#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

konuyu rijkaard'a ben getirmedim ki, siz maddenin sonuna rijkaard'ın ne beklediği önemli benim için diye eklemişsiniz,bende cevap verdim :)

Neyse ayrı tellerden çalıyoruz, şampiyonluk giderse suçu kime atacaksınız çok merak ediyorum ama ligde sadece 3 gool atan elanoya atmayacağınız kesin de eğer olursak işte elanonun müthiş performansı sayesinde olduk da diyebilirsiniz :) ..(Olalımda ben ona da razıyım)

ii geceler..

Asıl sorun bu yahu işte.

Ben şampiyon olmasa da, kümeye gitsekte destekleyeceğim, suçlu aramayacağım. Zaten suçlu olan isimler benim suçlu diye çıkacak ortaya.

Olur da şampiyon olmazsak tek suçlu Elano değil bunu bilin. Arda'da, Kewell'da, Gio'da, Rijkaard'da, Haldun Üstünel'de. Herkes suçlu şampiyonluk giderse.. Hatta biz taraftarlarda.

bugün rakip takımda kendi mevkiisinde oynayan kişi colmandı. Farkı görün derim. Bugün colman bizde olsaydı bu maç farklı olurdu

Elano'ya laf atıyorsunuz başka takımlar ağızlarından suları aka aka Elano'yu izliyor.

Yazıklar olsun kendi oyuncumuza neler diyoruz.

Elano'nun koştuğunda bir şey yok bu arada. İlk yarı için 4,3 km hiç bir şey 4-3-3 orta sahası için. İkinci yarı daha az koşacağını söyleyebiliriz. 8 km bile koşmamış olurdu herhalde maç sonuna kadar. Fabregas'ın her maç 11, 12 km koştuğunu düşünürsek, oyuna ve skora katkısını hesaba katarsak; Elano hiç bir şey yapmıyor bu takımda.

Sende bir şeyler yapsana şu forumda. Boş boş sallamaktan başka ne yapıyorsun. Gitmişsin "i know this game" diye blog açmışsın bütün elit üyeler seni ti'ye alıyor. Sadece bu forum için değil. Alisamiyen.net gibi saygın bir sitede bile dalga geçiyorlar seninle.? Ne yapmaya çalışıyorsun? Çaban ne? 1 gram bilgin varsa sistem, futbolcu, ve taktik hakkında paylaşsana bizimle?

Doğru koştuğu maçlarda ilk 5'te yok diye büyük eleştri alır. Bu sefer adam en koşanların başını çeker, bu sefer boş koştu denir. Bu durum nasıl açıklanacak Onur ve diğer arkadaşlar ?

Performansa da gelirsek bence iyiydi bugün. Yalnız bu adam gerçekten çok şanssız. Şanssızlığı sistem oturmamış bir takıma gelmesi ve sistem oturtulmaya çalışırken (özellikle kendi bölgesinde tam anlamıyla partneri yokken ve sıkıntılı bölgedeyken) takımda yer bulması. Eğer bu sene sonu gelseydi sene başından itibaren muhteşem ötesi oynardı. Ama bu sene sonuda dünya kupası var ve böyle bir oyuncuyu almak içinde önceden verdiğin paranın 2 katını vermek zorundasın. Çünkü Elano dünya kupasının en ilgi çeken takımları arasında olan Brezilya milli takımında banko oynayan oyuncu, tüm gözlerde orada olacaktır...

Aslen bizim sisteme muhteşem bir oyuncu. Fakat yanında onu tamamlayacak oyuncu yok. Hazır bir Barcelona sistemine koyun yemin ediyorum süper oynar. Ama bizde sistem oturmadığı için kendince birşey yapmaya çalışıyor. Bu adam sistem yıldızıdır bunu da bir kere daha tekrar edeyim. Bu yüzden zaten önceki mesajlarda Xavi'yi de getirsen bundan fazla oynamaz demiştim, o da kendince birşey yapar öyle etkili olur demiştim. Çünkü o da sistem yıldızı. Elano'da aynen byle.

Mesela biz sistem oturtmaya çalışmasak, Elano'yu yedeğe alırdı Rijkaard. Takımı Arda üzerine kurardı. Arkasına koyardı iki tane ön libero, kısa vaadede tutardı iyi de oynardık tıpkı geçen sene iyi oynadığımız bir bölüm gibi (Lincoln üzerine kurulu sistem). Ama uzun vaadede tutmazdı o sistem. Bu yüzden Elano getirildi. Elano'da Lincoln gibi olmadığı için, sistem oturtmadıkça ve yanında partnerini bulmadıkça böyle kendince birşey çabalayacak, uzun paslarla takımı pozisyona sokacak. Arapasları atacak. Gelen topu hızlıca ayağından çıkaracak, yeri geldiğinde çalımda atacak.

Seneye ise yanına kendi gibi bir adam gelince ve sistem tam olarak oturmaya başlayınca bu adam şu performansının misli fazlasını oynamaz ise forumdan beni banlayın o derece eminim bu konuda.

elano gibi adamı anlayamadan koca bir sezon bitmek üzere...

Elano'nun takıma hiçbir katkısı yok hatta zararı var ama mutlaka oynatılmalı. Çünkü milyonlar verdik. Çünkü ahlaklı ve uslu bir futbolcu. Çok kötüde oynasalar hep ahlaklı ve uslu futbolcular oynatmalıyız. Şampiyonluk o kadar önemli değil.

Abi kendisinin yanında kaliteli adamlar yok diye eleştiriyorsunuz. Hadi tamam anladım bunu. ya baba bu takımda mustafa sarpın bundan fazla golü var naber:D Galiba barış ile de kafa kafaya. Biz bu adamı madem hücumcu almadıysak o zaman koyalım yanına tek ön libero mis gibi oyunumuza bakalım. yok biz bunu ön libero değil, hücum bölgesi için aldıysak hani asistler hani goller

Asıl sorun bu yahu işte.

Ben şampiyon olmasa da, kümeye gitsekte destekleyeceğim, suçlu aramayacağım. Zaten suçlu olan isimler benim suçlu diye çıkacak ortaya.

Olur da şampiyon olmazsak tek suçlu Elano değil bunu bilin. Arda'da, Kewell'da, Gio'da, Rijkaard'da, Haldun Üstünel'de. Herkes suçlu şampiyonluk giderse.. Hatta biz taraftarlarda.

Ben bir elanoyu eleştirdim,eleştiriyorum diye sizin bu düşündüğünüzden farklı şeyler düşündüğümümü zannediyosunuz ? Bir topçu eleştirdik diye yapıcı değilsin olduk.Ben diyorum ki bu adam göz önünde yukarda saydıklarım nedenlerden dolayı da herkes bu adamdan bişeyler bekliyo,siz yok ben beklemiyorum desenizde büyük bir çoğunluk bekliyo,bu bir gerçek.Bende parasının hakkını vermediğini düşünüyorum ama şampiyonluk giderse tabii ki bu sadece elanoya yıkılacak bişey değil.Barışı var,topalı var,ayhanı var,serveti var,kalecisi var,yeri geldiği zaman ardası bile haddiyle var.

Bende öyle düşünüyorum,normali de öyle olması gerekir zaten..

İnşallah Dünya kupasında oynarda satabiliriz sezon sonu yoksa Lincolnden sonra bir brezilyalıdan daha büyük bir zarar görünüyor.

Tek suçlu herhalde elano değil ama onun bu futbolu takıma zarar veriyorsa onu alanda oynatan da hala bişey bekleyip oynasın diyende elano da suçludur. Ama bu takımda orta saha boşlukları vs. hepsi elanonun suçu değil. Ama bence şu an takımdaki en büyük eksik elanonun varlığı. Tekrar diyorum. İnşallah afrikada dehşet bir futbol oynar. Ve biz 2 katına satarız elanoyu.

Tek suçlu herhalde elano değil ama onun bu futbolu takıma zarar veriyorsa onu alanda oynatan da hala bişey bekleyip oynasın diyende elano da suçludur. Ama bu takımda orta saha boşlukları vs. hepsi elanonun suçu değil. Ama bence şu an takımdaki en büyük eksik elanonun varlığı. Tekrar diyorum. İnşallah afrikada dehşet bir futbol oynar. Ve biz 2 katına satarız elanoyu.

afrika da dehşet oynasa, bu sefer böyle adam satılır mı olur, bizde oynayamamasının nedeni direk olarak bizim ortasahaya bağlanır. ki afrikada da dehşet oynamıyacak, ne yapması gerekiyorsa onu yapıcak

elano gibi adamı anlayamadan koca bir sezon bitmek üzere...

Yanına partneri gelmeden, ona uyacak adamlar gelmeden anlayamazsınız tam olarak.

Şu takıma Fabregas'ı getir, Xavi'yi getir Elano'dan az daha fazlasını verir. Sen düşünebiliyor musun Xavi gibi süper bir sistem adamı Mustafa-Barış ile felan oynuyor sürekli (onların kalitesine birşey demiyorum, onlar ön libero ama sisteme göre adam olmayınca onlar Xavi'nin, Fabregas'ın oynamak istediği oyunu oynamaya çalışıyorlar bu yüzden diyorum) etkili olurlar mı kulübündekiler gibi ? Olamazlar. Düşünün Xavi şuan Iniesta gibi süper bir adamla oynuyor. Elano ön liberolarla bu sistemi oynamaya çalışıyor.

Sistemimizde Elano'nun yanında da MC yani tam orta saha oyuncusu oynar, ama Elano DMC lerle yani ön liberolarla oynuyor, bu yüzden onlarla anlaşamıyor. Bu da hem takımı hem Elano'yu etkiliyor. Bu yüzden diyorum bugün Fabregas veya Xavi'yi de getisen onlar ön liberolarla anlaşabilir mi ? Anlaşamaz. Etkili olurlar mı ? Biraz. Sürekli oyun içinde olurlar mı ? Hayır.

Yanına partneri gelmeden, ona uyacak adamlar gelmeden anlayamazsınız tam olarak.

Şu takıma Fabregas'ı getir, Xavi'yi getir Elano'dan az daha fazlasını verir. Sen düşünebiliyor musun Xavi gibi süper bir sistem adamı Mustafa-Barış ile felan oynuyor sürekli (onların kalitesine birşey demiyorum, onlar ön libero ama sisteme göre adam olmayınca onlar Xavi'nin, Fabregas'ın oynamak istediği oyunu oynamaya çalışıyorlar bu yüzden diyorum) etkili olurlar mı kulübündekiler gibi ? Olamazlar. Düşünün Xavi şuan Iniesta gibi süper bir adamla oynuyor. Elano ön liberolarla bu sistemi oynamaya çalışıyor.

Sistemimizde Elano'nun yanında da MC yani tam orta saha oyuncusu oynar, ama Elano DMC lerle yani ön liberolarla oynuyor, bu yüzden onlarla anlaşamıyor. Bu da hem takımı hem Elano'yu etkiliyor. Bu yüzden diyorum bugün Fabregas veya Xavi'yi de getisen onlar ön liberolarla anlaşabilir mi ? Anlaşamaz. Etkili olurlar mı ? Biraz. Sürekli oyun içinde olurlar mı ? Hayır.

Kesinlikle katılıyorum.

Şu yazıyı herkes okumalı.

Her maç sonunda genellemeler değişiyor. Maça göre genelleme yapmayın. Biz Kewellı neden seviyoruz ya da Barosu ya da Keitayı onu düşünün sonra Elano konusunda genelleme yapın. Maç maç değil.

O da Ardayla,Keitayla,joyla,oynasın.Sırf o oynayacak diye gidip Xaviyi,iniestayı nerden alalım.

Şu takıma xaviyi getir. Orta sahadan top geçmez. en az 5 gol 5 asisti yazmıştı. Kandırıyorsunuz kendinizi xavi gelse o da beceremez diye. o zaman bu takıma Messiyi getir sabrinin önünde oynayamaz dememiz lazımdı. Bknz Keita.

Sonra bu takıma puyolu koysan adam olmaz dememiz lazımdı. Bknz Neill

elano koşmayan,durağan, ara paslarla iş yapan ,etrafında hareketli oyuncuların bol olduğu bir takımda iş yaparda bizde oynayabilecek ,alınabilecek son adam idi gitti bizimkiler aldı, canımız cıktı emana emana diye ,elanonun yerine emana olsaydı elimizde en az 1o puan daha ileride idik...

Şu takıma xaviyi getir. Orta sahadan top geçmez. en az 5 gol 5 asisti yazmıştı. Kandırıyorsunuz kendinizi xavi gelse o da beceremez diye. o zaman bu takıma Messiyi getir sabrinin önünde oynayamaz dememiz lazımdı. Bknz Keita.

Sonra bu takıma puyolu koysan adam olmaz dememiz lazımdı. Bknz Neill

yahu messi ile xavi nin saha içindeki misyonu aynı mı, xavi sanki her maç asist yada gol yapıyo Barçada. Barça nın ortasahada bu kadar üstün olmasının sebebi deli gibi pas yapmaları, rakibe top göstermemeleri. çok koşmaları veya çok iyi savunma yapmaları değil. xavi kendi kendine mi pas yapıyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt