#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Bu adamı inatla savunanlar, Galatasaray'ın en büyük düşmanlarıdır.

Selcük bizde olsa bu orta saha sinif atlar.

Aldığımızda hayal ettiğin, beklediğin Elano bu muydu sorarım sana? Eğer senin Elano'dan beklentilerin bu kadarsa birşey diyemem ama benim için şimdiye kadar tamamen hayal kırıklığı. Ondan önce eleştiriyi hakedenler de mevcut, orta sahada kim iyi oynuyor ki gibi söylemler Elano'nun iyi oynadığını göstermez. Kimse Elano yüzünden kaybediyoruz demiyor ama Elano kendisinden beklenileni veremiyor. Bu kendisinden de kaynaklanabilir, takımdan da kaynaklanabilir ama yılda 3 milyon Euro'yu hakedecek birşey verdiğini takıma kim söyleyebilir ki? Çevresindekiler kötü demekle olmuyor, Elano kötü mü oynuyor kötü oynuyor o zaman yüceltmeye gerek yok. İyi bir orta sahada gerçek performansını ortaya koyabilir belki buna katılıyorum ama şimdiki performansını yüceltmeyi anlayamıyorum. O zaman eper Elano iyi oynuyorsa ona gelene kadar da çok kişi sayılabilir. Destek çok farklı şeydir, millet olarak herşeyi abartmayı çok seviyoruz. Her eleştiriyi adam harcamak olarak algılayamayın. Dokunulmaz değil ya bu adam da sonuçta.

Bu maçta nasıldı sence ? Özellikle ikinci yarı top çaldı, oyunu açtı, takımı bir çok pozisyona soktu. Kendince birşeyler yaptı yani ama oyun stili bu değil ki bu adamın. Bu adam takımla oynayan birisi, yanında oynayan orta saha oyuncusu yok. Yani orta sahada oynayan ön libero var o anlamda orta saha oyuncusu yok dedim. Mustafa, Mehmet asıl mevkiileri ön libero olanlar. Ben yazmaktan bıktım bu konuda ama ben bu maçta bu kadar performans bile beklemiyordum kendisinden ama özellikle 2.yarı çok çok iyi oynadı. Ve bu iyi oyundan sonrada gelip buraya yok rezil yok şöyle felan bir sürü laf atanlara biraz sitemim oldu haklı olarak...

Yapma yahu. Adam hayatının golünü attı. Dünyanın en kabiliyetsiz adamı bile olsan bu kadar boş alan bulursan illa ki birşeyler yaparsın.

Adam en azindan soguk kanli bizim Mehmet ve Mustafa gibi hemen paniklemiyor.

Topalla Sarp topu aldıklarında top çarşafa dolanıyor.

Orta sahamız ve defansımız top çeviremiyor.

Hakan Balta-Neill top çevirebilen adamlar.

Başka adam yok.

Orta sahada bi Elano var sakin diğerleri saatli bomba.

Bu maçta nasıldı sence ? Özellikle ikinci yarı top çaldı, oyunu açtı, takımı bir çok pozisyona soktu. Kendince birşeyler yaptı yani ama oyun stili bu değil ki bu adamın. Bu adam takımla oynayan birisi, yanında oynayan orta saha oyuncusu yok. Yani orta sahada oynayan ön libero var o anlamda orta saha oyuncusu yok dedim. Mustafa, Mehmet asıl mevkiileri ön libero olanlar. Ben yazmaktan bıktım bu konuda ama ben bu maçta bu kadar performans bile beklemiyordum kendisinden ama özellikle 2.yarı çok çok iyi oynadı. Ve bu iyi oyundan sonrada gelip buraya yok rezil yok şöyle felan bir sürü laf atanlara biraz sitemim oldu haklı olarak...

Rezil oynadı demiyorum, sahanın en kötüsü de kimse diyemez ama beklenilen düzeye bu sezon kaç maçta ulaştı? Aldığımızda sevindiğim, beklediğim adam bu değil. Ya bizimle kanı uyuşmadı ya da son yıllarda kendisini takip etmekten oldukça uzak kalmışım, böyleydi. Bugün nerdeyse sol beke kayacaktı. Benim Elano'dan beklediğim bu değil, ceza sahası çevresinde daha çok gözüksün, kaleyi denesin, son pasları versin, vuruşları yapsın... Benim beklentim budur. Bunları yapmayan, yapamayan olan bir oyuncu değil ki Elano? Koşuyor, mücdele ediyor ama sadece koşsun diye mi aldık biz bu adamı, sadece mücadele etsin diye mi veriyoruz 3 milyon Euro? Benim demek istediğim işte bu farkı henüz zortaya koyamadı. Beklentilerin altında, ona rağmen mükemmel oynuyor diyenlere benim de sitemim. Sen memnun olabilirsin belki ama Elano bunları yapsın diye alınmadı, çok açık söyleyebilirim. Eğer Elano'ya sadece bunları yapsın diye bu servet ödendiyse, ödeniyorsa da yazık derim sadece.

Valla buraya yazmıyacağım yemin ediyorum artık bıktım. Ben elanodan şimdiye kadar görülen faydayı anlamıyorum ama maçın en iyisi diyenler bile var. yok baba. Bize burdan gitmek düşüyor artık.

Abi ben maçın yıldızı falan demiyorum hatta iyi oynadı bile demiyorum..Söylediğim şu;bu adam Lincoln gibi maestro değil,oyunu pasa dayalı..Yani vereceği verim kendisi kadar takıma da bağlı..Koca 90 dk. boyunca takımın üst üste 3 tane verimli pas yapamadığı maçta Elano'nun fazla yapacağı birşey olmadığını düşünüyorum..

Ha maçın en iyisi demişken kesinlikle Neill derim..En azından minumum hatayla oynadı..Diğer tüm oyuncular form açısından yerlerde sürünüyor..

Rezil oynadı demiyorum, sahanın en kötüsü de kimse diyemez ama beklenilen düzeye bu sezon kaç maçta ulaştı? Aldığımızda sevindiğim, beklediğim adam bu değil. Ya bizimle kanı uyuşmadı ya da son yıllarda kendisini takip etmekten oldukça uzak kalmışım, böyleydi. Bugün nerdeyse sol beke kayacaktı. Benim Elano'dan beklediğim bu değil, ceza sahası çevresinde daha çok gözüksün, kaleyi denesin, son pasları versin, vuruşları yapsın... Benim beklentim budur. Bunları yapmayan, yapamayan olan bir oyuncu değil ki Elano? Koşuyor, mücdele ediyor ama sadece koşsun diye mi aldık biz bu adamı, sadece mücadele etsin diye mi veriyoruz 3 milyon Euro? Benim demek istediğim işte bu farkı henüz zortaya koyamadı. Beklentilerin altında, ona rağmen mükemmel oynuyor diyenlere benim de sitemim. Sen memnun olabilirsin belki ama Elano bunları yapsın diye alınmadı, çok açık söyleyebilirim. Eğer Elano'ya sadece bunları yapsın diye bu servet ödendiyse, ödeniyorsa da yazık derim sadece.

Tamam ama dediğim gibi Elano'nun yanında tam orta saha oyuncusu yok. Ve sürekli yanındaki adam değişiyor. Bu adam tek başına oynayamaz, yanındakilerle oynar. Ve kalın yaptığım alanda da neden öyle oynadı ki der gibi mesaj yazmışsın tamam ama görevi o adamın. Rijkaard öyle oynatıyor. Sol içte köprü görevini görüyor şuanlık. Zaten şu düzende yapacağı başka birşey yok. Çünkü bu görevi yapabilecek tek kişi Elano takımda. Çünkü takımdaki tek orta saha oyuncusu Ayhan ile birlikte. Ayhan'da yedek olduğuna göre, diğerleride ön libero olduğuna göre bu görevi yapacak tek kişi Elano kalıyor, bu yüzden öyle oynuyor.

Yani kendi isteğinden orda oynamıyor, GÖREV yeri orası, ondan öyle oynuyor...

Bence değerini verirlerse dünya kupasında oynarsa iyi bir fiyata satılsın gitsin hiçbir ekstrası yok.

Sezon sonu yollanmasi gerekiyor.Bizim takima'da Brezilya'li almasinlar, mumkunse

Elano'nun arka planda kalmasının en büyük nedeni takım içindeki rolünün düşük olması. Takımın ondan defansif olarak birşeyler beklemesi. Mücadele açısından iyi bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz ama bu mücadele ile birlikte iyi bir ofansif oyun çıkarması şu an için olanaksız duruyor. Elano'nun mücadele gücünün yüksek olduğundan bahsettik. Mücadele ve defansif özellikler aynı şey değil tabi ki. Yaptığı preste ya da markajlarda bir bitkinlik sezebilirsiniz. Bu da normaldir. Takım savunmasının daha komplike olduğu bir takımda defansif olarak üstüne bu kadar yük binmeyecek ve daha rahatlayabilecektir. Topu alıp sorumluluk almaması ise onun biraz kendine güvensizliğinden kaynaklanıyor. Takım olarak oyun bazında bir istikrar sergileyebilseydik o da kendini bulabilirdi. Bunlara ek olarak teknik ekibin, Elano'nun oyun bazında liderlik özelliklerini takıma yerleştirebilmesi ve takımın buna ayak uydurabilmesi onun performansına olumlu olarak yansıyacak başka bir faktör.

Ulan futbolcularımızı eleştirmeye ne meraklısınız?!! Selçuk kimdir ya? Mehmet Topal'ın, Mustafa Sarp'ın tek tırnağı olabilir mi acaba o adam. Elano'yu tanrı gibi göstereceksiniz diye, diğer adamlarımıza çöp muamelesi yapmak ne kadar karaktersiz bir davranıştır. Elano kötü futbolcu işte, bunu kabullenin artık. Mustafa Sarp'tan da kötü, Mehmet Topal'dan da kötü. Lincoln'le oynarken müthiş oynayan Mehmet Topal, Elano'yla kötü oynuyorsa sorun Elano'dadır.

Size kontra yaparak şunu diyorum ben de. Ön liberolarımızın yanındaki adam(mâlum şahıs) futbolcu değil ki, ön liberoların iyi oynamasını bekliyorsunuz. Beğendiniz mi bu cevabı?

Ulan futbolcularımızı eleştirmeye ne meraklısınız?!! Selçuk kimdir ya? Mehmet Topal'ın, Mustafa Sarp'ın tek tırnağı olabilir mi acaba o adam. Elano'yu tanrı gibi göstereceksiniz diye, diğer adamlarımıza çöp muamelesi yapmak ne kadar karaktersiz bir davranıştır. Elano kötü futbolcu işte, bunu kabullenin artık. Mustafa Sarp'tan da kötü, Mehmet Topal'dan da kötü. Lincoln'le oynarken müthiş oynayan Mehmet Topal, Elano'yla kötü oynuyorsa sorun Elano'dadır.

Size kontra yaparak şunu diyorum ben de. Ön liberolarımızın yanındaki adam(mâlum şahıs) futbolcu değil ki, ön liberoların iyi oynamasını bekliyorsunuz. Beğendiniz mi bu cevabı?

Seni net dünyasında kim sallıyor bana bunun cevabını verebilirmisin? :)

madem elano cok koşup iyi iş yapıyor o zaman seneye bir tane daha elano alıp orta sahanın göbeğine ikisini koyalım ,bütün sorunlar bitsin laylomlom ne güzel baharda gelmiş çiçekler açmış...

Tamam ama dediğim gibi Elano'nun yanında tam orta saha oyuncusu yok. Ve sürekli yanındaki adam değişiyor. Bu adam tek başına oynayamaz, yanındakilerle oynar. Ve kalın yaptığım alanda da neden öyle oynadı ki der gibi mesaj yazmışsın tamam ama görevi o adamın. Rijkaard öyle oynatıyor. Sol içte köprü görevini görüyor şuanlık. Zaten şu düzende yapacağı başka birşey yok. Çünkü bu görevi yapabilecek tek kişi Elano takımda. Çünkü takımdaki tek orta saha oyuncusu Ayhan ile birlikte. Ayhan'da yedek olduğuna göre, diğerleride ön libero olduğuna göre bu görevi yapacak tek kişi Elano kalıyor, bu yüzden öyle oynuyor.

Yani kendi isteğinden orda oynamıyor, GÖREV yeri orası, ondan öyle oynuyor...

Buna değinmiştim daha önceki mesajlarımda da zaten. Rijkaard'ın direktifleri doğrultusunda böyle oynuyor olabileceğini söylemiştim ben de ama yanlış değerlendiriliyor. Mücadeleci bir oyuncu ama defansif değil. Benim Elano'yu suçladığımı, yerden yere vurduğumu gördün mü? Ben sadece verimli olamadığını bunun sebebinin ya kendisinin ya da takmın yada teknik ekibin olabileceğini yazdım. Henüz beklentileri karşılayamadığını, iyi bir orta sahada gerçek kimliğini gösterebileceğini ama şu an o görüntüsünden, kimliğinden çok uzakta olduğunu yazdım. O yüzden çok iyi oynuyor da biz beğenmiyor, görmüyor gibi söylemlere sitem ettim. Sen de yazmıştın, henüz gerçek kimliğinde değil diye. Benim de demek istediğim bu işte, o yüzden destek olacağım diye abartmaya gerek yok. Olamaz demiyorum ama şimdiye kadar berimli olamadı ve küçük çaplı bir revizyon olmadığı, doğru kullanılmadığı sürece de olamaz.

Şimdi kimse bana Elano öyle bir oyuncu değil demesin ben nasıl bir oyuncu olduğunu çok iyi biliyorum. Elano ne defansif bir oyuncu ne de tam anlamıyla bir box-to-box. Elano mücadeleci, displinli bir ofans oyuncusu. Disiplinini, işine saygısını, mücadelesini gördük ama işin o ofans kısmını bir türlü gösteremedi. Herkes box-to-box, kaya gibi bir oyuncu istiyor, görmek istiyor belki ama aradığınız adam Elano değil o zaman. Elano'nun özellikleri, stili budur; eğer illa verim sağlanmak isteniyorsa da bu doğrultuda kullanmak gerekli o zaman.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt