#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Lincoln ilk sene kaç tane maçta oynamış? Kaç maçta adam gibi oynamış? Sakattı, kadro dışı kaldı. Sonraki dönemde de hep formsuzdu, güçsüzdü. Rize-Ankaragücü ve Manisa maçlarında süperdi. Sonra beşiktaş kadro dışı. Bir daha da hiç o seviyede oynamadı. Yani ilk seneyi geçiyoruz...

Elano işte sakat değil kadro dışı değil güçsüz değil oynasın bi zahmet.

:2aloh1:

İliç, Lincoln, Elano süpersiniz yeminlen lan. :D:D

Daha da ileri gidiyorum;İliç,bu 2 brezilyalı dan daha faydalı olmuştur.Tek başına maç aldığı bir çok maçını biliyorum.Bu 2 sinden de daha hırslıydı,daha azimliydi,daha az maaş alıyordu.

Şampiyonluğu ateşleyen adamdı.Bjk'yi asy de 1-2 de 3-2 alan adamdı

.

hala lincoln diyenler var inanilir gibi degilsen su takima elanoyu cikartip xaviyi koysan ne yazar be ne yapabilir 2 birbirinden kotu top yapan orta sahayla

Yahu kardeşim takımın kaç maçtır doğru dürüst pozisyon bulamıyor asıl senin bu tavrın inanılır gibi değil. Top orta sahayı kanatlardan hariç hiçbir şekilde geçemiyor göbekten gidemiyoruz. Yaptığımız hücum organizasyonları çok yavaş ve basit çünkü 10 numaramız yok yaratıcı bir oyun kurucumuz yok ve kimsede oyunu kurma işini üzerine almıyor!

elanoyu suçluyoruz arkadaşlar ama adam zaten önlibero gibi oynuyor sağolsun öndeki keita santos jo arda sadece atak oynadıkları için geri dönüşlerde elanoyla mustafa sarp tek kalıyor.. keita 2 hareket yapıyor santos onuda yapmıyor inş almayız fiziğide yok zaten bize savaşçı takım lazım

Elano işte sakat değil kadro dışı değil güçsüz değil oynasın bi zahmet.

Lincoln güçsüzken hiç çekilmiyordu. Rezalet oynuyordu. Ya da hiç yoktu sakattı. Elano hep sahada. Hiç rezalet oynamıyor. Genelde vasat. Daha iyi oynar diye umuyoruz. Yoksa yine en iyi performans veren orta sahamız o. Mehmet kötü, barış kötü ayhan kötü mustafa kötü. Elano kötünün iyisi. Ama beklenti bu değil tabii.

Lincoln diyorlar hala ya inanamıyorum bir de Elano ile kıyaslamışlar. Oha be arkadaş YUH ! Ne çabuk unuttuk ilk sene ilk 6 maç dışında ve son 3-4 maç dışında tüm sezon yattığını ? 2-3 ay sakattı ama sakatlıktan önce de kadro dışı kaldıktan sonra bir Sion maçında oynadı o kadar gerisinde fos, sakatlığı atlattı gene fos.

Ayrıca bu Lincoln madem bu kadar süperdi niye maç seçiyordu kendisi ? İlla bu adamı pohpohlayacaktık tabii doğru koskoca Galatasaray kulübünün kaderi tek bir futbolcuya bakacak ha öyle mi ? Sırf zaten bunun yüzünden geçen sene elendik Bükreş'e. O maçta neredeydi Lincoln efendi niye oynamadı ? Ağırlığını koysaydı da bizi Şampiyonlar Ligi'ne soksaydı. Öyle iki pohpoh yapıpı oynayacak futbolcudan yani Lincoln'den hayır mı gelir Allah aşkına. Adam resmen dalga geçti bizle hala Lincoln diyor arkadaş...

Ve bu adamları da kıyas yapılmaz. Elano burada çoğu maçı ön libero gibi oynadı. Ön libero gibi (yani sol iç / defansif olarak oynadı) oynayan adam nasıl hücumda etkinlik göstersin ? Kaldı ki mücadelesi beğeniliyor son 2 maç dışında. Hücuma çıkmayan (görevi gereği), ön libero gibi oynayan bir adamla forvet arkası serbest oynayan bir adamı kıyaslıyoruz şuan (İliç-Lincoln-Elano) farkında mısınız ?

Yahu kardeşim takımın kaç maçtır doğru dürüst pozisyon bulamıyor asıl senin bu tavrın inanılır gibi değil. Top orta sahayı kanatlardan hariç hiçbir şekilde geçemiyor göbekten gidemiyoruz. Yaptığımız hücum organizasyonları çok yavaş ve basit çünkü 10 numaramız yok yaratıcı bir oyun kurucumuz yok ve kimsede oyunu kurma işini üzerine almıyor!

Keita olmasa maç alamayız.

Ilic'e sallamayın bu arada dalarım:) Onun yeri ayrı...

Beklenti meselesi bu. Herkesin beklentisi farklı. Elano'dan bunu beklediyseniz beğenirsiniz. Şahsen ben daha çok şeyler beklerdim bana şu an yetersiz geliyor.

Daha da ileri gidiyorum;İliç,bu 2 brezilyalı dan daha faydalı olmuştur.Tek başına maç aldığı bir çok maçını biliyorum.Bu 2 sinden de daha hırslıydı,daha azimliydi,daha az maaş alıyordu.

Şampiyonluğu ateşleyen adamdı.Bjk'yi asy de 1-2 de 3-2 alan adamdı

.

.

Herkes gibi Elano larda geçmişte kalacaktır.Sözümüz oynamayan oyunculara.Keita ya çamur atan varmı,Neill'e çamur atan varmı,Santosa çamur atan varmı,Barosa çamur atan varmı.

Çamuru atarsın,Elanoya,sarpa,topala,leoya atarsın.Düzgün oynasınlar,kimse çamur atmaz.

Sizde düzgün oynamayan adamları eleştirin.Kimse size birşey demez

ben çamur at, izi kalsın şeklinde yorum yazmıyorum. evet elano da geçmişte kalacak, ama şuan için bu takımın oyuncusu, ben nasıl daha çok performans alırız şeklinde kafa yorarım. Süper oynuyor şeklinde bir iddiam yok. Elano dan verim alabilmek için ortasahada pas düzeninin oturması gerektiğini düşünüyorum. Herkes ne yapıp-yapmayacağını iyi bir şekilde idrak etmeli. Biri pas verdikten sonra, tekrar boşa çıkmayı öğrenmeli.

Ha Elano süper mi? Değil, daha etkin oynamasını, arada çıkıp şut atmasını isterim.

bekleyip görücez işte, adam sözleşmeli oyuncumuz

iliçte elanoda en azından disiplinli karakterli oyuncular kewel gibi linconl sergen gibiydi yetenek var ama aklı başka yerlerde

Lincoln diyorlar hala ya inanamıyorum bir de Elano ile kıyaslamışlar. Oha be arkadaş YUH ! Ne çabuk unuttuk ilk sene ilk 6 maç dışında ve son 3-4 maç dışında tüm sezon yattığını ? 2-3 ay sakattı ama sakatlıktan önce de kadro dışı kaldıktan sonra bir Sion maçında oynadı o kadar gerisinde fos, sakatlığı atlattı gene fos.

Ayrıca bu Lincoln madem bu kadar süperdi niye maç seçiyordu kendisi ? İlla bu adamı pohpohlayacaktık tabii doğru koskoca Galatasaray kulübünün kaderi tek bir futbolcuya bakacak ha öyle mi ? Sırf zaten bunun yüzünden geçen sene elendik Bükreş'e. O maçta neredeydi Lincoln efendi niye oynamadı ? Ağırlığını koysaydı da bizi Şampiyonlar Ligi'ne soksaydı. Öyle iki pohpoh yapıpı oynayacak futbolcudan yani Lincoln'den hayır mı gelir Allah aşkına. Adam resmen dalga geçti bizle hala Lincoln diyor arkadaş...

Ve bu adamları da kıyas yapılmaz. Elano burada çoğu maçı ön libero gibi oynadı. Ön libero gibi (yani sol iç / defansif olarak oynadı) oynayan adam nasıl hücumda etkinlik göstersin ? Kaldı ki mücadelesi beğeniliyor son 2 maç dışında. Hücuma çıkmayan (görevi gereği), ön libero gibi oynayan bir adamla forvet arkası serbest oynayan bir adamı kıyaslıyoruz şuan (İliç-Lincoln-Elano) farkında mısınız ?

İliç tam elanonun yerinde oynuyordu 2 forvet oynuyorduk 4-4-2..Yanında sadece saidoo veya ayhandan biri olurdu..

Elanonun yanında daha fazla orta saha var m.topal sarp bunlar defansif oynuyor.

İliç tam elanonun yerinde oynuyordu 2 forvet oynuyorduk 4-4-2..Yanında sadece saidoo veya ayhandan biri olurdu..

şimdi 4-4-2 oynasak bişeyler değişmezmi sence

iliç Elano nun yerindemi oynuyordu. :confused:4-4-2 oynadığımız sistemde iliç 2.forvet görevi üstlenirdi.

Taktik çok çok farklı. Onda ilerdeki pivota topu şişirip önde basarak oynuyorduk. Cümbür cemaat hücum ediyorduk. Öndeki forvetler çok kaliteli olduğundan domine ediyorlardı zaten her türlü. Sindiriyorlardı defansı. Ilic'in taktik olarak benzese de oyun içinde elano ile alakası yok.

Ama Ilic'e laf da yok. Tekrar söylüyorum; dalarım:D

elanoyu hararetle savunanlar daha önce vurguladığım 2 konuya cevap vermediler,artık kaalemi almadılar,araya mı kaynadı bilemem tabi;

1.neill diye bir oyuncu alındı devre arası,hemen 11 de çıktı,sırıtmak ne kelime daha ilk maçtan itibaren kalitesini ortaya koydu,savunmaya sınıf atlattı,oyun kurmada,takımı atağa çıkarmada elano dan çok daha fazla katkı sağladı,asist bile yaptı,keitaya attığı defans arkası pası elano atsa haşa secdeye kapananlar olurdu.bunları da yanında servet-emre-uğur-sabri-caner,önünde sarp-barış-topal-ayhan,arkasında leo varken yaptı.taraflı tarafsız beğenmeyen bir allahın kulu varmıdır?...demekki neymiş? kalite kendini her durumda belli edermiş!...

2.''elano acayip pas yapar'' saplantısı...otuz küsur senedir aklım yeterek-kafa yorarak maç seyrederim,bildiğim bütün iyi pasörler;platini-maradona-hagi-baggio-zidane-sergen-alex gibi,top hakimiyeti son derece yüksek,çalımın kralını atan,bir yandan da sahayı radar gibi tarayan adamlardır...bu tip adamların ne yapacağını kestiremeyen rakip oyuncu basmaya-hamle yapmaya çekinir doğal olarak...sadece tek top oynayan adamlar vardır bir de;bunlar daha çok defansif görev yaparlar,aldıkları-çaldıkları topları en basit ve hızlı bir şekilde pas olarak kullanırlar,bunlarda çok makbul adamlardır,her takımda birkaç tane olmazsa olmaz (bizde olmadığı gibi)....siz elanoyu hangi kategoriye dahil ediyorsunuz?!...hani ''bombacı'' hami vardı sadece -hareketli yada ölü farketmez-mermi gibi şut atardı,bu özelliğiyle koca bir kariyer yaptı,ama allahı var kaleciler titrerdi,bir taraflarına top gelir diye!..bizimkinin attığı ''pas'' ları ancak az sayıdaki ''seçilmiş insan'' görebiliyor!...

birde hani arkasında bir yaya toure,yanında da emana gibi oyuncularla başarılı olacağını iddia edenler var ya!...öyle 2 tane adamım olduktan sonra ben elano yerine ya emre b.-ernst gibi bir adam bulurum,rakibe nefes aldırmaz,top göstermem (benim ilk tercihim olur) ya da skora her an tesir edebilecek bir 10 numara (biraz daha genç olsa alex bile olurdu) bulurum,neyleyim masal kahramanının atacağı 2 tane uzun pası!...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt