#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Maçı 90 dakika izledim.Eğer sen gerçekten seyredip Trabzon orta sahası ezdi diyorsan yazıklar olsun...

nasıl üstün oynadık?,skor avantajına rağmen,topla oynama oranı rakip lehineydi ve sürekli baskı kurdular.ilk golü atanın kazanacağı bir maç oldu ki bu ŞG le yeniden yapılanmaya çalışan trabzon için kötü sayılmaz ama şampiyonluğu isteyen bizim için kötüdür,mağlup duruma düşsekte maçı çevirebilecek bir oyun ortaya koyabilmeliydik.oynadıkta şanssızlıktan gol atamadık diye birşey asla yok.AG (keita nın kişisel parlamaları organizasyon tanımıma girmez) ve eskişehir maçlarından sonra bu maçta da 3-5 pasla organize atak yapamadan 90 dk bitti.yok iyi oynadık diyorsan allah yolunu açık etsin arkadaşım,neyi konuşuyoruz?...orta saha tümüyle ezildi demedim,barış ve sarp kapasiteleri ölçüsünde yapabileceklerini yaptılar,''fizik olarak ezildi'' sözüm elano için geçerli.

nasıl üstün oynadık?,skor avantajına rağmen,topla oynama oranı rakip lehineydi ve sürekli baskı kurdular.ilk golü atanın kazanacağı bir maç oldu ki bu ŞG le yeniden yapılanmaya çalışan trabzon için kötü sayılmaz ama şampiyonluğu isteyen bizim için kötüdür,mağlup duruma düşsekte maçı çevirebilecek bir oyun ortaya koyabilmeliydik.oynadıkta şanssızlıktan gol atamadık diye birşey asla yok.AG (keita nın kişisel parlamaları organizasyon tanımıma girmez) ve eskişehir maçlarından sonra bu maçta da 3-5 pasla organize atak yapamadan 90 dk bitti.yok iyi oynadık diyorsan allah yolunu açık etsin arkadaşım,neyi konuşuyoruz?...orta saha tümüyle ezildi demedim,barış ve sarp kapasiteleri ölçüsünde yapabileceklerini yaptılar,''fizik olarak ezildi'' sözüm elano için geçerli.

Bir takımın baskı kurması diğer takımının orta sahasının ezildiğini göstermez.Barca'da Chelsea'ye baskı kurda ama orta sahada ezdi mi?Hayır tam tersine kamyon çarpmışa döndü.Rıjkaard hafta içi açıklama yaptı zaten skor odaklı oynuyoruz diye bilerek defansa çekildik bu yüzden Trabzonspor baskı kurdu.Ayrıca organize atak bir takım çalışmasıdır.Elano tek başına o atakları yapamaz.Zaten kendi 2 kere karşı karşıya pozisyon bıraktı.(1 Giovani'yi 1 Jo'yu)Yanındaki adamlar pas özürlü diye takımın organize olamama sorunu Elano'ya yüklenemez.

Bir takımın baskı kurması diğer takımının orta sahasının ezildiğini göstermez.Barca'da Chelsea'ye baskı kurda ama orta sahada ezdi mi?Hayır tam tersine kamyon çarpmışa döndü.Rıjkaard hafta içi açıklama yaptı zaten skor odaklı oynuyoruz diye bilerek defansa çekildik bu yüzden Trabzonspor baskı kurdu.Ayrıca organize atak bir takım çalışmasıdır.Elano tek başına o atakları yapamaz.Zaten kendi 2 kere karşı karşıya pozisyon bıraktı.(1 Giovani'yi 1 Jo'yu)Yanındaki adamlar pas özürlü diye takımın organize olamama sorunu Elano'ya yüklenemez.

skor olarak geride iken istesek baskı kurabilirdik ama bilerek geri çekildik yani!...benim anlayamayacağım dahiyane bir taktik olmalı bu!...hedefi olan takım skor dezavantajına düştüğünde sonuca gidebilmek için baskı kurar,tabi gücü rakibe yetiyorsa...eskiden anadolu takımları öyle oynardı,geriye de düşse son dakikaya kadar idare edip şansa atacağı 1 golle alacağı 1 puanı kovalardı...şimdi onlar bile yapmıyor bunu,her maç orta saha kavgası yaşanıyor ve maalesef bizim takım bu kavgada zayıf kalanlardan oluyor çoğunlukla.defans ve forvetteki kaliteye yazık oluyor hasılı...

skor olarak geride iken istesek baskı kurabilirdik ama bilerek geri çekildik yani!...benim anlayamayacağım dahiyane bir taktik olmalı bu!...hedefi olan takım skor dezavantajına düştüğünde sonuca gidebilmek için baskı kurar,tabi gücü rakibe yetiyorsa...eskiden anadolu takımları öyle oynardı,geriye de düşse son dakikaya kadar idare edip şansa atacağı 1 golle alacağı 1 puanı kovalardı...şimdi onlar bile yapmıyor bunu,her maç orta saha kavgası yaşanıyor ve maalesef bizim takım bu kavgada zayıf kalanlardan oluyor çoğunlukla.defans ve forvetteki kaliteye yazık oluyor hasılı...

hakikatten aklı başında yorumlar bunlar...

hakikatten aklı başında yorumlar bunlar...

teşekkür ederim,genelde fikirlerimiz uyuşuyor zaten...takımın oyuncusunu kollamayı takım tutar gibi yapanlar çoğunlukta...o zaman ne gerek var foruma-topiğe filan?...''bizim takımımız dünyanın en iyisi,her bir oyuncumuz dünya starı vs'' konulu methiye ve şiir yarışmaları düzenleyelim daha iyi!...

Gerideyken zaten geriye çekilmeyi bıraktık,baskı kurmaya başladık.Ama zaten o dakikalar Elano oyundan çıktı.

33',1-0...o dakikadan sonra baskılı oynadık diyebiliyorsan daha birşey diyemiyorum,tükendim :).

Yav bir takım golü yedikten sonra hemen oyun disiplininden kopacak değil ya.Sadece geride kabullenmedik oyunu.Baskı kurup,risk aldığımız anlarda Elano çıktı oyundan..

Kim neyi ispatlamaya çalışıyorki? Gidin Elano'nun 2. yarı çok iyi oynadığı maçları izleyin nasıl bir futbolcu olduğunu görün. Her kötü gözüktüğü maçtan sonra içinizi dökmeyin bu başlığa. Kırk yılın başı modern futbola uygun bir orta sahan olmuş onu bile beğenmiyorsunuz. Bu takım ne yabancılar gördü. Bırakında Elano'yu dünya kupasından sonra rahat rahat izleyelim. Zaten sezon sonu takımdaki teknik kapasitesi sınırlı oyuncular ile yollar ayrılacaktır. İşte o zaman bütün yabancılarımızdan tam verim alabileceğiz.

Şimdi kimse kimseye birşeyler ispatlamaya kalkmasın.

Cem öncelikle emeğin için eline sağlık

Öncelikle ister Lincoln , Alex tarzı olsun ister çift yönlü olsun sistem daima orta saha oyuncuları üzerine kuruludur.Verdiğin Lincoln örneği yanlış Lincoln , Alex gibi oyuncular aslında orta saha değildir bence Lincoln ,Alex gibi oyuncular gizli forvettir Tek forvetin çok yakınında oynayıp bir nevi 2. forvet görevi üstlenirler

Gelelim Elano´ya

Elano´dan beklentilerimiz olması doğal çünkü 8 milyon avro bonservis verildi kendisine ve yıllık 3 milyon avro alıyor . İşin maddi boyutunu geçtim bu adam Brezilya milli takımında oynuyor .Elano´dan bir Lincoln´luk beklememiz hata olur doğru Ama çift yönlü oyuncularda fark yaratır Mesela Son Chelsea - İnter maçında Sneijderi izledim adam nasıl oyunun içinde tam bir maestro gibi alıyor , veriyor , servis yapıyor , şut çekiyor , sorumluluk alıyor Gerektiği zaman kanat akınlarına bile yardımcı oluyor Dev takımlardaki diğer çift yönlü oyuncularda aynı şekilde Gerard , Lampard , Kaka , Xavi , İniesta gibi bu adamlar takımlarının kilit parçaları olup rakibi korkutuyor Aha yine müthi bir pas atacak , şut çekecek vs gibi Ama Elano´nun oyun içindeki varlığını hissetmiyorsun , rakip için bir tehlike oluşturmuyor Ben ve Elano´yu eleştirmek isteyenlerin anlatmak istedikleri ve beklentileri budur . Umarım anlaşılır bir şekilde anlatabilmişimdir olayı

Elano ve Sistem konusu altında bu konuya değinmiştim Elano için bir sezon daha bekleyeceğim eğer bu anlattıklarımı uygularsa gerçekten Barış ve Mustafa gibi oyuncular Elano´yu bozuyor demektir . Eğer yine bu beklentilerimi karşılıyamassa yetersiz olduğunu düşünmeye başlamayacağım yetersiz olduğunu kesin ve net olarak belirteceğim

Yav bir takım golü yedikten sonra hemen oyun disiplininden kopacak değil ya.Sadece geride kabullenmedik oyunu.Baskı kurup,risk aldığımız anlarda Elano çıktı oyundan..

yok bir cümlelik daha enerjim kalmış;dediğinin tam tersi baskılı başladık,o sırada gio atabilse çok iyi olurdu,oyunun gidişatı çok farklı olurdu,kısa sürdü baskı,TS dengeledi ve sonra baskıyı kurdu,kıramadık o baskıyı bir daha...

Ne futbolcuymuş ya:) Hala tartışılıyor.Bu adam daha kendini bulamadı.M.city deki performasının yarısını bile oynamıyor daha.Yanına sağlam bir ön libero alınırsa,kendini bulur

Ne futbolcuymuş ya:) Hala tartışılıyor.Bu adam daha kendini bulamadı.M.city deki performasının yarısını bile oynamıyor daha.Yanına sağlam bir ön libero alınırsa,kendini bulur

Arkadaşım şunu iyi anlayın Elano istediği performansı gerçekten orta sahanın onu bozması nedeniyle gösteremiyorsa sorun ön libero değil Elano´nun yanında oynayan adamlardır Mehmet Topal değil yanı sorun Barış , Sarp gibi adamlar

Xavi´nin performansı İniesta yokken mi daha çok düşüyor yoksa Yaya Toure mı ?

Ki Mehmet Topal´ın pas yüzdesi kötü değil Seri değil sadece sorunu o

Elano ve Sistem konusu altında bu konuya değinmiştim Elano için bir sezon daha bekleyeceğim eğer bu anlattıklarımı uygularsa gerçekten Barış ve Mustafa gibi oyuncular Elano´yu bozuyor demektir . Eğer yine bu beklentilerimi karşılıyamassa yetersiz olduğunu düşünmeye başlamayacağım yetersiz olduğunu kesin ve net olarak belirteceğim

Zaten seneye Elano yanına iyi bir adam geldiğinde (inşallah) gene etkisiz olursa sizlere yemin ediyorum (eğer yaşarsam tabii) ilk karşı çıkan ben olacağım bu adama. Tabii ilk başlarda partneriyle biraz uyum sorunu olabilir, ama alışma süresi geçtikten sonra da hala kötü oynuyorsa ilk gitsin derim Elano'ya...

Kim neyi ispatlamaya çalışıyorki? Gidin Elano'nun 2. yarı çok iyi oynadığı maçları izleyin nasıl bir futbolcu olduğunu görün. Her kötü gözüktüğü maçtan sonra içinizi dökmeyin bu başlığa. Kırk yılın başı modern futbola uygun bir orta sahan olmuş onu bile beğenmiyorsunuz. Bu takım ne yabancılar gördü. Bırakında Elano'yu dünya kupasından sonra rahat rahat izleyelim. Zaten sezon sonu takımdaki teknik kapasitesi sınırlı oyuncular ile yollar ayrılacaktır. İşte o zaman bütün yabancılarımızdan tam verim alabileceğiz.

Şimdi kimse kimseye birşeyler ispatlamaya kalkmasın.

eleştiren değilde savunan(?) mesajları iyi okursanız onlara dersiniz neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz diye.(bu maç kötü gözüktüğünü bari kabul ediyorsunuz).adamlar şu maçta bile destansı performans gösterdiğini iddia etmekle kalmıyor,kabul ettiremediklerini artniyetli olmakla itham ediyor...

Zaten seneye Elano yanına iyi bir adam geldiğinde (inşallah) gene etkisiz olursa sizlere yemin ediyorum (eğer yaşarsam tabii) ilk karşı çıkan ben olacağım bu adama. Tabii ilk başlarda partneriyle biraz uyum sorunu olabilir, ama alışma süresi geçtikten sonra da hala kötü oynuyorsa ilk gitsin derim Elano'ya...

Cem senin yorumlarını çok beğenirim ama insanların beklentileri doğal olarak çok fazla bu konuda biraz daha üyelere anlayış gösterirsen daha iyi olur :)

Biri çıkıp "bu futbolcu değil" tarzında eleştiriler yaparsa onlarda öyle cevap verir.

Okan öyle bir durum olursa emin ol herkez eleştirir.Şunuda unutmayın Brezilyalı oyuncuların gittikleri klüplerde ilk sezon oynadıkları futbolla öbür sezon oynadıkları futbolları karşılaştırın.Ligimizden bir Alex örneğini verebiliriz-uyum anlamında-yada Milandaki Ronaldinho örneği geçen sezonla bu sezon arasındaki fark yada Lincoln ilk sezonunda ve 2.sezonunda oynadığı futbol takıma uyumu belli yada Kaka bu sezon Real madridde istenileni veremiyor ve sürekli eleştiriliyor,Felipe Meloda var hermaç juventuslu taraftarlar tarafından ıslıklanıyor nerdeyse bu örnekler dahada çoğaltılabilir bunuda unutmamak lazım kaldıki yanına oynayan oyuncuların yetersizliğide başka bir neden.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt