamadılar bu sene bu kadar basit...

biz belki barca yada inter değiliz, belki elano'da bir etoo yada zlatan değil ama aynı sorunu elano da yaşıyor...

keita çok çabuk alıştı, neil da öyle, ama elano alışamadı yani napalım ya bu takımda kalacak seneye yada satıalcak ama satacağın ısanmıyorum rejkaard'ın elanoyu...

yazımı eksik okumuşsunuz Xavi ile messinin farklı bölgelerde ki misyonlarından yazdığım halde tam anlamamışsınız. Neyse size elanolu geceler valla sabaha kadar tartışırım bu adamı ama gerek yok. Bunun yerine appiah,emana vb varyantlarda bir adam alırsa yönetim iyi olur sadece

yazımı eksik okumuşsunuz Xavi ile messinin farklı bölgelerde ki misyonlarından yazdığım halde tam anlamamışsınız. Neyse size elanolu geceler valla sabaha kadar tartışırım bu adamı ama gerek yok. Bunun yerine appiah,emana vb varyantlarda bir adam alırsa yönetim iyi olur sadece

yerine değil de bu adamın yanında bu dediğin tarzda adamlar gelecektir zaten merak etme...

bu maçta elanoya kötü oynadı diyenler hiç bir şey demiyorum

Takımda 6 yabancı oynatılıyor. Yabancılar içinde 6 kişilik yabancı oyuncularla oynadığında en zayıf halka. Ha kaleciyi türk yaparsın anlarım ama baros,keita,kewell,neill,ve bu performansını devam ettirirse bonservisi alınması çok muhtemel giovani banko oynar. 6. yabancı ön libero olur elano değil. Belki kewell-arda olursa o zaman bu dediğin olabilir.

Kreatif orta saha oyuncusunun 1 asisti olmaz mı ya? 1 tane istiyorum sadece. Mehmet Topal'ın, Mustafa Sarp'ın, Ayhan Akman'ın ve Barış Özbek'in bile asisti var. Sadece Elano'nun yok. Sistemi falan geçtim ben.

hocam hiç mi asisti yok ya valla şaşırdım:confused:

Kreatif orta saha oyuncusunun 1 asisti olmaz mı ya? 1 tane istiyorum sadece. Mehmet Topal'ın, Mustafa Sarp'ın, Ayhan Akman'ın ve Barış Özbek'in bile asisti var. Sadece Elano'nun yok. Sistemi falan geçtim ben.

Sende bir şeyler yapsana şu forumda. Boş boş sallamaktan başka ne yapıyorsun. Gitmişsin "i know this game" diye blog açmışsın bütün elit üyeler seni ti'ye alıyor. Sadece bu forum için değil. Alisamiyen.net gibi saygın bir sitede bile dalga geçiyorlar seninle.? Ne yapmaya çalışıyorsun? Çaban ne? 1 gram bilgin varsa sistem, futbolcu, ve taktik hakkında paylaşsana bizimle?

?

Takımda 6 yabancı oynatılıyor. Yabancılar içinde 6 kişilik yabancı oyuncularla oynadığında en zayıf halka. Ha kaleciyi türk yaparsın anlarım ama baros,keita,kewell,neill,ve bu performansını devam ettirirse bonservisi alınması çok muhtemel giovani banko oynar. 6. yabancı ön libero olur elano değil. Belki kewell-arda olursa o zaman bu dediğin olabilir.

Baros, Keita, Kewell, Neill, Gio nasıl aynı anda oynasın ? Baros forvet, Kewell sol açık, Keita sağ açık, Neill defans, Gio nerede oynayacak peki ? Ayrıca Kewell gidecek büyük ihtimal. Gio, Caner, Arda, Kewell bir bölge için fazla alternatif var ve üstelik üçüde yabancı. Sence yönetim hepsini takımda tutar mı ? Tutmaz. Zaten Kewell kendi gitmek isteyecektir yüksek ihtimal, bu yüzden bunu düşünerek Gio felan alındı devre arası piyasası olmadığından...

bunu ben maç bittiğiden beri anlatmaya çalışıyorum,çalışıyodum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt